10 Måter å lindre kjedsomhet hos hunder

Studier fant at kjedsomhet i hunder er ekte, og det er farligere enn vi pleide å tro. Forskning demonstrert De negative effektene av kjedsomhet på hundens psykiske helse, og hvordan kjæledyr som ikke er mentalt stimulert, vil gå gjennom flere stadier som begynner med kjedsomhet, noe som fører til apati, så stress og depresjon.

I følge Charlotte C. Brenne, En biolog på Royal Veterinary College, hunder og andre dyr kan lett bli kjedelig på nøyaktig samme måte og av lignende grunner til at mennesker gjør det. Hunder uttrykker ofte kjedsomhet med uønsket og irriterende oppførsel, som bjeffer, aggresjon, tygging og whining. Men lindrende kjedsomhet i hunder er ikke vanskelig og kjæledyrseiere har mange måter å gjøre dette på.

1. Mer spilletid med hunden

For å lindre kjedsomhet hos hunder må du underholde dem, og den mest effektive måten å gjøre det på, er å tilbringe tid på å spille sammen. Spill som henting eller tugkrig er morsomme for dere begge, og de vil holde hunden din i god form. Fortsett å bytte spillene for å sikre at poochen din fortsatt har interesse for dem.

Mentalt stimulerende spill er et godt valg fordi de vil holde hunden din spent på lengre tid og bøye hjernens muskler. Prøve interaktive hund leker, Spill og puslespill. Leke gjemsel. Leke sisten. Blåse bobler for hunden din å jage. Vær kreativ og tenk på et nytt spill for å gjøre det mer interessant for fido.

Kjøp nye leker eller roter gamle

2. Kjøp nye leker eller roter gamle

Hunder kan bli kjedelig med lekene sine etter en stund, ifølge Noen studier. Du må kjøpe nye hundeleker til din pooch av og til, og fortsett å rotere dem - bytt til et annet leketøy hver uke, og ta den gamle leken tilbake om noen måneder. Det er mange billige hund leker som ikke vil koste en arm og et ben, men hvis det fortsatt blir for dyrt, prøv å lage din egen DIY Dog Toys.

Underviser hunden din Navnene på hans leker er en annen fantastisk måte å holde ham mentalt stimulert. Bare tilordne en & # 8220; kommando / navn & # 8221; til hver av hans leker, og når du spiller, spør kjæledyret ditt om å ta og ta med et bestemt leketøy.

3. Lengre turer og nye stier

Å gå hunden din oftere eller ta ham på lengre turer, vil jobbe underverk i å eliminere kjedsomhet. Eksperter forklarer Hvordan doggy turer gir både fysisk trening og mental stimulering.

Ta hunden din på en ny rute for å gjøre det mer stimulerende og la hunden din utforske langs veien. Ta en tur når du har mer ledig tid og besøk flere steder. La ham av båndet og la hunden løpe fri, men sørg for at du er på et sted hvor det er trygt å gjøre det.

Konsekvente treningsøkter

4. Konsekvente treningsøkter

Regelmessige treningsøkter er en fin måte å forbedre bindingen med hunden din, for å holde ham underholdt og lindre kjedsomhet. Selv om det finnes forskjellige typer hundetreningsmetoder og tilnærminger, som smidighet, lydighet og triks, er de alle gode for fido.

Prøv å blande det opp og gjøre litt av alt. Bruk din tid mer effektivt og trene din pooch selv Når du er på en tur, spesielt lydighetskommandoer.

5. Gi hunden din en jobb

Hunden din kan dra nytte av å hjelpe deg med noen av dine oppgaver, for ikke å nevne hvor morsom det er å ha en video av kjæledyret ditt som laster vaskekurver eller plukker opp lekene sine og renser rommet sitt. Lær hunden din for å hente noe fra kjøleskapet for deg eller for å slå lysene på og av.

6. Få ham til å jobbe for mat

Gjør fôringstid mentalt stimulerende for din pooch med interaktive puslespillmatere, mat dispensering leker og boller som senker å spise. Dette vil tvinge hunden til å finne ut hvordan du får maten ut.

Gjør nesen med hunden din og få ham til å snuse for sin mat. Duftsporing vil holde ham opptatt og stolt av seg selv når han finner maten, gjør underverk for sin selvtillit og for å lindre kjedsomhet.

Hold hunden underholdt når du er borte

7. Hold hunden underholdt når du er borte

Du må gi hunden din noe å gjøre når du er på jobb, og han er hjemme alene. Siden hunder er sosiale dyr, vil de bli kjedelig raskt når de er alene.

Ta ham på en tur før du forlater eller vurderer å ansette en profesjonell hundevalser eller en sitter hvis du vil være ute i lang tid. Gi hunden din en tygge leketøy. La radioen eller TVen på, slik at hunden din ikke føler deg alene. Det er også spesielle CDer med Soothing musikk for hunder Du kan kjøpe, og studier viste dette for å være effektiv for separasjonsangst.

8. Hjelp din pupp til å slappe av riktig

De fleste hunder er i stand til å slappe av naturlig, men andre kan trenge litt hjelp. Lær hvordan Masser hunden din, spesielt hvis du har et eldre kjæledyr eller en med leddgikt. Massasjer kan lindre smerter fra ledd, redusere angst og stress og forbedre sirkulasjonen. De hjelper deg også med å styrke båndet ditt med din pooch og holde hunden din underholdt.

Groom din pooch regelmessig. Bade hunden din, børste kappen og tennene og trim neglene, eller ta ham til en profesjonell groomer fra tid til annen. Gi hunden din mage gni og kjæledyr ham ofte for å hjelpe ham med å slappe av og hindre kjedsomhet.

Kjøp et hundesum

9. Kjøp et hundesum

De fleste hunder liker vann, så få en Wading Dog Pool for din pooch å plaske rundt i. Sett noen leker i bassenget for å gjøre det enda mer interessant for kjæledyret. Selvfølgelig, hvis du kan ta hunden din til stranden eller til en innsjø, gjør det så ofte du kan.

Ikke bare vil svømme fremme sin fysiske og mentale helse (forutsatt at du faktisk får et skikkelig basseng; ikke den som til høyre), men det er andre fordeler for dette - noen hjørneteksperter foreslår selv til Erstatt vanlige hundesurer med svømming i hundebassenger.

10. Sosialiser hunden din

Sannsynligvis den mest effektive måten å lindre kjedsomhet hos hunder er å gi kjæledyret ditt mulighet til å sosialisere - ta ham til nye steder der han vil møte nye mennesker og andre hunder. Ordne spilledatoer eller ta ham til en hundepark.

Du kan også ta kjæledyret ditt til doggy barnehage. Hvis hunden din må være alene mye, tar han til en barnehage, er en fin måte å holde ham underholdt og mentalt stimulert. Han vil samhandle med andre hunder og mennesker, så sørg for at hunden din ikke er engstelig rundt andre mennesker eller hunder. Hvis han er, kan doggy barnehage kanskje ikke være et godt valg for ham.

Meld din pooch i en klasse. Undervisning din hund nye ferdigheter er en fin måte å stimulere hunden din, men det kan til og med være bedre med en profesjonell. Gruppeklasser kan også være morsomme. Du kan finne klasser i nærheten av deg ved å snakke med veterinæren din eller ditt lokale humane samfunn. Din veterinær kan også foreslå den beste typen klasse for hunden din.

Les neste: Topp 6 beste leker for hunder med separasjonsangst

Ønsker å dele dette?

10 beste måter å lindre kjedsomhet i hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Måter å lindre kjedsomhet hos hunder