Beroligende musikk for hunder - hva er det og hvordan kan det være til nytte for hunden din

For mange mennesker - hundeeiere og ellers - ideen om å bruke musikk til å roe kjæledyret ditt føles dumt. For de fleste av dem, ideen om at den kan brukes til å roe selv en baby, er tull. Sannheten er, beroligende musikk for hunder kan være svært effektiv, spesielt for hunder med store angstproblemer.

Akkurat som vi ofte kan bruke visse sjangre og typer musikk for å berolige våre nerver, for å kaste av noen av våre stress og å få en pause, så kan våre hunder. Ja, band eller orkestermusikk er ikke noe som er vanlig i naturen, men bilene er heller ikke, og det gjør dem ikke noe mindre interessante for hunder, gjør det?

Dessuten, mens komponert musikk ikke er noe som er funnet i naturen, er ulike lyder og til og med fugle sanger. Og som noen av disse lydene kan være overraskende og skummelt for et dyr, kan mange av dem bringe dem fred og ro. En mild fugl sang, lyden av en lys bris gjennom trærne, den langsomme murmuren av elven og andre lignende lyder kan være veldig beroligende.

Høres ut som disse kan være svært trøstende, og det er derfor selv mange mennesker spiller 10-timers opptak av naturlyder mens de jobber i stedet for faktisk menneskelig musikk. Beroligende musikk for hunder kan ha lignende effekter når du spilte for kjæledyret ditt i løpet av dagen, og Studier har vist at musikk er en effektiv måte å roe ned en stresset hund..

I SLEKT: 10 Vitenskapsbaserte måter å gjenoppleve angst hos hunder

Beroligende musikk for hunder
Hva er det og hvordan du bruker det til å hjelpe hunden din

Beroligende musikk for hunder

Hvorfor bruke beroligende musikk til hunder?

Er ikke din hund helt fornøyd med standarden, hverdagslydene rundt seg eller henne? Hvorfor ville en hund trenger beroligende musikk? Det er ikke som hunder må jobbe 8-12 timer om dagen.

Men visste du det Musikk har vitenskapelig bevist å roe ned hunder og lindre stress, angst, depresjon og mange andre psykiske helseproblemer i hjørnetenner?

Det er noen andre mulige grunner til at en hund ville trenge hjelp til å roe seg ned. Noen hundeeiere er heldige, aldri å bli møtt med dem, men andre er ikke så heldige. Her er noen av de vanligste årsakene til at kjæledyr foreldre bruker beroligende musikk til hunder:

1. Separasjonsangst

Separasjonsangst er en av de vanligste grunnene til at en hund trenger å lytte til beroligende musikk. Mange hunder må tilbringe flere timer per dag alene hjemme, fem dager i uken, hver uke. Dette er noe ganske uvanlig for en hund, siden av naturen er de veldig sosiale dyr.

Beroligende musikk for hunderFor en vill hund å tilbringe 10 timer alene hver dag, ville det være en katastrofal og muligens livstruende situasjon. Så det burde ikke komme som en overraskelse hvis hunden din skjer for å ha separasjonsangst. Århundrene av domesticering har redusert slike tilfeller ganske, men separasjonsangst er fortsatt en ganske hyppig tilstand.

Ikke bare er det hyppig og skadelig for hundens fysiske og mentale helse, men ganske ofte er det svært skadelig for hjemmets møbler. Hunder kan bli destruktive når de forlot hjemme alene.

Du kunne Lei en hund sitter å besøke kjæledyret ditt i løpet av dagen eller sende ham til doggy barnehage. Dessverre er disse alternativene ikke i hvert hundeeiers budsjett. Du kan prøve å få en annen hund eller et annet kjæledyr for å holde Fido-selskapet i løpet av dagen, men hva om det ikke virker? Da har du to hunder som ødelegger dine eiendeler mens du er borte fra hjemmet!

Angstrelaterte hunden regndemetoder, og hundens angst medisinering kan også brukes til å hjelpe kjæledyr som lider av separasjonsangst. Et annet alternativ bruker en rekke hundforsyninger for å roe ned kjæledyret ditt, som en hunden angst vest. Men disse behandlingene vil koste penger, kan eller ikke virke, og ta tid før de blir effektive. Ville ikke beroligende musikk for hunder være et enklere alternativ? For ikke å nevne, det vil ikke koste noe og Det er faktisk vitenskapelig bevist å jobbe på hjørnetenner for å slappe av og roe dem ned.

2. Helseproblemer

Helseproblemer er en annen sannsynlig årsak til stress og angst i hunden din, spesielt når du ikke er rundt for å roe kjæledyret ditt selv.

Noen av løsningene til separasjonsangst gjelder bare ikke i dette tilfellet, og mens medisiner vanligvis er nødvendige med helseproblemer, kan i disse tilfellene i disse tilfellene også bidra til å lette mye av kjæledyrets stress.

3. Understreke

Stress over nylige livsendringer, kanskje et favorittmedlem, bare forlatt husholdningen nylig, enten på grunn av døden eller bare flytte ut? Kanskje et nytt medlem bare sluttet seg, om vi snakker om en ny voksen eller en fødsel, hunder håndterer vanligvis babyens fødsel ganske bra, men ikke alltid.

Beroligende musikk for hunderEller kanskje hele familien bare flyttet til et nytt hus, og hele prosessen stresser bare din furrige venn altfor mye. Når hunden din er stresset, beroligende musikk kan være til stor hjelp, spesielt hvis hunden lyttet til det før.

Selv om hele omgivelsene til hunden din har endret seg de siste månedene, kan tilstedeværelsen av kjente lyder og musikk gi ham det nødvendige ankeret for å holde seg rolig og tilpasse seg sitt nye hjem.

4. Hyperaktivitet

På grunn av mangel på trening og god oppdragelse har mange hundeeiere et problem med hyperaktive hunder som bjeffer for mye, spesielt når de er hjemme alene. Hyperaktivitet i bilen er også et vanlig problem for mange hundeeiere. I situasjoner som disse, har et utvalg av fin, beroligende musikk for hunder alltid fint.

5. Shelters

Hvis du jobber i en hundshytte, kan du forstå at hundene ofte er ganske stresset. Dette er ganske vanlig, og det som er verre er at selv bare en altfor engstelig hund i et ly kan kjøre halvparten av de andre hundene der inne for å ha alvorlig angst også.

Dette er grunnen til at mange moderne og fremre-of-the-curve hundeshyller bruker beroligende musikk (blant annet teknikker) for å sikre at hundene er i best mulig humør og sinnstilstand. Jeg mener, hvem kommer til å ønske å adoptere en hund som er stresset og engstelig?

Hva er akkurat beroligende musikk for hunder?

Mange hundeeiere gjør feilen med å bare spille sin egen radio eller favoritt iTunes Stream for sine hunder mens de er ute hjemmefra. Mens dette kan noen ganger fungere hvis hundens eierens foretrukne sjanger og musikkstil er beroligende for hunden, men du kan ikke forvente at det skal skje, selv om det virker intuitivt for deg.

Hunder og folk behandler og forstår musikk og lyd annerledes. Det er flere ting som spiller en rolle i dette:

1. Hunder hører ting som vi ikke kan

Hunder hører mange ting som vår menneskelige hørsel bare ikke kan oppdage. På 60-tallet og 70-tallet hevdet mange mennesker at Rock `N` Roll inneholdt skjulte sataniske meldinger. I dag kan vi alle være enige om at dette er tull, men du vet hva mange tilfeldige sanger og musikkspor inneholder?& # 8230; massevis av høye plasser og lyder som ikke bry oss fordi vi ikke kan høre dem.

Dessverre kan disse lydene virkelig irritere en hund, ifølge undersøkelser. Og, mens dette ikke er nok av en grunn til at du slutter å lytte til din favorittmusikk hver gang en stund, betyr det absolutt at du bør være forsiktig med hva du spiller for hunden din mens du er ute av huset. Dette gjelder spesielt hvis din intensjon er å berolige kjæledyret ditt.

2. Hunder forstår ikke tekster

For oss er musikk mye mer enn bare lyder. Å være i stand til abstrakte tanker, for oss har mange sanger og musikk ytterligere betydning som er utenfor lydens enkle natur - vi oppdager mening i melodien, så vel som i teksten. En person kan lytte til noen tunge, brutale metall sang med svært sterke riffs og en veldig aggressiv tekster og føler for det, og dette kan faktisk være beroligende for lytteren.

Det handler om hva sangen betyr for personen som lytter til det på et abstrakt og personlig nivå. Dette spiller ingen rolle for en hund, men. Spill tungmetall for fido hver dag, og resultatet vil være alt annet enn en rolig og avslappet hund.

Som et sidepunkt, hvis du har en altfor stresset hund hjemme, men du elsker mer "stressende-lydende" sjangere som metall, er det en god ide å bruke øreplugger når du vil lytte hjemme. Ja, hunden din vil fortsatt høre musikken med sin store hørsel, men det faktum at det ikke blomstrer over hele leiligheten, vil gjøre en stor forskjell.

3. Ikke alle & # 8216; Calming `musikk er den samme

Ovennevnte punkt betyr ikke at noe som høres "mykt" vil bli beroligende til en hund. En ballad kan ha mye dramatisk følelse festet til det, det kan også ha flere vendinger og svinger i melodien. Alt dette kan være stressende for en hund, eller i det minste ikke har den beroligende effekten du leter etter.

Bare sett, når du ser etter beroligende musikk for hunder, sørg for at den har en rolig, hyggelig følelse av det. Du vil ikke ha noe for brått eller uventet og ingenting som ville løfte et øre.

Hva sier forskningen?

Beroligende musikk for hunderJa, det har vært flere studier om saken om beroligende musikk for hunder, og vi har sett på mange av dem før. De fleste av deres funn skjer med å falle sammen.

For eksempel, En ny studie publisert I Journal of Fysiologi og oppførsel konkluderte med at de to sjangrene som rolige hjørnetenes mest er reggae og myk rock.

Ja, de fleste hjørnetenner elsker å slappe av med den kule stemmen til Bob Marley, og hvem kan klandre dem? Det kan ikke være vår første valg for den mest beroligende sjangeren, men vi kan sikkert forstå det.

Myk stein er sannsynligvis en enda mer overraskende plukk for de fleste. Tross alt er Rock Rock, selv når det er mykt, høyre? Viser seg, det er galt. Og det er også logikk til det.

Tross alt er delens sjangre og metall og metall ofte like forskjellige fra hverandre som noen av de andre sjangrene. Så, som det viser seg, har den langsomme til midten av myk rock (spesielt akustisk myk rock) en veldig beroligende innflytelse over de fleste hunder. Tenk på band og utøvere som Anne Murray, tømrere, Barry Manilow, og Elton John.

Og hvis ingen av disse plukker er til din smak, husk at du ikke trenger å lytte til dem. Den beroligende musikk for hunder vi snakker om, er noe du vanligvis vil spille mens du er ute. Når du er hjemme, vil din furrige venn få deg til å berolige ham.

Når du blir spurt om den mest beroligende musikk tilgjengelig, ville de fleste si klassisk. Men, er det som beroligende for våre hundekammerater som det er for oss?

Klassisk musikk er der oppe, det er ingen tvil om det. Nesten hver studie utført på saken, Som denne Fra journalen til veterinæradferd, for eksempel, er enig i at det som med mennesker og babyer, er klassisk musikk generelt en veldig beroligende og beroligende effekt på hjørnetenner også. Bare ikke så beroligende som reggae og myk rock, tilsynelatende.

La oss ikke glemme det, akkurat som oss, våre hunder har sin egen individualitet. Så prøv flere sanger og utøvere fra hver sjanger og se som fungerer best for kjæledyret ditt.

Til slutt, det er definitivt verdt å nevne at i det siste tiåret eller så mange kunstnere tok det på seg selv for å komponere musikk som er rettet spesielt på hunder og katter. Dette er absolutt et poeng som er verdt å anerkjenne. Som jeg sa i begynnelsen, hører og ser dyr og folk og ser musikk veldig annerledes, og de også "bruker" det til forskjellige formål.

Så det er mye musikk som er komponert spesielt for hunder som kan være verdt å prøve. Siden det meste av det er nytt, er det imidlertid ikke så mange tester og studier som har sammenlignet med-hunder musikk med menneskelige sjangere som reggae og myk rock.

Les neste: Topp 15 Best Dog Angst Aids for beroligende

Beroligende musikk for hunderLikevel er de fleste vurderinger veldig positive. Sjekk ut disse nettstedene for å komme i gang:

Det er alltid en god ide å sørge for at høyttalerne og det generelle lydsystemet du bruker er av god kvalitet. Hvis høyttalerne poper eller har statisk, vil hunden din oppleve det som en del av selve musikken og kan bli overrasket av lydene.

Også, sørg for at lyden ikke er for høyt. Hvis du skal forlate hunden din og lytte til musikk alene i 6-10 timer, må du være sikker på at alt er akkurat.

Og som for helsen til lydsystemet selv og kablene, er det alltid best for dem alle å være så høye og så skjult som mulig. Hvis ikke, kan hundens angst komme til ham før du klarer å fullt ut behandle det. Tygge på elektriske ledninger kan føre til alvorlig skade.

Ønsker å dele dette?

Beroligende musikk for hunder - hva er det og hvordan kan det være til nytte for hunden din

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Beroligende musikk for hunder - hva er det og hvordan kan det være til nytte for hunden din