Ja, du kan kalle deg en "hundeforeldre", og her er hvorfor

Ja, hundene dine er dine Med flere mennesker vedtar kjæledyr i U.S., Og med den demografiske krisen i den vestlige verden forverres, synes en interessant del mellom kjæledyrseiere og foreldre å danne seg. Spesielt hundeeiere synes å bli kritisert mer enn noen annen kjæledyrseier for den sterke kjærligheten til sine firbente venner og etikettene de ønsker å adoptere.

Mange en hundeier har sett seg som en "Pet Parent" eller "Dog Foreldre", og vil ofte kalle sine valper deres "babyer". Mens dette virker som passer for noen, ser andre det så rart, galt, og til og med skadelig for samfunnet. En rekke mennesker har uttalt sine bekymringer og sinne over eiere som merker seg som hundforeldre, og dette ble uttrykt på Reddit (her og her, for eksempel), og mange OP-EDs har blitt skrevet, som m.EN. Wallace`s Artikkel i kuttet eller Julia Dent`s Artikkel om intellektuell takeaway.

De som motsetter begrepet & # 8220; hunden foreldre & # 8221; Gjorde følgende argumenter:

  • Kaller kjæledyrene dine og hundene dine "babyer" er utilstrekkelig og enkelt feil;
  • Å se deg selv som et "Pet Parent" er ikke sunt for din egen psyke når den forvrenger din mening om kjæledyrene dine og måten du planlegger livet ditt på;
  • Den raske økningen i kjæledyrets eierskap og hundeeierskap skader den tradisjonelle familien, da det videre anstrenger folk til ikke å dyrke og forverres den demografiske krisen i den vestlige verden.

Det sistnevnte punktet - så latterlig som det kan høres til noen - er til og med gå inn i popkulturen. Ta en titt på den animerte filmen "Sjefen baby", Hvor filmens skurkhet skaper en ny rase av" super-søte "og" aldri aldrende "valper for å sikre at alle ønsker en valp og ingen ønsker eller gjør babyer lenger. Ja, en barns animerte film, presset meldingen om at valper er onde og truer med å ødelegge vårt samfunn. Så mye som jeg elsker Alec Baldwin (som uttrykte hovedpersonen i filmen), kunne jeg ikke hjelpe det, men være irked av det bestemte plottpunktet.

Jeg er ikke her for å diskutere den demografiske krisen i den utviklede verden i detalj. Det er et komplekst nok sosialt og politisk problem som har mange årsaker og bidragende faktorer, hvorav noen kan ha noe å gjøre med hundeeiere som kaller seg selv & # 8220; foreldre & # 8221; og motstanden er negative visning av det. Ting som:

  • Det faktum at den moderne verden tilbyr for mange muligheter og karriereveier som folk kan velge over fokus på sine familier.
  • Det faktum at med begge kjønnene er en del av arbeidsstyrken, blir det mer utfordrende å ta vare på en familie mer utfordrende.
  • Det faktum at flere og flere mennesker føler seg moralsk forpliktet til ikke å bidra til den stadig økende befolkningen i planeten, selv om befolkningen i den utviklede verden krymper.
  • Eller noen andre av de utallige faktorene og årsakene, hver mer kontroversiell enn den andre.

Er valper, sammenlignet med alle de andre problemene, og bidrar til at folk ikke ønsker å ha barn? Er korrelasjonen mellom den demografiske krisen og økningen av kjæledyrets eierskap som indikerer årsakssammenheng? Det er mulig. Eiere som foretrekker å kalle seg selv & # 8220; hund foreldre & # 8221; har også uttalt sine grunner for det som svar på de ovennevnte negative synspunkter, og de har ofte blitt sett i reddit (som i denne tråden).

Det ser ut til å være flere virkelige faktorer for flere kjæledyrseiere som nå kaller seg hundens foreldre. Populariteten til hunder og andre kjæledyr sannsynligvis har noen effekt. Tross alt er de 10-15 års forpliktelser som tilfredsstiller våre menneskelige og foreldre trenger å ta vare på noen. Det er lett å forestille seg at en viss prosentandel av mennesker som ikke har barn, ville ha hatt minst ett barn hvis de ikke hadde fått en hund i stedet, da flere eiere har notert i deres reddit-kommentarer.

Men opposisjonens poeng, å klandre kjæledyr, og kjærligheten vi gir dem, for våre sosiale og demografiske problemer, virker ganske latterlig for meg. De sosiale problemene har utallige andre langt bedre løsninger enn skyld-tripping hundeiere for å elske sine kjæledyr og vedta etiketter som & # 8220; foreldre & # 8221;.

Spørsmålet gjenstår, kaller hundeeiere med rundfra sine hunder "deres babyer" og ser seg selv som "hundforeldre"? Så vidt jeg er bekymret, ja, og her er hvorfor.

Hunder kan ikke være våre faktiske menneskelige barn, og de kan ikke vokse opp for å jobbe mennesker som kan støtte oss økonomisk, men når det gjelder konsept av kjærlighet, kan de gi oss like mye som våre egne barn, og vi kan gjengis i nøyaktig samme måte. Og er ikke kjærlighet og omsorg vi gir våre barn og kjærligheten de gir til oss i retur hovedårsaken til at en person blir foreldre?

I den forstand er omsorg for en hund sammenlignbar med å ta vare på en menneskelig baby. Faktisk, hvis du sammenligner måten eiere omsorg for sine hunder og følelsene de deler med dem, er det vanskelig å argumentere for likhetene som eksisterer mellom det og omsorg for en menneskelig baby:

Vedta og omsorg for en hund, vil du gjøre sitt liv uendelig bedre. Hunder er svært intelligente og svært følelsesmessige sosiale vesener, som er klart når du sammenligner dem med noe som en kjæledyrfisk som du vanligvis bare vil mate, og det er om det. Hunder trenger din oppmerksomhet, din kjærlighet og din følelsesmessige omsorg, og du forventer det samme fra dem. Jo mer du elsker hunden din, desto bedre blir obligasjonen mellom dere to.

Jo mer signifikant din kjærlighet til hunden er, jo lykkeligere vil du selv føle, og alt kommer tilbake til oksytocin presentere både hos mennesker og hunder. Det er en ting å ta vare på en flurry "leketøy" som bjeffer og må gå utenfor, og det er en helt annen ting å elske noen som du ser som din egen baby og som ser deg som din verge og foreldre som gir en Hjem og mat.

I den forstand er arten av "dine babyer" praktisk talt irrelevant. I de siste tiårene har det vært Mange studier der ute som peker på hvordan våre kjæledyrs oppførsel og funksjoner samsvarer med våre foreldreinstinkter. Ting som katter `søte mewing, eller valperens uimotståelige øyne er spesielt utviklet for å utløse vår kjærlighet og hengivenhet, akkurat som barnets gråt er ment å være uimotståelig for sin mor.

Våre hunder og andre kjæledyr elsker oss som om vi er deres foreldre, så hvorfor ville det være galt (eller skadelig) i å elske dem tilbake på samme måte? For våre pooches er vi deres foreldre, deres ledere, deres beste venner, og deres viktigste person i universet. Sammenlign det for måten barn føler om foreldrene sine. Derfor, for mange hundeeiere, virker det helt berettiget om at vi kommer tilbake den kjærligheten og kaller oss selv & # 8220; hundens foreldre.& # 8221;

Les neste: 18 tegn du er definitivt besatt av hunden din

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ja, du kan kalle deg en "hundeforeldre", og her er hvorfor