Bridd: dog breed profile

Brun og svart Briardhund i feltet av hvete

Den raske og fryktløse Briard kan være mest kjent for sitt umiskjennelige gode utseende, men det er deres smarts og gode personligheter som har gjort dem en så godt elsket rase. Briards har en lang og storied fortid, som vises i populærkulturen så tidlig som 1400-tallet (og tilsynelatende var rasen en favoritt av Napoleon, som ikke var kjent for å bry seg mye for hunder i utgangspunktet). Hvilke Briards mangler i strømlinjeformede coifs de mer enn å gjøre opp i god natur, varm ånd og herding prowess. Les videre for å lære alt om disse unike valpene, inkludert hvordan du bryr deg om din egen kjære Briard.

Raseoversikt

Gruppe: Herding
Høyde: 23 til 27 tommer (mann) - 22 til 25.5 tommer (kvinne)
Vekt: 55 til 100 pounds
Frakk og farge: Svart, hvit, grå, blå, tawny eller en blanding av farger
Forventet levealder: 10 til 12 år

Egenskaper av Blandd

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovMedium høy
LekenhetMedium høy
EnerginivåMedium høy
TrenbarhetMedium høy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien til Briard

Briards er en av de eldgamle hunderrasene fortsatt rundt i dag. Opprinnelig oppdrettet til besetning og vaktfår i Meiery belte i Nord-Frankrike, bringer Briards med dem forskjellige og ubestridelige franske røtter - inkludert navn, som i Frankrike er Chien Berger de Brie, eller "Shepherd Dog Brie."(Brie er en av de mange populære ostene du finner i Frankrikes Dairy Belt.)

Franskmenn verdsatt og æret Bardiards intelligens og atletiskisme, med tanke på dem en "to for en" hund av sorter, siden de var så i stand til å hevde sau på plass som de var på å beskytte dem mot rovdyr (og beskytte lokal vegetasjon fra sauene). I lang tid var Blandd en stift på franske gårder, og med god grunn. I tillegg til de ovennevnte kvaliteter er rasen også ekstremt godmodig, noe som gjør dem så åpne for menneskelig kjærlighet som de er hensynsløse i feltene.

I tillegg til deres herding arbeid, viste Briards også utrolig nyttig under den franske og indiske krigen, hvor de var vant til å bære forsyninger, vakt tilgangspunkter, og søke etter sårede soldater. For deres heroiske innsats ble Briards kalt den offisielle hunden på den franske hæren.

Briards introduksjon til USA kan spores tilbake til ingen andre enn Thomas Jefferson, grunnlegger Far og den tredje U.S. president. På slutten av 1780-tallet, før hans presidentskap og følge en stint som U.S. Ambassadør til Frankrike-Jefferson kjøpte en gravid Briard kalt Bergère og brakte henne sammen med Ham til Monticello, hans Virginia Estate. Der hadde Bergère hennes valper og den første linjen i Briards hadde offisielt gjort sitt merke på amerikansk jord. Over tid, Jefferson hadde mer av rasen sendt til ham høflighet av sin venn (og revolusjonær krigshelt) Marquis de Lafayette-en Briard elsker seg selv.

I dag er Briards godt ensconced i det amerikanske livet, selv om de ikke har forlatt sin Herding Heritage, som det fremgår av deres høye trenings- og beskyttende natur.

Herding hunderaser

Briard Care

Det bør ikke være overraskende at Briards elsker å ha en jobb å gjøre. Riktig omsorg for en Briard i et standard familiehus, så kommer det med et ansvar for å kanalisere sin energi både fysisk og mentalt, en oppgave som kan gjøres gjennom høy intensitetsaktivitet som sykling og fotturer, samt hjernespill som Nossing og Hide-og Braining -Gå-søk. Briards er glade for å krølle opp på sofaen av deres mennesker, men daglige turer og andre aktiviteter er nødvendige.

Den lange pelsen av en Briard er utsatt for tangles og matting, og som sådan er det avgjørende at Briard Caregivers opprettholder en Streng grooming Schedule. Dette inkluderer flere børster i uken, i tillegg til generell forsiktighet som tannbørsting, ørerengjøring og spiker trimming. På den lyse siden er Briards lette shedders, og mens de ikke er hypoallergenic, forlater de betydelig mindre pels rundt enn du kanskje forventer fra en så stor rase.

Når det gjelder trening, er denne smarte rasen alltid åpen for lære nye triks og ferdigheter. Deres intelligens kan av og til jobbe mot dem i opplæring skjønt, siden de er mer enn i stand til å tenke på seg selv og ikke alltid skal sette menneskets forespørsler først. Når en Briard plukker opp på en ny ferdighet, men han eller hun er sikker på å gå på og utmerke seg på det. Dette gjelder for alt fra konkurransedyktig hundesport til service roller.

Vanlige helseproblemer

Briards er kjent for å være ganske sunne hunder, men det er noen helsemessige forhold å være klar over. En ansvarlig oppdretter vil gi deg helseklarasjoner for din Briard Puppy, inkludert de fra Canine Eye Registry Foundation og det ortopediske fundamentet for dyr. Forhold som vil bli sjekket for å inkludere:

Vær på utkikk etter tegn på sykdommer som er mer vanlige i store rasehunder spesielt, for eksempel gastrisk torsjon (oppblåsthet) og felles sykdommer. Din oppdretter burde allerede ha testet valpens lineering for genetiske sykdommer som kreft og medfødt stasjonær nattblindhet.

Diett og ernæring

Mate din Briard A høy kvalitet, høy protein diett som er riktig optimalisert for deres alder, vekt og eventuelle helsemessige forhold som de kan ha. Fordi Briards trenger mye trening, vær så snill å supplere med godbiter i tillegg til måltider, men alltid holde øye med hundens vekt og juster daglig kaloriinntak etter behov. Hvis du har spørsmål om det beste dietten for en Briard, snakk med veterinæren din.

Fordeler
  • Utrolig søtt, med en iver etter å tilbringe tid med og vær så snill deres mennesker

  • Uavhengige hunder som ikke har en tendens til å være altfor behov

  • Flott med barn

Ulemper
  • Krever mye grooming

  • Kan ikke samhandle godt med andre hunder med mindre de har blitt godt sosialisert

  • Ha mye energi og trenger noen som kan holde tritt

Hvor å adoptere eller kjøpe en Briard

Vi oppfordrer alltid folk til å vurdere å redde først. Sjekk ut rase spesifikke redningsgrupper Briard Rescue and Haven og Briard redning Trust For å se om noen Brieldand hunder er tilgjengelige for adopsjon, og bla gjennom adopsjonssider som Petfinder og Adopt-a-pet For å se om du kan finne din perfekte kamp. Hvis du velger å kjøpe en Briard i stedet for å adoptere, sørg for bare å jobbe med en anerkjent oppdretter som lar deg besøke på stedet for å møte valpen og en eller begge foreldrene.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du elsker Blandd, kan du være interessert i disse rasene også:

Det er så mange gode Hunderaser der ute! Med litt forskning bør du ikke ha problemer med å plukke ut den perfekte hunden for å legge til i familien din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bridd: dog breed profile