25 Hund raser mest utsatt for leddgikt

Ingen ønsker å se sitt kjæledyr i smerte. For mange mennesker er kjæledyr egentlig bare furry familiemedlemmer. Dette er grunnen til at det er så ødeleggende for de fleste eiere når de finner ut at deres hundekammerat har blitt diagnostisert med leddgikt.

Akkurat som med mennesker, er leddgikt mer vanlig i middelaldrende og eldre hunder. Dette skyldes at leddene viser slitasje med alderen. Imidlertid er noen raser mer i fare for leddgikt på grunn av fødselsskader eller anatomi.

For mer informasjon om hjørnetann, kan du sjekke ut de andre artiklene om dette emnet som er tilgjengelig på topphundens tips:

  • Spør en veterinær: Hva er den beste hunden mat og diett for artrittiske hunder?
  • Canine Osteoarthritis og LTCI
  • Den beste hunden leddgikttilskudd
  • Hvordan hunden trapper kan hjelpe en hund med leddgikt

Det finnes forskjellige typer hjørnetårnit, og en rekke tilfeller er mer vanlig sett i mange forskjellige hunderaser. Jeg skal fortelle deg litt om typer leddgikt hos hunder, og jeg vil også forklare hvilke raser som er mest utsatt for å utvikle hver type.

25 hund raser mest utsatt for leddgikt

Hund raser mest utsatt for leddgikt

Reumatoid artritt hos hunder

Denne typen leddgikt er forårsaket av hundens immunsystem angriper sine ledd. Det er progressivt, med skaden og betennelsen blir verre, noe som forårsaker smerte og deformitet. Reumatoid artritt (ra) påvirker vanligvis hunder i middelalderen, men har en høyere sjanse for å utføre yngre hunder enn slitasjegikt gjør.

Ra antas å ha en stor genetisk komponent, så hunder med RA bør ikke bli oppdrettet. Denne typen oftest effekter hunder i de mindre raser. Ca 1 av 100 hunder har revmatoid artritt.

Rasen som er mest diagnostisert med RA inkluderer:

1. Puddel

Puddel - Dog raser mest utsatt for leddgiktDisse hundene er hengiven og tilpasningsdyktige. Poodles er lett å trene og kan leve lykkelig i mange situasjoner, for eksempel i leiligheter, boliger uten hage, med store familier, med andre kjæledyr, etc. & # 8230;

En hypoallergenisk rase, pudelen skur veldig lite. Mange mennesker blir satt av med det lange håret og galne kuttene på disse valpene, men kappen kan holdes klippet i nærheten.

2. Nova Scotia Duck tolling retriever

Nova Scotia Duck tolling retrieverDenne lille kjente rasen er faktisk ganske ny. Det var ikke offisielt anerkjent av AKC til 2003. Disse kjekke hundene trenger en slags jobb eller aktivitet for å gjøre dem lykkelige.

Tollers er også gode for husholdninger med barn. Men du vil kanskje ikke bringe disse valpene til en husstand med katter. De ble nylig oppdrettet som jakthunder, så de beholder fortsatt ønsket om å fange og hente andre furrige dyr.

3. Shetland Sheep Dog

Shetland Sheep DogVanligvis kalt en collie, vil denne rasen alltid være knyttet til den berømte hunden "Lassie". Disse intelligente, følsomme hundene er enkle å trene. En annen tradisjonell arbeidsavle, Shetlands sauhunden elsker fortsatt å være opptatt og føle seg nyttig.

Disse pels-babyene deltar vanligvis ikke i gener av bjeffer eller ødeleggende kjedsomhetsadferd. Disse egenskapene gjør dem til en veldig populær hund.

I SLEKT: 30 mest populære hunderaser som er berømte over hele verden

4. Greyhound

GreyhoundSlank og slank, disse hjørnetenatene kutter en slående figur. Tradisjonelt racing hunder, hunder i denne rasen beholder fortsatt høye energinivåer og trenger mye trening. Flotte jumpers, sørg for at du har et høyt gjerde hvis du vil være en eier til en av disse valpene.

Greyhounds er enkle å trene, hengiven og vennlig. De fleste av disse hundene er racing hunder, men karrieren er over når de er fra 2-5 år gamle. Mange adopterer dem når de er "satte ut til beite".

Hunden raser mest utsatt for slitasjegikt hos hunder

Slitasjegikt hos hunder

Denne typen leddgikt er mer vanlig. Slitasjegikt er også kjent som degenerativ leddsykdom (DJD). Den påvirker 1 av 5 hunder. Jo eldre hunden din blir, desto mer sannsynlig er det at han vil utvikle denne leddgikt, som skyldes normal slitasje på leddene og skader.

Mens det kan være noen genetisk komponent, kan hjørnetenner som er overvektige eller i store rase klasser, mer sannsynlig å få mer alvorlige tilfeller i yngre aldre enn normalt. Også, hunder som er aktive eller arbeidende hunder, vil trolig utvikle denne typen leddgikt i senere år. Jo mer din pooch er aktiv i ekstremsport eller trening, desto mer sannsynlig vil det ha skader.

Raser som mest sannsynlig vil kontrakt denne sykdommen er:

1. Labrador Retriever

På bildet ovenfor er disse enkle å trene hundene smarte og vennlige. Labrador Retrievers er også veldig leken i hele hele levetiden.

De gjør gode kjæledyr til boliger med barn og andre hunder. Disse korte hårkanerne kaster ganske mye. Aktivitetsnivåer og størrelse gjør denne rasen mer utsatt for leddgikt.

2. Tysk Shephard

Tysk ShephardHardt arbeid og fokusert er de to egenskapene som de fleste beskriver Tysk Shepherd. De er ikke altfor vennlige med fremmede, så de er ikke lett distrahert når de trener og går om sin virksomhet.

Denne rasen er kjent for deres intelligens og brukes ofte som arbeidshunder. Dessverre gjør deres størrelse dem mer sannsynlig å få slitasjegikt.

3. Pug

PugPug er en ondskapsfull rase som gir timer med underholdning til sine følgesvenner. Dessverre er disse kjærlige hundene utsatt for leddgikt. Også deres ansiktsstruktur kan forårsake pusteproblemer og overoppvarming.

Pugs er vanligvis ikke veldig sunne hunder. Pass på at foreldrene til Pug du vurderer er sunne, og sørg for at du vedtar fra en anerkjent oppdretter.

4. Alaskan Malamute

Alaskan MalamuteDisse dobbeltbelagte hjørnetenner gjør det ikke bra i ekvatorialområder. De ble laget for det kunstige, og kaldt vær er det de er sunneste i. En stor arbeidshund og vakthund, malamutes er reservert med fremmede.

Disse valpene elsker å grave, så vær forberedt! Mange hunder i denne rasen er arbeidshunder. Størrelse og skader betyr at de kan utvikle leddgikt.

5. Bloodhound

Hund raser mest utsatt for leddgiktEt symbol på søk og redning, Bloodhound har en fin luktsans. Intelligent og hengiven, disse hjørnetenene er enkle å trene. En flott familie kjæledyr, denne hunden er vennlig med alle det møter.

Denne valpen elsker å følge nesen, så sørg for at du har et solid gjerde hvis du vil ha en av disse babyene. Vekten og beinstrukturen til disse hundene er det som setter dem på denne listen.

Anbefalt: 30 sunneste hunderaser som lever den lengste

6. Golden retriever

Golden retrieverEn av de mest populære raser i Amerika, disse kjærlige hundene er lojale og enkle å trene. Energiske pooches, de er best egnet for den aktive, utendørsfamilien. Golden Retrievers spesielt kjærlighetsvann og slamhull.

Ofte brukt som jakthunder, har retrieveren sin størrelse og arbeidsklasse bakgrunn for å takke for at det er mer sannsynlig å få slitasjegikt. Husk at denne rasen også krever mer grooming enn andre korthårede hunder.

7. Gammel engelsk Sheepdog

Hund raser mest utsatt for leddgiktTilpasningsdyktig og lett å trene, den gamle engelske Sheepdog er mild og morsom. Også, kalt "Bobtails", er denne rasen hjemme herding og vokter andre dyr - og barn.

Denne vennlige hunden gjør det bra i landet eller bylivet. Mens denne hunden er stor, er de også harde arbeidere. Herding Dyr legger dem mer i fare for skade som øker sin sjanse for leddgikt.

Hund raser mest utsatt for leddgikt

8. Samoyed

Disse intelligente valpene er lekende og atletiske. Kald temperatur er det beste for helsen. Hvis de kommer til å være ute i varme temperaturer, må du holde håret klippet kort.

Samoyed er milde og gjør det bra med barn og andre dyr. Energinivået og størrelsen gir denne rasen i fare for leddgikt.

9. Rottweiler

Hund raser mest utsatt for leddgiktRotties er rolige og modige. De er ikke kjent for å være hyper og pesky. Mens Rottweiler er vennlig med sin menneskelige familie, er de vanligvis ikke på samme måte med andre kjæledyr.

Disse uavhengige hundene trenger en erfaren trener. Faktisk fungerer strengt pakke lederopplæring best med dem. Den rene vekten av denne rasen lander dem på listen.

10. Saint Bernard

Saint BernardEn hengiven rase, Saint Bernard er flott for boliger med barn og andre kjæledyr. De kan ikke tolerere varmen godt, så de er best egnet for kaldere klima.

Hellige trenger ikke mye trening. Faktisk kan de være rett og slett lat. Dette reduserer risikoen for skade, men deres størrelse gir dem fortsatt i fare for felles problemer.

11. Bulldogs og Pit Bulls
(Fransk, Amerikansk, Staffordshire Bull Terrier, American Pit Bull, etc.)

Bulldogs og Pit BullsPå en gang var medlemmene av Bulldog-familien kjent som "Nanny Dogs" . Disse valpene er naturlig gode følgesvenner for barn. Dessverre har avl og trening for aggresjon ødelagt sitt rykte.

Nå anbefales det at bare en erfaren trener eier disse hundene. Disse muskulære hundene er kjent for å ha felles problemer, inkludert leddgikt og hip dysplasi.

MER INFORMASJON: 20 mest aggressive hunderaser

12.Catahoula Cur Dog

Catahoula Cur DogOppdrettet for å jobbe i sumpene, har denne hunden utholdenhet til spare. Så, hvis du er i fotturer og jakt, kan dette pooch være for deg. De har også uvanlige utseende som gjør en god samtale forrett.

Denne rasen er for det meste funnet i Louisiana. Arbeid i sumpene og myrene setter dem med høy risiko for slitasjegikt.

1. 3. Dachshund

DachshundDisse lange hundene kan ikke gjøre gode vakthunder, men de gjør gode vakthunder. Mens Dachshunds vanligvis er mistenkelige for fremmede, er de fortsatt kjærlig og leken med familien sin.

"Weenie Dogs" har også normale energinivåer, så de er ikke hyper aktive yappers. Selv om de er små, gjør deres lange ryggrad dem i fare for leddgikt.

14. Newfoundland

NewfoundlandEn stor familiehund, disse kjærlige dyrene er svært vennlige. Disse pooches elsker å være rundt folk og bør ikke stå alene for lenge. For mye alene kan tiden føre til destruktiv oppførsel.

Pasient og snill, disse valpene foretrekker barnas firma eller voksne som er unge i hjertet. Newfoundland er en annen ekstremt stor rase, noe som gjør dem til en shoo-in for denne listen. Vanligvis, jo større hunden, jo mer sannsynlig er de å utvikle hip og felles problemer senere i livet.

Hund raser mest utsatt for leddgikt

15. Mastiffs
(Japansk (tosu inu), oks, brasiliansk, napolitansk, dogo argentino, etc.)

En uavhengig og sterk villet rase, Mastiffs gjør store vakthunder. Trenger en sterk og erfaren trener, disse milde gigantene er fortsatt langt fjernet fra sine krigslige forfedre.

Mens disse valpene har et dårlig omdømme, er de fleste ikke aggressive med mindre det er opplært å være. Som bulldogs, leddgikt og hip dysplasi er mer vanlig i disse raser.

16. Great Dane

Great DaneDisse milde gigantene er kjærlige og lojale. Danes gjør gode kjæledyr for aktive familier på farten. Disse hjørnetenatene har tonnevis av energi og trenger plass til romp.

Potensielle eiere bør også huske på at alt er dyrere når du må kjøpe det større. Store dansker kan være størrelsen på en liten hest. Som gjør disse valpene en av de vanligste hundene å ha felles problemer.

17. Basset hund

Basset hundRolig og lav nøkkel, Basset Hound elsker å bare ligge rundt og ta det enkelt. Disse lat hunder er flott for første gang eiere, og de som er lat trener.

Ekstremt vennlig, du trenger aldri å bekymre deg for aggressivitet i denne poochen. Lang og tyngre, denne rasen er mer utsatt for felles problemer som dysplasi og leddgikt.

18. Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay RetrieverChessies er tøffe hunder. De er godt tilpasset utendørs. Chesapeake er mistenkelig for fremmede og gjør gode vakthunder. Chessies vil ikke komme ned fra en kamp med noe dyr.

Deres holdning og felles jobb som en jakthund gjør denne rasen utsatt for skader. Som kombinert med deres størrelse gjør dem sannsynlig å få slitasjegikt.

19. Chow Chow

Chow ChowDisse kongelige hundene trenger en sterk trener som er velbevandret i "Pack Leader" -opplæring. Kjent for å være aggressiv, bør det tas hensyn til husholdninger med barn og andre kjæledyr.

En ting denne hunden har gått for det er at det er uavhengig og gjør det bra med alene tid. En annen stor rase, Chow Chow er utsatt for felles og hofteproblemer.

20. Bokser

BokserDisse hundene imponerer i statur med sine lange, magre muskler; Imidlertid er de mykehjerte, kjærlige dyr. Disse valpene gir gode følgesvenner til voksne, barn og andre dyr.

Hunder i denne rasen er vanligvis veldig stille. En av deres mest ettertraktede egenskaper er at de ikke er overordnede barkers. Boksere er energiske og store plasser dem rett på denne listen.

21. Otterhound

OtterhoundDisse personlige hundene er vennlige og kjærlige, men de er også gode til å underholde seg selv. Faktisk er de en av de beste raser for å tilbringe tid alene.

Otterhounds vil elske oppmerksomhet og leke, men de er ikke klamrende og trengende. Denne lille kjente rasen er lekfull, energisk og stor. Den kombinasjonen gjør dem en sannsynlig kandidat til fellesproblemer som slitasjegikt.

Anbefalt: Topp 10 beste hundetrinn for seng eller leddgikt

Symptomer på leddgikt hos hunder

Symptomer på leddgikt hos hunder

Hvordan vil du vite om din pels-baby lider med smerten av leddgikt? Dessverre er mange tilfeller i hunder ikke fanget før de er ganske avanserte. Som en del av deres overlevelsesinstinkt, vil hjørnetenner skjule smerter så lenge som mulig.

Når du er klar over, er det endringer du kan gjøre rundt i huset for å gjøre pur-babyen mer komfortabel. Hvis du har midler, er det enda medisiner og behandlinger som kan administreres av veterinæren din.

Her er Tegn og symptomer slik at du kan fange denne sykdommen så snart som mulig.

  • Stivhet
  • Limping
  • Hevelse og rødhet i ledd
  • Vanskelighetsgrad å komme opp og ligge ned
  • Manglende evne eller motvilje mot å klatre trapper og hoppe opp
  • Whining, whimpering og andre tegn på smerte

Hjem Behandlinger for leddgikt hos hunder

25 hunden raser mest utsatt for leddgiktKanskje du ikke har mye penger for å kunne gi hunden din daglige behandlinger, operasjoner eller daglige medisiner. Kanskje du bare vil vite hva mer kan du gjøre for å hjelpe poochen til å leve en lykkeligere, mer smertefri liv. Vel, her er noen tips som du kan implementere i ditt hjem for å gjøre nettopp det.

  • Løft vannet og matskåler for å forhindre bøyning
  • Få ramper for møbler, trapper og kjøretøy
  • Gi en ortopedisk hundeseng
  • Skyv aldri din valp for å trene forbi hans evne
  • I stedet for å ta lange turer, ta mer korte turer
  • Bruk en support sele

Mens leddgikt ikke alltid kan forebygges, kan den behandles. Det er til og med medisiner som kan redusere sykdommene. Ved det første tegn på smerte og forverring i kjæledyret ditt, gjør du det veterinæravtalen.

Les neste: 5 beste fiskeolje for hundertilskudd for å hjelpe artritt

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 25 Hund raser mest utsatt for leddgikt