Amano remp profile

Amano reker sitter på en plante

Amano Reker, også kjent som Japonica Amanano eller japansk sump reker, vokser i popularitet, å være en fredelig, alger og detritus-spise ferskvanns tanks innbyggere. Forutsatt at ingen tankkamerater prøver å snakke på Amano-reker, de er gode Fellesskapstank tillegg For tanker av forskjellige temperaturer.

Arter Oversikt

Vanlige navn: Amano Reker, Japonica Amano Reker, Japansk Swamp Reker

Vitenskapelig navn: Caridina Multidentata (tidligere kjent som C. Japonica)

Voksen størrelse: 2 tommer

Levende forventning: 2 til 3 år

Kjennetegn
FamiliePalaemonidae
OpprinnelseJapan
SosialFredelig
TanknivåBunnboer
Minimum tankstørrelse10 gallons
KostholdOmnivore
OppdrettEgglag
OmsorgNybegynner
ph6.0 til 7.6
Hardhet3 til 10 dkh
Temperatur60 til 80 f (15 til 27 c)

Opprinnelse og distribusjon

Som deres alternative navn antyder, er Amano Reker innfødt til Japan. Opprinnelig bor i ferskvannsspamper, har disse krepsdyrene blitt nylig brakt inn i akvariet hobby. Som med mange andre rekerarter, overlever Amano-rekerne i naturen ved å beite på alger og detritus igjen av andre akvatiske dyr.

Farger og markeringer

Amano-reker er for det meste gjennomsiktig og enten brun eller brunfarge i fargen. De kan ha en brun eller brunfarget stripe som løper langs lengden på deres dorsale ås med matchende mørkere striper eller band langs sidene av kroppen deres. Stripen over ryggen kan ha en solid hvit eller lettere fargelinje i midten. Deres sidebjelker kan bli brutt opp, se mer som prikker, eller kjøre bare part i lengden på reker.

Tankkamerater

En fredelig, samfunnsspiller, Amano-rekerens største bekymring blir snacked på av tankekameratene. Liten, crunchy reker bør ikke være på kostholdet av noen av fiskene holdt med denne arten. Selv om du prøver å tilfredsstille appetitten til aggressive kjøttetærer, vil de sannsynligvis fortsatt snakke om forsvarsløse reker.

Gitt sin temperaturområde toleranse, gjør AMANO REMP godt i begge deler oppvarmet og Ikke-oppvarmet tanker. Som med de fleste rekerarter, liker de å ha mange steder å skjule seg fra tanken deres. Husk dette hvis du er vert for dem med andre arter som liker å ha sin egen plass, for eksempel a Plecostomus.

Amano reker habitat og omsorg

Amano Reker er et utmerket tillegg til en veletablert tank med et rekervennlig substrat. Selv om du ikke trenger å bruke et reker-spesifikt substrat, er store bergarter eller mange store innredningsprodukter vanskeligere for en reker for å navigere i forhold til mindre bergarter, grus, sand eller levende plantesubstrat.

Levende planter er et flott tillegg til en reke tank og du vil ofte se dem nibbling på døde områder. Det er en vanlig misforståelse at reker ødelegger levende planter, men de spiser bare de døde materialene. Hvis plantene dine ikke trives, ikke klandre dine reker.

Bare fordi Amano-reker liker å rengjøre tanken din for å leve, betyr det ikke at vedlikeholdsrutinen din skal endres! Fortsett å holde øye med din Vannkjemi og hold deg til din vanlige vedlikeholdspraksis. Reker tolererer ikke dårlig vannkvalitet, så vel som noen fisk. Avhengig av hvor mange reker du har i tanken din, forvent å fortsette Rengjøring av noen av alger deg selv!

Amano reker diett og fôring

Mange hobbyister gjør feil antagelse om at Amano-reker kan følge på bare alger i tanken. Men Amano-rekeret gjør det beste når det er matet et blandet diett av plante- og dyrebaserte proteiner. Hvis du beholder i en tank med andre fiskearter, må du bare sørge for at det er nok rester for rekeret å ha et grundig måltid.

Du trenger ikke å mate et reker-spesifikt kosthold. Avhengig av blandingen av andre arter i tanken din, vil reker gjøre det bra på en blanding av Omnivore, Herbivore og / eller Carnivore Fish Diet blir matet til andre tanker.

Kjønnsforskjeller

Det er subtile fysiske egenskaper som kan skille mellom mannlige og kvinnelige amano reker. Forutsatt at de er i samme alder og matet det samme kostholdet, vil kvinnelige Amano-reker være større enn menn. Hunnene har også et sted på undersiden, kjent som en sadel, for å lagre egg. Dette kan ikke være tydelig, men hvis din kvinne ikke er i ferd med gyting.

Avl av amano reker

Det har vært vanskelig for hobbyister å avle Amano-reker i fangenskap. Som andre rekerarter, vil kvinnen frigjøre et avlshormon for å tiltrekke seg mennene til å avle. Du kan merke til en endring i din rekeradferd som de prøver å finne den modne kvinnen.

I naturen vil de befruktede eggene gå langs strømmen i brakvann og ut til det åpne havet. En gang fullvokst, kommer reker tilbake til ferskvann. Dette antas å være hovedproblemet med vellykket avl av disse reker i fangenskap.

Flere kjæledyr reker arter

Hvis du er interessert i flere rekerarter, som Amano-reker, sjekk ut disse profilene og andre referanser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Amano remp profile