Coral banded reker

Nærbilde av korallbandet reker

Til tross for deres vanlige navn, den Coral Banded Reker er ikke teknisk en reker, men heller en reker-lignende decapod krepsdyr. Denne tekniskheten stopper imidlertid ikke Coral Banded reker fra å være utrolig populært blant mange akvarister. Ikke bare legger de til vakker farge på tanken din, men de er også utrolig enkle å ta vare på.

Vitenskapelige navn

Denne gruppen av reker inkluderer Stenopus hispidus (Rød og hvit banded korall reker), S. scutellatus (Golden Coral Reker), S. ZanziBaricus (Gul banded korall reker), S. tenuirostris (Blå eller lilla banded korall reker).

Andre vanlige navn

Coral banded reker, og banded reker.

Størrelse

Korallbandede rekerartene varierer i størrelse fra to til fire tommer i lengden med at mannen er den minste av et parret par.

Fordeling

Tropiske hav i hele Indo-Pacific-regionen og Karibien.

Identifikasjon

Alle banded korall reker er merket med de karakteristiske lyse røde og hvite bandene på kroppen og pincer klør, med bena og antenner som er hvit, bortsett fra S. ZanziBaricus arter som er røde. Frontparet ben er utstyrt med et par pincers som er større enn pincers på det andre parbenene. Det tredje paret har ingen pincers. Den koralbandede reker vil regrow tapt ben under sin neste molt.

Fargen på rekerens karapace er hvor arter er forskjellige som S. hispidus er hvit.

Kjennetegn

Stenopus hispidus kommer godt sammen med mest fisk og hvirvelløse dyr (se unntak, nedenfor) i et akvarium. Imidlertid vil Triggerfish og mange ål spise på korallbandet reker når det gis anledning. I naturen foretrekker denne rekerne til å leve i huler og på bunnen av overheng og vil aktivt rense fisken, når de presenteres med parasitter.

I naturen er korallbandet reker nattlig, gjemmer seg under ledges og i grotter i løpet av dagen og fôring om natten. Disse reker bor i monogami og er noe territoriale, forsvarer et område på en til to meter i diameter mot andre krepsdyr og spesielt andre korallbandede reker. Hvis en annen korallbanded reker kommer inn i sitt territorium, vil det forsvare det, med en eller de andre reker som mister ben og pincers i kampen som følger.

Under parring vil mannen først vise en courtship dans foran kvinnen. Hanen overfører deretter en sædesekk til den nystekte moltede kvinnen som snart vil inseminere eggene og holde dem til bukbenene. Den unge luken etter 16 dager. Hatchlingene vil bli festet til sin mor i ca seks uker før de løsner, flyter til overflaten av vannet og blir en del av planktonet og driper i havstrømmene. Etter noen uker og flere molter, går den unge ned fra planktonet og bosetter seg til bunnen og finner et mørkt sted å skjule. Den korallbandede reker kan leve 2 til 3 år, noen ganger lenger.

Tilbake da vi pleide å samle og sende tropisk fisk på øya Moloka`i, visste vi alltid at vi kunne finne korallbandet reker i antall om natten, hengende på de vertikale veggene i kaien. Hvis vi trengte parret par (i høy etterspørsel på fastlandet), måtte vi finne par reker som var innenfor en fot eller så fra hverandre. Vi ville samle dem og holde dem sammen i en kopp før vi sender dem neste morgen. Det ser ut til at korallbandet reker kompis i en ung alder, og når et av paret blir tapt, vil de resterende reker ikke akseptere en annen kompis.

Kosthold

Stenopus hispidus er en scavenger av naturen og vil ta mest kjøttfulle matvarer. Vil lett fortære Polychaete ormer Når de er til stede. I naturen vil denne rekermaten mate på alger, detritus og carrion samt parasitter som det plukker fra fisk.

Akvarium egnethet

Det er aggressivt mot andre reker og krepsdyr. Det preys også på ormer, snegler og små eremittkrabber. Å være et nattlig dyr, foretrekker korallbandet reker sterkt beskyttelsen av en hule eller overheng i løpet av dagen. I et akvarium gjør de det beste hvis de har et sted å skjule i løpet av dagen.

Reker generelt og korallbandet reker, spesielt, er svært følsomme overfor skift i vannkjemi, med drastiske endringer i pH-er en førsteklasses morder når man setter en reker i et akvarium. Av denne grunn, ta deg tid når akklimating reker. De Drip Line Method synes å fungere best for å øke overlevelsen.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Coral banded reker