Kan hunder spise reker?

hund spiser fra en bolle

Fisk kan være en kilde til mange viktige næringsstoffer, for eksempel essensielle omega-3 fettsyrer og vitamin D. Men mens det er et velkjent faktum at hunder er rovdyr, lurer mange kjæledyrseiere på om det er trygt å dele sjømat, som reker, med deres pooch. Fra jumbo og cocktail til battered eller broiled reker, kan den bli funnet overalt fra hurtigmatforbindelser til femstjerners restauranter ... så er det greit å dele denne allestedsnærværende prisen med din favorittpupp?

Er reker bra for hunder?

Mange hunder vil finne reker scrumptious, og fordi de er så små, kan reker gjøre en utmerket treningsbehandler. Siden de er fullpakket med næringsstoffer som vitamin B12, niacin og fosfor- samt antioksidanter, antatt å redusere hjernens aldring - kan de faktisk gi noen helsemessige fordeler for valpen din.

Vitamin B12 øker stoffskiftet og både gastrointestinal og hjernens helse, Niacin kan bidra til å forbedre hundens samlede energinivå mens du beskytter sitt kardiovaskulære system og markedsfører sunn hud, Mens fosfor er et nøkkel næringsstoff for å opprettholde sunne bein.

Farer ved reker for hunder

Reker kan være en sunn kilde til protein for både hunder og mennesker, men det betyr ikke at det alltid er et helt sikkert alternativ for kjæledyret ditt. Før du myter hunden din reker, kontakt din veterinær for å sikre at det er et godt alternativ for hunden din, og å motta veiledning om hvor mye reker er greit å tilby.

Akkurat som det er viktig å unngå å gi hundens kjøttholdige bein, er det risiko forbundet med å tilby hunden din en reker som inneholder dets skall. Skallet er ikke bare vanskelig for Fido å fordøye, men det kan også være en kvelningsfare. Det er også sjansen for at det forårsaker kutt eller annen irritasjon i hundens munn eller hals.

Du ville ikke mate rå kylling til kjæledyret ditt for frykt for matbåren sykdom som Salmonella, og de samme reglene gjelder for rå reker. Pass på at når du tilbyr reker til hunden din at den er riktig forberedt og fullt tilberedt for å unngå risikoen for matforgiftning eller annen sykdom.

Du vil også ta hundens unike helse- og kostholdsbehov før du overleverer noen reker. Hunder som er overvektige eller diabetiker, eller at som sirkulasjonsproblemer, bør ikke mates reker. Reker er en type fett sjømat som er høy i kolesterol, som kan bidra til sirkulasjonskomplikasjoner som hyperlipidemi, merket med et høyt lipid / fettinnhold i kjæledyrets blod. Selvfølgelig vil en eller to små reker sannsynligvis ikke skade poochen din, men som en generell tommelfingerregel, anbefales det å opprettholde et redusert fett og lavere kolesterol diett for hunder som arbeider med disse typer helseproblemer. Andre hunder som bør unngå reker, er de med skjoldbruskkjertelen, som skalldyr er en vanlig kilde til diettjod, som kan forverre en eksisterende tilstand.

Til slutt, like mange mennesker er allergiske mot sjømat, er det alltid muligheten for at du også vil oppdage at hunden din er. Men maten står generelt for bare ti prosent av allergi hos hunder. Mens det ikke er spesielt vanlig, kan enhver hund ha en Genetisk predisposisjon til matallergi eller følsomhet, så begrense reker for hunden din og hold øye med dem for å sikre at det ikke er noen symptomer på en allergisk reaksjon.

Tegn på en allergisk reaksjon hos hunder

  • Aggressiv riper av huden eller ørene
  • Pustevansker
  • Oppkast
  • Diaré

Dyreiere med hunder som allerede har følelser eller allergier, bør alltid være spesielt forsiktig med å introdusere en mat som reker - og husk at, akkurat som mennesker, kan hunden din utvikle en sjømatallergi når som helst i livet deres.

Hvordan servere reker til hunder

I tillegg til å fjerne skallet (og hodet, bena og hale) og bare tilby hunden din kjøtt av fullt tilberedt reker, vil du også være sikker på at du ikke serverer reker som har blitt stekt eller kokt i smør, oljer eller salt som kan være skadelig for kjæledyret ditt. De sikreste og sunneste forberedelsene til pooches er reker som har blitt bakt, kokt eller broiled vanlig.

Advarsel

Vær oppmerksom på at vanlige krydder for reker, som hvitløk eller løk, kan faktisk være giftig for hunden din, og du vil også hoppe over noen dyppesaus når du fôrer reker til hunden din.

Til slutt, vær forsiktig med størrelsen på hunden din når du serverer reker, da større raser kan være i stand til å håndtere hele reker, men en mindre hund kan ikke.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Sjansen er at den ikke er en matallergi for hunden din. Cummings Veterinary Medical Center på Tufts University

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise reker?