Hva er sukker glider ick og hvordan blir det behandlet?

Sukkerglidere klatrer på et tre gjerde

Sugar Gliders er kjent for deres merkelige lyder, søte kjærlige appetitt og plysj pels, men en sykdom (eller mer hensiktsmessig et syndrom) har blitt poppet opp i disse marsuppene mer og oftere. Sugar Glider "ick" er det vanlige navnet på dette syndromet som har mange symptomer, men er gjenkjennelig grunnet hovedsakelig for endringen i frakkutseende i glidere som påvirkes. Det kalles ick på grunn av "icky" utseendet til pelsen.

Hva er sukker glider ick?

Ick (ikke å bli forvirret med ferskvannsfisk ick / ich) er navnet på et syndrom som forårsaker en rekke symptomer. Diaré, mangel på appetitt (anoreksi), oser fra posen, og primært en klebrig følelse, spesielt på magen av en sukkerglider, noe som resulterer i matting av pelsen og et uklart utseende, er alle sett i glidere med ick. Døden kan forekomme i ubehandlede sukkerglidere på grunn av anoreksi.

Hva forårsaker sukker glider ick?

Det er mistenkt at den viktigste skyldige for ick i Sugar Gliders er en mikroskopisk protozoan kalt Simplicomonas, Ifølge Dr. Cathy Johnson-Delaney. Dette er en parasitt som lever i tarmkanalen med berørte sukkerglidere og antas å være årsaken til diaré og dårlig kappekvalitet. Det er vanligvis sett i unge sukkerglidere kalt joeys. Stress er også mistenkt for å spille en rolle i årsaken til denne sykdommen.

Hvordan diagnostiserer du en sukkerglidere med ick?

Fecal materie er nødvendig for å diagnostisere ick i en sukkerglidere. Spesiell testing (fekal våte monteringer og fekal PCR) av dine eksotiske veterinær og utenfor laboratorier kan finne denne parasitten, slik at glideren din kan behandles på riktig måte. Symptomene på sykdommen vil også bli tatt i betraktning som vil grupper av sukkerglidere, siden dette er en veldig smittsom sykdom for kolonier, men mange andre sykdommer kan ligner ick (som mastitt, underernæring, stress, septikemi, gastroenteritt, manglende brudgom , etc.). Det er også viktig å huske at hvis en sukkerglidere har ick så er det mest sannsynlig sant at hele familien av sukkerglidere har ick.

Hvordan behandles sukker glider ick?

Heldigvis vellykket behandling kan oppnås av din eksotics veterinær ved å administrere et legemiddel som hjelper med diaré, dreper av parasitten, og forhindrer en annen sekundær infeksjon fra parasitten. Denne medisinen er gitt i munnen i 10-14 dager i tillegg til subkutan væskebehandling (væsker injisert under huden), probiotika og sprøytefôr. Spesielle Marsupial formler til håndmatning kan kjøpes online fra Australia, ellers er mange mennesker vellykkede i å bruke hjemmelagde formler. Leadbeater`s formel er ofte blandet med en del valp erstatning formel, en halv del av ufiltrert eplejuice, kalsiumpulver og probiotika for å håndtere en syk glider. Dette gir ekstra ernæring for en sukkerglidere diagnostisert med Simplicomonas.

Kan sukker glider ick bli kurert?

Ja! Mange sukkergliderefamilier har blitt kurert av ick etter den rette behandlingen fra deres eksotiske veterinær og fortsatte å teste negativt for protozoanårene senere. Noen individer føler seg som om noen sukkerglider som tester positive eller viser symptomer på ick, skal euthanized for å forhindre spredning av sykdommen, men dette er unødvendig. Ick kan bli kurert hvis den er fanget med en gang, og hvis behandlingsplanene følges av eieren. Sukkerglidere som er underernæret uten å være sprøyten som blir matet, vil bli dehydrert og dø derfor medisiner, væskebehandling og assistert fôring er alle viktige for suksessen til noen glider med dette syndromet.

Hvor blir sukkerglidere ick?

Det er ikke kjent for sikker hvor sukkerglidere får denne protozoanen fra, men vi vet at det er smittsomt fra glideren til glider. Noen sukkerglidere kan ganske enkelt være bærere av sykdommen. Håndtering av glidere utenfor husstanden din kan potensielt bringe denne parasitten til kolonien din som kunne utendørs eksponering. Du bør alltid vaske hendene dine etter å ha håndtert sukkerglideren eller noen andre (spesielt hvis det er på en dyrebutikk eller oppdretters hus) og forstår at risikoen er involvert hvis du lar sukkerglogen gå rundt ute på bakken.

Se nå: Hvordan er sukkerglidere som kjæledyr?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er sukker glider ick og hvordan blir det behandlet?