Northern flying squirrel species profile

Voksen kvinnelig nordlig flygende ekorn (Glaukomys Sabrinus) ved et uhell fright fra sin nestboks hvor hun var sykepleie fire unge, sentrale Alberta, Canada

Northern Flying Squirrels krever lignende omsorg for sukkerglidere og til og med kjæledyrfugler, men de har sine egne unike krav. Selv om de er høyenergi, nattlig gnagere som elsker å klatre og glide, som kjæledyr de krever også timer med praktisk oppmerksomhet og sosialisering med eieren.

Flying ekorn krever romslige bur og som mange andre gnagere, de trenger vanskelige ting å tygge på for å holde tennene trimmet og sunt. Flying ekorn er underholdende å se, og de har morsomme personligheter. De kan gjøre et godt kjæledyr til den rette personen, men de er høyverdige dyr som krever en god mengde veiledning. Som sådan er de ikke ideelle kjæledyr for små barn.

Arter Oversikt

Vanlig navn: Northern Flying Squirrels

Vitenskapelig navn: Glaukomys Sabrinus

Voksen størrelse: 8 til 10 tommer lang (inkludert halen), veier opp til 4 gram

Forventet levealder: 10 til 15 år i fangenskap

Nordlig flygende ekorns oppførsel og temperament

Northern Flying Squirrels ikke "fly" med faktiske vinger, men heller, de glir fra tre til tre ved å spre armer og ben fra hverandre. Kite-lignende hud folder mellom deres fremre og bakben kan fange enda en lett bris, så de ser ut til å være flygende. Disse hudfoldene kalles patagium, og denne membranen virker som en fallskjerm som gjør det mulig for flygende ekorn å glide mer enn 100 meter i en enkelt bundet.

Mens det er 44 arter av flygende ekorn, er bare to av disse artene, de nordlige og sørlige flygende ekornene, innfødte i Nord-Amerika. Disse dyrene er ekstremt skeptiske til folk i naturen, og det ville være vanskelig om ikke umulig å helt tamme en nordlig flygende ekorn som ikke har blitt hevet av mennesker.

Boliger den nordlige flygende ekorn

Uansett kabinett er valgt for din flygende ekorn, må den ha svært små mellomrom mellom stolpene eller masken for å hindre rømming eller utilsiktet skade, spesielt hvis du har en babyflygende ekorn. En flygende ekorn som har bundet med eieren, vil prøve å komme til dem for enhver pris.

Eiere som har bur med barer fordelt for langt fra hverandre, har våknet seg til deres ekorn som sover på føttene eller på putene sine. Noen ekorn kan også prøve å gå tilbake til sine bur og er bare i stand til å få en del av kroppen tilbake i. Dette har ført til dødelige utfall for de fattige lille flygende ekornene som sitter fast.

Den vertikale høyden er viktigere enn horisontal plass i flygende ekornes bur som de liker å klatre opp så høyt som de kan gå. Tall fuglburer brukes ofte til å huske flygende ekorn. Metallburer er mye vanskeligere for en gnagere å tygge gjennom, og metallburer er også tilgjengelige med forskjellige strekestørrelser for forskjellige fuglearter.

Ved å legge til kylling wire mesh til alle innsiden av buret, kan noen eiere endre et butikker kjøpt bur som har bredere baravstander. Dette fungerer bra, og er vanligvis billigere enn å kjøpe et bur med mindre baravstander, men dette retrofit er tidkrevende. Det må tas hensyn til å unngå skarpe kanter og ubesvarte overflater.

Sørg for å gi områder i buret på som din nordlige ekorn kan klatre - grener er gode for dette som er tau laget av kjemiske frie bomullsfibre. Gi nestbokser og myke hekker materialer som ikke-farget papirhåndklær eller inkless avis.

Mat og vann

Som mange gnagere er villflygende ekorn omnivorøse - de spiser en rekke protein- og grønnsaksmatvarer. Nøtter, Frø, Frukt, Grønnsaker, Mealworms, Lichens, sopp og andre godbiter blir rutinemessig spist av nordlige flygende ekorn. Mange flygende ekornseiere spiser en base diett av en papegøyefrøblanding som består av forskjellige solsikkefrø, pellets, gresskarfrø og andre kilder til protein. Et utvalg av frukt og grønnsaker i moderasjon, sunne frokostblandinger og papegøye eller ape kjeks avrunder næringsbehovene til en ekorn.

Siden flygende ekorn er utsatt for kalsiummangel, trenger de både kalsium og vitamin D3 kosttilskudd inkludert i deres dietter. EN cuttlebone eller kalsiumblokk i sin kabinett vil bidra til å sende ned ekornens kontinuerlig voksende tenner, samt bidra til sine kostbehov. Prøv å begrense mat høyt i fosfor i din nordlige flygende ekorns dietter, siden fosfor kan forstyrre kalsiumabsorpsjon. Ferdigpakket, formulerte dietter for flygende ekorn kan bli funnet online, men disse varierer mye i deres næringsverdi.

Vanlige helseproblemer

Northern Flying ekorn er generelt hardy og annet enn en sporadisk kalsiummangel, de er ikke utsatt for noen vanlige gnageresykdommer. Se etter en veterinær i ditt område som spesialiserer seg på gnagere omsorg, slik at du kan sikre at kjæledyret ditt forblir sunt for varigheten av det lange livet.

Er det lovlig å eie et kjæledyr nordlig flygende ekorn?

Før du bringer hjem en nordlig flygende ekorn, sørg for at det er lovlig å holde dem som kjæledyr hvor du bor. Noen områder kan plassere restriksjoner på å eie disse vilde artene som kjæledyr. Juridisk oppkjøp av et kjæledyr nordlig flygende ekorn er vanligvis oppnådd bare gjennom en oppdretter og deretter ved å sikre de riktige statlige tillatelsene - dette varierer etter stat.

Kjøper din nordlige flygende ekorn

De fleste flygende ekorn som er kjøpt fra en oppdretter, sendes hjem med sine nye eiere mens de fortsatt er babyer. De blir deretter flaske matet i noen uker for å oppmuntre til å limere med sin nye foreldre.

Prosessen med binding med et kjæledyr ekorn er den samme prosessen som følges av eiere av kjæledyr sukker glider babyer. Eiere må ha stoffposer rundt halsen, men inne i skjorten sin. Å holde den nye ekornet inne i denne posen gjør at babyen kan lære å gjenkjenne eierens duft.

Med flaskefôring, nakkeposer og holde eierens T-skjorte i ekornes bur, er et sterkt bånd laget med en baby nordlig flygende ekorn. Med tilstrekkelig håndtering i ung alder, riktig omsorg og god trening, kan nordlige flygende ekorn gjøre svært underholdende og interessante kjæledyr for en svært oppmerksom person. Pass på at du har alt ditt nye ekorn trenger før du tar det hjem, slik at du kan bruke hele tiden din liming med babyen din.

Lignende kjæledyr til den nordlige flygende ekorn

Hvis du liker den nordlige flygende ekornet, men har ikke tenkt på at det er kjæledyret for deg, sjekk ut disse andre små eksotiske arter:

Ellers, sjekk ut andre eksotiske dyr som kan være kjæledyret ditt.

Se nå: Hvordan er sukkerglidere som kjæledyr?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Northern flying squirrel species profile