Er hunder smartere enn katter? Nye forskningspunkter til ja

I den gamle debatten om hvem som er smartere mellom katter og hunder, kan vitenskapen ha funnet et svar.

Et team av forskere fra universiteter rundt om i verden kom sammen for å studere hjernen til ulike dyr i forhold til menneskene, og fant at hunder kan være omtrent dobbelt så smarte som katter.

Alt koker ned til antall neuroner som finnes i hjernebaren i hver art.

Studien ble utført av forskere fra universiteter i Brasil, Sør-Afrika, Danmark og U.S. Deres funn skyldes å bli publisert i tidsskriftet Frontier i nevroanatomi.

Hvorfor nevroner er viktige

En av studiens forfattere, Neurolog Suzana Herculano-Houzel, er kjent i det vitenskapelige samfunnet, har studert kognitiv funksjon hos mennesker og ikke-menneskelige dyr i omtrent et tiår.

Ifølge Herculano-Houzel er den nøyaktige måling av denne kognitive funksjonen avhengig av antall neuroner i cerebral cortex; Jo flere nevroner, jo mer intelligent dyret.

I SLEKT: Fremgang i å diagnostisere hjerneforstyrrelse i små hunder

Neuroner er nerveceller som tjener som byggeklosser i vårt nervesystem. Deres høyt spesialiserte jobb er å formidle informasjon gjennom hele kroppen på mange forskjellige måter. Jo flere nevroner du har i hjernen din, jo mer kognitivt i stand du er.

I en quirky analogi for hvordan hun oppnår dette, sier Herculano-Houzel at hun tar hjernen og "gjør den til en suppe", og observerer antall suspenderte kjerner fra neuronceller. Dette tilsvarer antall nevroner tilstede.

Stable tallene på hver art

Hund og kattVed hjelp av hjernen på 3 dyr og sammenligne dem mot mennesker, kunne forskerne bestemme hvor intelligent hver er.

De brukte en katt og to hunder (en stor og en liten, siden hunders størrelser kan variere så sterkt).

Mennesker brukes som det ultimate nummeret for å måle mot i denne studien, siden vi har det største antallet nevroner - ca 16 milliarder kroner per person.

Til tross for variasjonen i fysisk størrelse hadde hver hunds hjerne omtrent det samme antall neuroner - ca 500 millioner.

Katter hadde bare halvparten dette nummeret - ca 250 millioner.

Dette antall nevroner indikerer at hunder har omtrent samme nivå av intelligens som vaskebjørn og løver, mens hjemmekatter har omtrent samme intelligensnivå som bjørner.

Gorillaer er nærmest mennesker, som har 8-9 milliarder nevroner, og faller neste i tråd med 6-7 milliarder nevroner.

Så langt er de smarteste ikke-primate dyrene der ute elefanter, som har ca 5.6 milliarder neuroner.

Gjøre vitenskapelig fremgang

Mens disse forskerne bidrar til den gamle debatten blant kjæledyrelskere om katter og hunder, var det ikke deres intensjon.

Deres større mål var å finne om vi kan begynne å bruke nevroner som et annet kvantifiserbart mål for intelligens. Inntil nå har de vanligvis brukt tiltakene vært strukturell kompleksitet og hjernestørrelse.

Det er imidlertid lite bevis bak forestillingene om at en større hjerne er lik mer intelligens.

Denne undersøkelsen kan hjelpe forskere til å få en bedre forståelse av akkurat hva intelligensen er i alle sine variasjoner, og hvordan visse målinger bestemmer den intelligensen.

Les neste: Interaktiv puslespill leker for hunder som en hjerneøvelse

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er hunder smartere enn katter? Nye forskningspunkter til ja