Topp # 36: hvordan årstider påvirker hundens kostbehov

Vinteren er nesten her, som betyr å justere og hundens livsstil til kaldt vær. Visste du at Seasons endring, så gjør hundens kostholdsbehov? I motsetning til popular tro, er aldersrelaterte endringer i hundens diett ikke de eneste som skal være oppmerksom på, og dette er det vi skal diskutere i denne podcast-episoden.

Før du tar opp dette showet, har jeg diskutert emnet for å endre hundens diett for høst- og vintersesonger med veterinær Dr. Jeff Werber hvem jobber for Mars Petcare. Vi har hatt en e-postutveksling der vi snakket om hundens ernæring, kjæledyr fedme epidemi og alt kjæledyr eiere trenger å vite om å justere sine kjæledyrs kosthold for forskjellige årstider.

Lytt til episoden i videoen ovenfor og finn det fulle podcast transkripsjonen nedenfor. For mer, besøk denne episodenes innlegg på den offisielle TEORI OF DYR nettside.

Hvordan årstider påvirker hundens kostbehov
(rå podcast transkripsjon)

Hvordan årstider påvirker hunden din

Denne uken snakker jeg med en annen ekspert fra kjæledyrindustrien. Jeg var faktisk ikke i stand til å snakke med ham personlig, men jeg var i stand til å ha en e-post samtale med ham. Og ekspert som jeg snakket med, er dr. Jeff Werber. Han er en veterinær og Mars Petcare-talsmann. Tydeligvis er Mars Petcare et av de ledende kjæledyrproduktselskapene i bransjen.

Så å snakke med dr werber var en stor glede for meg. Og som du sikkert kan forestille deg, er han en veldig travel fyr. Så vi var "T i stand til å berøre base, men vi hadde en samtale via e-post, og jeg lærte en god informasjon.

Vi snakket om et emne som er en topp bekymring for meg, og det er fedme. Vi snakket også om hvordan årstider kan påvirke hundens appetitt. Dette er tiden på året når vi er litt overgang fra den travle, aktive sommerenes livsstil i høst og vinter. Ting slags sakte litt. Vi gjør ikke så mye utendørsaktivitet som vi gjorde i de varme sommermånedene, de fleste av oss ikke. Noen mennesker som bor i klima som fortsatt er ganske milde, kan være ute og aktive. Men i mange forskjellige områder av verden, endres klimaet drastisk, og så blir det litt mer myk, sakte litt i høst og vintermåneder.

Så jeg ønsket å snakke om hvordan den sesongmessige endringen kan påvirke kjæledyrets diett og kan påvirke selvsagt kjæledyrets metabolisme. Så vi snakket om fedme, som er noe jeg alltid står på min såpeboks når kjæledyr fedme kommer på bordet, fordi det er en slik epidemi i vårt land og virkelig rundt om i verden & # 8212; Det er en av de ledende helsemessige forholdene som veterinærene ser. Og det er en helsetilstand som den triste delen av det er & # 8212; Det er helt forhindret. Det er vår feil som kjæledyrforeldre som våre hunder er overvektige, våre katter er overvektige. Det er oss overfeeding, og det er oss ikke å tillate dem øvelsen og tiden for å brenne kaloriene som vi fôrer dem. Så det er helt forebyggbart.

Når kjæledyret ditt blir overvektig, som åpner døren til så mange flere helseproblemer, og det er hva så mange foreldre ikke skjønner. Du tror bare at kjæledyret ditt er fett og lykkelig. Du spiser ham. Han elsker å spise. Han elsker godbit. Det gjør ham lykkelig. Det gjør halen sin. Det gjør katten din, og de gni over deg. De blir så glade. De får godbit. Den delen av det er flott, og jeg vil ikke ta det bort fra noen kjæledyrseiere eller noen kjæledyr på noen måte.

Men overfeeding fører til fedme, og som åpner døren til så mange alvorlige helseproblemer. Vi snakker ting som diabetes. Visse typer kreftformer har vært knyttet til fedme, er mer vanlig i kjæledyr som er overvektige. Hjertesykdom og # 8212; store, store helseproblemer som er helt forebyggbare. Eller bekymringene selv ikke er helt forebyggbare, men fedme er.

Så du gjør ditt kjæledyr mer utsatt for å være overvektig, og i sin tur gjør dem mer utsatt for alle disse sykdommene. Så igjen, dette er en del av det jeg snakket med dr. Werber om det. Og vi snakket også om årstidene.

Så jeg skal bare gå over for deg hva vi snakket om og slags gi deg hans råd og tips, fordi det var noen flotte ting i her at jeg virkelig ønsket å dele.

Så først og fremst, på kjæledyret fedme emnet & # 8212; Som jeg sa & # 8212; Det er blitt en epidemi her i USA. Så hvorfor er det så viktig for eiere å overvåke kjæledyrets kosthold og holde dem på en optimal vekt? Og da jeg spurte dr. Werber at han fortalte meg at fedme er et vanlig helseproblem som han ser mer og mer med sine kunder.

Det er viktig for kjæledyrseiere å overvåke hundens eller kattens kosthold og holde dem med en sunn vekt, fordi det er en mengde forhold som er forbundet med fedme. Og jeg nevnte noen av dem, inkludert risikoen for diabetes, kardiovaskulær sykdom.

Så han sier at vanlige veterinære besøk er en fin måte å håndtere ulike medisinske forhold som du kanskje ikke engang vet om. Og det er også en perfekt tid å be om kjæledyrpleie råd eller å få en ekspertuttalelse om eventuelle spørsmål som du kanskje har som er spesifikke for hundens oppførsel eller behov. Dette er veldig viktig når det gjelder hundens kosthold.

Snakker med veterinæren din om det beste kostholdet for hunden din & # 8212; Det er veldig gal å tenke på. Og du kan være en av kjæledyrseierne som tenker på denne måten, men mange av oss skjønner ikke engang når våre kjæledyr er overvektige. Når de kommer til å være overvektige og de slags har den fine klumpete, runde magen, er det mer åpenbart. Men når hunden din er overvektig, og han er kanskje ikke så mye, kanskje med bare 10 pund eller så, tenk på et hundnivå, 10 pounds er mye ekstra vekt. Eller for katten din, må han kanskje bare miste 5 pund, men 5 pounds er så mye vekt for en liten katt. Så tenk på det.

Og hvis du har noen spørsmål, hvis du ikke er sikker på om kjæledyret ditt er overvektig, eller hvis han har en sunn vekt, går dette for undervektig også. Det er noen kjæledyrseiere som går av fôringsretningslinjene på posen, og kanskje er maten ikke ernæringsmessig lyd for hundens treningsaktivitetsnivå, eller hundens alder, og kanskje han faktisk er undervektig.

Så å snakke med veterinæren din er selvfølgelig det beste du kan gjøre. Du får det ekspertrådene. Du kan få spørsmål som svares. Du trenger ikke å lage en spesiell avtale. Du bør ta hunden din til veterinæren regelmessig, et par ganger i året for tannrengjøring, regelmessige kontroller, immuniseringer, ting som det. Så bare gå til neste avtale, snakk med veterinæren din. Se hva de sier, og få råd om hvordan du gjør endringer i hundens diett som skal være til nytte for ham.

Mange kjæledyrseiere mener at de bare trenger å bytte kjæledyrets kosthold som hundenes aldre. For eksempel, fra valp mat til voksen mat og deretter til en eldre mat når de kommer til det nivået. Men faktisk er kjæledyrets kosthold kanskje endret med årstidene. Og Dr. Werber fortalte meg mer om det, fordi dette var noe jeg ikke hadde lagt mye på, egentlig, vi holder virkelig våre kjæledyr aktive ganske mye året rundt. Vi bor i Maine, og det er snø om vinteren & # 8212; Massevis av snø. Men vi går fortsatt og vi har et stort område, et stykke land hvor vårt hjem er, så våre hunder kan tilbringe god tid utenfor. Så jeg hadde ikke virkelig tenkt på dette, og det er virkelig hvorfor jeg ønsket å dele den på min podcast denne uken.

Ti år i kjæledyrindustrien og en levetid på kjæledyrets eierskap, og jeg lærer fortsatt nye ting. Så jeg vil passere de tingene til dere også, fordi jeg vet det er andre mennesker i samme båt som meg der ute.

Så når vi snakker om et sesongbasert kosthold, sier Dr Werber at de viktigste tingene du bør vurdere når du bryr seg om et kjæledyr, er selvfølgelig deres mat. Det er den største tingen du kan gjøre for kjæledyret ditt, for hans generelle helse og velvære.

Så du vil sørge for at du gir dem næringsstoffene som trengs for å vokse til et sunt sterkt kjæledyr. Og det betyr å identifisere riktig mat for hundens livsstadium. Så for en valp, vil du lete etter en mat som har det høyeste næringsinnholdet med ekstra protein og vitaminer for å gi alt som er nødvendig for deres bein, muskler, ledd, alt for å utvikle seg riktig. Da, for voksne, bør du se etter en høy kvalitet mat som gir en 100% komplett og balansert ernæring for alle aldre.

Så snakker vi om det sesongmessige kostholdet, og for sesongmessige kostholdsendringer, går vi inn i høst og vinter akkurat nå, så du kan finne deg selv å bruke mindre tid på å delta i fysisk aktivitet. Du går ikke på to eller tre daglige turer, du tar en daglig tur. Du går ikke til hundparken så ofte. Hvis du har et stort stykke land, som vi har, kommer det til å bli dager hvor det er snø, eller det er for kaldt, eller hva som helst tilfelle, at du ikke bruker den tiden utenfor.

Slik at begrenset aktivitet påvirker våre kjæledyr også og kan føre til vektøkning. Jeg vet for eksempel fire katter, og kattene våre er innendørs utendørs katter. I sommermåneden når det er fint og varmt ut, holder vi en kattdør i en av våre kjellervinduer. Våre vinduer er bakkenivå, så våre katter kan komme inn og ut som de vil. Vi holder dem om natten av sikkerhetshensyn. Vi vil ikke ha rovdyr og ting å få dem. Men i løpet av dagen har de fri rekkevidde i og utenfor. Om vinteren bruker vi mye mer tid innendørs. Så selv om katten din har tilgang til utendørs, kommer de sannsynligvis ikke til å være der ute så mye om vinteren.

Så hva dette betyr er at kjæledyret ditt spiser mer kalorier enn han brenner av. Så justering av maten du gir din firbenede venn under de skiftende årstidene er viktig for å holde dem på en sunn vekt året rundt. Og selvfølgelig, som jeg nevnte før, vil du være sikker på å konsultere veterinæren din for å bestemme den justeringen.

Ikke gjør den tilpasningen på egen hånd. Hvis du oppdager at hunden din får vekt, eller katten din får vekt, kan du prøve å kutte maten tilbake litt. Men du burde virkelig snakke med veterinæren din, fordi du vil sørge for at du også møter alle de andre ernæringsmessige retningslinjene. Du vil ikke kutte kaloriene og kutte proteinet og kalsiumet og fettinnholdet han trenger for at kroppen hans vokser og utvikler seg.

Så det er en veldig fin linje. Det er litt vanskelig å balansere. Så du vil sørge for at du snakker med veterinæren din før du gjør noen endringer i hundens diett, sesongmessige endringer for sikker. Men hvis du endrer maten eller prøver å mate basert på visse helseproblemer som fedme, vil du sørge for at du diskuterer det først.

Så, selv om de er nesten over, og vi er slags fase ut av sommermånedene. Dr. Werber delte noen tips med meg for å administrere hundens vekt i sommermånedene også.

Og hva han sier er at for både mennesker og hunder hydrering åpenbart er veldig nøkkel spesielt i de virkelig varme månedene. Riktig ernæring og generelle sunne vaner er nøkkelen til å nyte sommermånedene, og virkelig når som helst på året. Men spesielt i sommermånedene er det viktig å se etter en premium hundemat med høykvalitets ingredienser. Han anbefaler Iams til sine kunder, fordi det tilbyr kvalitetsprotein og essensielle vitaminer og mineraler som hjelper hunden din til å opprettholde en sunn hud og jakke. Det er flott for energi og fordøyelse, og det fremmer også sunn vitalitet. Så han anbefaler den ene.

Vi har litt informasjon om Iams på vår nettside Top Dog Tips også, hvis du leter etter litt informasjon om det, eller selvfølgelig kan du gå til selskapets nettside og sjekke det ut. Men det er den som han anbefaler. Hver veterinær er annerledes. De kommer alle til å anbefale forskjellige ting, og selvfølgelig skal de gjøre deres anbefaling basert på hundens vekt, alder, aktivitetsnivå, eventuelle underliggende helseproblemer som han måtte ha. Men for den gjennomsnittlige hunden, dr. Werber anbefaler Iams.

Og selvfølgelig vil du mate noe som kommer til å gi hunden din den energien fordi & # 8212; I motsetning til vintermånedene & # 8212; Du gjør sannsynligvis mer. Han er mer aktiv som brenner mer energi i sommermånedene, så du vil sørge for at hans muskler, hans ledd kommer til å bli tatt vare på med maten, ernæringen som han spiser.

Selvfølgelig er riktig hydrering viktig hele året, men spesielt så i sommermånedene. Hvis du tar turer, hvis det er varmt, hvis du går for fotturer, ting sånn, hvis hunden din bare bruker mer tid ute, sørg for at han har tilgang til ferskt rent vann.

Så, akkurat nå, fallet her, og vi er ganske mye gjort med sommeren, og vi faser i høst og vinter. Så vi må fokusere på å administrere kjæledyrets vekt om vinteren. Og det beste tipset for det som dr. Werber sier spesielt i ferien. Godbiter er rikelig for hunder og mennesker. Vi hører alle om folk som går av kostholdet i ferien ganger i vintermånedene november, desember, og januar og deretter nyttår ruller rundt og vi er alle tilbake på våre dietter. Det samme kan sies for våre kjæledyr. Du har flere mennesker i ditt hjem. De deler noen skrap av mat eller hundebehandler. Hunden din får kanskje gaver fra folk eller fra deg selv til ferie. Så, godbiter er overalt.

Ikke glem å sørge for at hunden din har en sjanse til å gå ut og trene regelmessig, brenne av de ekstra kaloriene, utvise noen av pent-up-energien. Det er veldig viktig i vintermånedene. Og også kontrollere godbitene. Jeg vet for oss Vi gjør våre familie måltider i vårt hjem. Så vi har mange mennesker som kommer over for ulike helligdager og ting som det, aktiviteter rundt ferien sesonger, og vi gjør det klart. Faktisk, vår familie som kommer over nå, kjenner de alle boret.

Men når nye mennesker kommer til huset vårt, gjør vi det regelen, vær så snill, ikke mate hundene. Jeg kommer ikke til å si at våre hunder ikke får noen godbiter fordi noen sniker seg når vi ikke ser. Men det kutter definitivt ned. De fleste er veldig respektfulle for det, og de forstår at selv om vår beagle Molly har det søteste lille ansiktet i verden, og hun vil definitivt slå på sjarmen når hun tror hun skal få en godbit. Vi spør bare, vær så snill, ikke mate dem. Det er dårlig for deres helse. Vi ser virkelig på vekten og vi vil sette pris på hvis du ikke ga dem noen ekstra godbiter.

Min bestefar, på et lite sidespor her. Mine besteforeldre mistet hunden for et par år siden, og de er nå på 80-tallet, og de har nettopp bestemt at kjæledyr er litt for mye for dem nå. Det er for mye å ta dem utenfor hele tiden og være ansvarlig for et kjæledyr. De reiser ofte også. Så de bestemte oss bare for at det ikke var en god passform for dem å adoptere en annen hund i familien, men de liker fortsatt å være rundt hunder og besøke og slik. Så min bestefar kan bare ikke hjelpe, men mate våre hunder når han er her, og i stedet vil han gi dem et par godbiter og så tar han dem utenfor, og de elsker å spille henting. Så han tar dem utenfor og kaster ballen for dem i 5 eller 10 minutter bare for å brenne av kalorier, så det er litt motbalanser det.

Slik at du alltid kan fortelle folk det også. Hvis du ikke kan hjelpe å mate dem en godbit, bare hjelp oss å brenne den av. Få dem utenfor. Gi dem litt ekstra spilletid mens du er her. Så det er måter å klare det på, men fokusere på det. Og jeg tror det er et flott tips fra dr. Werber, noe som vi ikke tenker på mye, er de ekstra godbitene som er veldig rikelig på denne tiden av året. Så hold det i bakhodet.

Mange kjæledyrseiere velger mat til sitt kjæledyr som er basert på pris alene, også. Og så snakker vi om godbiter og overfeeding og ting som det og styrer hundens vekt. Men hans daglige diett, du vil ikke velge noe som bare er basert på pris. Du vil velge et kosthold av høy kvalitet; noe som kommer til å gi ham næringsstoffene han trenger. Og som jeg nevnte, inkluderer noen av disse protein, kalsium, vitaminer og mineraler som kreves for sunn vekst og utvikling. FAT & # 8212; Det er en riktig mengde fett som våre kjæledyr trenger i kostholdet, så du vil sørge for at det ikke er for høyt eller for lavt.

Så jeg spurte Dr Werber om noen spesifikke dietter som han vil anbefale. Og han fortalte meg at kjæledyrets kosthold er nøkkelen til å holde dem sunne, som vi vet. Vi forstår alle det, men noen ganger at dyrere kosthold er mindre tiltalende på grunn av prisen. Så han sier at du vil lete etter en mat som inkluderer en blanding av høykvalitets ingredienser som tjener en hensikt i hundens generelle helse. Du vil ikke ha de kunstige ingrediensene, alle fyllstoffene, som ikke tjener en hensikt, de går ganske enkelt gjennom hundens kropp og skaper mer avfall. De er helt ubrukelige for sin vekst og utvikling.

Så igjen anbefaler han Iams fordi det tilbyr kvalitetsproteinet, en blanding av sunne korn, og essensielle vitaminer og mineraler. Men iams er ikke den eneste der ute. Det er andre. Snakk med veterinæren din. Se etter en. En diett, hvis du skal mate kommersiell eller til og med hvis du gjør hjemmelaget eller rå, hva kostholdet du fôrer hunden din, trenger den å møte alle de ernæringsmessige behovene & # 8212; essensielle vitaminer, mineraler, proteiner, fettstoffer.

Du kommer til å se en synlig forskjell på tre områder, ifølge Dr. Werber, når du fôrer hunden din et balansert kosthold. Og det er huden og frakken. Du kommer til å legge merke til en sunnere hud og jakke, en skinnende ness, en mer levende frakk. Huden vil ikke være tørr eller kløende. Det kommer til å være en fin og fuktet. Oljene skal utbetales gjennom huden og frakken. De to andre er fordøyelsen og energinivået. Alt som hunden din trenger, vil bli skikkelig fordøyd. Han kommer ikke til å ha fyllstoffene og tilsetningsstoffene som skal, kanskje, forårsaker en opprørt mage, litt ekstra gass eller oppblåsthet, noe som helst. Og så, selvfølgelig energinivåer. Du skal legge merke til en forskjell i det, fordi hunden din får den energien han trenger. Så han kommer ikke til å føle seg treg og sliten. Det er akkurat som deg. Hvis du spiser en diett som er full av bearbeidede matvarer og sukker, skal du føle deg mye mer treg med mangel på energi. Hvis du spiser frukt og grønnsaker og proteiner og ting som kroppen din kan bruke til god sunn energi, kommer du til å bli mer aktiv, og du kommer til å føle deg mye bedre. Så det samme gjelder for hunden din.

Så hvis du merker disse tingene & # 8212; Sluggishness, sløvhet, dårlig fordøyelse, hvis du merker en opprørt mage, hvis du legger merke til gass, oppblåsthet, diaré, hvis du merker en usunn hud og kapp, tørr hud, kløende hud, en kjedelig jakke og # 8212; Dette er alle tegn på at hunden din ikke får ernæringen som han trenger.

Så de er de tre områdene å virkelig fokusere på: nummer én - hud og frakk, nummer to fordøyelse, og nummer tre - hans energinivå.

Så når du handler for et kommersielt kjæledyrsmat, hva skal eiere holde seg borte fra? Dr. Gerber sier at du kanskje foretrekker, sier for eksempel et vegetarisk kosthold. Men kjæledyret ditt kommer til å bli best matet hvis han er en omnivore. Så hunder har en tendens til å ha en enkel mage og korte tarmer som er ideelle for å fordøye animalske protein og animalsk fett. Så det er best å velge en mat som inkluderer en dyrebasert proteinkilde som kylling, lam, fisk eller egg som den første ingrediensen. Og du leter ikke etter kylling måltid eller biff måltid. Du leter etter det nummer en ingrediens er fersk de-bonet kylling. Det er fersk de-boned biff. Uansett hva saken kan være, hva den proteinkilden er. Det er nummer én ingrediens, og det er noe som er så viktig. Ja. Det er en høyere kvalitet ingrediens, så det kommer til å øke prisen på det som, som vi snakket om, prisen er ikke det eneste du bør tenke på. Så det kommer til å være litt høyere priset, men det kommer til å tilby hunden din så mye mer næringsstoffer i det lange løp, så prisen er ikke alltid det du bør være ute etter.

Og til slutt snakket jeg med dr. Werber & # 8212; eller jeg burde si jeg mailet med dr. Werber & # 8212; Om noen av de må-ha ting som kjæledyr eiere bør være på utkikk etter når du handler for et kommersielt kosthold for hunden eller katt. Og han sier at når du kjøper hyllene, vil du lete etter produkter som har høy kvalitet protein som kommer fra dyrkilder, som kylling, biff, egg, versus produkter som bruker en lav kvalitet proteinkilde, som soya. Så hold deg borte fra soya produktene. Som jeg sa, se etter den første ingrediensen som et dyrebasert protein. Sunn mat inkluderer også ingredienser som vitaminer og mineraler for å opprettholde en myk og skinnende jakke, og en blanding av sunne korn, naturlige pre-biotika og antioksidanter. Pre-biotikk er flott for fordøyelsen, antioksidanter er flotte for immunitet, så du vil se etter de tilleggene også.

Jeg satte pris på Dr. Werber deler sine tips for oss for å se etter en god hundemat og så vel som å snakke med meg om hvordan årstider kan påvirke hundens appetitt, og det er noe igjen som jeg sa, jeg tok aldri i betraktning. Så jeg var spent på å snakke med ham om det og dele den informasjonen med dere.

Hvis du har noen spørsmål, vær så snill å spørre dem. Ikke vær sjenert. Du kan hoppe på vår nettside, som er teoryofpets.com, og du kan legge dine spørsmål der. Enten kan du registrere dem, og jeg kan bruke dem på en fremtidig podcast, eller du kan bare sende dem via e-post, og jeg vil sørge for å få de som svarte for deg.

Hvis du har andre spørsmål som du tror jeg eller dr. Werber kunne adressere for deg, jeg vil gjerne sende disse spørsmålene og få dem til å svare hvis jeg ikke kan selv.

Forrige Podcast: Hvordan markedsføre hundens produkter

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Topp # 36: hvordan årstider påvirker hundens kostbehov