Hvordan få kjæledyr flekker ut av teppe

Hvordan få kjæledyr flekker ut av teppe

Å eie et kjæledyr er en fantastisk og tilfredsstillende opplevelse. Det er også hardt arbeid og krever engasjement. Toalett trening kan være en av de vanskeligste aspektene ved å eie et kjæledyr. Det spiller ingen rolle hvor godt trent kjæledyret ditt, det vil alltid være ulykker. Disse små ulykkene kan forlate ekkel flekker og lukter i forskjellige områder av ditt hjem. Mens de kan være enkle å håndtere på harde gulv, er kjæledyr flekker på tepper en annen sak helt og holdent.

Relatert innlegg: Område tepper for hunder

Ikke bare gir valpulykker flekker, men de forlater også lukter som bare blir verre over tid. Hovedårsaken til lukten som kommer fra urinen er ammoniakk. Selv om du ikke kan lukte den til å begynne med, kan kjæledyret ditt og komme tilbake til samme sted for å legge igjen messer. Over tid, ammoniakk venstre ubehandlet kan gjøre et rom uutholdelig. Det kan la øynene stikkende og halsen din. Så, hvis du lurer på hvordan du får kjæledyr poop flekker ut av teppe eller trenger å vite hvordan du skal håndtere urin flekker og dvelende lukt, så les videre.

Relatert innlegg: Kjæledyr lukt nøytralisator

Søt katt som ligger på teppe

Timing er nøkkelen

Jo lenger du forlater en kjæledyrflekk på teppe, jo vanskeligere er det å fjerne, og jo større er risikoen for at kjæledyret ditt vil vurdere det stedet på teppet som deres nye toalettområde. Velg alltid Poop opp umiddelbart og håndtere kjæledyr urin flekker så snart du finner dem for å unngå at dette skjer. Hvor du ikke kan rydde den opp med en gang, prøv å holde kjæledyret ditt bort fra det. Ikke bare vil dette bidra til å stoppe noen forsterkning av området som et nytt toalett, men det vil også bidra til å stoppe dem fra å spre flekken ved å gå gjennom det.

Relatert innlegg: Pooper scoopers

Blot ikke skrubbe

Så frustrerende som det er når du finner et kjæledyr poop eller urin flekk, er det viktig at du ikke skrubbe på den. Å gjøre dette kan spre flekken videre og skyve den dypere inn i teppefibrene. En av nøklene til vellykket flekkfjerning er blotting. Bruk et papirhåndkle for å dekke flekken og trykk ned. Når papirhåndklær ikke lenger absorberer kjæledyr urin, erstatt dem med ferske biter. Fortsett å gå til området er så tørt som du kan gjøre det.

Hunden Leaving Muddy Paw Prints On Carpet

Bruk en passende flekkrenser

Typiske husholdningsdempere er ikke laget for å fjerne kjæledyr flekker fra tepper. De vil ofte maskere i stedet for å fjerne lukten. Mens du ikke lenger kan lukte urinen, vil kjæledyrets mer følsomme nese fortsatt spore den ned. Mange flekkfjernere er faktisk ammoniakkbaserte. Disse vil forsterke, i stedet for å fjerne lukten og kan forvirre unge valper og kattunger mens de er toalettopplæring. General Stain Cleaners kan også inneholde kjemikalier som er usikre for bruk rundt kjæledyrene dine. Husk at kjemikaliene kan forbli selv etter at flekkene er borte. Velg en PET-flekkrenser for å unngå dette problemet. Høy kvalitet kjæledyr flekk rengjøringsmidler inkluderer enzymer som er designet for å bryte ned flekken og lukten og fjerne den helt. For best resultat, bruk så snart du kan etter å ha funnet rotet og alltid følg instruksjonene på flasken. Hvis du bruker en flekkfjerner for første gang, sørg for at du fullfører en oppdateringstest et sted, det blir ikke sett. Dette gjør at du kan sjekke om produktet er farge-safe på teppet ditt.

Relatert innlegg: Teppe rengjøringsmidler for hund urin

Unngå damprengjøring

En damp tepper renere er en fin måte å holde teppene dine rene og å drepe bakteriene som ofte finnes i teppet. Imidlertid er de ikke anbefalt for PET-flekkfjerning. Steam rengjøringsmidler kan forbedre lukten av urinen som sprer den rundt i rommet og potensielt gjennom hele ditt hjem. Dampen kan også binde proteinene som forårsaker lukten og gjør det til en permanent funksjon. Håndtere flekken effektivt først med hvit eddik, hydrogenperoksid, eller en butikk brakt kjæledyr flekkfjerner, og deretter Steam rengjør teppet ditt for å håndtere hverdagen smuss.

Kvinne rengjøring teppe hjemme

Hjemmelaget rengjøringsmidler

Hvis du finner ferske kjæledyr flekker og er alle ut av din favoritt kjæledyr flekk renere, ikke nå for din generelle rengjøringsmiddel som et alternativ. Det er mye bedre å samle noen få generelle husholdningsredienser og lage din egen kjæledyr flekken renere. Hydrogenperoksid kan brukes til å rengjøre teppet og få gjenværende rester ut av fibrene. Sørg for at du holder kjæledyret ditt klart av området mens du rengjør. Alternativt samles hvit eddik, natron, papirhåndklær og noe for å dekke flekken for å stoppe folk og dyr som går over det.

Start med å blotte området for å fjerne så mye av urinen som mulig. Neste, hell eller spray eddik over det berørte området. Du vil gjøre det vått igjen, men ikke soggy. Nå rystet natron over toppen. Du bør høre fizzing eller knitrende lyder, dette er eddik og natron som reagerer på hverandre og kommer til å jobbe. Nå må du forlate samtalen for å tørke. Dette tar vanligvis omtrent en dag. Hvis flekken er i et høyt volumområde, dekker det med en tallerken eller noe lignende. Dette vil stoppe folk og kjæledyr i å forstyrre natronen.

Når natronen er tørr, bare feie eller støvsug overflødig og nyt den friske lukten og flekkfrie teppet. Hvis du prøver dette for første gang patch test på et område med teppe som ikke generelt er synlig. Hvis du er bekymret for eddik leeching fargen ut av teppet, kan du fortynne den i en sprøyteflaske med vann for å skape en halv og en halv løsning.

Relatert innlegg: Dyson Pet støvsuger

Selvfølgelig er den beste måten å eliminere kjæledyr teppe flekker og lukt for å unngå dem i utgangspunktet. Tidlig toalett trening er viktig for valper og kattunger. Sørg for at de vet nøyaktig hvor de skal gå på toalettet. Ta valper ut jevnlig til deres plass og sørg for at kattunger kan få tilgang til sine søppelkasser enkelt. Ulykker vil fortsatt skje, og når de gjør det, er det viktig å håndtere dem rolig og raskt. Følg rengjøringstipsene ovenfor, og du bør kunne redusere gjentagelsen og holde hjemmet rent, lukt behagelig og flekk gratis.

Du kan også like vår guide på: 8 Måter å få hund hår ut av bilen din

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan få kjæledyr flekker ut av teppe