Slik stopper ressursvern i hunder

Slik stopper ressursvern i hunder

Ressursbeskyttelse er noe som alle hundeeiere bekymrer seg for. Det påvirker ikke ditt forhold til ditt kjære kjæledyr, men kan også påvirke hvordan andre reagerer på hunden din. Ressursbeskyttelse kan ta mange former og er best behandlet tidlig. Men hva er ressursopplevelsen, hva som forårsaker det, og hvordan kan du best stoppe det? Dette er bare noen av spørsmålene vi undersøker her.

Hva er ressursaggregat?

Noen av de vanligste eksemplene på ressursvern inkluderer:

  • Din hund growling Som du passerer i nærheten av dem mens de er tygge på et bein eller et leketøy.
  • Snarling eller bjeffende som folk, inkludert barn, passere dem mens de spiser.
  • Blir beskyttende på et bestemt sted i huset der de liker å legge og la ut advarselsgrikkene hvis du prøver å flytte dem.

Kort sagt, Ressursbeskyttelse er kategorisert ved å growling, snapping, bjeffer eller andre skjermer av aggresjon av en hund, ment å overbevise mennesker eller andre dyr for å holde seg borte fra ressursen som de vokter.

hund `src =

Ressursen kan være stort sett noe, inkludert leker, godbiter, bein, mat, seng og soveområder, eller steder i hjemmet som de anser deres. Hunder beskytter ofte disse elementene eller stedene fra dyr, så vel som mennesker. Her fokuserer vi på ressursvern fra mennesker.

Du vil kanskje også like: Hundesenger

Hvorfor gjør hunderbeskyttelsesressurser?

Dessverre er det ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet. All pattedyr ressurs vakt til en viss grad, inkludert mennesker. Vi låser dører, angi alarmer, skriv våre navn på ting, og bruk passord for å beskytte hva som er vår. Det er et naturlig svar å beskytte de tingene som er viktige for oss, og som vi har hatt å jobbe for å få.

I naturen er hjørnetenner som mest kan beskytte sine ressurser - som mat og territorium de som lever lengst og fortsetter å produsere den sunnere avkom. Det er en del av deres naturlige overlevelsesinstinkt.

Mens de kan bruke delikat kroppsspråk tegn for å gi advarsler, aggressiv atferd er den enkleste måten for disse dyrene å kommunisere med andre at de ikke tolererer forsøk på å true sin overlevelse ved å stjele disse ressursene.

Så, en del av svaret er at ressursaggregat er en genetisk kobling mellom våre moderne familie kjæledyr og deres ville forfedre. Men det er mer enn det. Tidlige livsopplevelser har også en effekt, og det er forholdet mellom eier og hund.

Ressursbeskyttelse er mest vanlig i valper. Det reduserer generelt eller forsvinner som de blir lært at oppførselen er uakseptabelt, og som de innser at det ikke er behov for atferd som de ikke trenger å kjempe for knappe ressurser. Hvis denne utdanningen mangler eller ressurser er knappe i formative år, kan det oppstå problemer og kan eskalere når de vokser.

Løse ressurs vakting

Hvis din firbente venn plutselig starter ressursvern, er det første du må finne ut hvorfor de viser disse oppføringene. Det er en rekke grunner til at denne oppførselen plutselig kan vises i en hund som aldri har vist slike problemer før. Spør deg selv følgende spørsmål, før du ser på mer komplekse løsninger:

  • Er hunden din syk?

Hvis din hunden føler seg dårlig eller er i smerte, De er også under stress, noe som kan forårsake endringer i atferd. Regel alltid medisinske forhold først.

  • Er hunden din sulten?

Hvis de ikke får nok mat til å spise, følger det at de sannsynligvis vil være mer beskyttende for bein, godbiter og mat. Husk at det ikke bare handler om mengden mat de får, men også Kvaliteten på den maten.

Du vil kanskje også like: Hunden behandler

  • Er hunden din nok fysisk trening?

Ikke får nok trening kan forårsake en rekke negative atferd i hunden din, og ikke alle av dem er åpenbare. Hunder trenger vanlig fysisk aktivitet, inkludert å gå og spille.

  • Er hunden din mentalt stimulert?

Hunder liker ikke å bli kjedelig lenger enn vi gjør. Mens kjedsomhet generelt er forbundet med destruktiv atferd, kan det vise på andre måter, inkludert vaktmester.

Trenger du profesjonell støtte?

Før du ser på løsninger for å beskytte det, er det viktig å merke seg at hvis hundens oppførsel har satt deg eller noen andre med alvorlig risiko, trenger du faglig råd med en gang uavhengig av mulig årsak. Hvis du ikke vet hvor du skal kilde slik støtte, så snakk med veterinæren din. Men hvis hundens vakt ikke har til dette stadiet, så er det vanligvis noe du kan håndtere hjemme.

Utfordrende og endring av vaktadferd

Hvis du ikke er i stillingen som er skissert ovenfor, og du har diskontert problemene som er skissert tidligere, så er det på tide å se på hvordan du kan nærme deg og endre hundens oppførsel. Dette innebærer å endre sitt interne svar på folk som prøver å ta bort ressursene de vokter.

For å oppnå dette må du jobbe med hunden din for å forstå at du ikke er en trussel mot dem, og at deres atferd ikke vil ha den ønskede effekten av å holde deg unna. Den beste måten å oppnå dette på er gjennom en desensibilisering og counter conditioning tilnærming.

  • Oppnå desensibilisering

Desensibilisering innebærer jevnt å utsette din Canine Companion til situasjoner der de vanligvis ville ressursvakt uten å provosere den uønskede responsen.

Dette oppnås ved å introdusere stimulansen ved en svært lav intensitet eller avstand, slik at et svar ikke utløses. I denne situasjonen er stimulansen den personen som nærmer seg hunden og varen som er bevoktet. Så gradvis øke mengden stimulering over tid og over mange økter.

  • Oppnå counter conditioning

Denne metoden endrer negative responser på en stimulus til ønsket oppførsel ved å skape positive foreninger. Positive foreninger krever en belønning, høyverdig matbelønninger fungerer bra med de fleste hundene. Hvis maten ikke virker, må du finne en annen høyverdig belønning.

ressurs som vokter hos hunder

Det er viktig at du nærmer deg denne metoden med en forståelse for at det ikke virker over natten. Det tar tid og tålmodighet til å endre atferd, og du må kanskje gå tilbake til trinnene mer enn en gang for å oppnå ønsket sluttresultat.

  • Begynn med å oppgi alt din hundvakter som en ressurs og være veldig spesifikk.
  • Følg hunden din rundt disse elementene. Legg merke til hvordan de reagerer når noen nærmer seg dem og igjen være så spesifikke som mulig. Dette bør utføres over flere uker for å gi det klareste mulige bildet.
  • Finn en høyverdig godbit eller belønning. Dette må være noe som har like eller fortrinnsvis større verdi til hunden din enn elementet de vokser.
  • Skape en potensiell voktersituasjon. Når hunden din er avgjort med varen som fremkaller foregående respons, forlater rommet. Når du kommer tilbake i, ikke bli nær nok til å fremkalle vaktet. Fra din posisjon, kast en godbit til hunden din - gjenta flere ganger for å sikre at de legger merke til hva som skjer.
  • Hvis de forlater sitt sted for å be om flere godbiter, sørg for at du ignorerer dem. Det er viktig at de gjør at foreningen mellom varen de nyter, men ikke viser bevarte atferd med, og ankomsten av positive godbiter eller belønninger.
  • Gjenta denne prosessen flere ganger før du går videre til neste trinn.
  • Det neste trinnet er å bevege seg nærmere hunden din og gjenta prosessen. Flytt ett skritt nærmere, kast en godbit, og gå deretter tilbake. Gjenta og deretter forlate rommet. Hvis hunden din blir ubehagelig eller stiver i løpet av denne prosessen, stopp umiddelbart og når du prøver igjen, ta mindre skritt fremover.
  • Når dette fungerer, prøv å komme nærmere hunden din. Du kan ikke rush dette, og du kan finne ut at du må variere så nært du får. Ta alltid skritt tilbake på et etterfølgende forsøk hvis hunden din viser negativ oppførsel. Dette inkluderer hvis de starter hektisk tygge eller vise tegn på ubehag. Husk å ignorere dem hvis de kommer til deg under prosessen. Belønningene er for å forbli rolig mens du er i nærheten av dem, ikke for dem som beveger seg.
  • Fortsett denne prosessen til du kan stå ved siden av hunden din uten at de viser noen negative svar eller blir agitated på noen måte. Sørg for at du oppnår dette over flere forskjellige årstider før du går videre.
  • Nå er det på tide å begynne å nå for ressursen som vanligvis er bevoktet. Begynn med å gå opp til hunden din sakte og rolig og bøye litt mot ressursen. Deretter slipp behandlingen.
  • Igjen gjør dette flere ganger over flere årstider, og reduserer graden mellom deg og det bevoktede elementet. Gjenta den samme prosessen som før hunden din viser tegn på vakt eller angst.
  • Fortsett med denne prosessen til du kan trygg på elementet uten negativ respons. Ikke ta varen på dette stadiet. Når du berører varen og ikke får et negativt svar, må du sørge for at du behandler hunden din.
  • Når du og hunden din er klar, er det på tide å ta bort varen. Ideen her er å ta varen, ros og behandle hunden din, og gi deretter varen rett tilbake. Dette bør gjentas flere ganger ved forskjellige anledninger og på forskjellige tider av dagen. Massevis av ros skal følge hver suksess. Hvis du får en negativ respons når som helst, gjenta deretter tidligere trinn til du er begge komfortable igjen.

Ekstra tips for suksess

Det er avgjørende som du ikke generaliserer. Bare fordi du har et håndtak på hundens vokteradferd med sin matskål, betyr det ikke at du har sprukket det for alt på den første listen du har laget. Du må gå gjennom prosessen for hvert element du hadde på listen, og husk den samme behandlingen kan ikke fungere for dem alle. Men du vil bli kjent med hunden din og deres reaksjoner bedre, så prosessen skal bli enklere. Og med en hunds intelligens kan du også innse hva du gjør og huske tidligere prosesser, noe som kan hastige ting litt.

Også, bare fordi du har sprakk det betyr ikke at du kan slutte å jobbe. Revisit prosessene fra tid til annen for å minne hunden din om at du ikke er en trussel mot dem når du tar ting bort eller vil ha setet på sofaen tilbake.

Forebygging er alltid bedre enn kur, så arbeider gjennom disse trinnene med en ung hund eller en som aldri har vist tegn på vaktforsterker den positive atferdene de allerede viser.

Arbeider "dråpe" og "la" kommandoer i din grunnleggende opplæring og stimuleringsrutine er også en fin måte å vise at du ikke er en trussel mot elementene sine, og som gir ting når du blir spurt, kan være morsomt.

Relatert innlegg: Dog Bowls

Et kort ord på ressurs som vokter mellom hunder

Vi har hovedsakelig fokusert på ressurs som vokter fra mennesker. Dette skyldes at oppførselen kan være truende og farlig, spesielt hvis du har små barn som fortsatt lærer om personlige grenser og deler seg selv. Resource Guarding skjer imidlertid også mellom dyr, inkludert de samme artene, som ellers går veldig bra. Faktisk, som vi sa i begynnelsen, er ressursopplevelsen mellom hunder mer vanlig enn det er mellom hunder og mennesker.

Det er viktig at denne oppførselen ikke har lov til å fortsette mellom hunden, både sin egen sikkerhet og velvære og for din. Du vil ikke bli fanget i midten av en kamp over mat eller leker.

Igjen, forebygging er nøkkelen der det er mulig. Dette betyr at det ikke er noen spenning mellom hundene i hjemmet og behandler begge like. Så, hvis du belønner en hund for å sitte og den andre kopierer oppførselen, må du også belønne dem.

Bare behandle for å styrke positiv oppførsel og endre rekkefølgen der godbitene er mottatt. Ikke gi en hund en godbit først fordi de skyver den andre ut av veien. Gjør dem alltid vente på sin tur.

Den samme tilnærmingen må tas til alle atferd. Negativ oppførsel bør aldri belønnes, og tygger og bein må kanskje tas bort, mens atferdene blir forvaltet. Separate fôringsområder kan også hjelpe, spesielt hvis en hund er ny i familien og mangler trening av den andre hunden.

Relatert innlegg: Beste rawhide for hunder

ressurs som vokter hos hunder

Hva ikke å gjøre

Det er avgjørende at du aldri mister temperamentet ditt eller blir sint mens du arbeider med å bevare atferd - eller andre atferd. Å gjøre dette vil påvirke tilliten du har med hunden din.

Å straffe hunden din er også en stor nei. Dette er bare sannsynlig å forårsake forvirring og eskalere enhver aggresjon de allerede viser.

Det er imidlertid også viktig å ikke ignorere oppførselen. Hvis du gjør det, blir det bare verre over tid, og hunden din vil begynne å se mer av huset deres og tingene i det som deres eiendeler. Det setter også besøkende, barn og deg selv i større risiko for skade.

Konklusjon

Det er mange negative atferd som ikke bør aksepteres i hjemmet og ressursaggregatet er en av dem. Det er imidlertid relativt enkelt å overvinne med tid og tålmodighet. Husk ressursbeskyttelse gjør ikke hunden din dårlig eller mener. Det er en grunn bak den, som du må finne og forstå, og deretter jobbe for å forandre seg. Tipsene her bør hjelpe deg med å justere hundens tenkning og forbedre forholdet til dem og de tingene som er dyrebare for dem.

">
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik stopper ressursvern i hunder