Hvordan måle hestens høyde

En kvinne og en jente måle høyde på ponny ved hjelp av målepinne mot tåler

Sjansen er hvis du leser annonser som selger hester, eller noen forteller deg om Høyden på hesten deres, de vil bruke ordet "hender" for å uttrykke måling. For eksempel kan en veldig høy hest være 17 hh. En ponni er en hest under 14 år.2 HH. HH eller h står for "hender høy" eller "hender."

En hånd er en måleenhet for en hesthøyde som har blitt brukt i flere århundrer. Måling kan faktisk spore tilbake til de gamle egypterne. En hånd representerer fire inches eller omtrent bredden på en mannlig voksenes hånd. Hester er imidlertid ikke utelukkende målt i hender. I noen land og for FEI-konkurranse måles hestene i centimeter. Ponnier, miniatyrhester, og andre diminutive equines kan også måles i centimeter eller i tommer i stedet for hender.

Hender og andre målinger

Fordi en hånd er lik fire tommer, uttrykkes delvise hender som decimaler. En hest som er 14.2 hender er 14 hender pluss 2 tommer. Totalt inches ville være 58 tommer: (14 x 4) + 2. En hest kunne aldri sies å være 14.5 inches, som nummeret etter desimalen ikke er en brøkdel, men representerer en hel tomme. Hvis en hest er 14.2 1/2 hh, det betyr at han er to og en halv tommer over 14 hender.

Hester måles fra bakken, like ved siden av og bak en forbenet til toppen av tålerne (skuldre). Dette er den ene delen av hestens topplinje som ikke endrer om han senker eller øker hodet eller dråper eller buer ryggen. Dette er standardstedet for å måle høyden på en hest, uavhengig av hvilke trinn (enten hender eller centimeter) du bruker, hvilket land du er i, hvilken disiplin din tur, eller hvilken rase av hest eller ponni.

Verktøy

Det er noen få instrumenter som du kan bruke til å måle hestens høyde. Den mest nøyaktige og enkleste metoden er å bruke en equine høyde målepinne. Dette er en høy pinne merket med tomme målinger, med en horisontal bar som glir opp og ned i pinnen. Pinnen holdes sammen med hesten, og den horisontale baren glir ned til den berører hestens tåler. Noen pinner har en nivelleringsboble, så du kan være sikker på at du holder stavenivået.

Høydebånd kan kjøpes billig ved fôr- eller takbutikker. Problemet med bånd er at de er lette og diskett, og er vanskelig å holde stramt nok til å få et nøyaktig mål. Noen må holde bunnen mot bakken, mens en annen person øyne opp måling på hestens tåler. Du kan ikke legge båndet mot hesten. Det må forbli perfekt vinkelrett på bakken. Ofte høydebånd er trykt med et vektbånd på motsatt side.

Et vanlig målebånd kan også brukes til å måle høyde, men leveres med de samme problemene som høydebåndet. I tillegg gjør metall tape målinger rattling lyder hester noen ganger objekt mot, noe som gjør det vanskelig å få hesten til å stå stille for en måling.

Sannsynligvis den enkleste hjemmelagde måleapparatet er et stykke binder twine bundet til en stor metallmutter eller vaskemaskin. Vekten av metallet vil holde strengen stabil, mens håndteringen øynene oppover tålene og markerer tanken - en magisk markør vil gjøre trikset her. Deretter måles lengden fra bunnen av vaskemaskinen til merket på garnet. Et annet triks er å bruke en målestokk, del av lath eller til og med en pisk for å gjøre det lettere å få en linje fra garn til tålerne. Bare hold målestokken slik at den sitter på hestens tåler, parallelt med bakken og noter hvor den treffer båndet.

Hvordan måle det

For å måle hesten din, må du stå på plass på en jevn overflate. Hold båndet eller pinnen vinkelrett på bakken og ved siden av hesten, og til og med med topppunktet til hestens tåler. Hvis du bruker en riktig målepinne, senk baren, så det møter toppen av hestens tåler. Legg merke til måling. Hvis du bare kan måle i tommer, del tommene med 4, og beregner de resterende tommene. Så, 62 tommer ville være 15 hender pluss 2 tommer eller 15.2 HH.

Hvis høyden er den avgjørende faktoren for om hesten din vil konkurrere i hest eller ponyhendelser, må du kanskje ta hestesko i betraktning. Sko kan enkelt sette en "pony" over den offisielle høyden, og du må finne ut om godtgjørelser er laget for skumponer. Hvis du trenger en hest av en bestemt høyde eller trenger å kvalifisere hestens høyde, må du vite om målingen inkluderer sko eller ikke.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan måle hestens høyde