Slik introduserer du en valp til en eldre bosatt hund

Introduserer valp til voksenhund

Å bringe hjem en ny valp er en spennende (og noen ganger stressende) tid for alle - inkludert din bosatt hund.

Mens du og din familie har planlagt og forbereder deg på den nye valpen, hadde din nåværende hund ingen anelse om hva som var i ferd med å komme hjem!

Mens noen hunder tar sin nye valp "Sibling" i strid som de har forberedt alle sine liv, sliter mange andre hunder med å ha et nytt tillegg i sine hjem.

La hundene "bare sortere det ut" mellom seg ofte fører til langvarig mistillit mellom dine valper. I tillegg kan en altfor irritert voksen lett skade en liten valp.

Det er best for menneskene å gripe inn litt på bestilling for å bidra til å sette hundene opp for suksess. Tross alt er vi de med de store primære hjernene!

Heldigvis er det mange enkle trinn å ta for å hjelpe til med å introdusere en valp til din bosatt hund. Vi forklarer hvordan man best setter opp din nye og nåværende hunds introduksjon for å få dem av på høyre fot!

Hvorfor elsker ikke min eksisterende hund min nye valp?

Folk elsker valper. Faktisk elsker vi babyer av omtrent alle arter. Det samme er ikke alltid sant for hunder, skjønt.

Faktisk, Mange voksne hunder ville like snart unngå valper for alltid. Hvorfor deler ikke hunder vår kjærlighet til valper?

Eldre hunden deprimert med ny valp

Det er mange potensielle årsaker at hunden din-valp-introduksjoner kan slå støt i veien. Å vite dette på forhånd kan hjelpe deg med å forberede og lette hunden din og valpen til en jevn introduksjon.

Hunden din kan være mindre enn enlighed om din nye valp fordi:

Deling er ikke alltid morsomt. Å ha en ny valp i huset betyr å dele ting - fra oppmerksomhet og mat til leker og sofaen. De fleste hunder er ikke akkurat naturlige for å dele sine ting.

Valper tar opp mye oppmerksomhet, og dette er vanskelig for hunder som er vant til å være enkle kjæledyr (eller dele oppmerksomheten din med sine eksisterende pakkekamerater). Valper er ekstra uhøflig å starte, ignorerer voksen hundekommunikasjon om å gi og ta høflig.

Valper spiller grovt. Valper kjærlighet grov-og-tommel. Problemet for de fleste voksne hunder er, som mennesker, vokser de for det meste ut av den wild-and-crazy play-stilen. Selv voksne som fortsatt elsker en god wrestle, har vanligvis ikke den konstante kjærligheten til å spille som en ung valp.

Valper har også en tendens til å spille litt smussere enn voksne hunder fordi de ikke har lært å kontrollere tennene og kroppene - som din voksne hund kan tenke "grov"!

Valper hører ikke på. De fleste voksne hunder er ganske gode om toning ned spilletid eller gir hverandre en pause når de trenger det. Min Border Collie og hans beste venn Monty, for eksempel, kan kommunisere at det er på tide for en pause med bare et blikk.

Men når valper og tenåringshunder spiller, de ofte Gå glipp av de subtile tegnene at hunden din setter ut som sier, "Nei, takk. Det er på tide å roe seg nå."Forståelig, dette kan kjøre voksne hunder bananer!

introdusere-new-hund-til-annen-hund

En annen ting - Din hund hater sannsynligvis ikke valpen din fordi det er en kamp for dominans som skjer i hjemmet. Dette er en vanlig misforståelse som kan føre til misguided treningsteknikker.

Som Dr. Chris Pachel, a Veterinær Behaviorist fra Portland, setter det, "Den gjennomsnittlige 35 år gamle personen konkurrerer ikke med en smårolling for hvem som driver husstanden eller som betaler regningene, og heller ikke din voksne hund som konkurrerer med din nye valp."

Ting blir bare vanskeligere hvis din bosatt hund er:

  • Gammel. Spille med valper kan skade, spesielt for senior hjørnetenner! Hvis hunden din er i hans gyldne år, kan han ikke være oppe for en ny valp hjemme.
  • Liten. Ting er spesielt grov hvis Hun er mindre enn din nye valp. Dette kan gjøre valpespillet skummelt.
  • Sosialt vanskelig, undersocialisert, fryktelig eller aggressiv. Noen hunder med "problemer" om voksne hunder gjør vakkert med valper, men de fleste av disse "sosialt plagsomme" hundene håndterer ikke valper godt.
  • Ikke interessert i grovt og tommel. Valper kan allerede være ubehagelig for en leken voksenhund, men hvis de også ikke kan stå på valpens lekestil, kan det være enda mer irriterende med dem! Tenk deg å bli stadig taklet av en energisk seks år gammel når du ikke liker å bli rørt.

Det er også viktig å huske på at yVår hund kan være vakkert godt sosialisert med andre voksne hunder, og likevel misliker valper. Min egen hund, bygg, er en utmerket demonstrasjonshund med gode sosiale ferdigheter. Ennå Han hater valper.

Hunden min og jeg er på samme bølgelengde med dette. Jeg er virkelig utadvendt med andre voksne. Men jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal samhandle med små barn, og de gjør meg ubehagelig. Jeg vil heller unngå små barn, selv om jeg generelt er en sosial person.

Alt dette er ikke å si at du bare bør gi opp på et harmonisk hjem. Du kan ha en ny valp og En lykkelig eldre hund - det tar bare litt arbeid.

introdusere-ny valp-til-nåværende-hund

Trinn ett: Introduserer en ny valp til din nåværende hund

Hvis det er mulig, sett opp valphunden din introduksjon på en måte som hjelper valpen din til å føle deg komfortabel og lar din voksne hundrett enkelt i det nye forholdet.

Ikke velg feil valp for din husstand!

Selvfølgelig vil en del av denne suksessen henges på plukke den rette valpen for ditt hjem. Vær sikker på at du Vet hva du leter etter når du søker etter en ny venn - eller du kan falle for et søtt ansikt som ikke er noe annet enn problemer!

søt-liten valp

For eksempel... Jeg ble nylig kontaktet av en klient som eier to geriatriske småbaserte hunder. Begge hundene er over 9 år og er under tretti pund.

Eieren bestemte seg for å adoptere en tredje hund, men da han tok med seg sin nye fem måneder gamle tyske hyrde, var en av de eldre hundene så redd at hun uttrykte hennes anal kjertler og gjemte i flere timer. Den andre hunden prøvde å angripe den (mye større) valpen.

Eieren var på utkikk etter råd om hvordan du integrerer hundene hennes.

Min ærlige (og vanskelig å høre) råd var: ikke.

Denne nye valpen var tydeligvis ikke en god passform for hennes opprinnelige hund, og den opprinnelige introduksjonen hadde gått forferdelig. Mens et dårlig førsteinntrykk kan sikkert være repairable, alvorlighetsgraden av dette møtet og mangelen på forbedring siden ikke oppmuntret.

Mens et dårlig førsteinntrykk kunne løses over tid med trening, ville mangelen på passform med resten av hundens husstand ikke forandre seg.

Det er ikke et enkelt valg, men i denne situasjonen er det langt vanskeligere for de opprinnelige hundene - enn si mer praktisk - å returnere valpen til lyet, så han kan finne et hjem hvor han passer til bedre.

Første inntrykk teller: Målet for nøytral territorium

Gjør ditt første inntrykk nøye. Ideelt sett, Introduser hundene dine i nøytral territorium under en tur. Hunder kan vise seg territoriell aggresjon Når du blir introdusert i hjemmet, så start møtet og hilse ute hvor spenninger ikke vil være så høye.

Dette kan gjøres ved å bare møte med hunden og valpen på hjørnet av blokken og gå hjem på "Gotcha Day."

1. Hold hundene beveger seg uten å trekke på båndene sine ved å bruke lange bånd (20 fot om nødvendig), gå raskt bak hundene, og gir så mye slakk som mulig.

Dette kan være noen avansert båndhåndtering, men gjør ditt beste! EN Comfy Back-Clip Harness kan også hjelpe - Det er viktig å unngå spenning, tugging, choking eller klemme som kan forvirre hunden eller få ham til å tro at den andre valpen er problemet.

2. La dem snuse hverandre, men hold fokuset på gangen heller enn hverandre. Dette reduserer dramatisk sosialt press for hundene.

Introduserer ny hund til eksisterende hund

3. Gå for omtrent en blokk minst - mer hvis hundene dine virker usikre. Se etter spenning, frykt eller stivhet i begge hundene. Det er mer sannsynlig at valpen din skal være redd for din eldre hund eller altfor pushy i spill enn spent eller aggressiv.

Hvis du merker det aggresjon i valpens oppførsel, Få hjelp med en gang.

Din eldre hund kan være spent, avviklet, fryktelig, aggressiv eller bare litt "plagsom."Mens ubehagelig ikke nødvendigvis er en stor avtale, vil du kanskje få hjelp med dine introduksjoner hvis du oppdager enhver åpen spenning, frykt eller aggresjon fra din voksne hund i introduksjonen.

Jegn De fleste tilfeller, denne parallelle walk-metoden fungerer underverk for introduksjoner - selv med hunder som er mindre enn sosialt kunnskapsrike!

Så er det på tide å ta valpen inni.

Trinn to: Forsiktig styring

Å håndtere ressursbeskyttelse

Når du integrerer en ny hund i hjemmet ditt, er det en god ide å anta det ressurs vakting kommer til å skje. Hunder liker ikke å dele, og valper kan være ganske grabby.

Grabby-valp-tygge

Hjelp å holde freden ved å plukke opp noen ting som hundene dine kan squabble over. Dette inkluderer vanligvis:

  • Mat (begynn å fôre på en tidsplan i stedet for frittfôring, hunder blir vant til det til slutt)
  • behandler
  • Chews
  • Ekstra-kjempebra leker

Noen hunder kan være litt mer utsatt for ressursaggregat enn andre. Jeg har jobbet med mange hunder som ikke bare begrenser ressursvern til mat eller leker - noen vil bli snappy hvis andre hjørnetenner prøver å dele sofaen eller eierens oppmerksomhet. Min egen hund vil leppeløft på underlige hunder hvis de prøver å komme mellom ham og meg mens jeg petter.

Hvis du ser mer alvorlige tegn på aggresjon som growling, snarling, snapping, lading eller biting, få hjelp fra en hundens adferdskonsulent med en gang. De hjelper deg med å avgjøre om det du ser er bare vanlig motvilje mot å dele, eller noe mer om.

En hund som bare løfter sine lepper når en annen hund kommer i nærheten av beinet, er ikke generelt en grunn til bekymring. Hvis den samme hunden belaster den motgående hunden eller biter den motgående hunden, har vi et problem!

Noen hunder vil etter hvert lære å dele, men mange husholdninger med flere hundene må nøye se på godbiter og matskåler for alltid. Administrer risikoen ved å plukke opp "varme elementer" så mye som mulig.

Dette er ikke dominans eller sjalusi - det er generelt et tegn på usikkerhet. Bare ansett en trener som vil bruke belønninger for å motvirke hundens respons. Dette er ikke en tid for korreksjoner, pakkeledere eller dominans.

Gi hver hund sin egen private plass

Når du har fått alle verdisakene plukket opp, Det er også viktig å sette opp et trygt rom for hver hunder.

Mange eiere velg å kasse trene sine valper, eller i det minste bruke treningspenner eller tettere for å holde valper i synet. Dette er flott for din eldre hund, fordi det betyr at din eldre hund får en ferdig pause fra valp tid.

Hold øye med hundens interaksjoner. Hvis du merker at en hund blir lei av den andre, ikke bare "la dem sortere det ut." Skille dem med baby eller hund porter, Canine trening penner, eller tie-downs og gi begge hundene noe å tygge på - fylte Kongs er generelt best.

Dette er ikke å si at du ikke kan la din eldre hund dole ut noen få passende rettelser. Det er ofte mer effektivt for hundene å kommunisere innenfor grunn enn å få deg til å gripe inn - bare ikke la det gå for langt. Du trenger ikke å være det morsomme politiet - men du kan heller ikke bare stole på at hunden din er en naturlig barnehage lærer.

Pass på at du alltid overvåker Lewis & Clark en stund før du lar dem henge uten tilsyn.

Lær en leksjon fra mine feil

Når min hund bygg først møtte vår Foster Boxer Puppy Mia, var han helt forferdet. Han gruset og stivnet hver gang hun kom nært.

På bare fem uker gamle var hun helt uvitende. Hun ropte, prøvde å sykepleier på halen, whined, nibbled tærne, og prøvde å klatre over ham mens han gjorde sitt aller beste for ikke å skade henne. Dårlig bygg var elendig.

Jeg har ingen tvil om at hvis jeg ikke hadde intervenert innen sekunder etter deres første møte, ville bygget ha skadet henne.

Så snart jeg skjønte at Mia kjørte Barley Nuts, satte vi Mia opp i et barnehage på badet. Hvert par timer satte jeg henne i badekaret og la Bygg komme over. Hvis han så på henne eller viste tegn på avslapning i nærheten av henne (som å blinke eller myke ørene), fikk han mat. Mia ble holdt i sjakk med karet vegger og bygg var fri til å forlate hvis han trengte. Vi tillater egentlig ikke Mia og Barley ut sammen i det hele tatt for de to nettene vi hadde henne.

Hvis vi hadde holdt MIA i lengre tid, ville jeg ha jobbet med å undervise begge hundene å gå til en seng bort fra hverandre, undervisningen av bygg for å bevege seg bort da han var irritert, og underviser Mia mer passende spillstiler. Men for en fem-ukers valp og to netter var badet barnehage et mer realistisk valg.

Noen hunder vet å være milde med valper. Men de fleste hunder ikke, spesielt hunder som aldri har vært rundt valper før.

Når Barley Next møtte en valp, en ti-ukers Golden Retriever, håndterte han det litt bedre. Han visste at jeg skulle redde ham (ved å skyte valpen opp og sette henne bort) hvis han ble spent. Det hjalp også at den gyldne retrieveren var mye mindre påtrengende, og i ti uker gamle, kunne "lese" Barles kroppsspråk langt bedre enn en valp halv alder.

Å vite at han hadde backup, ga ham tilliten til å bare bevege seg bort da valpen plaget ham, i stedet for å snære på henne.

Likevel, hvis valpens antics fortsatte for lenge, ville han snarle på valpen. Hvis valpen ikke gikk tilbake på sin snarl, ville han luftenhet (bite luften i nærheten av valpen uten å ta kontakt) på valpen.

Dette kan være ganske skummelt for valpen og kan til og med lære valpen å være redd for alle voksne hunder.

Å se hvor mye vanskelig bygg med pups, hvis og når vi får en valp, vil vi sørge for ikke å forlate Barley unsupervised med valpen til det er minst seks eller åtte måneder gammel.

De fleste nye valpene skal gjøre det samme. Hvis du ikke kan overvåke spilletid, er det generelt best å holde hundene skilt.

Prøv å ikke klandre din eldre hund for denne vanskeligheten. Vær medfølende og prøv å hjelpe din eksisterende hund. Babyer er utmattende!

Ikke glem: Pushover hunder trenger din backup også!

På baksiden, synes noen hunder ute av stand til å gi en korreksjon til en valp. Disse "pushover" hundene trenger din hjelp like mye som de irriterbare bygg-typene.

Selv om pushover hunden gjør det bra, lærer hun valpen din en dårlig leksjon - at det er greit å trakassere voksne hunder med straffrihet. Dette kan få valpen din inn i seriøse problemer senere på hundeparken!

I stedet for å la hundene dine lære leksjonen (som kanskje ikke er leksjonen, vil du at valpen din skal lære), sett grensene som du vil ha valpen din til å respektere. Bare vær sikker på at de grenser forsiktig, i stedet for å håndheve regler med vold eller frykt.

Fest et bånd til valpens tilbakeklampe, mens hundene er ute, hvis du har en pushover voksen hund. På den måten kan du bruke båndet for å forsiktig fjerne valpen. Hvis den eldre hunden kommer tilbake for mer, så er det ok å la spillet fortsette. Over tid kan du lære valpen å ringe vekk fra andre hunder ved hjelp av tegning-on-leash-teknikken.

Trinn tre: belønne god oppførsel som det skjer

Dette trinnet er veldig enkelt, men det er også veldig enkelt å glemme!

Mange av oss er raske til å skjule våre hunder og fortelle dem når de er "feil", men vi glemmer å gi dem beskjed når de er "rett."

Min favoritt måte å lære denne ferdigheten til eiere er SMARTX50 treningsmetoden, pionerer av Kathy Sdao. I hovedsak, hver gang du merker hundene dine gjør noe du liker, Din jobb er å se, markere og belønne (Smar, t står for trening).

Merk ved å si noe konsistent - de fleste trenere bruker "ja" eller "bra", Men du kan bruke noe ord du liker - eller bruk en trening clicker. Så belønne hundene med noe som de virkelig liker. Godbiter er generelt den beste innsatsen her, men ros eller petting fungerer for mange hunder.

Du vil kanskje ikke introdusere godbiter i din hund-og valpespill, men du kan Se, merk og belønning når hundene deler soveplasser, bytt leker eller løsne fra spente situasjoner.

To hunder cuddling

Faktisk, en av de største tingene som jeg ser dyktige trenere som gjør det folk flest savner på, er Belønner hundene for de-eskalerende en situasjon.

Så hvis en av hundene dine velger å gå bort når den andre ikke vil spille, er det en flott tid å belønne dem!

Grunnen til at de fleste eiere ikke klarer å belønne sine hunder med slike gode svar, er at de kanskje ikke er fullt klar over hundens kroppsspråk, og ikke skjønner når hunden deres har dyktig de-eskalert en anspent situasjon. Pass på å lese opp på din hund beroligende signaler slik at du bedre kan se, markere, og belønne slike situasjoner!

Hunder kommer ikke med gode manerer (heller ikke småbarn). Det er din jobb å lære dem hva som er fint og akseptabelt. Jo flere gode ting du viser dem, jo ​​flere gode ting du får!

Trinn fire: Lær ferdigheter som gjør livet enklere

Administrere en husholdning med flere hund er ikke alltid lett.

Kasseopplæring er nyttig for å redusere ressursaggregatet, håndheve naptime, og hold deg generelt fred.

Underviser hver hund a Håndmål og A "Gå til mat" eller "gå til sengs" oppførsel er en annen smart teknikk for å jonglere flere hjørnetenner.

Et håndmål (å ha hunden din trykk på nesen til din åpne håndflate) kan hjelpe deg med å flytte hver hund separat rundt huset.

Mål berøringstrening

I mellomtiden hjelper en "gå til mat" som sender hundene borte fra deg, sengen eller hverandre når det er nødvendig.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal lære hunden din til å håndtere mål, Du kan sjekke ut videoen nedenfor:

Lær hunden din til å svare på en cue når du sier hans navn og køen, i stedet for bare køen - eller bruk forskjellige ord for hver hund. Ellers er det lett å ende opp med to hunder som faktisk trenger plass fra hverandre som ligger på samme seng!

I huset mitt bruker jeg "Boop" til å cue et håndmål for bygg og "Touch" for alle mine fosterhunder. Dette bidrar til å holde alle rett!

"La det" og "drop det" kan også hjelpe til med å lære hunder å navigere i delte ressurser med nåde. Hvis du lærer hundene dine bare fire ferdigheter, gjør det til disse fire.

Trening av flere hunder er også litt vanskeligere enn å trene en hund. Gjør ting enklere på deg selv ved å trene en hund om gangen.

Hva med å introdusere en valp til en gruppe hunder?

Hvis du allerede har noen bosatt hunder, er prosessen mye den samme - bare litt mer komplisert.

Du vil fortsatt gå gjennom alle trinnene ovenfor, men du vil gjøre dem med hver hund i sin tur. En gruppe voksne hunder som allerede kjenner hverandre, vil skremme alle, men den mest sikre valpen. Så i stedet, bryte opp møtet og hilsen!

Å gjøre hver introduksjon separat vil ikke bare holde valpen din mer avslappet, men vil tillate deg å overvåke hver interaksjon nærmere.

Introduserer ny valp til pakken

Hva med å introdusere en voksen redningshund?

Trinnene for å introdusere en voksen redningshund til din bosatt hund, igjen, er nesten nøyaktig det samme.

Du trenger ikke å være ganske Så bekymret for hundene som mislesende hverandre, men kamper kan eskalere veldig raskt mellom voksne hunder.

Mange sosialt kunnskapsrike voksne hunder kan bli introdusert etter en rask parallell tur. Plukke opp mat og favoritt leker, og de vil bli bra.

Men hvis hunden din ikke er sosialt kunnskapsrik, kan du introdusere to voksne hunder kreve like mye barnevakt som å introdusere en voksen hund til en valp.

Hvordan introduserte du din nye valp til dine bosatt hunder? Hvilke støt i veien ramte du? Gi oss beskjed i kommentarene!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik introduserer du en valp til en eldre bosatt hund