Topp 3 helse risiko din hund kan bli utsatt for under ombordstigning

Selv når du stoler på hundens ombordstigning anlegget eksplisitt, til og med Når det er uberørt, godt ventilert og temperaturstyrt, er det en mulighet for at hunden din kan bli utsatt for sykdom eller sykdom under sitt ombordstigning. Her er det du bør være oppmerksom på før du bestemmer deg for å gå ombord på poochen din på en hundedagsopprettelse.

Hvordan blir hunder syk i rene ombordstigning

Hvis en hundbordsanlegg er unsanitary, øker sjansene for sykdom og sykdom i det anlegget eksponentielt, dette er ingen overraskelse. Det som kan komme som en overraskelse er at hunden din er i fare for sykdom eller sykdom i et sanitæromsorgsanlegg. Det er noen sykdommer som bare trives i sosiale innstillinger. Vi refererer til disse sykdommene som "sosiale sykdommer".

Hva er sosiale sykdommer?

Sosialsykdommer er sykdommer som er svært smittsomme og er kontrahert via direkte kontakt med sykdommen (derfor hvorfor vi refererer til dem som "sosiale"). Disse sykdommene sprer seg gjennom ulike midler, avhengig av organismen som forårsaker dem.

Hvor kommer sosiale sykdommer fra rene ombordstigning?

Hvis en hundbordsanlegg regelmessig rengjøres og ombordstigningshunder holdes oppdatert på vaksinasjoner og forebyggende omsorg, hvordan blir disse sykdommene introdusert for å rense ombordstigning? Det er flere svar på det, så la oss grave dypere.

Sosial sykdommer kan stamme fra en enkelt "carrier"

Sosial sykdommer kan stamme fra en enkelt Fordi sosiale sykdommer er svært smittsomme og spredt veldig raskt når store grupper av hunder holdes i et begrenset område, er alt som trengs, for en hund som bærer en sykdom for å introdusere det til et pensjonat.

Det er et par måter som dette kan skje.

For det første kan en hund være en bærer av en sykdom og ennå ikke vise symptomer eller deres symptomer kan ha gått ubemerket av en eier som ikke vet hva de leter etter. I denne situasjonen er det lite som kan gjøres for å hindre at sykdommen blir introdusert i en sosial setting.

Merk: Husk at selv vaksinerte hunder kan kontrakt sykdommer som de har blitt vaksinert mot. Mange vaksinasjoner bare senker sjansene for å inngå en sykdom, redusere effekten av sykdommen, eller forkorte sykdomens varighet.

For det andre kan en hunds eier bevisst sette hunden sin i ombordstigning når de utviser symptomer på en sykdom. I denne situasjonen ignorerer hundens eier hundens sykdom fordi det er ubeleilig og vil føre til at hunden ikke er i stand til å gå om bord. Når den infiserte hunden har gått inn i pensjonsanlegget, selv om medarbeiderne merker symptomene, har sykdommen allerede blitt introdusert for miljøet, og alle andre hunder er i fare for infeksjon.

Et godt eksempel på en sykdom som er spredt fra en enkelt bærer, er Bordetella eller kennel hoste. Alt som trengs, er for en enkelt infisert hund å hoste eller nyse i en kennel og Bordetella-bakteriene er spredt inn i luften. Når dette skjer, er det svært sannsynlig at andre hunder i nært begrensninger vil inhalere bakteriene og kontrakt kennel hoste også.

Sosial sykdommer kan også stamme fra miljøet

Sosial sykdommer kan også være et resultat av endringer i miljøet i og rundt et kjæledyr boarding anlegg. For eksempel kan flom som følge av overflødig nedbør føre til sykdom som stående vann gjør det perfekte avlsmiljøet for parasitter og bakterier.

Et godt eksempel på sykdom som kan skyldes denne situasjonen, er leptospirose. Urinen til infiserte dyreliv eller til og med infiserte hunder kan lett forurense stående vann med leptospiruse bakterie. Hunder drikker deretter det forurensede vannet eller deres slimhinner eller et åpent sår kan bli utsatt for det forurensede vannet som eksponerer dem til infeksjon.

Les også: 15 ting å vite om hundehoteller før du forlater din valp der

De 3 helserisikoen som vanligvis settes i ombordstigning

Leptospirose hos hunder

1. Leptospirose

Årsak til leptospirose

Forårsaket av leptospirabakteriene, er leptospirose en zoonotisk sykdom i tillegg til å være en "sosial sykdom". Dette betyr at det er mulig for mennesker å bli smittet fra sine kjæledyr, selv om dette skjer sjelden.

plassering

Leptospirosis finnes i varmere klima med høyt nedbør og bæres av mange dyr, inkludert rotter, husdyr, ville dyr og hunder.

Overføring av leptospirose

Leptospirosisinfeksjon kan overføres til hunder på følgende måter:

  • Ved å drikke vann som har blitt forurenset med urinen eller avføringen av et infisert dyr.
  • Gjennom eksponering av slimhinnene eller et såret område av huden til bakteriene eller infisert vann, jord, sengetøy eller mat.
  • Gjennom bitt av et infisert dyr.
  • Ved å spise kadaver eller vev av et infisert dyr.
  • Sjelden kan leptospirose også spre seg gjennom moderkaken fra en tispe til hennes valper.

Symptomer på leptospirose

Ikke alle hunder med leptospirose viser symptomer og de hundene som utviser symptomer, kan ha milde og flyktige bekymringer mens andre kan bukke seg ganske raskt.

Noen av symptomene som du kanskje observerer i en hund med "Lepto", inkluderer:

  • Rystende
  • Økt tørst og urineringsfrekvens
  • Dehydrering
  • Motvilje mot å flytte
  • Gulsott
  • Betennelse i øynene
  • Nyresvikt
  • Leversvikt
  • Lungesykdom
  • Blødningsforstyrrelser
  • Væskeoppbygging

Behandling av leptospirose

Tidlig behandling er avgjørende i behandling av leptospirose hos hunder og inkluderer et kurs av antibiotika og støttende omsorg for andre symptomer. Den mest effektive metoden for behandling for denne sykdommen er forebygging. En 12-måneders leptospiruse-vaksinasjon er for tiden tilgjengelig som en del av hundens forebyggende vaksinasjonsplan. Ikke alle veterinærer vil anbefale vaksinasjon siden leptospirose ikke er funnet som vanlig i kjøligere klima, men hvis det er vanlig for ditt område eller et nylig utbrudd, har du blitt notert, vil veterinæren din anbefale vaksinen.

Bordetella hos hunder

2. Bordetella

Årsak til Bordetella

Også referert til som "Kennel hoste", er Bordetella en respiratorisk sykdom forårsaket av Bordetella Bronchiseptica-bakteriene. Det er også mulig for katter å trekke inn Bordetella eller "Feline Bordetellose". Det er Noen spørsmål om hvorvidt mennesker kan trekke inn Bordetella-bakteriene fra sine kjæledyr, så det antas at det kan utgjøre noen trussel om menneskelig infeksjon.

plassering

I motsetning til leptospirose, synes Bordetella ikke å ha en preferanse for ett klima over en annen og er funnet ganske jevnt over hele landet.

Overføring av Bordetella

Bordetella infeksjon kan overføres til hunder på følgende måter:

  • Gjennom nuzzling, slikker eller fysisk kontakt som resulterer i deling av spytt eller nasal sekreter.
  • Gjennom eksponering for hoste, bjeffer eller nysing av en infisert hund.
  • Gjennom eksponering for eventuelle gjenstander eller overflater som er forurenset med spytt eller nasal sekreter, og som ikke er grundig desinfisert (Bordetella-bakterier kan overleve i opptil 48 timer på overflaten).

Symptomer på Bordetella

Det klassiske symptomet på Bordetella-infeksjonen er en tørr og hacking hoste, og derfor refererer vi ofte til det som "kennelhoste". Andre vanlige symptomer forbundet med denne infeksjonen inkluderer:

  • Nysing
  • Retching (Gagging)
  • Vannaktig nasal utslipp
  • Mangel på appetitt
  • Feber
  • Sløvhet

Behandling av Bordetella

For de fleste hunder som er smittet med Bordetella-bakteriene, vil et enkelt kurs av antibiotika ta vare på infeksjonen og støttende omsorg vil kontrollere andre symptomer til infeksjonen er eliminert. De fleste sunne hunder gjør det gjennom Bordetella infeksjon ganske raskt og uten mye hendelse. Unge, gamle, eller immunkompromitterte hunder kan lide mye mer alvorlige effekter av infeksjon inkludert lungebetennelse og muligens død.

Det er for tiden en forebyggende nasal spray "vaksinasjon" for å bidra til å beskytte hunder mot Bordetella, og alle anerkjente ombordstigningsanlegg krever at hunder som bor hos dem, er oppdatert på vaksinasjonen.

Canine influensa symptomer

3. Hunden influensa

Årsak til hunden influensa

Også kjent som "hundinfluensa", er hunden influensa et resultat av infeksjon med en av de orthomyxoviridae-familien av virus. Det er to hovedstammer av hundeinfluensa: H3N8 og H3N2. Hunderinfluensa er ikke en sykdom som du kan fange fra hunden din.

plassering

Mens tilfeller av hundens influensa pleier å være mer utbredt i de østlige og vestlige kolonnene i U.S. Stater og mindre hyppige i de sentrale statene, det er en sykdom som kan bli funnet omtrent hvor som helst. Hunderinfluensa er heller ikke ansett som en "sesongmessig" sykdom og kan skje når som helst på året.

Overføring av hunden influensa

Hunderinfluensa kan overføres til hunder på samme måte som Bordetella-bakteriene - gjennom spytt, nasal sekreter, bjeffer eller eksponering for infiserte respiratoriske sekreter.

Symptomer på hunden influensa

Symptomer som mest er forbundet med hunden influensa inkluderer:

  • Hevelse i slimhinnene som sett i allergi.
  • Feber
  • Sløvhet

Behandle hundinfluensa

Alvorlighetsgraden av hundens influensa varierer akkurat som det gjør hos mennesker med influensa og kan avhenge av hundens alder, alvorlighetsgrad av infeksjon, samtidige medisiner og eksisterende forhold. Oftest behandling består av å adressere symptomer som hoste og opprettholde hydrering mens viruset kjører kurset. Hvis alvorlig infeksjon er tilstede, eller hvis en sekundær infeksjon er mistenkt, kan det også bli anbefalt et forbud mot antibiotika.

Det er vaksinasjoner tilgjengelig for å beskytte hunden mot hundinfluensa, og disse anbefales for hunder som regelmessig blir i miljøer der de kan bli utsatt for viruset. Hunderinfluensavaccinen er ikke obligatorisk eller en del av hundens vanlige årlige vaksineplan, så det er viktig å snakke med hundens veterinær om behovet for vaksinen.

Les også: 25 mest alvorlige hundens helse symptomer som ikke kan ignoreres

Andre mulig (men ikke alltid vanlig) helserisiko for hunden din mens du går ombordstigning

Andre mulig (men ikke alltid vanlig) helserisiko for hunden din mens du går ombordstigning

I tillegg til de store tre er det andre helserisiko som du bør være oppmerksom på mens hunden din bor i et pensjonat. Disse risikoene inkluderer:

  • Canine Distemper
  • Canine Parvovirus eller "Parvo"
  • Mange
  • Lopper
  • Ormer og andre intestinale parasitter
  • Svampinfeksjoner
  • Vanlige sykdommer båret av flått, inkludert: Hembartonellose, babesiose, ehrlichiosis og rickettsial sykdommer.

Hvordan i fare er hunden din for sosiale sykdommer i ombordstigning?

De 3 helsemessige risikoen hunden din kan bli utsatt for under ombordstigningAvhengig av hvor du bor, nåværende epidemier, hundens nåværende helse og andre varierende faktorer, kan hunden din være i økt risiko for noen av disse ofte sett sosiale sykdommer mens de er i ombordstigning. Hvis du er interessert i å finne ut hvilken av disse helserisikoen som skal være spesielt bekymret for hunden din, snakk med veterinæren din om lokale bekymringer for hundeeiere.

Gjør tilstanden til en boarding anlegg saken?

Hvis det er en mulighet for hunder å bli syk fra sosiale innstillinger uansett, gjør tilstanden til en boarding anlegg saken? Selvfølgelig! Bruk alltid sunn fornuft når det gjelder å beskytte hunden din mot sykdom. Velg en sanitær kennel, hold hunden din oppdatert på forebyggende omsorg, hold deg på sporet med vaksineplaner, og hold hunden din hjemme og bruk et kjæledyrsitter hvis de viser tegn på sykdom, slik at de ikke sprer den sykdommen til andre hunder.

Les neste: Flea og Tickborne sykdommer i hunder - den komplette guiden

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Topp 3 helse risiko din hund kan bli utsatt for under ombordstigning