Potbellied pig: artprofil

Potbellied gris

Potbellied griser kan være sjarmerende, intelligente og hengivne følgesvenner. Men de er ikke gode kjæledyr for alle. Det er ingen tvil om at når det er riktig omsorg og trening, kan en potbellied gris gjøre et meget elsket tillegg til et hjem. Noen mennesker skjønner imidlertid ikke kravene til å holde griser som kjæledyr og er overveldet av deres behov. Griser er ganske smarte og nysgjerrige, og det kan være vanskelig å holde dem underholdt. I tillegg kan det være vanskelig å håndtere et sunt kosthold for en gris, hovedsakelig på grunn av deres umettelige appetitt. Samlet, forvent å bruke mye tid hver dag Sosialisering med kjæledyrgrisen, I tillegg til å holde det utøves gjennom spill og utendørs tid.

Raseoversikt

Vanlig navn: Potbellied gris

Vitenskapelig navn: Sus scrofa domesticus

Voksen størrelse: 2.5 meter lang i gjennomsnitt - veier mellom 100 og 250 pounds

Forventet levealder: 12 til 18 år i gjennomsnitt

Potbellied grisadferd og temperament

Noen mennesker likner å ha en gris med å ha en hund. Og mens arten deler noen egenskaper, som deres sosiale og lekne natur, har griser fortsatt et unikt sett med atferd. Griser er veldig intelligente og trenbare. De kan være trente, lære å gå på snor, og til og med utføre noen triks. Imidlertid er de generelt litt headstrong og sensitive. En person må tjene sitt samarbeid gjennom mye positiv forsterkning, spesielt godbiter.

En gris intelligens betyr at det blir kjedelig og potensielt ødeleggende lett når det ikke har nok aktiviteter og sosial interaksjon. Også av natursykkelene liker å rote rundt (bruk deres snouts til å søke) for mat, som muligens banker over objekter i hjemmet ditt og rive opp gården din i prosessen. Skjul noen av deres daglige mat i å behandle puslespill eller i en del av verftet ditt hvor du ikke har noe imot dem, kan bidra til å tilfredsstille denne oppførselen.

Griser kan danne nære bindinger med mennesker. De kan også lære å sameksistere fredelig med andre dyr i huset, spesielt når de er reist sammen fra en ung alder. Faktisk, å holde flere vennlige griser sammen, er ofte bedre enn å ha bare en gris på grunn av deres sosiale natur.

Kjæledyr griser elsker å bli riper og massert av deres mennesker, og mange vil gjerne sitte ved siden av deg og kose. De er generelt vennlige dyr, selv om de kan bli aggressive mot mennesker eller andre dyr hvis de føler seg truet, skremt eller territoriale. Spaying eller neutering Din gris kan bidra til å kontrollere hormoner som ofte fører til aggresjon. I tillegg kan griser produsere noen ekstremt høye vokaliseringer når de uttrykker sine følelser. Hvis du leter etter et rolig kjæledyr, er det ikke noe gris.

Griser må læres å respektere sine eiere ved å ha regler og grenser. Dette er en av de viktigste faktorene for en kjæledyrsgrisens generelle omsorg. Konsekvent ros godt atferd, og sikte på å omdirigere eller gi et fast "nei" til dårlig oppførsel. Gjentagelse og tålmodighet er nøkkelen til å produsere en velmodig potbellied gris som har et godt forhold til sin familie.

2:12

Klikk på Spill for å lære mer om den sjarmerende pot-bellied grisen

Boliger den potbellied grisen

Fordi grisene er smarte og nysgjerrige, må du gris-bevis noen områder av huset ditt hvor grisen vil ha tilgang, mye som du ville baby-bevis et hjem for en pjokk. Dekke elektriske stikkontakter, sørg for at eventuelle trinn er utenfor grenser, og fjern tripping farer, for eksempel ledninger og tepper. Selv om de kan være ødeleggende hvis de ikke har nok av sine egne leker til å leke med, er griser ganske rene dyr. Du kan Potty trener din gris å bruke en søppelboks eller gå utenfor. Bruk ros eller sunne godbiter som en belønning.

Videre, gi din gris en egen plass, for eksempel en stor kasse eller telt. Å ha den personlige plassen kan hjelpe en gris til å føle seg rolig. Også, det er ideelt for å gi en innendørs rotfyllingsboks fylt med bergarter og andre naturlige materialer hvor grisen din kan bruke sin snute til å søke etter små biter av mat du plasserer i esken. Og til slutt trenger din gris trening for å hindre forstoppelse, så vanlig tilgang til utendørs for spilletid og turer er en nødvendighet.

De beste måtene å huske og gjerde griser

Mat og vann

Griser kan være unrelenting i deres søken etter mat. De kan lære å åpne kjøleskapet, skap og pantry-hvor som helst de tror mat kan være lurking. De kan også bli krevende, tigge om mat og til og med å bli aggressive med folk som har mat.

Din gris diett bør inkludere grispellets som er lave i protein og fett og høyt i fiber. Følg pelletinstruksjonene og kontakt din veterinær for riktig beløp for å mate. Friske, nonstarchy grønnsaker bør utgjøre 25 prosent av grisens daglige diett. Du kan også gi Alfalfa Hay eller Bran for Fiber, og mange veterinærer anbefaler å gi et kjæledyrgris et multivitamin.

Mange eiere velger å mate to måltider per dag om morgenen og kvelden i en bolle, så vel som scatter noen av grisens daglige kosthold i et utpekt rooting-område for anrikning. Faktisk er rooting i smuss også en måte for grisen å ta i mineraler, inkludert jern og selen. Til slutt, sørg for at en stor bolle med ferskvann alltid er tilgjengelig.

Vanlige helseproblemer

Takket være deres sunne appetitt, blir griser lett overfalt. Og mange blir overvektige når de er voksne, som kan føre til leddgikt og andre alvorlige sykdommer. En fettrulle over din gris øyne indikerer at kjæledyret er overvektig. Hvis det er tilfelle, diskuter din gris diett med veterinæren din. Og unngå å mate din grisfett eller salt mat, samt bordskrap. Pass på at alle i husstanden din er ombord med ikke å gi grisen ekstra snacks.

På baksiden, hvis grisen slutter å spise det er typisk et tegn noe er galt. Noen muligheter inkluderer en infeksjon eller en gastrointestinal blokkering. Hvis dette skjer, kontakt en veterinær så snart som mulig.

Svinene som er overopphetet, kan være deprimert, inaktive og liggende og vise åpen munnpusting eller panting med en innledende feber etterfulgt av en subnormal og avtagende temperatur. Hvis du merker dette, må du sørge for at grisen har tilgang til et skyggefullt, kult sted. Dessuten er griser med lett hud utsatt for solbrenthet og hudkreft. I tillegg til nyanse, er det ideelt å bruke solkrem på dem når de går utenfor.

Videre er en av de vanligste plager i potbellied griser, en hudtilstand forårsaket av kvaler. Griser blir tørr, skumlet og kløende hud når de er rammet av mange. Så hvis du merker dette, har du en veterinær se grisen din.

En årlig velvære sjekk av en veterinær som spesialiserer seg på potbellied griser anbefales. I tillegg er vanlige hovtrimmer nødvendig gjennom en gris levetid for å hindre fot- og benproblemer.

Kjøper din Potbellied Pig

Potbellied griser er lovlige på mange områder, selv om noen steder klassifiserer dem som husdyr og krever visse typer kabinetter og tillatelser. Andre steder tillater griser opp til en viss størrelse å bli holdt som kjæledyr, så lenge de holdes i snor eller i et lukket område utendørs. Fordi statlige lover generelt behandler griser som lovlig husdyr, er det dine lokale lover at du må være oppmerksom på.

Hent alltid en gris fra en anerkjent oppdretter eller redningsorganisasjon. Faktisk er det mange griser i redningsgrupper fra eiere som ikke forstod deres omsorgskrav, og en redning kan hjelpe deg med å finne en passende gris for din livsstil. Unngå å kjøpe en gris over Internett eller gjennom en hvilken som helst kanal der du ikke kan besøke med dyret før du forplikter seg. Også, sikte på å snakke med andre som har fått et dyr fra oppdretteren eller redning for å lære om deres erfaring.

Selgeren skal kunne gi deg detaljert informasjon om grisens historie, helse og temperament. Se etter en gris som er vennlig, lys og varsel. Noen røde flagg inkluderer en sløv gris eller en som ikke vil ta mat fra deg. Forvente å betale rundt $ 500 i gjennomsnitt på en oppdretter og mindre i en redning.

Potbellied Pig Size Kategorier

En nøkkelfaktor for å være klar over før du får en kjæledyrgris, er hvor stor den vil vokse. Mens potbellied griser klassifiseres etter størrelse, er det uenigheter om navnene, vekter og høyder av de forskjellige klassifiseringene. Her er de vanligste størrelsene:

  • Potbellied griser, vietnamesiske potbellied griser, KUNEKUNE PIGS, og kinesiske potbellied griser vokser generelt hvor som helst fra 125 pounds til over 200 pund og 16 til 26 inches høye.
  • Miniatyrpotbellied griser kommer omtrent 35 til 60 pounds og 15 til 16 tommer høy.
  • Teacup Potbellied griser er vanligvis 35 til 45 pounds og 14.5 inches høy.
  • Toy Potbellied griser nå rundt 35 til 40 pund og 14 tommer høye.
  • Royal Dandies vokser til rundt 29 til 39 pund og 15 inches høye.
  • Mikro mini griser vokser til omtrent 18 til 30 pounds og 10 til 12.5 inches høy.
  • Dandie ekstremiteter når rundt 12 til 29 pund og 12 inches høye.
  • Mini Julianas nå omtrent 15 til 28 pund og 8 til 12.5 inches høy.

Det er mulig å bli villedet av skruppelløse oppdrettere som raser griser før de er fullt modne og i full størrelse og hevder at avkommet vil være foreldrenes størrelse på modenhet.

Lignende kjæledyr til potbellied grisen

Hvis du er interessert i lignende kjæledyr, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut disse andre eksotiske dyr For å finne ditt neste kjæledyr.

Se nå: Pet Pigs-Cute Navn og morsomme fakta

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Forvaltning av Potbellied Pigs. Merck Veterinærhåndbok

  2. Pot-bellied griser.Texas A & M College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences 

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Potbellied pig: artprofil