Linser for hunder: kan de spise dem?

Linser er et sunt legume som har mye næringsverdi. De er en trendy mat som er lett å forberede og legge til en rekke salater, supper og hovedmåltider. Med sitt høye næringsinnhold er linser en liten, men velsmakende måte å få noen nødvendige vitaminer, mineraler og proteiner. Men kan hundene spise linser også, og er lentils bra for hunder å konsumere?

Hvis du har lurt på, & # 8220;Kan jeg gi hunden min linser,& # 8221; svaret er Ja - hunder kan spise linser med relativ sikkerhet og høste noen av fordelene. Det er imidlertid noen få advarsler for å føde hundenes linser, og vi vil undersøke de nedenfor.

I denne artikkelen tar vi en titt på ernæring av linser, kan hunder spise linser trygt, er lentils gode for hunder og hva er fordelene, og er lentiler trygge for hunder å konsumere i noen form, form eller beløp.

Les også: Kan hunder spise bokhvete?

Hva er linser?

Linser er medlemmer av legumefamilien, og de er veldig høye i fiber og protein. De kommer i en rekke farger, inkludert grønn, brun, rød og svart, og de ligner veldig små bønner i form.

De er enkle å forberede og lage mat, og er rimelig, noe som gjør linser en billig proteinkilde tilgjengelig for folk over hele verden.

Dette er hva linser ser ut som:

Linser og hunder

Lentils har blitt et favorittnæring alternativ for sunne eaters på grunn av deres potensielle helsemessige fordeler. Men kan hundene spise linser akkurat som mennesker kan? Er linser godt for hunder å konsumere regelmessig, og er lentils trygge for hunder å spise i noen form?

I SLEKT: Kan hunder spise peanøtter eller er peanøtter dårlig for hunder?

Linser for hunder 101
Kan hunder spise linser?

Kan hunder spise linserSå, kan hunder spise linser trygt? Ja, linser er relativt trygge for hunder å spise og de gir ekstra ernæring til en hunds diett. Noen hunder kan imidlertid oppleve noen milde gastrointestinale problemer etter å ha brukt noen legume på grunn av deres høyfiberinnhold.

Linser, belgfrukter generelt, er kjent for å være unikt høye i protein og fiber. For eksempel inneholder en kopp linser:

230 kalorier
18 g protein
16 g fiber
40 g karbohydrat

Jern
Folat
Magnesium
Kalium
Fosfor
Sink
Kobber
Mangan
Vitaminer B1, B3, B5 og B6

Mens linser ikke er forbundet med store mengder helsemessige fordeler, sier, gresskarfrø, Linser som de fleste belgfrukter har noen som har blitt bevist i studier:

  • Linser kan senke kolesterolnivået (1)
  • Linser kan redusere risikoen for hjertesykdom (2)
  • Linser reduserer blodtrykket (3, 4)
  • Linser kan hjelpe med vekttap (5, 6)

Men kan hunder spise linser også, og er linser gode for hunder, spesielt deres fordøyelse på grunn av høyt fiberinnhold? Ja og nei. Mens de fleste studier er basert på menneskelige forsøk, er det noen bevis på fordøyelighet og effekter av linser hos hunder også.

Fordøyelsen av linser for hunder

For eksempel, en studie med 36 hunder testet seks forskjellige stivelseskilder, linser å være en av dem (Carciofi et al. 2008). Resultatene viser at ut av de seks stivelsene, bryggerisris og kassava hadde den beste fordøyelsen hos hunder, etterfulgt av mais og sorghum. Linser og erter hadde den laveste prisen av fordøyelighet.

En annen studie testet hunder og mennesker for lignende faktorer (Lin et al. 1992). Det ble observert at linser tydelig reduserer fordøyelsesprosessen hos hunder, og fordøyelsen fortsetter å senke med en økt mengde linser som serverer.

Hva dette forteller oss er at for mange linser for hunder kan føre til Gastrointestinale problemer og mageforstyrrelser. Diaré kan være et resultat av fôringshunder linser i store mengder, så godt som mulig forstoppelse.

Lecitins i linser for hunder

En studie har funnet ut at rå linser og alle belgfrukter generelt inneholder store mengder lecitiner, en gruppe glykoproteiner (Dolan et al. 2010). Teknisk kan Lecitins forårsake intestinal absorpsjon og produsere toksisitet gjennom bakteriell vekst i GI-kanalen.

Men før du går opp i armer, er det viktig å merke seg at for å oppnå bivirkningene av lecitins fra fôring av hundene, må en stor mengde rå linser brukes. Videre kan Lecitins reduseres med 200x ganger under en matlagingsprosess.

Kan hundene ha linserDerfor er det tilrådelig å Kok alltid lentils for hunder. En studie fant at kokende eller dampende linser, så vel som alle andre belgfrukter, vil gi den største reduksjonen av lecitins. Sakte matlaging eller crockpot matlaging anbefales ikke.

Når det er sagt, kan hunder spise linser og er lentils bra for hunder når det er forberedt riktig? Og er trygge for hunder å spise i moderate mengder når kokt eller dampet?

I SLEKT: 15 ting du må vite for å unngå å velge dårlig hundemat

4 fordeler med linser for hunder

1. Linser kan hjelpe hunder som lider av diabetes.

Dessverre utvikler noen hunder diabetes, men å legge til linser til hundens diett kan hjelpe bedre å håndtere den tilstanden. Disse bønnene har et lavt sukkerinnhold og kombinert med deres ernæringsmessige innhold, de er nesten den perfekte maten for å legge til en diabetisk hunds diett.

Fiberen og proteinet i linser bidrar til å kvitte fordøyelseskanalen med toksiner, og hjelper en hund til å føle seg fyldigere, lengre tid. En veterinær kan gi råd om antall linser for å legge til en diabetisk mat.

2. Linser er en utmerket kilde til energi for hunder.

Linser er en stor kilde til jern som gir hunden din energien han trenger for å være lykkelig, sunn og aktiv regelmessig. Hunder trenger et sterkt nivå av jern i sine kropper for å produsere blod.

Iron selv er en nødvendig del av hemoglobin og er ansvarlig for å transportere oksygen fra lungene til kroppens celler. Derfra øker Iron Metabolism-funksjonen og produserer energi.

3. Linser er en superfood som kan bidra til å forbedre hundens helse.

Linser kan betraktes som en superfood i noen aspekter. Flere aspekter i linser kan bidra til å utvide hundens levetid, inkludert:

  • De høye nivåene av fiber som bidrar til lavere kolesterol og høyt blodtrykk.
  • nivellering av blodsukker etter et måltid.
  • Det er lite fett og kalorier.
4. Linser kan forhindre visse sykdommer.

Linser inneholder et essensielt mineral og antioksidant kalt selen. Dette elementet er ikke funnet i de fleste andre matvarer. Selen reduserer svulstveksten, forbedrer immunsystemresponsen, og forhindrer betennelse.

Selen hjelper også med leverenzymfunksjon, spesielt avgiftende kreftfremkallende forbindelser. I tillegg kan fiberen i linser redusere sjansen for kolorektal kreft.

Fordeler med linser for hunder

Så, kan hunder ha linser og høste fordelene?

Du kan definitivt mate hunder linser, og i små mengder er de trygge for hjørnetenner for å konsumere. Imidlertid er det best å lage lentiler (koke eller damp) for å forbedre fordøyelsen og senke mengden lecitins i linser. Som en billig kilde til fiber og protein, kan linser bli en stift i kostholdet. Men er linser dårlige for hunder på noen måte? La oss ta en titt.

Les også: 7 verste menneskelige matvarer for hunder (basert på studier)

3 potensielle bivirkninger av linser for hunder

Lentil suppe for hunderSå, er linser dårlige for hunder når de er tilberedt på en bestemt måte eller gitt i visse mengder? Faktum er at selv om linser er ufarlige for hunder å spise generelt, er det noen aspekter av denne bønnen du burde vite og være forsiktig med.

1. Lentil forbruk kan føre til gass og mage opprørt hos hunder.

Noen bønner kan føre til at hunder blir gassy og ubehagelig, inkludert linser. Selv om linser er mindre sannsynlig å forårsake flatulens enn andre belgfrukter fordi de er lettere å fordøye, har hver hund sitt individuelle svar på denne typen mat.

Gass kan følges av diaré og mageforstyrrelser, så vær sikker på å introdusere linser gradvis og i små mengder. Deretter observere hundens reaksjon før du legger til flere av disse bønnene til kostholdet hans.

2. Kommersielt solgte linser kan ha tilsatt salter og krydder.

Hvis du vil gi hunden din linser, kjøp dem i naturlig form og kok dem grundig betjene dem. Mange typer linser kjøpt i butikkene har flere og svært farlige tilsetningsstoffer som hunden din ikke bør innta i det hele tatt. Høye nivåer av natrium over tid kan forårsake salt toksisitet, og noen krydder kan ikke sitte godt med hundens mage.

3. Lentil suppe er en potensiell fare for hunden din.

Disse bønnene brukes ofte i mange supper, men du bør ikke mate de suppene til hunden din. Ofte har hermetisert eller hjemmelaget supper hvitløk eller løk lagt til dem, og disse to medlemmene av allium Familien er giftig for hunder. Selv små mengder løk eller hvitløk kan føre til at en hund blir anemisk, og i verste fall kan scenarier, koma eller dødsfall.

Fôr slett, usaltet, kokte linser til hunden din. Ikke gi ham noen linser kombinert med andre mysterium ingredienser i suppe.

Sammendrag
Kan hunder spise linser?

Linser for hunder - kan de spise demTil slutt, kan hundene spise linser trygt og er lentils gode for hunder? Ja, du kan mate hunder linser, og det kan være noen fordeler hunden din vil høste fra dette, selv om vi ennå ikke ser de som er bevist. Husk at på grunn av høyt fiberinnhold, kan det være litt flatulens eller fordøyelsessystemet for noen hunder.

Er lentils dårlig for hunder i allikevel? Teknisk sett er ikke-linser ikke dårlige for hunder, forutsatt at de tilbys i et slett, tilberedt format. På denne måten får hunden din en utmerket kilde til fiber, protein og vitaminer og mineraler. Husk å introdusere disse bønnene sakte inn i hundens kosthold for å begrense sjansen for mageforstyrrelser.

Les neste: Kan hunder spise solsikkefrø?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Linser for hunder: kan de spise dem?