Grooming hunder: nødvendig eller bare forstyrrende?

Grooming hunder: nødvendig eller bare forstyrrende?

Hundelskere overalt ville være enige om at våre furrige venner er dyrebare og lojale medlemmer av familien, så det er ingen overraskelse at bilder av ekstreme kjæledyrpleie kan være ganske foruroligende for de som tror det er galt og overdreven. Gjør det bra, det er en fantastisk sunn opplevelse for hundene dine. Gjør det galt, det er helvete.

En noe forstyrrende nødvendighet

Ja, noen av transformasjonene er ganske vist imponerende, men foruroligende på samme tid. Og groomers er kjent for gjøre en anstendig levende! Kreativitet er en ting, men mange hengivne dyrelskere tror at disse galne utbrukerne burde ikke gå utover den menneskelige verden. Våre kjæledyr er våre stemmefrie følgesvenner og bruker fargestoffer, tørkere og krøllejern på dem for å skape et kunstverk kan anses som grusomt.

Å si dette, grooming er uten tvil nødvendig for våre hunder, akkurat som vi trenger hårklippene våre kjæledyr trenger grooming for å holde ryddig og rent. Det er ikke bare et spørsmål om deres fysiske utseende, men det er viktig å holde kjæledyret preparert for sin egen hygiene. Når dyrets hår blir mattet og lenge, er det vanskeligere å holde det rent og dette er den viktigste grunnen til at grooming er nødvendig. Studier viser at hunder kan forbedre humøret og helsen. På et følelsesmessig nivå har grooming kjæledyret blitt bevist å redusere stressnivået for dine pooches, så vel som eieren, det kan bidra til å bygge tilliten og bindingen mellom deg og din beste venn.

Ja, det er noen hunder der ute som ikke engang flinch når de er badet eller preparert, men i det hele tatt er kjæledyr kjent for å være ganske redd i karet og på groomingbordet. Det er ukjent territorium for våre kjæledyr, så de er bundet til å være på kant. Det er viktig å berolige hunden din hvis de er urolige når de blir preparert. Stroking hunden din kan hjelpe dem til å forstå at grooming er en smertefri og oppstyrfri prosess og minne dem om at de ikke kommer til å bli skadet på noen måte. Hver hund reagerer annerledes, og det er derfor det er viktig å groom kjæledyret ditt riktig og sette mye omsorg og oppmerksomhet i det.

Hvis du velger å groom din egen pooch, er det viktig at du har det riktige utstyret som er nødvendig for å gjøre det trygt. Hvis du er bekymret for at du ikke har de riktige materialene eller er usikker på hva slags verktøy og redskaper er tilgjengelige for kjæledyret ditt, er det et utvalg tilgjengelig, alt du trenger å gjøre er å besøke din lokale dyrebutikk eller søk på nettet, og du vil få Ekspertråd om de viktigste du trenger. Hvis du er bekymret for at utstyret ikke passer til hunden din, trenger du ikke bekymre deg. Du kan kjøpe grooming verktøy og tilbehør som er skreddersydd spesielt til hunden du har.

Hvis du bestemmer deg for å groom ditt eget kjæledyr, må du ta en rekke ting i betraktning som Hårklipping, hår børsting, Nail trimming, bading, Ørpleie, og bading.

Så hva er fordelene med å grooming hunden din?

I tillegg til helsemessige fordeler som følger med hundpleie, er det noen få viktige grunner til at du skal få hunden din preparert regelmessig.

  • Grooming fjerner død hår og distribuerer den naturlige oljen som holder kjæledyrets kjole og hud sunne.
  • Forbedrer blodsirkulasjonen.
  • Gir deg en sjanse til å se etter uregelmessigheter som kanskje trenger oppmerksomhet som klumper og flyr.
  • Grooming er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med kjæledyret ditt og forbedrer tilliten mellom dere begge.

Du kan få råd om frakkpleie, grooming og kosthold for hunden din, dette er hvis du velger å få hunden din profesjonelt preparert. Noen hunder må besøke en profesjonell groomer avhengig av deres type frakk. Aktive langhårede hunder trenger mer grooming enn inaktive korthårede hunder. Hvis du velger å få hunden din profesjonelt preparert, bør du prøve å ta dem hver tredje måned. Profesjonell grooming dekker mange områder som du kanskje ikke er komfortabel med for eksempel trimme håret rundt hundens øyne eller andre deler som krever en stabil hånd.

Hunder elsker oppmerksomhet og kan ha nytte av grooming. Et godt råd ville være å begynne med hunden grooming tidlig i kjæledyrets liv. På denne måten kan de bli kjent med å bli håndtert mens de fortsatt er unge.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Grooming hunder: nødvendig eller bare forstyrrende?