Valper eller voksne hunder for å starte en avlsvirksomhet?

Valper eller voksne hunder for å starte en avlsvirksomhet?

Når du bestemte deg for at du vil fortsette med å starte din oppdrett, begynner du raskt å lure på om du skal vedta valper eller voksne hunder for å starte ditt avlsopplevelse. Mens voksne er klare til å kompisere nesten umiddelbart, kan valper være opplært til det du faktisk vil oppnå, og kan noen ganger koste mindre enn en voksen som er en mester eller godt rangert.

Les under noen gode råd om hvorfor vi pleier å foretrekke å kjøpe voksne hunder som din grunnlegger, men under noen omstendigheter kan valper være en bedre investering.

Hva er den ideelle alderen for å få dem på?

Det er ingen ideal alder som det avhenger av ditt avlsprogram og situasjon, men du bør kjøpe dine første hunder enten som unge valper hvis de blir oppdrettet av en meget anerkjent oppdretter som har konsekvent levert store kuller eller voksne som allerede har vist seg selv.

Hvis du oppdretter racing greyhounds, kan du investere i en topp rask løper som trakk seg tilbake eller blir for gammel til å løpe: det vil bli billigere og vil fortsatt ha de samme generene for å formidle til sine avgreninger.
Med mindre du er klar til å investere en stor sum penger, vil du ikke ha råd til en hund på toppen, så du bør enten få en etter topp eller før. Du må ha øyet, opplevelsen og kunnskapen til å se en hunds kvalitet før det har vist seg verdt.

Husky Family
Bilde fra Icetrax under CC2.0

Du vil ideelt sett begynne med kvalitet voksne, og når du har utviklet ditt øye for rasen, investerer du i ideelle valper fra anerkjente blodlinjer. På denne måten kan du se hva dine nåværende hunder mangler og finne de perfekte kampene som vil bringe disse gener til din linje.

Valper eller voksne?

Med mindre du er en deltidsoppdretter med et utdannet øye og ekstremt erfaren, vil du ikke begynne med å kjøpe 8-ukers gamle valper som din grunnlegger.

Vær imidlertid oppmerksom på at Selger voksne hunder er mye vanskeligere med mindre de er trent arbeidende hunder.

Bortkastet tid

Enten du kjøper dem på 8 uker eller 12, vil valper ikke være klar for å parre akkurat nå, slik at du mister litt verdifull tid.

Uforutsigbar

Hunder blir definert og bestemt når de er fullt voksne voksne. Før da er det mye vanskeligere å vite hvordan de skal utvikle seg, og hvis de har potensial i egenskapene og egenskapene du er ute etter.

Ingenting bevist

En valp har påvist ingenting, ennå. De eneste ledetrådene du får, er hvor vellykket hans forfedre er, og hvordan fraktige fra de samme foreldrene gjør hvis det er noen.

Er det noen fordel i å starte med valper?

Selvfølgelig, hvis du oppdretter for glede, vil du kanskje gå gjennom hele prosessen med å ta vare på og omsorg for valpene dine. Du kan også se hvordan de vokser opp og utvikler seg gjennom hele månedene og årene. Spesielt hvis du vil konkurrere i show og ringer, vil du sannsynligvis ha en hund som kjenner deg av hjertet og vice versa, så å få valper er så sterkt anbefalt.

Forstå at når du starter med valper, begynner du med en nesten tom side, hunden har et potensial som du forhåpentligvis dømt før de bestemmer seg for å vedta det, men potensialet mens det er usikkert, må det bli polert og omgjort til store prestasjoner. Med en voksen får du et ferdig produkt, du vet hva den voksne er i stand til å gjøre, og hva voksen er god eller dårlig på, og du kan umiddelbart begynne å finne komplementære partnere for å begynne å avl og forbedre linjen din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Valper eller voksne hunder for å starte en avlsvirksomhet?