Coronavirus hos hunder

Hund som ligger på rustfritt stål eksamenstabell

Coronavirus, eller mer spesifikt hunden enterisk koronavirus, er en type infeksjon som refererer til en sykdom i tarmkanalen i en hund. Det er forskjellige stammer av dette viruset i hunder, så vel som hos mennesker og andre dyr, men de er ikke alle de samme, så å vite mer om det og hva du kan gjøre for hunden din, kan bidra til å holde det trygt.

Er hunden coronavirus smittsom for folk (og omvendt)?

Mens Canine Enteric Coronavirus er veldig smittsom mot andre hunder, er det ikke smittsomt for folk. Det menneskelige koronavirus (Sars-Cov-2 eller Covid-19 og tidligere kalt 2019-NCOV) er et annet virus fra CCOV som forårsaker åndedrettssymptomer hos mennesker. Til tross for over 3.500 kjæledyr, inkludert hunder, katter og hester fra alle 50 stater i USA og Sør-Korea, blir det testet negativt av IDEXX, et stort veterinærlaboratorium, for Covid-19, hunder er utsatt for sykdommen. Det er fortsatt mye å lære om dette viruset og hvordan det kan eller ikke påvirker hunder og andre kjæledyr, så Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anbefaler at hvis du er smittet med Covid-19 for å unngå eller begrense kontakt med kjæledyrene dine til mer informasjon er kjent om dette viruset.

Covid-19 og dyr

Hunder og andre dyr ser ikke ut til å være mye påvirket av Sars-Cov-2 (Covid-19). Det er imidlertid noen dokumenterte tilfeller av dyr som tester positivt for Covid-19. Det ser ut til at viruset var spredt til dyrene ved infiserte mennesker, men her er det for tiden ingen bevis for at dyrene kan overføre Covid-19 til mennesker.

USAs tilfeller:

  • Flere tigre og løver i New York, april 2020
  • To hjemmekatter i New York, april 2020
  • En hund i New York, juni 2020
  • En hjemmekatt i Minnesota, juni 2020

Andre land:

  • To hunder i Hong Kong 2020. mars
  • En katt i Belgia, 2020. mars
  • To mink gårder i Nederland, april 2020
  • To hjemmekatter i Frankrike, 2020. mai
  • En hjemmekatt i Spania, 2020. mai
  • En huskatt i Tyskland, 20. mai
  • En hund og en katt i Nederland, 20. mai
  • En katt i Russland, 20. mai

Hva er coronavirus hos hunder?

Canine Enteric Coronavirus (CCOV) er en virusinfeksjon som forårsaker diaré i en hund. Det er annerledes enn hundens respiratorisk koronavirus (Crcov), Feline Coronavirus (FCOV), Bovine Coronavirus (BCOV eller BCV), Coronavirus som infiserer mennesker (SARS-COV-2 eller Covid-19 og tidligere kalt tidligere 2019-NCOV) og Andre koronavirus infiserer andre arter. Alle de forskjellige typer coronavirus kan gjøre det forvirrende for kjæledyrseiere å forstå sykdommene som disse virusene kan forårsake, men det er viktig å huske at ikke alle koronavirusene er de samme selv om de er referert til som et "coronavirus."

Canine Enteric Coronavirus kan være forårsaket av forskjellige stammer av coronavirus, men de forårsaker alle de samme symptomene. Enteric coronavirus er også den mest sett sett typen coronavirus hos hunder mens hunden respiratorisk koronavirus er sjelden. Enterisk koronavirus hos hunder forårsaker primært symptomer som påvirker mage og tarm.

Tegn på koronavirus hos hunder

  • Sløvhet
  • Tap av Appetit
  • Oppkast
  • Plutselig diaré

Når en hund ikke føler meg veldig bra, kan det bli mindre aktivt eller sløv og ikke vil spise veldig mye, og dette gjelder også hunder med enterisk koronavirus. Plutselig eller akutt diaré ved siden av oppkast er de viktigste symptomene på hunder med denne infeksjonen, skjønt. Åndedrettssymptomer er ikke sett hos hunder med enterisk koronavirus, i motsetning til respiratorisk koronavirus, med mindre aspirasjon i lungene har skjedd på grunn av ekstrem oppkast.

Årsaker til koronavirus hos hunder

Det er flere hjørne enteric coronavirus (CCOV) stammer som kan forårsake gastrointestinale symptomer, men hunder kontrakt disse virale stammene ved å komme i kontakt med fecal saken som har viruset i den. Hunder sniff andre hundens poop og bakendene og få noe av det på nesen og så slikke nesen og innta viruset. Svelging kan også oppstå hvis avføring blir spist direkte av en hund. Noen ganger er selv forurenset mat og vannskåler årsaken til infeksjonen. Skitne oppholdsrom og steder hvor hunder defecate er mest sannsynlig å inneholde dette viruset og viruset kan til og med overleve i frysende vær.

Diagnostisering av koronavirus hos hunder

Symptomer på enterisk koronavirus hos hunder er vanligvis milde, så det kan ikke være åpenbart at en hund har denne virusinfeksjonen. Hvis det er mistenkt, vil en veterinær utføre en full fysisk undersøkelse og vil få et utvalg av hundens avføring. Ulike tester på avføringen vil bli utført for å utelukke parasittiske infeksjoner, bakteriell overgrowth eller ubalanse og andre gastrointestinale sykdommer. Blodprøver og røntgenstråler kan også utføres, men for å diagnostisere koronavirus vil en spesiell test kalt en RT-PCR kjøres.

Behandling av koronavirus hos hunder

Det er ingen spesifikk behandling for enterisk koronavirus hos hunder, men det er ganske enkelt symptomer på sykdommen. Probiotika, fiber, væsker for å hindre dehydrering, og andre behandlinger kan angis avhengig av hundens symptomer. Heldigvis er Coronavirus vanligvis ikke en om sykdom, men til tider har dødsfall blitt notert.

Hvordan hindre koronavirus hos hunder

The Canine Enteric Coronavirus er svært smittsom mellom hunder, men heldigvis er det Effektive vaksiner som regel administreres regelmessig. Både kombinasjon og individuelle Coronavirus-vaksiner er tilgjengelige, og disse kan diskuteres med veterinæren din for å sikre at hunden din er ordentlig beskyttet mot dette viruset.

Hva er coronavirus i katter?
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Coronavirus hos hunder