Forskere avslører jakthunder kan være agenter av en livstruende sykdom

En ny studie har vist at østerrikske jakthunder er statistisk mer sannsynlig å kontrakt tularemi, en sykdom som kan infisere mennesker også.

Forskere fra Vetmeduni Vienna har identifisert en forekomst av bakteriene med Jakt hunder, Ser på det under-undersøkte området av overførte sykdommer. Tularemi er ikke dødelig for mennesker, men det kan være til kaniner og andre gnagere.

Tularemi er det som er kjent som en zoonotisk sykdom. Det er normalt overført gjennom infisert blod eller andre kroppslige væsker, men bakteriene kan også overføre gjennom biter eller insektstikk. Mens ikke dødelig for mennesker, utgjør det en alvorlig og ubehagelig helserisiko, og det kan drepe harer, kaniner eller små gnagere. Dette er grunnen til at sykdommen er mer vanlige navn & # 8220; kanin feber & # 8221;.

Sykdommenes patologi er relativt kjent; Imidlertid er midlene som den overføres fra hunden til menneske. Denne nye studien Fra Vetmeduni i Wien undersøker sykdommenes tilstedeværelse i østerrikske jakthunder for aller første gang.

Kaninfeber har ingen synlige symptomer hos hunder

Østerrikske jakthunder er statistisk mer sannsynlig å kontrakt tularemiFrancisella Tularensis er de patogene bakteriene som forårsaker tularemi. Bakteriene kan manifestere seg med noen ubehagelige symptomer hos mennesker, men hunder har en naturlig motstand mot det og ikke viser noen symptomer uten noen sekundære sykdommer som markerer tularemi som en ettertanke.

På grunn av denne patologiske detaljene, har liten forskning blitt gjort i måten hundene overfører bakteriene til mennesker. Vetmeduni Viennas Research Institute of Wildlife Ecology Testet hunder fra landlige områder i Østerrike, hvor det var kjent at sykdommen er mer eller mindre endemisk.

Alle hundene var pistol hundetyper, også, som de og deres eiere er mye mer sannsynlig å komme i kontakt med kroppslige væsker (mest sannsynlig blod) fra andre, muligens smittet, dyr. Dette har vært den første studien for å utforske måten hundene kan fungere som sendere for sykdommen.

Samlet sett testet forskerne 80 jakthunder, alt fra landlige områder i Østerrike. To uavhengige analyser ble gjennomført og fem hunder (6.25%) Testet positivt for bakteriene. Ifølge forskerne viser dette tydelig at det er områder i Østerrike der tularemi er endemisk.

Dette viser også at prosentandelen av infiserte hunder med tularemi er høyere enn tidligere forventet. Dette resultatet viser at mange hunder kan være bærere av sykdommen uten å vise noen symptomer. Blodprøver fra hundene ble testet med en metode som kalles agglutinering, som isolerer de fornærmende proteiner og grupper dem sammen slik at de er lettere å få øye på.

Fordi tularemi kan noen ganger presentere som forskjellige forhold, gjorde forskerne to uavhengige tester for hver hund for å sikre at resultatene deres var like nøyaktige som mulig.

Fremtidig studie om overføring av tularemi

Studien er den første i sitt slag for å utforske spredningen og rekkevidden til tularemi hos hunder. Til tross for dette er det enda videre forskning som skal gjøres på årsakene og potensielle farer for mennesker, spesielt med tanke på at hunder kan være bærere.

Det er forskjellige faktorer som bestemmer hvor sannsynlig at en hund skal være en bærer av sykdommen. For eksempel er yngre jakthunder mye mer sannsynlig å ha bakteriene i sine kropper, fordi de har mye mer kontakt med spillet under treningen.

Uansett er en ting klart: Tularemi er en reell fare blant jakthunder og deres eiere. Denne undersøkelsen er springbrettet mot å finne en test for sykdommen og deretter potensielt en måte å forhindre at infeksjonen skjer i første omgang.

Les neste: Kan mennesker få ormer fra hunder?

Studie Referanse: 

  • Annika Posautz, Miklós Gyuranecz, Béla Dénes, Felix Knauer, Helmut Dier, Christian Walzer. Seroprevalens av Francisella Tularensis i østerrikske jakthunder. Vektorbårne og zoonotiske sykdommer, 2017; GJØR JEG: 10.1089 / vbz.2017.2193
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Forskere avslører jakthunder kan være agenter av en livstruende sykdom