11 Mest dødelige hundesykdommer

Når du adopterer en hund, forventer du å håndtere noen helseproblemer til slutt. Mens de fleste vanlige forholdene hunder lider av, er milde og ofte behandlet lett, kan andre være alvorlige og forårsake uopprettelig organskader. Det er best hvis kjæledyrseiere er klar over de mest dødelige hundesykdomene for å hindre dem i utgangspunktet.

Mens noen dødelige sykdommer hos hunder er arvet eller upreventable, kan hunden din unngå andre som kreft. Å vite hva de dødelige hundene er, hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer, og hva du skal gjøre for å behandle dem, kan redde hundens liv. Nedenfor er de elleve mest dødelige hundesykdommene som veterinærer er for tiden klar over.

11 mest dødelige hundesykdommer med dødelighet

Rabies hos hunder

1. Rabies

Rabies er en av de mest beryktede dødelige hundesykdommene som alle har hørt om. Det er et virus som alltid er dødelig. En annen grunn til at rabies er så fryktet ligger i det faktum at mennesker også kan bli smittet hvis de blir bitt eller riper av en rabidhund.

Dette viruset tar to til åtte uker for å utvikle seg fullt, og symptomene kan ikke bli tydelige før disse stadiene er nådd. Det er grunnen til at rabies er så dødelig hos hunder siden det ikke er mulig å diagnostisere det før symptomene vises, og det er for sent å gjøre noe når problemet blir tydelig. Faktisk kan ingen test diagnostisere rabies i levende dyr. Det er vanligvis diagnostisert etter en hunds død fordi den mest nøyaktige testen for det krever hjernevæv.

Symptomer:

En hund som er smittet med rabies vil vise flere tegn som ekstreme atferdsendringer som angrep, rastløshet og til slutt aggresjon. Hunder vil ofte bite, slikke og tygge området på kroppen der et dyr biter dem. Feber er et annet vanlig symptom på rabies hos hunder.

Som viruset utvikler seg og hundens tilstand forverres, kan dyret bli ekstremt følsomt for lys, lyd og berøring. I de fleste tilfeller oppstår lammelse av kjevemuskulaturen og halsen, og derfor begynner det å få raskere på munnen. Til slutt, kom desorientering, svakhet, anfall og plutselig død.

Behandling:

Den gode nyheten er at rabies er en forebyggbar sykdom. Mens det ikke er noen kur for det, hvis du holder hunden din oppdatert med sin vaksinasjon, trenger du ikke å bekymre deg. Rabies infeksjon i vaksinerte hunder er sporadisk, Selv etter å ha mottatt en enkelt vaksine.

Dessverre dreper rabies fortsatt ti av tusen av mennesker over hele verden, spesielt i mindre utviklede land rundt Asia og Afrika. Men selv i USA, har dette imidlertid blitt rapportert i alle stater unntatt Hawaii, men katter rapporteres mer enn de er hos hunder.

Canine Distemper

2. Canine Distemper

Dette er en annen vaksineforebyggende, men ellers veldig dødelig hundesykdom. Det er en smittsom virussykdom, en slektning av meslingerviruset som påvirker mennesker. Unvaccinated valper og eldre hunder er spesielt utsatt for denne sykdommen. Canine Distemper overføres gjennom direkte kontakt og luftbåren eksponering, som er det som gjør det så smittsomt.

Symptomer:

Canine Distemper Virus (CDV) angriper i utgangspunktet mandlene og lymfeknuter før du angriper respiratoriske, gastrointestinale, urogenitale og nervesystemer.

CDV-symptomer kommer i to etapper. I første fase lider hunder vanligvis av feber, vannete øyne, nasal utslipp, og appetitt tap. Noen andre symptomer du kan legge merke til inkluderer hoste, oppkast, diaré, anoreksi og sløvhet. Din hund kan også utvikle seg hyperkeratose av nesen og pote pads, som får hundens føtter å bli forstørret og herdet.

Som sykdommen utvikler seg til den andre fasen, kan noen hunder lide nevrologiske problemer som hodetiltak, muskeltrekk, lammelse, anfall og konvolusjoner.

Distemper er statistisk en av de mest dødelige hundesykdommer som studier viser En meget høy dødelighet blant hjørnetenner: 60% til 80% av hundene dør fra det. Dessverre, selv dyrene som overlever denne sykdommen, vil sannsynligvis lide av uopprettelig, permanent skade på nervesystemet.

Behandling:

Canine Distemper Virus kan ikke helbredes, og behandlingen fokuserer på ledelsen og lindrer symptomene i en hund. Som inkluderer IV-væsker for diaré eller anoreksi, antibiotika hvis det er en sekundær bakteriell infeksjon tilstede, og kaliumbromid eller fenobarbital for å kontrollere hundens anfall og kramper.

Siden det ikke er noen kur mot dette viruset, er forebygging avgjørende. Hold hunden oppdatert med kjernevaksiner og unngå kontakt med infiserte dyr. Vær forsiktig når du sosialiserer med uvaccinerte valper eller voksne uvaccinerte hunder.

Svampinfeksjoner hos hunder

3. Svampinfeksjoner

Mens soppinfeksjoner hos hunder vanligvis presenterer bare en mild ulempe, kan noen av dem være ganske alvorlige og til og med dødelige for dyr. Svampinfeksjoner som bare påvirker en hunds hud, blir lett behandlet, men de som påvirker en hunds hele kropp er farlige, spesielt hvis de sprer seg til lungene, leveren eller hjernen.

De mest dødelige hundesykdommer knyttet til soppinfeksjoner inkluderer histoplasmose, blastomykose, dalfeber og kryptokokker.

Valley feber

Valley feber (coccidioidomycosis) er en ikke-smittsom, støvbåren infeksjon at hunder kan kontrakt. Det er for det meste tilstede i tørre områder av det sørvestlige USA og daler i Sør-California. Epidemier oppstår vanligvis når perioder med tungt regn følges av tørke, som skaper støvstorm.

Valley feber hos hunder starter som en respiratorisk sykdom som kan spre seg videre og infisere andre vev i en hunds kropp, spesielt ledd, bein og øyne. Symptomene varierer avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad og organene som påvirkes. Tegn inkluderer tap av appetitt, hoste, apati, feber, forstørrede ledd og diaré. Sårene kan også vises på en hunds hud.

Behandling inkluderer reseptbelagte antifungale medisiner og varer ofte fra seks måneder til et år.

Cryptococcosis

Cryptococcosis (Cryptococcus neoformans) er en sopp funnet i jord over hele verden, men det kan også bli funnet i fuglgjødsel, spesielt Pigeon Droppings. Denne sykdommen påvirker hundens luftveier, øyne, hud og sentralnervesystemet.

Symptomer på kryptokokker i hunder er vanligvis mest merkbare i dyrets øyne, og de inkluderer betennelse i øyet og blødningen i netthinnen. Andre vanlige symptomer er for det meste relatert til sentralnervesystemet og inkluderer hodebygging, ansikts nerve lammelse, dårlig koordinering og anfall.

Behandlingen innebærer ulike antifungale legemidler, som kan administreres i flere måneder for de fleste alvorlige tilfeller. En hund kan trenge kirurgi hvis lesjoner er tilstede i hundens nese eller nesehule.

Histoplasmose

Histoplasmose hos hunder er en ikke-smittsom infeksjon forårsaket av Histoplasma sopp funnet i jorda over hele verden. I USA er det vanligvis funnet i Midtvesten og Sørlige deler av fylket, spesielt i elvdaler. En hunds lymfeknuter og lunger vil bli smittet først, men mage-tarmkanalen kan noen ganger påvirkes også.

Symptomene er ikke-spesifikke fordi ulike organer kan være involvert. De mest åpenbare tegnene inkluderer fordøyelsesproblemer som diaré og vekttap. Hoste og pustevansker er også vanlig. Andre symptomer inkluderer feber, anemi, fordøyelssår, forstørrede lymfeknuter, hudsår og forskjellige øyevilkår.

Behandling av formidlet histoplasmose hos hunder er komplisert og vanskelig. Det innebærer å administrere antifungale legemidler, men inkluderer også støttende omsorg som tilstrekkelig ernæring og konstant hydrering. Antifungal behandling varer vanligvis i lengre perioder.

Blastomycosis

Blastomycosis hos hunder er forårsaket av Blastomyces sopp som trives i våte, sure jord og rotting av tre eller annen forfallende vegetasjon. I Nord-Amerika er det utbredt i elvbassenger og langs stasjonen. Lawrence Seaway og de store innsjøene. Det finnes også i Bat og Pigeon Feces. Denne infeksjonen sprer vanligvis gjennom en hunds lungene, men det kan noen ganger spre seg gjennom huden.

Vanlige symptomer på blastomykose hos hunder inkluderer hoste, pustevansker, feber, vekttap og apati. Noen ganger kan hundens lymfeknuter bli forstørret. Øyeproblemer som lysfølsomhet, glaukom og til og med blindhet kan oppstå hvis infeksjonen sprer seg til dette området. Hunder med denne infeksjonen lider ofte av drenering av hudnodler.

Behandling av blastomykose innebærer langvarig administrasjon av antifungale legemidler, vanligvis itrakonazol. Hunder med pustevansker kan trenge ekstra oksygen til lungene begynner å fungere normalt igjen.

Leptospirose hos hunder

4. Leptospirose

Leptospirose er en smittsom sykdom som påvirker både dyr og mennesker, og det kan spre seg fra hunden din til deg. Noen forskjellige bakterier forårsaker leptospirose hos hunder. Det kan kontraheres gjennom direkte kontakt med andre infiserte dyr, ved inntak av infisert kjøtt eller avføring, eller ved å komme i kontakt med noe forurenset av et infisert dyrs urin.

Symptomer:

Leptospirosisinfeksjon kan presentere seg i mange forskjellige og subtile symptomer, som også kan variere i intensitet. Noen hunder kan til og med være uten symptomer i det hele tatt. Likevel inkluderer de fleste hjørnetenes leptospirose tegn feber, økt tørst, vannlating, sløvhet, ømme muskler og stivhet i ledd, tap av appetitt, diaré, oppkast og gulsott.

Alvorlige leptospirose-tilfeller kan føre til hovne ben, blødningsforstyrrelser, lungesykdom, væske i brystet eller magen, og nyresvikt. Leptospirose er en av de mer dødelige hundesykdommene fordi studier viser at det er dødelig for dyret i nesten halvparten av tilfellene.

Behandling:

Siden dette er en bakteriell sykdom, kan en veterinær behandle det med antibiotika. Det er imidlertid viktig å starte behandlingen så snart som mulig for å øke overlevelsen. Hospitalisering og støttende omsorg for hunden er nesten alltid nødvendig.

Vets kan forhindre leptospirose med kommersielt tilgjengelige vaksiner som beskytter hunder i minst 12 måneder. Selv om ingen vaksine kan gi absolutt beskyttelse mot denne dødelige hundesykdommen, hold kjæledyret ditt oppdatert med kjernevaksiner for å minimere risikoen.

Hjerteormsykdom hos hunder

5. Heartworm sykdom

Dette er en annen alvorlig hundesykdom som kan føre til død, men kan forhindres med riktig Heartworm medisin. Noen hundeeiere bruker ikke noen forebyggende medisiner, selv om hunder kan få hjerteormssykdom fra en enkelt bit av en smittet mygg. Og selv om tørre klima antas å være trygge fra hjerteorm, denne sykdommen har blitt rapportert I alle amerikanske stater.

Denne parasittiske sykdommen angriper vanligvis en hunds hjerte og omgivende blodårer, selv om ormer noen ganger kan bli funnet i lungene og andre sirkulasjonssystemområder. Voksne ormer kan leve opptil fem år og forårsake mange alvorlige helsekomplikasjoner hos hunder, inkludert dødsfall.

Symptomer:

Progresjonen av hundens hjerteormssykdom er delt inn i fire klasser, basert på alvorlighetsgraden av sykdommen og symptomene som er utstilt. Den første klassen er ofte asymptomatisk, noe som betyr at hunder vanligvis ikke viser noen sykdomskilt.

Klasse II inkluderer symptomer som hoste og blir sliten raskt, vanligvis etter et moderat treningsnivå. Hunder med klasse III Heartworm sykdom kan lide av vekt eller muskel tap, Tørr eller fettete hår, ekstrem intoleranse mot trening, pustevansker, og væskeakkumulering i magen.

Klasse IV heartworm sykdom er det mest alvorlige scenen der hunder utvikler en livstruende tilstand kjent som Caval syndrom. Caval syndrom hos hunder betyr at det er for mange hjerteorm som er tilstede i en hunds hjerte. Ormene blokkerer blodstrømmen i hjertet, og på dette stadiet regnes sykdommen dødelig og ikke-behandling, og behandling i stedet er fokusert på å gi komfort for dyret.

Behandling:

Behandling for hjerteorm hos hunder innebærer medisinering for å drepe sirkulerende ormer. I de fleste tilfeller innebærer det tre injeksjoner spredt over en måned.

Hospitalisering er nødvendig under administrasjonen av disse injeksjonene eller til og med utover det hvis veterinæren din anbefaler det. Noen medisiner som doxycyklin eller prednison er foreskrevet for å redusere hundens sjanser til å reagere dårlig til ormers død.

Noen hunder vil også bli gitt smerte medisiner, diuretika hvis det er væske i lungene, og ulike hjerte medisiner, som noen ganger kan være nødvendig selv etter at hjertestykke blir behandlet.

Kirurgi er det siste alternativet for hunder med Caval Syndrome, selv om det er en farlig prosedyre, og de fleste hunder dør uavhengig av behandlingen. Caval syndrom på egen hånd kan betraktes som en av de mest dødelige hundesykdommer som studier viser Ekstremt høy dødelighet i hunder og katter.

Lyme sykdom hos hunder

6. Lyme sykdom

Lyme sykdom er en tick-båret sykdom som kan være dødelig hvis ikke behandlet, selv om det ikke er en slik vanlig forekomst. Lyme sykdom kan spre seg veldig fort siden det er nok for en infisert tikk som skal festes til hunden din i 36-48 timer før hunden din blir smittet også. Det kan også bli funnet overalt rundt om i verden, bortsett fra Antarktis. En lisensiert lege kan forhindre sykdommen med vaksinering.

Symptomer:

Det vanligste symptomet på Lyme sykdom hos hunder er lameness i sine lemmer. Stivhet i ledd og tap av appetitt kan også forekomme, og sløvhet, feber og forstørrede lymfeknuter. Nyresvikt er det alvorligste symptomet på Lyme sykdom, men det utvikler seg bare hvis sykdommen blir ubehandlet.

Behandling:

De aller fleste hundene reagerer godt på antibiotikabehandling med amoksicillin eller doxycyklin. Symptomene går vanligvis bort etter fire uker, men noen hunder kan lide av gjentatte symptomer. Vaksinere hunden din for Lyme sykdom og bruk forebyggende kryss medisiner for å minimere risikoen. Du bør også sjekke hunden din for flått ofte hvis han tilbringer mye tid utendørs.

Parvovirus hos hunder

7. Parvovirus

Canine Parvovirus (CPV), eller Parvo, er en viral sykdom som angriper hunders tarm og hjerter. Siden Parvo-vaksiner er en del av kjernevaccinene som administreres til hunder, er uvaccinatinerte valper og hunder i husly eller avlsanlegg i den høyeste risikoen for infeksjon. I de fleste tilfeller spres Parvo gjennom forurenset avføring.

Parvo er et svært smittsomt og elastisk virus, og mens dødsfall oppstår, er det en av de mer dødelige hundesykdommene med svært tilfeldige dødelighetsgrad. Retrospektive studier har estimert Dødsfallet blant hunder med parvovirus mellom 20% og 70%.

Symptomer:

Tegn på parvovirus hos hunder inkluderer vekttap, oppkast, alvorlig diaré og sløvhet. Hunder med Parvo vil vanligvis ha en dårlig appetitt. Andre mindre vanlige symptomer inkluderer dehydrering, svakhet og depresjon.

Behandling:

Umiddelbar veterinær oppmerksomhet er nødvendig hvis du mistenker at hunden din har parvo. Sykdommen krever intensiv omsorg, og prognosen er betydelig bedre med tidlig behandling. Din hund vil trolig bli innlagt og isolert, hvor veterinæren din vil gi støttende omsorg og holde øye med tegn på sekundære infeksjoner.

Canine Bloat

8. Oppblåst

Gastrisk dilatasjon Volvulus (GDV), kjent som hundeblås, er en alvorlig helsetilstand der en hunds mage vri og fyller med gass. Mens den eksakte årsaken til Bloat er ukjent, store eller gigantiske raser er mer utsatt for det. Også mannlige hunder er mer sannsynlig å lide av oppblåsthet. Det antas at å spise en stor mengde mat eller spise for fort kan føre til denne tilstanden og spise fra en hevet bolle. Stress kan også være en medvirkende faktor.

GDV hos hunder er farlig fordi magen kan presse hundens membran og forårsake pusteproblemer. Det kan også føre til en hunds magebrudd og skade på forskjellige vev, inkludert miltets vev. Til slutt kan hunden bloat bli dødelig hvis de blir ubehandlet.

Symptomer:

heldigvis, Bloat Symptomer er ganske merkbare, og hvis du ser på noen av dem, ta hunden din til veterinæren umiddelbart. Canine Bloat Signs inkluderer retching og manglende evne til å kaste opp, salivating, rastløshet og forstørret mageområde. Som tilstanden blir verre, kan kjæledyret ditt også oppleve rask hjerterytme, kortpustethet, svakhet og kollaps.

Behandling:

Behandling for hundens oppblåsthet vil avhenge av alvorlighetsgraden. Først vil veterinæren sette inn et rør nedover hundens hals helt til magen for å frigjøre det oppbyggede presset. Hvis røret ikke kan passere på grunn av magenes vridning, kan veterinæren legge en stor nål gjennom hundens mage for å frigjøre trykket.

Hunder kan noen ganger gå i sjokk hvis tilstanden er alvorlig, i så fall vil veterinæren gi hunden IV væsker, steroider eller antibiotika. Din veterinær vil da bruke røntgenstråler for å avgjøre om magen er vridd. Hvis det er, trenger hunden din nødsituasjon. Til slutt er oppblåst en av de mindre dødelige hundesykdommene på denne listen fordi hvis det behandles i tide, er prognosen god; Men hvis behandlet for sent, så er det dødelig.

Nyresvikt hos hunder

9. Nyresvikt

Nyresvikt hos hunder er en tilstand som enten utvikler seg selvstendig eller på grunn av noen komplikasjoner knyttet til visse medisiner eller andre sykdommer. Den som utvikler seg på egenhånd kalles kronisk nyresvikt, og det er vanligvis forårsaket av genetisk predisposisjon, noe som betyr at det ikke er forebyggende. Den ene årsaken til nyresvikt som er forebyggbar er Dental sykdom. Akutt nyresvikt oppstår plutselig og kan være alvorlig.

Begge forholdene kan være dødelige for hunder, men kronisk nyresvikt tar vanligvis tid til å utvikle seg. På den annen side kan akutt nyresvikt behandles. Også, kronisk nyresykdom er mer vanlig hos eldre hunder. Det er beregnet at mer enn en av 10 hunder vil utvikle nyresykdom over levetiden.

Symptomer:

Tegn på hundens nyresvikt inkluderer økt tørst, økt eller redusert vannlating, tap av blærekontroll, sløvhet og redusert appetitt. I noen tilfeller kan dårlig ånde også være til stede, spesielt i akutt nyresvikt forårsaket av tannsykdom.

Behandling:

Akutt nyrefeilbehandling er fokusert på å behandle den underliggende årsaken hvis årsaken er kjent. For eksempel brukes antibiotika ofte til å behandle en infeksjon, mens antidotater er foreskrevet dersom nyresvikt skyldes forgiftning. Dialyse anbefales ofte for å hjelpe nyrene i å fjerne toksiner fra blodet.

Kronisk nyresvikt hos hunder er terminal, noe som gjør dette stadiet en av de mer dødelige hundesykdommene der ute, så behandling er bare fokusert på å håndtere tilstanden og forbedre livskvaliteten for hunden. Dette inkluderer væskebehandling, forskjellig medisinering og endringer i diett.

Sjokoladeforgiftning hos hunder

10. Sjokoladeforgiftning

De fleste hundeeiere vet at sjokolade er giftig for hunder (Theobrominforgiftning), og denne tilstanden kan være dødelig. Mens dette er sjeldent siden døden bare forekommer 1 av 3000 tilfeller av sjokoladeforgiftning, det forblir en veldig vanlig skyldige forgiftning hos hunder.

De viktigste toksiske komponentene i sjokolade er teobromin og koffein, både metylxantin-alkaloider som primært angriper en hunds nervesystem. Ikke alle sjokolade inneholder samme mengde av disse alkaloider. Hvit sjokolade har for eksempel den laveste metylxantinskonsentrasjonen, mens vanlig eller mørk sjokolade (høy kakao prosent) har svært høye nivåer av koffein og theobromin.

Studier viser det mindre enn 100g av mørk sjokolade vil drepe en 20 pund hund. Derfor er små valper utsatt for sjokolade, så vel som hunder som har en historie med pankreatitt, diabetes eller hjerteproblemer.

Symptomer:

Symptomer på sjokoladeforgiftning hos hunder inkluderer oppkast, diaré, økt vannlating, panting, pacing og risting. Mer alvorlige tilfeller kan også føre til at hunder har et uregelmessig hjerterytme, hjerteinfarkt, tremor og anfall. Symptomer på hundens sjokoladeforgiftning kan vare opptil 72 timer.

Behandling:

Behandling for hund sjokoladeforgiftning avhenger av typen og mengden av sjokolade som forbrukes. Din veterinær vil gi kjæledyrmedisiner for å fremkalle oppkast og aktivert trekull for å stoppe metylxanthin-absorpsjon.

Støttende omsorg, spesielt terapi med IV-væsker, kan stabilisere en hund og indusere giftig stoffutskillelse. I mer alvorlige tilfeller hvor arytmi eller forhøyet hjertefrekvens er tilstede, vil veterinæren administrere beta-blokkere.

Kreft hos hunder

11. Kreft

Kreft er den viktigste dødsårsaken i eldre hunder som er eldre enn 10 år. Mens dette er en av de mest dødelige hundesykdommene, mer enn halvparten av alle kreft typer i hunder kan behandles hvis fanget tidlig.

Kreft er navnet gitt til en samling av relaterte sykdommer som er preget av divisjonen av kroppsceller som sprer seg til omkringliggende vev. De fleste av hundekreftene er Solid tumorer, unntatt leukemi og andre kreft av blodet.

Mens årsakene til kreft hos hunder ikke er definitivt bevist, antas det at feilaktig diett og mangel på trening spiller viktige roller, blant mange andre ting. derimot, miljøfaktorer og genetisk predisposisjon har sannsynligvis større ansvar i å utvikle kreft hos hunder (og folk).

Symptomer:

Siden kreft kan vises hvor som helst i hundens kropp, kan symptomene variere mye. Noen av de vanligste tegnene på hundekreftene er imidlertid klumper På huden, uvanlige lukt, sår som ikke vil helbrede, vekttap, tap av appetitt og sløvhet.

Behandling:

Kreftbehandling avhenger av alvorlighetsgraden og plasseringen. Sjansene for overlevelse er vanligvis mye høyere hvis kreften er funnet tidlig. De tre grunnleggende behandlingene for kreft hos hunder inkluderer kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi. Mens bare en av disse kan være nok i noen tilfeller, er det vanligvis nødvendig en kombinasjon av to eller tre.

Sammendrag

Mens de ovennevnte dødelige hundesykdommene kan være dødelig for kjæledyret, er de fleste av dem forebygges enten med vaksinimmunisering, forebyggende medisin, eller ved å ta visse forholdsregler som å mate hunden din høy kvalitet og velbalansert kosthold, unngå områder med uvaccinerte hunder , og så videre.

Tidlig oppdagelse av disse potensielt dødelige hundene kan betydelig øke sjansene for vellykket behandling og overlevelse, så ta hunden din til veterinæren for regelmessige kontroller eller hvis du merker eventuelle endringer i deres helse og oppførsel.

Les neste: 25 mest alvorlige hundens helse symptomer som ikke kan ignoreres

Ønsker å dele dette?

11 De fleste dødelige hundesykdommer basert på dødelighet

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 11 Mest dødelige hundesykdommer