11 Farligste virus hos hunder

De farligste årsaksmidlene som bæres av virus, forårsaker ikke alltid de vanligste sykdommene hos hunder. Men når en slik infeksjon oppstår, kan det ofte være dødelig for de fleste hunder. For å bedre studere alle typer virus hos hunder, Mange studier så på gruppene sine og sammenlignet dem med hverandre.

Heldigvis, i dag, kan vaksiner forhindre flertallet av alvorlige hunds virale infeksjoner, og derfor er kjernevaksiner ofte obligatoriske. De farligste virusene i hunder kan påvirke sine forskjellige organer og er derfor delt inn i flere grupper. Nedenfor er 11 vanligste typer, oppført i sine egne kategorier.

Virus som påvirker hundens nervesystem

Rabies virus hos hunder (lyssavirus)

1. Rabies virus hos hunder (lyssavirus)

I noen kulturer, rabies Infeksjon er kjent som en demonisk sykdom på grunn av sine demoniske-lignende og fryktelige symptomer, så umiddelbar død uten mulighet for utvinning. Core Rabies-vaksinen hindrer denne infeksjonen helt, og mange lokale og statlige regjeringer i USA krever regelmessig vaksinasjon av hunder mot rabies.

Veien til å spre rabiesviruset på hundene er gjennom spytt. Den inneholder en infeksjon gjennom en bit fra en infisert hund og et hudsår. De fleste vanlige bærere av rabiesviruset er dyrelivet (feral katter, skunks, rev, prairiehunder og vaskebjørn), flaggermus og uvaccinerte hunder, spesielt jakthunder.

Siden rabiesviruset går langs nerverstammen til hundens hjerne, inkluderer kliniske stadier av infeksjonen:

Prodromal form - De viktigste symptomene inkluderer alvorlig pruritt på stedet for bitt, angst og adferdsendringer. Lammelse oppstår etter en til tre dager, og hunden dør innen ti dager etter at de første synlige tegn på infeksjon vises.

Rasende form - Denne variasjonen av sykdommen inkluderer en hunds målløse vandrende, kramper og overdreven salivasjon. Hunden vil vise tegn på irritabilitet, stemme forandret og spenning. Da, depraved appetitt, hydrofobi, ataksi og muskelforlamning vil skje før døden. Bite andre dyr, objekter, og folk er kjent som et galdhunder syndrom, som for det meste oppstår i infiserte hunder og rev.

Paralytisk form - Det er den vanligste formen for rabies sykdom. De primære symptomene inkluderer sløvhet, dysfagi, muskuløse tremor og terminal lammelse.

Det er ikke så vanskelig å gjøre en diagnose av rabies hos hunder etter immunoperoxidasefarging, ved å finne fluorescerende antistoffer og RT-PCR (Reverse Transcriptase-polymerasekjedereaksjon) av en hundens hjernevæv.

2. Pseudorabies (Porcine herpesvirus 1, Aujeszky`s sykdom)

Pseudorabies hos hunder er en infeksjon som sjelden ses, og det forekommer hovedsakelig i svin. I svært sjeldne tilfeller, Det ble observert at det kan påvirke hunder, for det meste når hunden har hatt en direkte kontakt med den infiserte grisen eller spiste smittet svinekjøtt.

Det mest alvorlige symptomet på dette sporadiske viruset i hunder er akutt, dødelig encefalitt etterfulgt av endringer i dyrets oppførsel, kløe, anoreksi og lammelse. Etter å ha falt i en koma, vil hunden dø innen 48 timer etter at de første tegn på infeksjon vises.

Virus som påvirker en hunds respiratoriske system

Hunderinfluensa (hundinfluensa, hundinfluensa)

3. Hunderinfluensa (hundinfluensa, hundinfluensa)

Forårsaket av hundens influensavirus (også kjent som hundinfluensa), denne relativt nye infeksjonen er spredt av respiratoriske sekreter. På forurensede gjenstander kan viruset i hunder overleve omtrent to timer på poter og 48 timer på en rekke overflater. Nye studier viser også det kan smitte folk.

Hovedproblemet er at hunden kan spre hundens influensavirus før de viser tegn på sykdom. De vanlige symptomene inkluderer feber, hoste og en rennende nese. Vaksine eksisterer for dette viruset, men dessverre er den nåværende tilstanden til hunden influensavacciner ikke anbefalt for hver hund og veterinær anbefaling er nødvendig.

4. Parainfluenza virus hos hunder (CPIV)

Det er ikke sjeldent å isolere dette viruset i hunder. Siden parainfluenza-viruset påvirker epitelet til en hundens luftveier, er hovedkarakteristikken for denne sykdommen forekomsten av akutt tørr hoste og tonsillitt i hjørnetenner.

Hvis ikke herdet raskt og tilstrekkelig, kan sekundær bakteriell infeksjon oppstå, noe som vil føre til en mer alvorlig form for sykdommen hos hunder med mer alvorlige symptomer.

5. Kennel hoste (hjørneten smittsom trakeobronchitis)

Det er en vanlig sykdom som oppstår hos hunder holdt i husly og kenneler som ofte kombinerer angrepet av virus og bakterier. Siden kennel hoste er veldig smittsom, hunden din kan raskt bli smittet etter kontakt med de andre syke dyrene.

De bare symptomer som er vedvarende inkluderer tørr og hard hoste, og en snotty nese. Den eksisterende vaksinen er nyttig og vil forhindre det, men ikke anbefalt for hver eneste hund. Heldigvis varer infeksjonen vanligvis opptil to uker og vil gå bort med mindre ytterligere komplikasjoner, for eksempel alvorlige lungebetennelser, forekommer.

6. Type 2 adenovirus (CAV-2)

Typen 2 adenovirus er en sykdom av valper primært. Det påvirker unge hunder som har mistet sin mors antistoffbeskyttelse, så vel som uvaccinerte hunder. Infeksjonen er uforutsigbar og kan passere etter milde symptomer eller forårsake dødelig bronchopneumonia.

Kliniske tegn på dette viruset i hunder er Svært generelt og kan inkludere feber, tørr hoste, sløvhet og trakeobronchitis med mycoplasma. Uten sekundære bakterielle infeksjoner, forventes utvinningen vanligvis innen 10 til 15 dager.

Virus som påvirker en hunds mage-tarmkanal

Canine Parvovirus Type 2

7. Canine Parvovirus Type 2

The Canine Parvovirus Type 2 Årsaker Parvo, en av de mest alvorlige, ofte dødelige virusinfeksjonene hos hunder, primært unge. Dette svært smittsomme viruset i hunder er spredt hovedsakelig av direkte kontakt mellom hjørnetenner. Andre måter å overføring på er forurenset avføring, bånd, utstyr og mennesker, som kan spre det ved sine hender.

Det forårsaker problemer i en hunds gastrointestinale system, etterfulgt av feber, dehydrering, blodig diaré, oppkast og mangel på appetitt. Heldigvis, rettidig vaksinasjon har blitt vist å effektivt beskytte hunder fra parvo.

Siden viruset kan overleve i miljøet i omtrent to måneder, anbefales det å rengjøre området der hunden bor, spesielt ved hjelp av natriumhypokloritt eller peroksidforbindelser.

8. Canine Parvovirus Type 1

En annen og mindre vanlig klassifisering av Parvo, The Canine Parvovirus Type 1 forårsaker åndedrettsinfeksjoner i valper med dødelig utfall. Kliniske tegn inkluderer anoreksi, dyspné, oppkast og dullness.

Hundvirus med flere systeminfeksjoner

Canine Distemper Virus (Morbillivirus)

9. Canine Distemper Virus (Morbillivirus)

Dette smittsomme hundviruset kan overleve i luften og infiser hunden i direkte kontakt fra respiratoriske sekreter av de infiserte dyrene. De vanlige symptomene på denne dødelige infeksjonen er feber, hoste, anfall, nasal utslipp, rennende øyne, diaré, oppkast, mangel på appetitt og lammelse.

I 2011, Forskere beskrevet En ny belastning av dette viruset etter økt antall tilfeller av infiserte hunder over hele verden. Heldigvis er en kjernevaksine for hunden Distemper-virus veldig effektivt å beskytte hunder og er viktig i mange land.

10. Canine Herpesvirus

Canine Herpesvirus sykdom, primært påvirker valper, er svært smittsom og ofte dødelig. Det forekommer hos nyfødte hunder under tre uker, selv om mors antistoffer beskytter de fleste av dem. Bærerne av viruset er voksne hunder, og de fleste valper blir smittet transplacentally.

De Hoved symptomer inkludere blødninger og formidlet nekrose av en valpes nyrer, lunger og lever. I de fleste tilfeller er magesmerter, diaré, dyspné og anoreksi de mest fremtredende symptomene. Hos kvinnelige hunder forårsaker viruset vanligvis ufruktbarhet, vaginitt og abort.

11. Infeksiøs hundeshepatitt (Ich, Adenovirus 1)

De oftest kliniske tegnene på infeksiøs hundeshepatitt hos hunder inkluderer gulsott, anoreksi, konjunktivitt, feber, blødning, oppkast, magesmerter, diaré og blått øye (hornhinnen opasitet i en hunds øyne).

I særlig alvorlige tilfeller kan hunden utvikle CNS tegn som anfall, desorientering og terminal koma. Heldigvis finnes vaksiner og er veldig effektivt; Derfor er denne infeksjonen sjelden hos hunder, spesielt i regioner hvor veterinærer utfører rutinemessig immunisering eller var vaksinasjon som kreves av loven.

Les neste: 11 mest dødelige hundens helseforhold

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 11 Farligste virus hos hunder