Medisinsk cannabis for hunder: kan marihuana hjelpe mitt kjæledyr?

Medisinsk cannabis for hunder
Vet-fakta-boks

Som hundeeiere tar vi ofte kjæledyrets veterinære omsorg for gitt.

Vi gir våre hunder antibiotika for å fjerne infeksjoner, vi gir dem anti-parasittiske stoffer for å hindre hjerteorm, og vi bruker topiske salver på huden for å berolige utslett og lacerations.

Men dessverre har moderne veterinærmedisin ikke ennå alle svarene.

Noen lidelser tåler forsøk på behandling, forlater veterinærer med liten hjelp eller håper å tilby sine hundeklienter. Og noen ganger kan behandlingene de kunne tilby eller medisiner de kan foreskrive, er (uten tvil) verre enn den opprinnelige lidelsen.

Når de står overfor slike urettmessige utfordringer, vurderer noen hundeeiere å vende seg til alternative eller eksperimentelle medisiner for å lette deres kjæledyrs lidelse.

En slik alternativ behandling som får mer og mer oppmerksomhet er bruken av cannabis for hunder.

Samtidig som Liten forskning har blitt gjennomført på emnet, og Veterinærer har ennå ikke kommet til enighet på emnet, en rekke anekdotiske rapporter tyder på at det kan Vær nyttig i noen tilfeller.

Vi vil dykke inn i problemet nedenfor og forklare alt du trenger å vite.

Medisinsk cannabis for hunder: Key Takeaways

  • Et økende antall hundeeiere har begynt å eksperimentelt behandle hunden sin med cannabis for å hjelpe adressere vanskelige å behandle plager.
  • For tiden vet vi bare om cannabis er et gyldig behandlingsalternativ for hjørnetenner. Det er ikke mye empiriske data tilgjengelig, og Cannabis Planter anses å være giftige for hunder av de fleste myndigheter.
  • THC er sikkert tankegang for hunder, og ikke på en god måte. Hunder som inntar thc blir ofte ganske engstelige, og stoffets effekter varer ofte i dager om gangen.
  • Anekdotisk, noen eiere har følt det Cannabis har hjulpet sitt kjæledyr, men mer forskning er nødvendig, og eiere er klokt å konsultere veterinæren før du bruker den til å behandle hundens plager.

Er cannabis en levedyktig medisin?

Den medisinske bruken av cannabis har blitt ganske utbredt de siste årene. California ble den første staten til tillate lovlig, medisinsk bruk av cannabis I 1996, og 25 stater og District of Columbia har fulgt dress siden da.

Likevel forblir mange mennesker skeptiske til medisinsk verdi av cannabis og tror at medisinsk bruk bare er en unnskyldning for folk å bli høye.

Men tvert imot, Massevis av av Real, Universitetsutdanning studier, Publisert i godt anerkjent, likemann Vurdert tidsskrifter har vist at det finnes en rekke medisinske applikasjoner for cannabis.

Så, Beviset demonstrerer at cannabis har noen legitime medisinske applikasjoner & # 8212; Minst så langt som mennesker er bekymret.

Spørsmålet er, kan det bidra til å behandle din syke hund?

Hold deg på høyre side av loven

Cannabis (både medisinsk og fritidsbruk) er ikke lovlig i mange land, og det er bare for tiden lovlig i noen få stater i USA.

Denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Vennligst respekter alltid lovene i din stat eller land om denne saken.

Spørsmålet om anvendelighet: Ville det til og med jobbe for hunder?

Fordi det er et så farmakologisk kraftverk for folk, er det rimelig å lure på om cannabis også kan behandle en rekke plager hos hunder - spesielt de sykdommene som er vanskelige å behandle ellers.

Våre firefotede venner er veldig biologisk forskjellig fra mennesker i noen henseender, men de er ganske som oss i andre.

Du kan til og med bruke noen av de samme medisinene for å behandle barna og dine hjørnetner. Men Det er ikke klart hvis cannabis er egnet for bruk hos hunder.

Meget lite forskning har blitt utført på emnet, og Hoveddelen av den kollektive visdommen har kommet nesten utelukkende fra anekdotiske kontoer.

Medisinsk cannabis for hunder

Noen mennesker har brukt cannabis for å hjelpe deg med å rolige deres poochs angst (Selv om det er verdt å merke seg, er det nok av Hundevennlige angstmedisiner tilgjengelig, både online og via veterinærbeskrivelser).

Andre eiere har cannabis å behandle hundens kvalme eller redusere betennelse forbundet med blærekreft, stimulere hundens appetitt, adressere atferdsmessige bekymringer, og berolige mumier som er plaget av irritabel tarmsyndrom.

Men mest anerkjente giftige plantelister inkludere cannabis (typisk under det litt pejorative termen marijuana) et sted mellom hvitløk og Nightshade.

Men som toksikologer er glad i å si: "Dosen gjør giftet." Det er mulig at cannabis er trygt for hunder ved lave doser, og problematisk ved høye doser.

Den uheldige sannheten er, Forskere vet ikke om cannabis er en gyldig behandling for hundens medisinske problemer, og de vet heller ikke hva de Sikker doseringsområde er. Den eneste måten å lære disse tingene på er gjennom forsiktige, strenge forsøk, som vil ta år å fullføre.

Vitenskapen bak cannabinoider i cannabis

hamp for hunder

For å forstå medisinsk bruk av cannabis må du lære litt om dens kjemiske sammensetning. Cannabis inneholder en rekke forskjellige aktive ingredienser, kalt cannabinoider. Ulike cannabinoider fremkaller forskjellige effekter i kroppen.

Selv om forskerne bare begynner å undersøke medisinsk cannabis for hunder, vet de det hunder har samme cannabisfølsomme nevrale kretser som vi gjør.

Kalt endokannabinoid-systemet, det har Spesialiserte reseptorer som endrer måten dine neuroner kommuniserer en gang stimulert av cannabinoider.

Noen cannabinoider er gode for behandle smerte, Mens andre er gode for Redusere det intraokulære trykket som følger med glaukom.

Andre cannabinoider har demonstrert antibakterielle egenskaper, og menneskelige pasienter som gjennomgår kjemoterapi har brukt cannabis å motvirke kvalme i flere tiår.

Tetrahydrocannabinol (THC) er den mest berømte cannabinoid. Samtidig som THC gir en mengde medisinske fordeler, det er den primære psykoaktive komponenten av cannabis & # 8212; Det er cannabinoidet som får deg høyt.

Andre viktige cannabinoider inkluderer cannabidiol (CBD) og Cannabinol (CBN). Disse er mindre psykoaktiv enn THC, og er primært av interesse for sine medisinske egenskaper.

Mens rå cannabis inneholder varierende mengder av disse og andre cannabinoider, utarbeidede medisiner og andre produkter, inneholder ofte en liten delmengde av cannabinoidene som er tilstede i en rå, helplanteteksempel. Dette muliggjør den målrettede behandlingen av sykdom og reduserer uønskede bivirkninger.

Målet bør alltid være å behandle hundens smerte eller ubehag, for ikke å få henne stenet.

Noen av de viktigste fordelene med forskjellige cannabinoider (for mennesker) inkluderer:

  • Tetrahydrocannabinol (THC) brukes som en mild smertestillende og for sine antioksidantegenskaper.
  • Cannabidiol (CBD) behandler en rekke forhold, inkludert, spesielt, anfall og smertelindring.
  • Cannabinol (CBN) er en kraftig beroligende og gir også mild smertelindring.

Den klissete wicket: Cannabis kan hjelpe hundene, men det er ikke lovlig (ennå)

kan jeg gi cannabis til hunden min

Selv om et økende antall kjæledyr eiere eksperimenterer med hunden cannabis, Anleggets juridiske status forhindrer de fleste veterinærer i å anbefale bruken.

Selv i stater som har legalisert rekreasjons cannabis, kan veterinærer lide juridiske konsekvenser fra å anbefale eller foreskrive cannabis for sine pasienter.

Dette kompliserer situasjonen for mange hundeeiere. På den ene siden kan cannabis bidra til å forbedre hundens helse, men på den annen side kan det være farlig for hunden din.

Dette er et klart tilfelle hvor veterinærråd er avgjørende, og likevel uoppnåelig for de fleste.

Noen sympatiske veterinærer prøver å Tråd denne nålen ved å snakke i generaliteter eller på annen måte trykke på dans rundt loven, men mange andre er (forståelig) reticent å gjøre det.

Heldigvis vurderer noen stater å endre lovene knyttet til veterinærbruk av cannabis, som kan bidra til å kaste mer lys på hele problemet.

Påståtte bruksområder for Canine Cannabis

Noen av de plager som folk behandler med cannabis, er de samme som eierne nå bruker for å behandle sine hunder. Noen få vanlige eksempler inkluderer:

  • Smertebehandling & # 8212; Mens veterinærer har en rekke smertestillende stoffer til rådighet, har mange problematiske bivirkninger. Opiater, for eksempel, forårsaker ofte forstoppelse og sløvhet, mens NSAID kan forårsake leverskade.
  • Forbedre appetitten til sykehundene & # 8212; En rekke forskjellige plager kan føre til at hunder nekter mat eller forbruker mindre enn de normalt ville. Noen cannabinoider - spesielt THC - er velkjente for deres appetittstimulerende effekter (sett inn vits om stoners å spise cheetos her).
  • Kontrollering av anfall & # 8212; En av de mest revolusjonerende bruksområder for cannabidiol - en av de mest medisinske viktige cannabinoider - er behandlingen av anfall.
  • Redusere angst og forbedre humøret & # 8212; Noen eiere har hatt gode resultater som reduserer hundens angst (og symptomene som ofte følger med høy angst, for eksempel en betent blære) med cannabis-avledede produkter. Imidlertid blir andre hunder agitated etter å ha inntatt cannabis.
  • Redusere betennelse - Flere forskjellige cannabinoider, inkludert CBN og THC, er effektive antiinflammatoriske midler. Dette gir en ekstra avenue for behandling av betennelsesinducert smerte, som for eksempel oppstår med slitasjegikt.

Over-the-counter cannabis for hjørnetenner: hamp

Til tross for det føderale forbudet mot cannabis og cannabis-avledede produkter, Det er flere juridiske produkter på markedet som inneholder cannabisderivater.

hunder hamp

Forskjellen er, Disse produktene er ofte laget av hamp - en ikke-psykoaktiv form av anlegget.

I motsetning til cannabis dyrket for rekreasjonsmessig menneskelig bruk, Hamp inneholder svært lite THC. I stedet har HEMP blitt selektivt oppdrettet for sine lange fibre, som brukes i en rekke industrielle sammenhenger. Anlegget og frøene er også innlemmet i noen dyrefoder.

derimot, Mens HEMP ikke inneholder betydelige mengder THC, inneholder den andre cannabinoider, inkludert noen med medisinsk verdi. Følgelig har produsentene begynt å markedsføre Hemp-avledede produkter for å behandle hundens plager og fremme helse.

Det er også noen få forskjellige linjer av CBD olje-infused hund behandler & # 8212; som for eksempel Honestpaws & # 8212; designet for å lindre hundesmerter og til og med allergier.

Det er mange eiere som forteller anekdoter om deres pooches` vondt og smerter blir løst ved bruk av disse hampen eller CBD-olje infused godbiter, så det kan være verdt et forsøk på desperate eiere. Bare vær sikker på å diskutere problemet med veterinæren din først.

Forhåpentligvis, med videre forskning, kan disse elementene en dag vise seg nyttig for å hjelpe til med å behandle svake dyr.

Bunnlinjen: Medisinsk marihuana for hunder kan være et alternativ, en dag

Cannabis representerer et spennende alternativ for behandling av enkelte sykdommer og plager som plager hunder. derimot, Slik bruk er fortsatt ulovlig og styres sjelden av lydmedisinsk rådgivning.

Likevel, Noen mennesker har brukt cannabis til å behandle hundens sykdom, med tilsynelatende positive resultater.

Dette gjør det ikke bevise at cannabis er et levedyktig behandlingsalternativ, da hundeeiere er underlagt placebo-effekten og brede spredtforsøkene, er nødvendig for å vurdere hvordan cannabis påvirker hunder annerledes. Ganske enkelt, mye mer forskning er nødvendig.

Hvis hunden din kjemper en vanskelig å behandle tilstand, og du er interessert i å bruke Canine Cannabis for å behandle henne, diskuter problemet med veterinæren din.

Mens veterinæren din kanskje ikke er komfortabel med å anbefale Cannabis for kjæledyret ditt, kan han eller hun være i stand til å gi viktig informasjon som vil informere din beslutning.

Uansett, hvis du har marijuana i ditt eget hjem, sørg for å sikre det fra hunden din og # 8212; Du sikkert Ikke vil at hunden din spiser marihuana.

***

Har du noen gang behandlet hunden din med cannabis? Hva var dine erfaringer? Vi vil gjerne høre fra deg i kommentarseksjonen nedenfor.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Medisinsk cannabis for hunder: kan marihuana hjelpe mitt kjæledyr?