Forhindre over-vaksinasjon hos hunder og ekte farer ved valpesvacciner

Som kjæledyrseiere vet vi alle hvor viktig Vaksinere våre hunder mot visse sykdommer er. Vi burde alle kjenne de store tre - rabies, distemper og parvovirus. Men vet du hvor ofte du trenger for å få hundene dine vaksinert? Vet du om alle farene ved vaksiner for hunder og hvordan man kan forebygge Overvaksinasjon hos hunder?

Hvordan hindre over-vaksinasjon hos hunderDessverre er det veterinærer som gjør en svært dårlig jobb hos å utdanne hundeeiere på farene ved valpevaksiner og lære dem hvordan man kan hindre over-vaksinering hos hunder. Det er til og med vaksiner som mange Hunder er allergiske mot, Men en rekke veterinærer blir stille om dette.

Denne artikkelen vil dekke de viktigste emnene kjæledyrseiere trenger å vite om vaksiner og vaksinere sine valper og voksne hunder, og gjør det trygt. Jeg vil ta en titt på den nåværende tilstanden til hundens vaksineforskning og hva vitenskapen har å si om faren for å vaksinere valper.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du besøker alle disse linkene jeg har lagt til i denne veiledningen, da de gir mye mer grundig og nøyaktig informasjon om valpevaksiner og alt om å hindre over-vaksinasjon hos hunder, inkludert de siste studiene og vitenskapelig litteratur.

Vitenskap om vaksinerende hunder

Vaksinologi og vaksiner er preparater som gir immunitet for hunder mot visse sykdommer. I den mest grunnleggende forstand, når en valp er vaksinert, mottar han en sykdom som ligner organismen for å stimulere kroppens immunsystem og Teach & # 8221; Hundens kropp Hvordan kjempe mot de spesielle sykdommene i fremtiden.

Vitenskap på over vaksinasjon hos hunderEffektive veterinære vaksiner er ganske nylig i forhold til menneskelige vaksiner, men de gjør allerede en stor innvirkning på våre hundes helse og velferd, både gode og dårlige. I det siste tiåret har vaksiner for hunder spesielt forbedret vesentlig og redusert risikoen for vaksinasjoner.

Den mest grundige vitenskapelige litteraturen gjennomgang av veterinære vaksiner har blitt gjort av Els N. T. Meeusen El Al., som du finner her - Teamet tar et objektivt blikk på den nåværende tilstanden til hundeservakteren og hvordan vaksinering påvirker hunder, så vel som mange andre kjæledyr og dyr.

Konklusjonen av denne meta-anmeldelsen er at mens noen vaksiner er avgjørende for hunder for å hindre fremtidige sykdommer, trenger mange andre vanlige hundeservakterer fortsatt videre forskning og ofte resultere i en rekke alvorlige bivirkninger hos hunder. Videre, Det ser ut som veterinær vaksinologi er mer laks enn menneskelig vaksinologi, med mange antigener som brukes i vaksiner holdt som proprietær informasjon og ikke avslørt:

& # 8220;Bruk av adjuvanser i veterinær vaksinologi er mye mindre begrenset enn det i menneskelige vaksiner, og et stort antall forskjellige typer og formuleringer av adjuvanser brukes for tiden i lisensierte veterinære vaksiner, sammenlignet med bare tre adjuvanser lisensiert for bruk av human vaksine.& # 8221; [Clin Microbiol Rev. 2007 Jul; 20 (3): 489-510. PMID: 17630337]

Derfor er det viktig for kjæledyrseiere å være klar over alle de potensielle farervaksinene kan forårsake deres valper eller voksne kjæledyr, og nøyaktig hvordan man kan hindre over-vaksinasjon hos hunder.

Vaksinering Alle Hunder - yay eller nei?

Først og fremst må det bemerkes at ikke alle Vaksiner bør unngås.

De store tre mest populære vaksinene for hunder - parvovirus, Canine Distemper og rabies - er ekstremt viktige og er bevist å være trygge. Men hva med alle de andre hundene som tilbys av våre veterinærer over hele landet uten en annen tanke eller vederlag for bivirkninger?

Vaksinering av alle hunder - Yay eller NayDet viser seg, Ikke alle veterinærer er klar over det av de alvorlige farene vaksiner kan forårsake hunder.

Det er ikke overraskende for meg hvor mange kjæledyr eiere er forvirret om vaksinere valper og hvordan man kan hindre over-vaksinering hos hunder; Det er et komplekst problem med mye feilinformasjon der ute. Og tro det eller ikke, det kan være veldig enkelt å over-vaksinere valpen din. Dette kan føre til en rekke helseproblemer, litt alvorlig eller dødelig.

Hvis du ikke er sikker på hva som er riktig for hunden din, gjør du litt forskning før du ser din veterinær. Begynn med å lese gjennom denne veiledningen, så vel som de koblede studiene og andre artikler jeg har påpekt om vaksinerende valper. Være åpen med veterinæren din om din bekymring for overvaksinasjon hos hunder, og diskutere alternativene med dem.

LES DETTE: Hund Vaksinasjonsplan - Dette er skuddene alle valper trenger

Hvordan hindre over-vaksinasjon hos hunder

Hvordan hindre over-vaksinasjon hos hunder

Timing
Hvor ofte skal du vaksinere valpen din?

Mesteparten av tiden vil veterinæren din sende deg et årlig postkort som minner deg om å bringe Fido inn for sine årlige vaksinasjoner. Disse vaksinasjonene kan omfatte alt fra rabies til Lyme sykdom.

Men flere Studier har vist de årlige vaksinasjonene for et stort flertall av vaksiner er ikke nødvendig, og kan sette en unødvendig byrde på kjæledyret ditt.

Så hva skal du som en hund eier gjør i dette tilfellet? Gjør undersøkelsen selv, Som all god kvalitetsinformasjon er fritt tilgjengelig. Begynn med å ta en grundig se på vaksinene som er tilgjengelige og se hvilke som kan være nødvendige hvert år eller noen få år.

I den ovenfor koblede studien har forskere vist at når en voksenhund er vaksinert mot visse sykdommer, inkludert distemper og parvovirus, har de immunitet for livet.

Immunitet for livet gjør årlige vaksiner en byrde på ikke bare lommeboken din, Men også på kjæledyrets helse. I dette tilfellet er selv en vaksine hvert tredje år unødvendig. Glem det.

Imidlertid vil de fleste veterinærer fortsatt anbefale at du fortsetter med disse overdrevne vaksinene. Dette kan skyldes at de ikke er klar over de moderne studiene og dagens forskning på valpevaksiner. Eller kanskje de gir vaksiner som en forretningstaktikk for å tjene penger, eller gjøre det for å unngå å kjøre andre dyrere tester for å sjekke om hundesykdommer.

Hvordan vet du om hunden din trenger en vaksine?

Overvaksinasjon hos hunderPoengene jeg laget ovenfor, burde ikke være dine bekymringer som en hund eier. I stedet må du bekymre deg for hvordan du kan unngå over-vaksinasjon hos hunder for å holde din fido sunn.

Så hvordan kan du bevise at kjæledyret ditt fortsatt er riktig vaksinert? Det er en ting som kalles antistoff titer test, og Hunder naturlig magasin har Publisert en flott guide på hvordan du bruker denne antistoff-titerprøven.

I utgangspunktet vil antistoff titer test vise mengden antistoffer i hundens blod mot visse sykdommer. Det er en enkel blodprøve som vanligvis kan gjøres på klinikken.

Antistoff titer tester kan være dyrere enn en enkelt vaksine, men det vil være tryggere for hundens helse og billigere i det lange løp. Hvis hunden din fortsatt har en passende mengde antistoffer mot sykdommen, trenger de ikke vaksinen booster. Enkel.

Anbefalt: En unse forebygging er verdt et pund av kur - for hunder

Vaksine typer. Hvilke vaksiner for hunder er der ute?

Vaksine typer
Hvilke vaksiner for hunder er der ute?

For å forstå over-vaksinering hos hunder, må du forstå de ulike typer hundeservacciner som er tilgjengelige. I tillegg til de største konkurrentene jeg allerede har nevnt ovenfor, er det mange mindre kjente valpevaksiner som veterinæren din kan foreslå på ditt neste besøk.

Noen av de bedre kjente, velforskede hundvaksinasjonene kan omfatte vaksiner for:

Veterinæren din kan tilby en enkelt vaksine som inneholder alle disse i ett skudd, Men hunden din trenger kanskje ikke dem! Noen sykdommer er sjeldnere enn andre, og noen vil bare være utbredt i visse områder. For eksempel er Lyme sykdom en sykdom spredt bare av flått.

Lyme sykdom over vaksinering hos hunderSom den koblede bevisbaserte artikkelen på NextGen hunden forklarer, Lyme sykdom er bare utbredt i visse områder av landet, inkludert lavere New England og deler av Wisconsin.

I de fleste andre stater er sjansene for å få denne sykdommen svært lave. Det er enda lavere hvis hunden din bruker mesteparten av sin tid innendørs eller går på klare stier. I disse tilfellene har du hunden trenger ikke en vaksine!

Et annet eksempel er Bordetella-vaksinen. Bordetella, eller Kennel hoste hos hunder, er en sykdom som ofte overføres i lav kvalitet doggy Day Cares, hund groomers, hund kenneler og andre lignende & # 8220; offentlig & # 8221; Steder. Generelt er Bordetella sykdom ikke noe hunden din sannsynligvis vil fange hjemme, eller til og med når du kjøper på hundeparken.

Hvis du deltar på en hygienisk, godt ventilert kennel, bør det være sjeldent for din pooch for å få kennelhoste sykdom også. Hvis veterinæren din foreslår at du gir hunden din en vaksine spesielt for kennelhoster hvert år, men kjæledyret ditt bruker hele sin tid hjemme eller utendørs, bør du ikke ha noen tvil om å gi dem en høflig, men streng & # 8220 nei, takk.& # 8221;

Bunnlinjen på dette er å gjøre din forskning og snakke med veterinæren din for å se hvilke vaksinasjoner ditt kjæledyr virkelig trenger. Dette kan hjelpe deg med å unngå overvaksinasjon hos hunder, og unngå alvorlige helseproblemer og potensielt dødelige bivirkninger for hunden din.

Anbefalt: 8 Kreft-forårsaker hundprodukter (og hvordan du kan unngå dem)

Vaksine bivirkninger. Hva kan skje?

Vaksine bivirkninger
Hvordan vil dette påvirke hunden din?

Det største problemet med overvaksinasjon hos hunder er mulige bivirkninger som kan oppstå. Disse kan være milde (et utslett, hevelse eller smerter i området) til alvorlig (problemer med å puste, anfall eller leddgikt) og noen ganger til og med dødelig, som jeg har angitt ovenfor.

Alvorlige bivirkninger fra over vaksinerende hunder kan være svært sjeldne, men jo oftere vaccinerer du hunden din unødvendig, Jo mer risiko han har for å oppleve dem.

En av de verste delene om vaksine bivirkninger er at de ikke alltid skjer rett etter en injeksjon. Noen av de mer alvorlige bivirkningene av overvaksinasjon hos hunder kan oppstå år senere. Dette er på grunn av belastningen det kan sette på kjæledyrets helse over tid.

Ha en seriøs snakk med veterinæren din

Så, med alle disse tingene å huske, hvordan tar du ansvar for kjæledyrets helse? Det første trinnet kommer til å snakke med veterinæren din. De skal være den som anbefaler vaksiner for kjæledyret ditt.

Før du selv går til veterinæravtalen, forbereder du deg ved å lære så mye du kan om hundeservacciner. Se på vitenskapelige studier jeg har knyttet til ovenfor, og gjør også mer av din egen lesing og forsker. Du kan til og med skrive ut noen studier for å ta med deg.

Lag en liste over kjæledyrets tidligere vaksiner, eller enda bedre, samle sine medisinske poster fra en tidligere veterinær, lyet eller oppdretter.

Å ha denne informasjonen klar til å gå viser at du er seriøs om kjæledyrets omsorg, og det viser også at du er kunnskapsrik om temaet over-vaksinering hos hunder. Når du og din puphodet til avtalen, vær forberedt på å være assertiv, streng og selvsikker.

Husk at mange veterinærer vil presse til vaksiner.

Som jeg sa, dette er gjort av flere grunner, men den største er til Unngå ansvar for deres praksis. Bare vær forberedt på å si nei hvis du ikke er enig med noen av behandlingene, og husk at du kan gå når som helst. Du kan alltid Finn en annen veterinær.

Enten for mennesker eller dyr, er vaksiner et beroligende emne i dagens samfunn, og med mer vitenskapelig forskning som kommer frem, og det blir fritt tilgjengelig på nettet, blir kjæledyrseiere mer skeptiske og utdannet i denne saken. Være en av dem.

Ikke glem det å velge å vaksinere kjæledyret ditt (utover standard valpeskudd, første voksne vaksiner og vanlige rabies vaksiner) er et personlig valg, og ingen bør få deg til å føle deg dårlig for din beslutning, uansett hvilken måte du velger å gå.

Les neste: Bevisbasert veterinærmedisin (EBVM) vs. Holistisk medisin

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Forhindre over-vaksinasjon hos hunder og ekte farer ved valpesvacciner