8 Science-baserte måter å behandle og forhindre parvovirus hos hunder

En veldig vanlig og høyt smittsom viral, parvovirus i hunder kan være dødelig. Parvo angriper cellene som raskt deler, for eksempel hvite blodlegemer og celler i tarmkanalen. Valper yngre enn 4 måneder gamle hunder som ikke har blitt vaksinert, er mest utsatt. Men det er flere andre vitenskapsbaserte måter å forhindre parvovirus hos hunder, og vi vil gå over dem nå.

Vitenskapsbaserte måter å hindre parvovirus hos hunderJeg har gått gjennom hundrevis av studier på hunden parvovirus for å se hva vitenskapen har funnet å være den mest effektive måten å håndtere hunden parvovirus opp til denne datoen. Ikke overraskende, vaksiner forblir den mest effektive metoden, men jeg har også klart å finne syv andre alternativer for å redusere sjansene for at hunden din kontraherer viruset. Jeg vil også vise deg noen data som jeg har funnet sammen med disse alternativene.

Her er de generelle symptomene på hundparovirus bare for å huske på:

  • Sløvhet
  • Alvorlig oppkast
  • Tap av Appetit
  • Diaré
  • Alvorlig dehydrering

Parvovirus hos hunder kan føre til døden, med studier som viser en dødelighet på opp til 10% hos voksne hunder og 91% i valper (Nandi et al. 2010). Generelt er det blitt observert at uten passende behandling eller forebygging, vil den generelle parvovirus dødeligheten i hunder være så høye som 91%.

I denne artikkelen skal jeg vurdere åtte bevisbaserte behandlinger for å hindre parvovirus hos hunder. Som med enhver annen helsetilstand i hjørnetenner, er forebygging et mye bedre alternativ enn behandling etter det faktum. Parvovirus hos hunder er en veldig alvorlig tilstand, og det er viktig at du utdanner deg selv om det og de forebyggende tiltakene du kan ta for å holde din hundesituasjon trygg.

Les også: 7 ressurser for å hjelpe deg å forstå parvovirus

8 måter å behandle og forhindre parvovirus hos hunder

1 vaksinasjoner

En vaksine er et stoff som utløser produksjonen av antistoffer i hundens kropp, som kan gi immunitet mot sykdom. Vaksinasjoner fungerer fordi de inneholder en liten mengde eller deler av bakteriene eller viruset som resulterer i sykdom. Men som med alle vaksiner, er det alltid noen risiko involvert, og derfor er det viktig at du forstår først hvordan de fungerer.

Vaksine for parvovirusHer er en rask Bevisbasert veiledning fra CDC (PDF) som forklarer prosessen med vaksinasjon.

I utgangspunktet, når hundens kropp oppdager dette fremmedlegemet, vil immunsystemet begynne å produsere antistoffer for å ødelegge sykdomscellene. Antistoffene forblir i kroppen i lang tid, slik at immunforsvaret kan kjempe mot de virkelige bakteriene før de har mulighet til å forårsake sykdom.

Men hvor effektive parvovirus-vaksiner faktisk er?

Forskning har vist at vaksiner er for tiden den mest effektive måten å bekjempe Parvo og forhindre parvovirus hos hunder. En epidemiologisk studie på 9 år viste at hunder var 12.7 ganger mer sannsynlig å bli tatt opp med hunden parvovirus hvis de ikke var vaksinert for øyeblikket (Houston et al. 1996).

En vaksine som er basert på et rekombinant plantevirus som viser et bestemt protein av hunden parvovirus, ble vist å være effektiv for beskyttelse og virus shedding (Lengreveld et al. 2001). I tillegg resulterte denne vaksinen i en økning i produksjonen av parvovirus antistoffer hos hunder.

Bunnlinjen: Vaksinering av valpen er for tiden den mest effektive (og den enkleste) måten å forhindre parvovirus i hunder.

2 fysisk separasjon

Parvovirus er et ekstremt smittsomt virus som kan passere lett fra en hund til en annen. Faktisk er parvovirus så vanlig at det ble vist å være lett overført mellom et mangfoldig utvalg av rovdyr, inkludert pumas, coyotes, ulver og bobcats (Allison et al. 2013).

Som sådan er Parvo mye mer utbredt i dyreliv, og fagfolk trenger en effektiv måte for å hindre spredningen av den. Det er best hvis vi vurderer deres metoder og bruker det de bruker for å hindre parvovirus hos hunder og unngå spredningen. Her er den IUCNs offisielle tilnærming (PDF) på å håndtere Parvo.

Så hvordan nøyaktig nærmer de dette?

Til ingen overraskelse, den vanligste (og grunnleggende) metoden IUCNs bevarere og dyrelivsforvaltere bruker for å redusere overføring av sykdom mellom dyr er å fysisk skille dyrene. Dermed står det på grunn av at fysisk separeringshunder vil bidra til å forhindre overføring av viruset.

Bunnlinjen: Fysisk separerende hunder kan være den enkleste måten å forhindre parvo spredning.

3 Holde et rent område

Parvovirus kan overføres til andre hunder når dyret kommer i kontakt med en Infiserte hundens avføring. Dermed bør det ikke være overraskende at å opprettholde et rent område kan bidra til å forhindre overføring av hunden parvovirus.

Ifølge noen studier, i menneskelige husholdninger, kan smittsomme sykdomsoverføring forekomme i 6-60% av husstandene i hvilket medlem er syk (Kagan et al. 2002). I tilfelle av hundeparvovirus kan infiserte hunder kaste store mengder av viruset i avføringen til omtrent 2 uker etter eksponering.

Bruken av antimikrobielle desinfeksjonsmidler kan være (den mest) effektive måten å dekontaminere et område i hjemmet ditt, da rutinemessig rengjøring ikke er tilstrekkelig. Faktisk demonstrerte noen undersøkelser at parvovirus kan motstå harde miljøer og noen desinfeksjonsprodukter (Eletpi et al. 2009)

Deretter kan en desinfeksjonsmiddel virkelig være effektiv mot Parvo i ditt hjem?

Det viser seg at ja, det kan fortsatt være. I den følgende studien fra de samme forfatterne (Eletpi et al. 2010), bruk av to alkaliske rengjøringsmidler, spesielt CIP-100 og proklenz-one, og to flytende desinfeksjonsmidler, nemlig Sporklenz og en peraketisk-basert formulering, resulterte i inaktivering av viral aktivitet. En annen studie (Eleraky et al. 2002) viste at bruken av klordioksid og kaliumperoksymonosulfat som desinfeksjonsmidler var effektive i deaktivering av feline herpesvirus, feline calicivirus og feline parvovirus.

Rengjøring etter hundeneFor å oppsummere, her er de påviste rengjøringsmidlene du kanskje vil bruke mot Parvo før og / eller etter at hunden din kontrakterer viruset:

Andre strategier for å holde hundens område rent er å rengjøre eller, bedre ennå, kaste ut noen hund leker, vannskåler og matretter etter at hunden din blir smittet med parvovirus. Det er bedre å være trygt enn beklager, og å bli kvitt disse elementene er den sikreste måten å forhindre parvovirus i hunder i å spre seg hjemme.

Bunnlinjen: Bruk påvist desinfeksjonsmidler til å rense hjemmet ditt, og kaste ut noen av tingene hunden din har satt i munnen og kan komme i kontakt med igjen.

4 antibiotika

Antibiotika er antimikrobielle stoffer som brukes til å hindre bakterielle infeksjoner. De jobber på samme måte i hunder som de gjør for vår helse. Mens du ikke bør bruke antibiotika for å hindre parvovirus hos hunder, bare i tilfelle, har de vist seg å fungere godt som en behandling for hundparvovirus.

For eksempel ble et bredt spekter av antibiotika (ampicillin, kloramphenicol, erytromycin, gentamycin), sammen med gjenopprettelsen av væsker og elektrolytter vist i studier for å være effektive mot parvo hos hunder (Nandi et al. 2010).

Generelt arbeider antibiotika ved å påvirke deler av bakteriellcellen som ikke har noen effekt på vertscellen. For eksempel, fordi hunder ikke har cellevegger, kan et antibiotikum selektivt ødelegge celleveggene til bakterier (Debono et al. 1994). Selv om parvovirus er et virus og ikke en bakterie, hjelper antibiotika til å beskytte hundens kropp mot bakteriell infeksjon i løpet av en tid da de kan være immunforsvaret på grunn av den virale infeksjonen.

Bunnlinjen: Antibiotika er bevist å være en effektiv behandling for hunden parvovirus.

5 Echinacea

Echinacea er en urt som er kjent for å forbedre motstanden mot infeksjoner. Tallrike studier på echinacea viser at dette ekstraktet kan forkorte varigheten og alvorlighetsgraden av infeksjon hvis det blir gitt umiddelbart etter at symptomene oppstår (Block et al. 2003).Echinacea for parvovirus

Echinacea har blitt testet med hunder i mange studier, men vi er ennå ikke å se noen avgjørende bevis på hvor effektiv det kan være spesielt for å forhindre parvovirus hos hunder, eller behandle den. Likevel, i en studie, ble det vist å være en effektiv behandling for infeksjoner hos hunder (Reichling et al. 2003). En annen studie observert sitt potensial for positivt stimulerende hundens immunsystem (Torkan et al. 2015).

I en annen studie hadde sunne rotter som ble administrert echinacea purpurea rotpulver økt ekspresjon av mRNA av cytokiner, spesielt interleukiner og tumor nekrose faktorer (Uluisik et al. 2012). Cytokiner er celler som fungerer som signaler i kroppen for å hjelpe kommunikasjonen til immunresponsen, slik at immunceller kan bevege seg mot infeksjonssteder eller traumer.

En lignende studie viste at Echinacea i en dose på 0.75g / kg økte nivåene av tumor nekrosefaktoren, en bestemt type cytokin. Konklusivt, med økte cytokinkonsentrasjoner, har Echinacea potensial til å utløse immunsystemet for å bekjempe parvovirus hos hunder.

Bunnlinjen: Echinacea kan være en effektiv måte å hindre parvovirus hos hunder, men flere bevis er fortsatt nødvendig.

6 granulocyt kolonistimulerende faktor

Granulocyt kolonidstimulerende faktor (GCSF) er et glykoprotein som stimulerer produksjonen av granulocytter og stengler i beinmargen, som deretter slippes ut i blodet. En spesielt viktig type hvit celle, granulocytter inneholder små granulater i cellen, som inneholder proteiner og enzymer som kan ødelegge bakterielle cellevegger.

Med andre ord, granulocytter er hundens immunsystemets første forsvarslinje mot utenlandske inntrenger, som hundeparvovirus.

Mens noen gamle studier ikke fant noen positive effekter av GCSF for valper med parvovirus, har en nyere studie konkludert med at det er noe lovende i denne tilnærmingen (Duffy et al. 2015). Når det er sagt, ble forskerne observert at overlevelsesraten var lavere hos hunder som ble behandlet med granulocytkolonistimulerende faktor, selv om det var fremgang for å bekjempe viruset; Derfor er videre forskning fortsatt nødvendig i dette området.

Bunnlinjen: Granulocyt kolonidstimulerende faktor kan være en lovende behandling for parvovirus hos hunder i fremtiden, men mer forskning er nødvendig.

7 interferon omega

Interferon omega er et lisensiert veterinærprodukt som, siden 2002, er godkjent i Storbritannia for behandling av hunden parvovirus infeksjon (Shi-fang li et al. 2017).

Interferoner er en familie av naturlig forekommende proteiner som produseres når kroppen blir introdusert til virusinfeksjoner, som senere stimulerer immunsystemet cellene til å angripe og ødelegge viruscellene. Interferon omega er laget gjennom rekombinant teknologi hvor et omega-gen blir lagt til i DNA som er ansvarlig for å produsere interferon.

Virsbagen Omega
Kilde: Vetbok.org

Effekten av interferon omega ble studert i 94 hunder med parvoviral enteritis mellom en og 28 måneders alder (de mari et al. 2003). De som behandles med interferon omega forbedret betydelig sammenlignet med placebo-gruppen.

Videre resulterte interferon omega i a 4.4 tidsreduksjon I antall dødsfall forårsaket av parvovirus. I uvaccinerte hunder fører interferon omega behandling til a 6.4-ganger reduksjon i dødeligheten.

I en annen dobbeltblind, placebokontrollert utfordring rettssak, ble hunder inokulert med parvovirus og deretter delt inn i en placebo-gruppe og en interferon omega-behandlingsgruppe (Martin et al. 2002). Alle 5 hunder i placebogruppen døde innen 10 dager med parvovirus-inokulasjon. Bare 1 hund behandlet med interferon Omega døde, som viser at interferon omega kan redusere dødeligheten hos hunder med parvovirus. Interferon Omega kan også forbedre kliniske tegn og redusere viral overføring i infiserte katter (Gil et al. 2013).

Til tross for de gunstige effektene av interferon Omega, kan det være noen bivirkninger, inkludert:

  • Hypertermi umiddelbart etter injeksjon i opptil 6 timer
  • Transporterende oppkast
  • Utmattelse
  • Mild diaré

Europeisk medisin Agency har utgitt en rapport Når det gjelder Virsbagen Omega-behandling (PDF).

Bunnlinjen: Interferon omega er en veldig lovende og bevist å være en effektiv behandling for parvovirus hos hunder; Det kan imidlertid være noen bivirkninger med bruk.

8 Anti-endotoksinimmunoterapi

Et anti-endotoksin er et stoff som brukes til å motvirke eller hemme effekten av en bakteriell endotoksin. Død på grunn av hunden parvovirus sykdom er delvis på grunn av et endotoksin, dermed behandlingen.

I en eldre studie, da en anti-endotoksin ble administrert til hunder med hunden parvovirus, var det 16.8% reduksjon hos pasient dødelighet i forhold til kontrollgruppen (Wessels et al. 1986). I tillegg resulterte anti-endotoksinbehandling på mindre tid på sykehuset for overlevende hunder.

Når det er sagt, forblir antiendotoxinimmunoterapi en av de minst studerte behandlingene eller måtene for å forhindre parvo hos hunder, og for å vurdere det mer seriøst, trenger vi mer forskning på dette området.

Bunnlinjen: Mens noen studier viser at antienTotoksinimmunoterapi kan være en effektiv måte å behandle parvovirus hos hunder, er det fortsatt ikke nok forskning på dette området for å anbefale det.


Ta hjemmelding

Det er ingen enkel måte å se på det. Parvovirus er her, det er ekte, det er en morder og det er svært smittsomt blant hunder. Etter å ha gått gjennom hundrevis av studier på hunden parvovirus behandlinger og forebyggingsmetoder, må jeg si at bare få synes å være en solid anbefaling, mens de fleste andre enten mangler bevis eller fortsatt er i sin barndom.

Vi vet i dag det Vaksinering Din hund er den mest effektive måten for å hindre parvovirus hos hunder. Etter det kan det være en god forebyggende, men også en god måte å unngå ytterligere infeksjoner i en post-Parvo-verden. For hunden parvovirus behandling, fysisk separasjon og antibiotika, ved siden av en væskebehandling, er for tiden de mest effektive metodene.

Så alvorlig som dette emnet er, bør hundeeiere finne litt komfort i å vite at flere effektive behandlinger og måter å forhindre parvovirus hos hunder, alt fra bruk av logikk og utøve riktig hygiene til bruk av svært spesifikk immunterapi. Løsningen er der ute, nå er det bare et spørsmål om å bestemme den beste måten å forhindre parvovirus i hunder.

Les neste: 3 hundemat dietter for å forhindre sykdommer (basert på vitenskap)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 8 Science-baserte måter å behandle og forhindre parvovirus hos hunder