Kan hunder få giftig ivy?

Poison Ivy er en plante som vokser i solfylte eller delvis skyggefulle områder, spesielt rundt trær eller steinformasjoner. Det har olje, ellers kjent som urushiol. Kan hunder få giftig ivy? Det korte svaret er ja. Denne oljen kan hentes av hunden din, bare børsting forbi den.

Er ivy giftig for hunder?Kan hunder få giftig ivy

Resultatet av Poison Ivy Oil Å komme på hundens hud er nesten alltid umiddelbar kontakt Dermatitt. Alvorlighetsgraden av dette avhenger av om et stort eller lite område på hundens hud var utsatt og kjæledyrets nivå av naturlig motstand mot anlegget (som ikke kan måles).

Ved inntaket er denne giftet mer alvorlig, og kan til og med være dødelig. Etter å ha blitt konsumert, kan det i beste fall scenariet resultere i blæringen av hundens mage og brennende i halsen og munnen.

Symptomene på giftig Ivy på hunder inkluderer:

  • ekstrem kløe
  • hevet rødt utslett med oozing blærer
  • smerte i mageområdet
  • oppkast (i tilfelle inntak)

Hva å gjøre hvis hunden din kommer i kontakt med giftig ivy?

Vi kommer inn i flere detaljer om dette nedenfor, men vet at når hunden din har rørt planten, må du bade ham umiddelbart med en sensitiv sjampo. Bruk hansker, og vask noen parapernalia, inkludert håndklær og klærne dine straks etterpå for å unngå spredningen av oljen i hele huset.

Hvis hunden din har inntatt anlegget, må du kontakte og få ham til din veterinær umiddelbart. Resultatet av hunden din forbruker giftig Ivy kan være dødelig hvis ikke behandlet med en gang, men hvis fanget raskt (og hvis hunden ikke har spist mye), har du en god sjanse for full gjenoppretting. Her er det du trenger å vite om gift ivy og hunder.

Poison Ivy og hunder
Kan hunder få giftig ivy?

Kan hunder få giftig ivy

Hva er gift ivy?

Poison Ivy (Toxicodendron Radicans) Plant og varianter er også kjent som tre bladet Ivy, Bois de Chien, og Poison Oak - Medlemmer av Anacardiaceae-familien.

The Weed er synonymt med en ubehagelig kløe, og allergiske hudreaksjoner takket være den klare oljen som substans eller urushiol som den produserer. Å få øye på giftig ivy, hold øye med tre blader på en woody stamme. Bladens farge avhenger av plantens modenhet, med unge planter som viser lysegrønn og eldre, mørkere grønne.

Her er hva Poison Ivy ser ut som:

Kan hunder få giftig ivy

Ikke bli fanget ut i høst. Med bladene som skifter til en mørk rød farge, er dette når folk ikke legger merke til dem og la hundene sine av båndet uten omsorg i verden. Vokser i det meste av Nord-Amerika, finner du dette på undersiden av trærne, som står alene som en busk eller i vinstokker.

Kan hunder få giftig ivy?

Igjen, hvis du har lurt på, kan hundene få giftig ivy, svaret er et klart ja. Hunder kan, og ofte lider de dårlige effektene av gift-eføy. Oftest når ute fotturer, å spille henting eller når du får lov til å streife seg i skogkledde områder.

Symptomer på gift ivy på hunder

Poison Ivy er vanligvis identifisert med en intens kløe på huden. Raised bumps vil snart vises på hundens hud, som ligner blærer mer enn et utslett. Som tilstanden forverres og oljen kan bli dypere i huden, kan disse blærene begynne å pope eller ose.

Andre symptomer på en gift Ivy-infeksjon inkluderer:

  • Intense kløe og slikker
  • Reddening av huden
  • tygge eller bite på seg selv
  • oppkast
  • magesmerter
  • scabs og blærer på huden
  • diaré

I SLEKT: 6 hundens hudforhold og hva de skal gjøre med dem

Hvor alvorlig er det?

Å bli slått ned med giftig Ivy er en betydelig ubehagelig opplevelse, enten for en person eller en hund. Nivået på intens kløe avhenger av eksponeringen for plantens oljer. Uansett eksponeringen, må du vaske og behandle kjæledyret ditt umiddelbart.

Når det er utsatt for huden alene, er det sjelden årsak til bekymring, men i tilfeller av inntak fra mer følsomme hunder kan det føre til døden hvis ikke behandlet. Selv i milde tilfeller av ekstern eksponering, er en stor grunn til bekymring når hunder gnater på de rammede områdene og forårsake sår til seg selv, som da kan bli smittet.

Raser som er mer i fare

Det ser ikke ut til å være noe bevis på en bestemt rase som er mer utsatt genetisk til en alvorlig reaksjon. Men mange raser med utrolig korte strøk lider mest av eksponering for større områder av huden.

Disse raser inkluderer:

  • Dachshund
  • Kinesisk Crested
  • Meksikansk hårløs
  • Pit Bull
  • Greyhound
  • Bulldog
  • Bokser
  • Jack Russell
  • Korthåret Chihuahua
  • Ungarsk Vizsla
  • Whippet

Mens svært fluffy raser som den ungarske Kuvasz, St. Bernard og Bernese Mountain Dog får et rimelig beskyttelsesnivå fra flertallet av forurensning. Når det er sagt, kan de tykkere belagte raser fortsatt lett plukke opp olje fra disse plantene.

Dette er farlig av flere grunner.

Først av alt, din hund kan spore oljen i hjemmet ditt, noe som kan føre til at du har et utbrudd. Oljen kan også fungere raskt ned til huden gjennom håret, og bade en hund grundig er ganske hardt arbeid. Til slutt, fra å ha oljen på hundens frakk, kan kjæledyret ditt enkelt innta det. Dette er langt farligere enn hudeksponering.

Er gift ivy smittsom?

Poison Ivy Oils kan spre seg fra en hund til eier eller omvendt. Lengre haired raser kan pusse forbi giftig ivy, og hente oljene og bære den inn i hjemmet.

Du kan ikke merke før det er for sent.

Fordi kjæledyrets kappe beskytter din lille fluffball, og oljen kan ikke nå huden, og derfor vil din pooch være symptomfri. Men hvis hunden din er tillatt på sofaen eller sengen, så snart du kommer i kontakt med den overflaten, vil du sannsynligvis bli påvirket.

I SLEKT: Hudetiketter på hunder - 8 måter å forebygge og behandle dem

Kan hunder få giftig ivy

Hjem Behandlinger for Poison Ivy på hunder

Det er vanskelig å gjøre mer enn å holde en utkikk etter anlegget og holde hunden din borte fra disse områdene. Noen eiere med spesielt rambunctious pups har vært kjent for å pope en full kroppsdrakt og støvler på deres pooch for å forsvare seg fra denne fryktelige lille anlegget.

1. Vaske

Så snart du mistenker at hunden din kan ha kommet i kontakt med Poison Ivy - gi ham et varmt bad med en mild sjampo, enten valp eller baby sjampo ville fungere best. Grunnen til at du må bruke en mild sjampo skyldes irritasjon og betennelse som allerede vil skje fra kontakt med anlegget.

Bruk alltid hansker når du vasker en hund med giftig ivy for å minimere risikoen for å få oljen på din egen hud.

Pass på å vaske hunden grundig. Oljene vil gjemme seg nær bunnen av håret i huden, som ikke bare er der det kan forårsake mest irritasjon, men det er også det vanskeligste å få squeaky ren.

Håndkle tørr Din pooch så snart du er ferdig med å bade ham, vask deretter klærne dine som du hadde i kontakt med ham, så vel som håndklær, umiddelbart.

2. Apple cider eddik

Kan hunder få giftig ivyThe Wonder-løsningen til alt det virker! Alle snakker om fordelene med eplecider eddik, og den kan også brukes til en rekke doggy helsemessige forhold både ved å innta og topisk, inkludert gift ivy på hunder.

For giftig ivy lettelse, etter at du i utgangspunktet bade hunden din for å fjerne så mye av oljen som mulig, kan du ta en sprøyteflaske, og fylle den med en del eplecidereddik, og en del kaldt vann. Rist for å sikre at alt er blandet grundig. Spray på tåkeinnstilling over hundens frakk, og være veldig forsiktig rundt øynene, nesen og munnen.

Eddika kan stikke umiddelbart, men dette vil bare vare i et minutt eller så. Det vil da gi rundt en time med kløhjelp samme måte som mange andre Itch Relief produkter, så vel som å arbeide for å tegne ut og nøytralisere giftstoffene på hundens hud.

3. Calamine Lotion

Hvis du får giftig ivy, hva behandler du det med? Sannsynligvis Calamine Lotion er et sted på toppen av listen, og denne behandlingen er generelt trygt for kjæledyret ditt også (topisk).

Dette er ofte gå til kløhendelse for mange forhold, men som den aktive ingrediensen er sinkoksid, er det ikke alltid den beste løsningen for hunder. For noen medisiner som brukes lokalt, er det viktig at det ikke vil føre til medisinske problemer hvis det ikke er inntatt, eller at hunden ikke kan komme til å slikke området.

Denne lotionen kan selvfølgelig gi lettelse til den intense kløen, men det er viktig at du bruker en kjegle krage På din pooch etter påføring som det kan forårsake en opprørt mage og oppkast hvis han slikker den av.

4. Kokosolje

Kan hunder få giftig ivyHvis hunden din har alvorlig irritert hud, eller hvis han har tygget på det for å lindre kløe, må du kanskje finne en mildere løsning for å søke på huden hans. Kokosolje har vist seg å være effektiv for å lindre kløen når den brukes på hudposten.

Det forårsaker ikke den stikkende følelsen at andre produkter som eplecider eddik kan. I tillegg har kokosolje mange andre fordeler for å hjelpe til med hundens hud- og frakkhelse.

5. Havregryn og aloe sjampo

Hvis det er en pågående risiko for giftig Ivy og hunder som kommer sammen, bør du vurdere å kjøpe en hund sjampo med havremel. Dette gir ekstra kløehjelp og bidrar til å helbrede den berørte huden.

Det er naturlige kjæledyrproduktbedrifter som tilbyr havrige sjampo, inkludert jordbad som er en av de beste sjampoene rundt, og de produserer en havregryn og aloe sjampo for hunder. Det er ikke bare for gift ivy på hunder; Denne sjampoen kan også brukes som din viktigste sjampo, spesielt hvis hunden din lider av sensitiv hud.

Anbefalt videotilgang: Hvordan bade en hund 101

Veterinærbehandlinger for Poison Ivy på hunder

Vi vet svaret på spørsmålet, kan hunder få giftig ivy, og at det er en farlig plante for hunder akkurat som det er for oss. Avhengig av alvorlighetsgraden av reaksjonen som hunden din lider av, kan det være nødvendig å hoppe over hjemmebehandlinger og ta din fido til veterinæren. Spesielt når hunden lider av en autoimmun tilstand - kan kroppens helbredende forsvar være tregere, noe som kan øke risikoen for infeksjoner som innstillinger i.

1. Aktuell antihistamin medisinering

Hvis poochen din har en spesielt aggressiv kløe utbrudd, kan veterinæren bruke en aktuell salve til det berørte området. Den aktive ingrediensen i de fleste antihistamin kremer er hydrokortison - dette bidrar til å berolige huden uten å forårsake uønskede bivirkninger forbundet med injeksjonsmessige.

2. Benadryl

Ja, Benadryl er kan være trygg for hunder, men riktig dosering er avgjørende. Det er verdt å sjekke med veterinæren din før du først administrerer dette, som hunder med underliggende helseproblemer kan ha bivirkninger. Benadryl fungerer som et antihistamin og kan bidra til å minimere hundens reaksjon på urushiol i anlegget.

3. Kull

Det første tegn på gift ivy på hunder vil trolig være oppkast, med kjæledyrets kropp gjør sitt beste for å kvitte seg med giftet. Ta hunden til en veterinær med en gang der veterinæren kan administrere trekull for å forsvare kroppen, eller i noen tilfeller pumpe hundens mage.

4. Antibiotika

Som den aller siste feriestedet for gift ivy på hunder, og bare i de mest ekstreme tilfellene vil antibiotika bli gitt, vanligvis hvor hunden har inntatt anlegget og krever ytterligere støtte for å rette opp enhver intern skade.


Siste tanker

Kan hunder få giftig ivy? Ja, de kan absolutt. Er ivy giftig for hunder? Det er, akkurat som det er giftig for mennesker. Forebygging er den beste kur, som med alt annet, så hvis du vet hva du skal unngå og planlegger turene dine godt, er sjansene lave.

Alle som har lidd de dårlige effektene av denne planten, kan bevise at alvorlighetsgraden av ubehag som det påfører sine ofre. Så mye som det kan virke som en god ide å la hunden din løpe gjennom skogen, er det alltid best å se deg rundt grundig først (eller enda bedre, bare hold poochen i båndet).

Les neste: 15 Billige måter å forhindre vanligste helseproblemer hos hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder få giftig ivy?