Hundstol prøve - tester, samling, tekstur & fecal faq

Hundstol Eksempel - Test, samling, tekstur og fekal FAQ

Hundstol prøvetester er en av de vanligste testene for å sjekke helsen sin. Alle som eier en hund, må vanligvis gi minst en avføringstest til veterinærene sine. De er en rutinemessig test for når hunden din har en opprørt mage eller føles uvel. De er også i stand til å diagnostisere mange parasitter som hunden din kan ha kontraktet.

Vi har sammenlignet og forklart de forskjellige Testtyper, avføring typer og til og med hvordan selv evaluere en hundstolprøving. Her er alle svarene du kanskje trenger for å forstå hundens avføring.

Hva er en hundstolprøve

En avføringsprøve er et lite stykke av hundens avføring, rent og trygt lagret. Dette er gitt til veterinæren din for biologisk testing for å evaluere hundens helse. Det finnes en rekke forskjellige tester som kan utføres på en ny avføringsprøve for å identifisere ulike helseproblemer hunden din kan oppleve. Dette kan inneholde en observasjonstest, en flytende test, og en smørprøve for å nevne noen få. Vi må også være klar over hvordan man samler inn og lagrer prøven på riktig måte, da prøven ikke effektivt viser sykdommen din hund har.

Selvfølgelig er dette ikke noe noen av oss vil gjøre, lukten er nok til å sette oss av! Men vi trenger å vite hvordan å gjøre det raskt og effektivt, Som om det er samlet eller lagret feil, må du kanskje gjøre det igjen.

Vær forberedt slik at tilstanden til avføringen ikke vil forhindre deg i å samle prøven. Soliditeten til avføringen sammen med lukten og farge kan alle være identifikatorer at noe er galt. Derfor, jo mer unormal din hunds avføring er, desto mer sannsynlig må en prøve bli samlet.

Typer av hundstolprøveprøver

Din veterinær kan utføre en av tre tester på hundens avføringsprøve for å sjekke for forskjellige parasitter og bakterier. Dette inkluderer en smørprøve, en flotasjonstest og en sentrifuge-test.

Smøre

De smør test er det enkleste ut av de tre testene å utføre, og resultatene kan vanligvis komme tilbake samme dag. Det innebærer å smøre noen av hundens prøve på et glasssklie og plassere dette under mikroskop. Der, vil veterinæren din kunne se noen parasitter, ormer eller andre skadelige patogener i prøven. Dette kan identifisere både levende patogener og bevis på de som bor i hundens fordøyelseskanal.

Eksamen kan ta en stund fordi de må legge merke til patogener tilstede, noen sunne bakterier, de åpenbare problemene med prøven som løs utslipp og frekvensen av patogenet. Dette vil vise om hunden din er mildt eller alvorlig påvirket.

Flotasjon

Under dette test, Stolprøven er blandet med en bestemt væske som forårsaker alle parasittiske egg til flyte. Når en intestinal parasitt lever i hunden din, vil de legge egg for å formere seg og å spre seg til nye verter gjennom hundens poo. Derfor tillater denne testen deteksjonen av den spesifikke parasitten.

Eggene vil bli samlet opp og plassert på et glasssklie for å sette under et mikroskop. Her kan veterinæren din identifisere typen parasitt og ha riktig medisinering foreskrevet for hunden din.

Sentrifugering

I dette test, hundens avføring prøve vil bli samlet og plassert i et glass testrør med en bestemt væske. Testrøret blir deretter plassert i sentrifugen. Dette er en maskin som holder testrør og spinner innholdet, noe som forårsaker Separasjon av tyngre materialer og lettere materialer.

I dette tilfellet vil eggene i parasittene flyte til overflaten. Resten av fekalen vil synke. Disse eggene kan samles, plasseres under et glassglass og undersøkes under et mikroskop for å identifisere hva parasitt eggene kom fra.

Sentrifugen er en Dyrere metode men er mer effektiv enn flotasjonsmetoden, noen krav.

Antigen testing

Dette er hvor prøven analyseres for Uvanlige proteiner som kan ha kommet fra parasitter. Du kan identifisere Proteintype Gjennom mikroskopundersøkelse og antigenprøven selv. Proteiner som ikke forventes å være i avføringen undersøkes, og hvis de kommer tilbake positive for patogen opprinnelse, vil dyrene foreskrive behandling.

Evaluer en hundstolprøve
En flott infographic viser Ulike typer hundstolprøver og deres betydninger! (kreditter til UltimatePetNutrition.com)

Hvordan samle en hundstolprøve

Fra å samle prøven til lagring og gi den til veterinæren, er det måter å gjøre ting enklere for deg og for dem.

Frisk prøve

For å gi veterinæren med de nyeste bakteriene eller parasittene, har hunden din, prøven skal være frisk. Dette betyr at det skal være fra avføring passert i det siste tjuefire timer og ikke senere. Videre vil veterinæren din være bedre i stand til å oppdage alvorlighetsgraden av parasittene. Du vil ikke at hunden din skal behandles for milde parasitter når de trenger en sterkere behandling, da parasitten ikke vil bli behandlet. På samme måte, hvis hunden din ble behandlet for et alvorlig tilfelle av parasittene eller bakteriene, kan de bli påvirket av alvorlige bivirkninger.

Etter at du har bestilt en avtale, så prøv å samle en prøve. Pass på at dette er etter at hunden din har defecated og ikke er en gammel haug med poo. Vær sikker på at avføringen er Ikke for varmt skjønt, da dette kan dampe opp beholderen, skape fuktighet og endre konsistensen av prøven.

Eksempelstørrelse

Du trenger bare å samle et utvalg om størrelse av en teskje, om en tommer med tommer i diameter. Det er ikke noe poeng i å samle en hel haug av hundens poo som en svært liten mengde må brukes til testing. Derfor vil det bare være mer ubehagelig for deg og veterinæren. Merk at du ikke trenger å måle prøven faktisk. Bare Grovt døm beløpet Så det er ikke for lite, så veterinæren ikke kan bruke den, eller for stor og unødvendig å bringe.

Bruk noe disponibel for å samle prøven, Bruke gjenbrukbare gjenstander er ikke veldig rent med mindre de er bleket. Selv da blir objektet da forurenset med blekemiddel. Du kan bruke en tre- eller plastskje for å få den riktige størrelsen avføringsprøven eller til og med bare bruke beholderen du skal legge prøven i. Du kan imidlertid ha problemer med å skaffe prøven i beholderen, og du kan forurense den ved å skyve den eller slippe den. Ta en engangsspor og kutt og skyll den inn i beholderen.

Container

For det første og mest hensiktsmessig, etter at veterinæren din har bedt om en hundstolprøve, spør dem om de gir fekalbeholdere. Disse er vanligvis Små plastrør med skrue-on topper at du enkelt kan plassere prøven i. Hvis de gjør det, spør du på veterinæravtalen din for en. Disse er normalt gratis som de blir returnert, så vær ikke bekymret for ekstra kostnader. Ofte kan du bare returnere beholderen med prøven til resepsjonen, eller noen klinikker kan ha en boks Du kan plassere prøven og beholderen i så lenge den er merket med dine detaljer. Sjekk med veterinæren din for deres innsendingsprosedyre.

Hvis veterinærene ikke gir beholdere, kan du bruk en hunden poop bag eller en plastpose. Samle den lille delen av prøven som du normalt vil hente hundens avføring. Dobbelt knute dette så ingenting kunne falle ut. Bare gi dette til resepsjonist og hun vil detaljere hva er de neste trinnene å følge.

Oppbevaring

Du vil sørge for at prøven er lagret riktig, som bakterier, konsistens, og en rekke andre ting kan endres. Du vil ikke at dette skal skje, da det vil ugyldiggjøre prøven eller i det minste gjør det vanskeligere for veterinæren å undersøke hundens avføring. Den beste måten å lagre hundstolprøver når du har inneholdt det riktig, er det lagre det et sted kul. For eksempel, vurder å forlate prøven utenfor hvis du bor i et kjølig område.

Hvis du bor et sted varmt eller ikke har et kjølig område for å plassere prøven, må du kanskje Vurder din kjøleskap. Av sanitære årsaker, sørg for at den første beholderen også er i en beholder eller i en forseglet plastpose. Så kan dette holdes i kjøleskapet til tiden du tar den til veterinærene.

Hvordan evaluere hundens krakk selv

Vi anbefaler å ta en hundprøve til veterinærene hvis du noen gang har noen bekymringer. Du kan imidlertid være i stand til å få en grov forståelse hjemme, selv uten at avføringen blir testet. Noen ganger kan du til og med kunne identifisere og behandle problemet, men bare gjør det hvis du er opplært eller opplevd. Feil behandling kan føre til at hunden din føles.

hund avføring konsistens
Diagrammet hjelper deg med å definere hundens avføringskonsistens.

En god artikkel for å referere til når du ser på hundens avføring, kan du finne her av Dr. Jessica Vogelsang.

Farge

De farge av hundens avføringsprøve kan ikke bare indikere at noe er galt med hundens helse. Avhengig av farge, det er intensitet og lysstyrke, Det kan ofte hint hva problemet kan være. De forskjellige fargene du vil se, inkluderer svart, rød, gul, grå og grønn. Andre hundfekale farger kan oppstå, men vanligvis skyldes dette en stor mengde mat med den fargen som blir spist. Dette er de anbefalte fargeendringene som skal være oppmerksom på.

  • Svart: Svart indikerer Gamle blod I hundens avføringsprøve, som kan antas å ha kommet fra høyere opp fordøyelsessystemet internt. Ta hunden din til veterinæren umiddelbart.
  • Rød: Rød avføring eller røde striper kan vise blør fra Nedre fordøyelsessystemet eller blødning fra tårer i anusen. Besøk fortsatt veterinæren, men dette kan bety at hunden din bare krever høyere nivåer av fiber.
  • Gul eller grå: dette viser vanligvis hunder som har problemer med å fordøye fett. Dette kommer fra problemer med galleblærer, bukspyttkjertel og lever, som vil kreve et veterinærbesøk.
  • Grønn: Grønn poop kan indikere heller galleblæreproblemer eller for mye konsumert gress.

Konsistens

Det ideelle konsistens av hundens avføringsprøve bør være som play-doh. Lett presset gjennom hundens fordøyelseskanal, men kan bli intakt. Noen konsistens mindre enn dette kan være et tegn på diaré. Hvis avføringen ikke er intakt, er rennende eller hele avføringen er flytende, dette er definitivt diaré. Samler prøven, i dette tilfellet, vil bli vanskeligere. Forsøk å scoop en 1 tommers med 1 tommers mengde i den valgte beholderen.

Hvis hundens avføring er for vanskelig, er dette et tegn på forstoppelse. Dette kan bety at hunden din bryter mindre regelmessig, og det kan være vanskeligere å få en prøve. Når hunden din endelig passerer avføring, vær forberedt på at det skal være en mye vanskeligere konsistens. Derfor kan kutte en tomme med tommers del være vanskelig. Du kan fortelle det er vanskeligere i utseendet fra mindre mer riflede deler av poop.

Innhold

Når du undersøker hundens avføring, kan du se Utenlandske gjenstander innsiden. Dette kan indikere nåværende parasitter, en engangs å spise uhell eller kanskje en dårlig vane som krever trening. Hvis du finner ormer i hundens avføring, vil dette kreve veterinærbehandling. Som hunden din må bli gitt en full medisin. Dette er for å sikre at alle ormene er døde og ikke lenger reproduserer. Hvis det er gress tilstede i hundens avføring, kan dette vise en vane med gressforbruk. Som kan være en Kombineringsmål av hunden din for et annet helseproblem. Noen hevder at det kan være en dårlig vane som kan forebygges med positiv forsterkning og Clicker Training.

Hvis du finner objekter eller bergarter i hundens avføring, kan dette være fordi de har tygget et leketøy eller noe ute, og ved et uhell inngår det. I så fall, hvis det har blitt passert fullt, bør dette være slutten på hundens helseproblemer. Det blir vanskelig når dette er enten en dårlig vane eller hunden din har ikke vært i stand til å passere hele blokkeringen. EN Vet må hjelpe deg hvis en blokkering fortsatt eksisterer. Hvis det er en dårlig vane med å tygge og svelge fremmedlegemer, trenger dette overvåking og opplæring.

Belegg

Din hunds avføring bør ikke ha noen form for belegg. Hvis den har en slimete belegg, dette kan være et tegn på flere helseproblemer som kan kreve veterinærhjelp. Den vanligste årsaken til slimutladning over hundstol er på grunn av tarmbetennelse. Utslippet eksisterer for å hjelpe med smøring av fekalen og kan overbehandles i denne situasjonen. Andre mer alvorlige grunner inkluderer svulster. I den andre enden av spekteret, kan det bare være et utilstrekkelig diett. Det er best å konsultere veterinæren din for deres råd.

Hundparasitter som trenger en avføringstest for diagnose

Noen av de vanligste parasittene du kan diagnostisere ved hjelp av en avføringstest, inkluderer Rundorm, Hookworm, og Whipworm:

  • Rundorm kan identifiseres gjennom produksjonen av egg. Derfor kan noen av testene brukes til å identifisere en rundorm angrep. Som rundorm er ikke farlig for hunden din og kan behandles i en til tre doser medikament, vil veterinæren din i utgangspunktet bruke den minst kostbare metoden for testing. Dette er en smørprøve eller en flotasjonstest.
  • Den mest effektive testen for å identifisere hookworm Egg er flotasjonstesten, dette er den mest brukte når denne parasitten mistenkes. Derfor kan de ikke identifiseres i en smørprøve. Hookworms er en mye mer alvorlig parasitt og kan spesielt påvirke hunden din er at de er veldig unge eller veldig gamle.
  • Whipworms kan identifiseres gjennom en smørtest alene, men eggene er så små og sjeldne, det anbefales ofte å utføre flere tester eller se på andre testmetoder som kan være mer effektive. Whipworms bærer mest sykdom ut av alle disse parasittene og kan forårsake alvorlige negative effekter på hunden din.

En gang identifisert, vil veterinæren kunne tilby en kurativ behandling for å rette opp problemet så raskt som mulig.

Fordeler med hunden prebiotika
Hund prebiotika reduserer dårlige bakterier og forbedrer gode bakterier i hundens tarm.

Hundstolprøver - FAQs

Til slutt, her er de vanligste vanlige spørsmålene om hundens avføringsprøve med dybdefulle svar.

Hva kan diagnostiseres med en hund avføring?

Det viktigste som kan diagnostiseres med en Hund Tool Sample Test er parasitter. Det er imidlertid mange forskjellige Helse og atferdsproblemer som kan diagnostiseres gjennom en avføring test alene!

Fordøyelsesproblemer kan overvåkes gjennom utseendet på avføringen, inkludert farge, konsistens og mulig slimbelegg. Du kan identifisere fremmedlegemer inntatt som leketøyfylling eller gress og vær oppmerksom på at ytterligere helseforskning kan være nødvendig for forebyggende opplæring. Videre kan du identifisere om en kosthold er ikke egnet for hunden din, og du må gi dem mer av en næringsstofftype. Spekteret er stort, så hold deg alltid øye med hva hunden din går forbi.

Hvor lenge kan jeg holde hundens avføring før jeg tar den til veterinæren?

Du vil ønske å holde en hundstolprøve for maksimalt tjuefire timer. Dette er på grunn av forverringstid og nøyaktighet i å reflektere hundens nåværende helse. Etter tjuefire timer kan avføringen begynne å endres i konsistens eller bakterier kan begynne å trives på den. Det kan til og med begynne å endres i farge over tid. Dette betyr at prøven ikke kan analyseres ordentlig som elementer av det vil ha endret seg.

På samme måte kan hundens tilstand ha forbedret eller forverret seg innen den tidsrammen, derfor, Jo mer oppdaterte hundens avføring, Jo mer nøyaktig det vil være å reflektere en hunds Nåværende helsetilstand.

Hvor lenge vil hundens avføring være bra i kjøleskapet?

Maksimal tid du vil holde en hunds avføring i kjøleskapet er tjuefire timer. Kjøleskapet vil holde de første bakteriene borte, men vil ikke hindre forringelse etter tid. Dette skyldes at bakteriene som allerede eksisterer på avføringen, og det faktum vil fortsatt være oksygen som tilbys betyr at det er uunngåelig forringelse.

Videre bør en prøve ikke gis til dyrene senere enn tjuefire timer, da tilstanden til hunden din kan ha drastisk endret av det punktet.

Hva er prisen på en hundstol test?

Den gjennomsnittlige kostnaden for en avføringstest er mellom $ 25 og $ 45 for en vanlig smørprøve. De andre typer tester kan være dyrere. Vanligvis er sentrifugen den dyreste metoden for å teste med smøren den billigste. Noen veterinærer vil imidlertid ha en generell sett pris for fecal testing, uavhengig av prosedyren.

Hvordan kan jeg ta en avføring prøve til veterinæren min?

Når du har samlet tommelen med tommeeksempel og plassert den i beholderen etter eget valg, ta kontakt med veterinene dine for å gi dem beskjed. Noen vil ta prøven i resepsjonen og ring deg tilbake når skanninger er ferdige. Andre kan ha en boks du kan plassere den inneholdt prøven i så lenge det er merket og de er i stand til å kontakte deg med resultater.

Noen veterinærer kan be om at du bestiller en avtale slik at de i utgangspunktet kan undersøke fekalen visuelt for å få en grov ide om hvordan hunden din har blitt påvirket og hvorfor. Dette kan bety at de vet at de må handle raskt, for eksempel hvis avføringen er mørk rød og viser høy fordøyelsesblødning. Eller det er ikke mye å bekymre seg for, for eksempel det synlige av egg og de kan gjennomføre et smør på samme dag.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hundstol prøve - tester, samling, tekstur & fecal faq