Gjør owls gode kjæledyr?

Owl perched på avføring

I mange filmer, bøker og TV-programmer, vises ugler å være utrolig vennlige, intelligente og kjærlige kjæledyr. Gjør ugler gode kjæledyr som de ser ut til i filmene, og i så fall, hva tar det for å ta vare på en? Kan du beholde en i en vanlig papegøye bur og mate det frø og andre typer Kommersiell fuglmat?

Owls trenger mye plass

Mens det er sant at Pet Owls har blitt populært i bøker og filmer (som for eksempel Harry Potter serien), sannheten er det Owls er ikke et godt valg for kjæledyr. Vanskelighetene som er forårsaket av riktig omsorg for en ugle, er en stor grunn til at det er best å forlate dem i naturen, så vakker og fengslende som disse skapningene kan være.

For det første kan owls ikke holdes inne i en standard innendørs papegøye bur. De må holdes i en stor aviary med både innendørs og utendørs tilgang, samt tilgang til en badpanne som må holdes ren. De bader regelmessig for å holde fjærene sine rene. Ugler flyr stille, men deres fjær vil gjøre støy hvis de ikke holdes rene. Denne støyen er skadelig for deres jakt. De må også kunne fly ofte hvis de faktisk er fysisk i stand til å fly.

1:19

Hva du trenger å vite om ugler som kjæledyr

Owls er for det meste uavhengige skapninger

Disse fuglene er raptorer som lever og jakter uavhengig. I motsetning til andre typer store fugler som Macaws eller Cockatoos, Owls lever ikke i flokker i naturen, noe som gjør dem ekstremt antisosiale når det gjelder andre fugler (unntatt sine kompis og deres avkom).

Flock mentaliteten er det som gjør at en papegøye kan integrere seg i en menneskelig familie. Siden ugler mangler den slags tankegang, ser de alle med unntak av den ene personen de velger som deres "kompis" som en fiende eller byttedyr, og vil sannsynligvis angripe andre på synet. Dette kan være et stort problem hvis du noen gang blir syk eller ellers ute av stand til å ta vare på din ugle.

Deres dietter er spesialisert

Kosthold er en annen bekymring som gjør det nesten umulig å lykkes med å holde ugler som kjæledyr. Siden ugler er teknisk en rovfugl, har de spesialiserte ernæringsmessige behov som ikke kan møtes ved å mate dem frø, pellets eller fersk mat som frukt og grønnsaker. Faktisk, hvis du presenterte noen av disse godbitene til en ugle, ville han eller hun sannsynligvis ikke engang gjenkjenne dem som mat. Ugler er kjøttetende skapninger og må mates hele gnagere, som mus, små kaniner, marsvin, vaktel og små kyllinger som er kommersielt produsert for å møte sine komplekse kostbehov, og må lagres frosset og deretter tint før fôring eller Fed Live. Som man kan forestille seg, kan dette være mindre enn hyggelig prøvelse for å vitne, mye mindre å måtte delta i flere ganger per dag. Som alle fugler, ugler kan være ganske rotete eaters, så rydding opp etter måltider er en annen chore som de fleste ville finne vanskelig å mage.

Som kjøtt eaters er ugler utstyrt med en nebb og taloner som er spesielt utviklet for å rive og rive biter av kjøtt - og de er i stand til å gjøre ganske mye skade på menneskelige eiere hvis de blir misfornøyd av en eller annen grunn. De er ødeleggende og kan enkelt rive fra hverandre alt du måtte ha i deres kabinett.

Owls er ulovlige å eie som kjæledyr

Det er ulovlig å holde ugler i mange områder av verden. De som velger å tåle loven og holde en ugle uansett, står overfor en rekke ekstra problemer. Hvis fuglen faller syk, er det vanligvis ikke noe annet valg enn å ta det til en veterinær som spesialiserer seg på raptorer. Din standard veterinær er ikke spesialutdannet for å behandle disse fantastiske fuglene. Å ta en ugle til en veterinær setter en ulovlig eier i fare for å bli fanget, bøtelagt og muligens fengslet, da du trenger en tillatelse og omfattende opplæring til å bli en sertifisert og bundet profesjonell Raptor Handler.

Andre muligheter

Hvis du er interessert i ugler, kan du sponsere en på et Wildlife Care Center. Hvis du er ute etter en følgesvenn, bør du vurdere å vedta en papegøye som trenger et hjem. De er langt bedre egnet for livet med en menneskelig familie enn en ugle.

Se nå: 11 vilt eksotiske dyr som du kan ha som kjæledyr

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Gjør owls gode kjæledyr?