Hvordan finne en veterinær for kjæledyret chameleon

Chameleon holdes av en veterinærpleie

På et tidspunkt i din Chameleon`s Livet, det kan trenge å besøke en veterinær. I motsetning til en hund eller katt, er ikke alle veterinærer på ditt lokale dyrehospital og villige til å behandle en reptil, så det er nyttig å gjøre en liten undersøkelse før du gjør stasjonen.

Kan min normale veterinær behandle min kameleon?

Lovlig kan enhver lisensiert veterinær behandle noe dyr, inkludert en kameleon, men ikke alle veterinærer er komfortable å gjøre det.

I veterinærskolen lærer veterinærer alle grunnleggende om sykdomsprosesser, forebyggende omsorg, farmakologi, kirurgi og andre aspekter av veterinærmedisin. Avhengig av hva deres personlige interesse er, har de vanligvis også muligheten til å ta visse nisjeklasser, og dette kan inkludere behandling av reptiler.

Ulike arter får forskjellige sykdommer og dra nytte av forskjellige medisiner. Du kan ikke behandle en gris på samme måte som du behandler en katt, eller en kameleon på samme måte som du behandler en ku. Veterinærer forstår dette og kan nekte å behandle en kameleon hvis de ikke har spesialisert kunnskap om dem.

Vets som se kameleoner har ofte en Personlig interesse i arten og ha passende ressurser, medisiner og utstyr for å behandle reptiler på sykehusene sine.

De vil vanligvis ha tatt formelle klasser på reptiler i veterinærskolen eller etter at de ble uteksaminert for videreutdanningskreditter. Ofte har de fullført eller jobber for tiden på deres spesialitet i reptiler og amfibier under American Board of Veterinary-utøvere (ABVP). Noen ganger kan de ha fullført eller for tiden gjennomføre en internship eller eksternship med en annen veterinær som er erfaren i dette feltet.

Finne en eksotisk kjæledyrspesialist veterinær

For å finne en veterinær som er komfortabel og kunnskapsrik i behandling av kameleoner, må du gjøre litt forskning. Den samme veterinæren som ser hundene dine og katter, kan også se kameleoner, men du må be dem om å være sikker. Hvis de ikke ser kameleoner eller du ikke har en veterinær for noen av kjæledyrene, kan du finne en Eksotisk kjæledyr veterinær noen få forskjellige måter.

Foreningen av reptil og amfibie veterinærer (Arav) har en enkel å bruke søkemotoren på deres nettside som viser veterinærmedlemmer i deres forening i nærheten av adressen din. Dette er et godt utgangspunkt.

En annen søkemotor finnes på American Board of Veterinary Practitioners (ABVP) nettsted. Denne siden Kun lister veterinær spesialister, og du kan begrense søket ved å velge "Reptile and Amphibian" i rullegardinlisten for kategori. Det er svært få reptile og amfibiske ABVP-spesialister i landet, men du kan være heldig nok til å ha en i nærheten av deg.

Et annet alternativ er å snakke med stedet du fikk reptilen fra. Anerkjente oppdrettere, lokale dyrebutikker og redningsgrupper i ditt område er sannsynligvis å vite hvilke veterinærer som vil behandle en kameleon som kanskje ikke er oppført med arav eller abvp.

Hvis du fortsatt har problemer med å finne en veterinær, begynner du å ringe dyresykehusene i ditt område og bare spørre dem om noen av legene er villige til å behandle kameleoner.

Å ha mer enn ett alternativ for en veterinær er forsiktig siden ikke alle veterinærer er tilgjengelige 24/7. Samler en liste med timene som hver veterinær er vanligvis tilgjengelig, vil være nyttig i tilfelle at Chameleon trenger veterinær oppmerksomhet, spesielt hvis det er en nødsituasjon.

Hvilke spørsmål som skal spørre Chameleons veterinær

Når du har funnet en veterinær som vil behandle din kameleon, vil du kanskje stille noen spørsmål.

Finn ut veterinærene komfortnivå og erfaring med å behandle reptiler, hvis noen andre leger i praksis eller på andre klinikker i nærheten er villige til å se reptiler i tilfelle de ikke er tilgjengelige, og hva deres typiske avtale timer er.

Hvis du er ny på Chameleon Care, ville det være nyttig å få ekstra råd og anbefalinger på Holde din kameleon sunn. Ting som ideell habitat temperaturer, fuktighetsnivåer og fôringsregimer for din spesifikk type kameleon ville alle være verdt å dekke. Din veterinær kan også gi råd om hva de føler at Chameleons ideelle kroppsvekt skal være.

Hvis medisiner er nødvendige, må du diskutere hvordan de skal administreres for å gjøre ting som stressfri som mulig.

Ikke glem, hvis du ser på tegn på at du har en syk kameleon, Det er viktig å søke veterinærhjelp så raskt som mulig og for å holde dem så varme som mulig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan finne en veterinær for kjæledyret chameleon