Slik kontrollerer du grønne håralger i et saltvannsakvarium

Ferskvann akvarium i pseudo-sjøstil. Aquascape og Aquadesign of Aquarium
01 av 05

Differensiering mellom gode og dårlige grønne alger

Så, hvordan vet du om de grønne alger som vokser i akvariet ditt, er de gode eller de dårlige tingene? Som en generell regel er de gode alger tilsiktet tilsatt i et akvarium via planting i gruset eller festet på levende stein. De dårlige tingene synes bare å si "Vis opp" når tankforholdene er riktige for veksten. De dårlige alger har en tendens til å spre seg og overvelde akvariet. Heldigvis er det metoder for å kvitte seg med de dårlige grønne alger mens du fortsatt holder de gode grønne alger i systemet ditt.

  • 02 av 05

    Bli kvitt grønne håralger

    Et ofte spurt spørsmål er: Hvordan blir jeg kvitt grønne håralger? Mens det er flere produkter på markedet som vil redusere nitrat- og fosfatnivåer i akvariet vann, som fungerer som gjødsel for alger, har erfarne akvarister funnet at det hevder at årsakene til høyt nitrat og fosfat gir mer mening.

    Hvis du raskt vil slippe nitrat- og fosfatet (alger gjødsel) nivåer til noe i det rimelige området (under 20 ppm nitrat, no3 og 0.05 ppm for fosfat, PO4), Rapid Nitrat Reduction Water Change Method vil oppnå dette om en time.

    For de som liker å planlegge, Langsiktig nitratreduksjon eller A Coil Denitrator kan være verdt å se på.

  • 03 av 05

    Er alle grønne alger dårlig?

    Ikke alle typer grønne alger er skadelige for akvariet ditt. Mange akvarister dyrker noen arter av Caulerpa makroalger i sitt akvarium eller refugium for å redusere nitrat, fosfat og andre toksiner og som matkilde for tangs.

    Det er ulempen typen av grønne alger (mikroalger) som kan overgre et akvarium som folk finner vanskelig å fjerne. Å være i stand til å identifisere disse alger tidlig på, er svært nyttig for å utrydde dem fra tanken din.

  • 04 av 05

    Natural Algae Eaters

    Noen flere krabber og snegler forbruker alger. For eksempel, Emerald Crab er kjent for å være en utmerket alger forbruker. Asta TUrbo snegler er en god Algae Cleaner med store appetitt. Sailfin Blenny (Salarias fasciatus) er også kjent som plenen blenny fordi den fortærer grønne håralger.

    Mens de kan gjøre en god jobb med å høste alger for deg, vær veldig forsiktig med å legge til for mange av disse critters til akvariet ditt. Den ledende dødsårsaken i et akvarium for disse dyrene er sult. Når de har konsumert alle eller de fleste av alger, er det ingenting igjen å opprettholde dem, så de må mates med mat de kan konsumere.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    Fjerner nitrat og fosfat fra akvariumvann

    Flere produkter på markedet vil Fjern nitrat og fosfat fra akvariet vann. Noen er filterputer som absorberer nitrat eller fosfat som kan tilsettes i filterkammeret og periodisk erstattes. Flere kommersielle løsninger er tilgjengelige som kan legges til akvariet vann for å binde visse kjemikalier, som senking av dem i vannet vil redusere næringsstoffene som er tilgjengelige for algervekst.

  • Toppnitratabsorberende produkter
  • Toppfosfat Fjerner produkter
  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Slik kontrollerer du grønne håralger i et saltvannsakvarium