Cow-hocked hunder & # 8211; definisjon, hva skal jeg gjøre & vanlige spørsmål

Cow-hocked hunder - Definisjon, hva du skal gjøre og vanlige

Ku-hockede hunder er ofte gjenstand for forvirring og kontrovers. Er ku hocks farlig for hunder? Er de alltid et tegn på hip dysplasi? Heldigvis ser det ut til at mildt ku-hockede hunder ikke sliter med noen helsemessige forhold på grunn av hocksene sine.

Mest Hunder med ku hocks Lev veldig normalt liv. På den andre enden av skalaen, alvorlig ku-hocked hunder kan være mer utsatt for en luxerende patella og en unormal gang. Canine Cow Hocks bør evalueres på individuell basis.

Hva er en ku-hocked hund?

Hunderhyllen ligger i en hunds bakben. Det sitter under kvelningen og tilsvarer den menneskelige ankelen. Hundens hocks skaper den skarpe vinkelen på bakbenene. Mens hunder satte litt til ingen vekt på hocks, er den menneskelige ankelen og hunden hocken sammenlignbare i struktur og funksjon.

En hund er ku-hocked når hocks er satt innover, resulterer i et splayed utseende i bakbenene. Hocks er nærmere sammen og tærpektene utover. Hvis en hund er ku-hocked, går trekket ikke bort over tid. I stedet kan en ku-hocked hund bli mer muskuløs senere i livet, redusere kuens hocks utseende noe. Mild til moderate ku hocks er normalt ufarlige konformasjonsfeil, og ku-hockede hunder kan fortsatt fungere godt i smidighet og i feltet.

Den ku-hockede egenskapen antas å være genetisk. Dette betyr at hunden er prospekter som A stud eller dammen er praktisk talt null, Selv om ingen andre genetiske problemer oppstår gjennom testing. I tillegg er ku-hockede hunder typisk feilet i konformasjonsringen til fordel for parallelle hocks. Bevisst avl for en konformasjonsfeil er frowned på fordi det potensielt forverrer problemene forbundet med det.

Samtidig kan alvorlige ku hocks være En indikator på hip dysplasi (HD). På grunn av dette, bekymrer mange eiere at deres ku-hockede valper viser tegn på hip dysplasi og får dem screenet. Alvorlighetsgraden av hip dysplasi kan ikke bestemmes av en fysisk eksamen, så i stedet brukes en røntgen under sedering eller anestesi. Røntgenresultatene er sendt til OFA For gradering og sertifisering. Det er verdt å merke seg at Cow-hocked valper er ku hocked fra fødselen, mens ku hocks på grunn av HD utvikler seg over tid.

Hva er en ku-hocked hund
Hundens hocks skaper den skarpe vinkelen på bakbenene.

Effekter av å være ku-hocked hos hunder

De mildeste eksemplene på ku-hockede hunder sliter ofte ikke med noen negative effekter av feilen. Mange litt ku-hocked hunder utmerker seg i feltet og i smidighet. I kontrast kan sterkt ku-hockede hunder slite med luxerende patella, svakhet i bakbenene, og en unormal gang.

Smerte

Hos hunder er ku hocks normalt ikke smertefulle. Imidlertid er alvorlige ku hocks knyttet til svakhet i bakenden i yngre hunder. I de som har denne svakheten, kan aktiviteter som involverer balanse og klatring være vanskeligere. I alvorlige tilfeller endrer hundekuhokkene den vektbærende vinkelen på knærne, hofter og hocks. De mest alvorlige tilfellene av ku hocks forårsaker hundene til dekk lettere når de gang og de kan ikke bevege seg med så mye effektivitet.

De mer alvorlige eksemplene på Cow-hocked hunder kan føre til en luxerende patella. Moderat og alvorlig Patella Luxation forårsaker problemer som betennelse, smerte, bruskskader og ligament tårer.

Alvorlige ku hocks kan være Et symptom på hip dysplasi (HD) hos hunder. Dette skyldes at de øvre lårene og hoftene mangler muskelmasse og har et bøier utseende, og skaper et ku-hocked utseende. Samtidig er det viktig å merke seg at ikke alle tilfeller av ku-hockede hunder slutter i HD. Faktisk er det ingen sammenheng mellom genetisk kjøpte ku hocks og HD. De OFA tilbyr radiolog screening for HD.

Gaitproblemer

Den ku-hockede egenskapen kan forårsake noen Gait abnormaliteter. Når du går i showet, kan hokkene se mer sant og rett ut enn de egentlig er. Går en hund mot og vekk fra deg er den beste måten å identifisere den sanne omfanget av et hock-problem. Diagonalmatten i showringen brukes av dommere for denne & # 8220; oppe og tilbake & tilbake & # 8221; Metode for Gaiting.

Hocks av en godt strukturert hund vil bevege seg opp og ned naturlig i et brev v. I kontrast vil en ku-hocked hund Flytt hocksene sine ute eller inne i grenen av V-Shape. Noen ganger hocks wobble så mye at hunden ser ut til å bevege seg på begge måter! En hund som er ekstremt ku-hocked, kan svinge beina rundt i en bue under fremoverbevegelser for å unngå å støte på hocks sammen.

Hofte konformasjon

Interessant, noen hunder med milde ku hocks faktisk score bedre på deres Hip Ona Screening Tests enn hunder med normalt strukturerte hocks. Fra dette kan vi konkludere med at milde ku hocks har ingen eller liten effekt på hofte konformasjonen av en hund. I kontrast kan alvorlige kuhokker forårsake en svak bakre ende, som påvirker muskulaturen til hoftene. Øvelser for å redusere kuens hocks utseende har en tendens til å fokusere på å styrke hundens bakhet.

Ulemper ved å være ku-hocked

Selv om ku-hockede hunder kan leve normalt liv, er det ulemper med til og med milde tilfeller av denne strukturelle feilen som Straffen i konformasjon viser. De mer alvorlige tilfellene kan ha ytterligere konsekvenser for hundens helse, men ikke alle ku-hockede hunder vil slite med eventuelle ekstra problemer.

Diskvalifisering fra show

Strukturelle abnormiteter og unormale gale er grunnlag for å miste merker i konformasjonsutstillingsringen. Overdreven vinkling, som for ekstreme ku eller fat hocks, vurderes skadelig for felles støtte, fasthet og samlet utholdenhet. Videre er ku hocks ikke ønsket i enhver hund rase standard og deres brukbarhet i feltet diskuteres. Av disse grunner blir ku hocks i hunder straffet i showet ringen, men de siste årene har det vært noe kontroversielle tilfeller av hunder med åpenbare hockabnormaliteter som plasserer i konformasjonshow.

Potensielle helseproblemer

De viktigste problemene som kommer med ku hocks er svakhet på baksiden og en økt tilbøyelighet til en luxerende patella. Enkelte svakheter på baksiden av en hund kan føre til gangavstand og redusert balanse. Hunder som mangler styrke i deres bakkvarter, kan nøl med når du klatrer trapper eller hopper fra ett sted til et annet.

Patella Luxation er en tilstand hvor kneekapet glir ut av sin normale posisjon. Av hundene som har patella luxation, har omtrent halvparten i begge knærne. Et justeringsproblem som forårsaker en unormalitet av patella-ligamentet, kan bidra til utviklingen av denne tilstanden. Dette inkluderer ku hocks og fat hocks samt hip dysplasi. Moderat og alvorlig patella luxation forårsaker problemer som betennelse, smerte, brusk skade og ligament tårer.

Helse bekymringer for ku hocked hunder
Svakhet på baksiden av en hund kan føre til redusert balanse.

Kan du korrigere ku-hockede hunder?

Ku hocks kan ikke bli fullstendig korrigert. De fleste behandlinger vil fokusere på å styrke hundens bakkvart for å bidra til å maskere kuens hocks utseende og å kompensere for svakheten forbundet med dem.

Øvelsene som brukes til ku-hockede hunder typisk Fokus på bakbenstyrken. Oppoverbakke turer, lave hindringer, svømming og trening på tredemølle i vann er populære måter å øke muskelkraften til en hundes bakre end. Over tid reduserer den økte muskeldekning av baklimmene det ytre utseendet på kuhokkene.

Noen eiere Bruk kosttilskudd for å støtte hundens felles helse. Cosequin er et populært felles helse supplement. Den inneholder glukosaminhydroklorid, natriumkondroitinsulfat og MSM, alle ingrediensene som ofte anbefales som joint kosttilskudd. I enkelte studier beskytter en kombinasjon av glukosamin og kondroitinsulfat ledder mot degenerativ skade. Det kan også redusere effekten av luxerende patella i noen hunder.

Er ku-hockede hunder bedre på herding?

Ku hocks er mest vanlige i Herding raser og mobbe raser. Noen tror at dette er fordi Cow-hocked egenskaper forbedrer hjørnet evner av herding og pastorale hunder. Ifølge proponents av denne teorien arbeider moderat ku-hockede hunder ved å bruke raskere, strammere svinger og raskere hastigheter. Det er ingen studier som verifiserer om dette er sant eller ikke, og det skal bemerkes at selektivt avl for overdrevne ku hocks ville være svært uetisk. Alvorlige ku hocks kan føre til en luxerende patella og en ustabil gang.

Cow-Hocked Dogs - FAQs

Fikk flere spørsmål eller bekymringer om ku-hockede hunder? Du er velkommen til å referere til våre Ofte stilte spørsmål for mer informasjon om Dog Cow Hocks.

Kan ku-hocks korrigeres hos hunder?

Den ku-hockede egenskapen i hunder kan ikke fullstendig korrigeres. Imidlertid kan utseendet reduseres. Noen øvelser kan bidra til å kompensere for svekkede bakben ved å bygge lårmuskler. De mest populære øvelsene for ku hocks er oppoverbakke turer, lave hindringer, svømming og trening på tredemølle i vann.

Noen eiere gir felles helse kosttilskudd til sine ku-hockede hunder for å beskytte mot problemene forbundet med ku hocks. Et populært supplement er Cosequin. Dette tillegget inneholder glukosaminhydroklorid, natriumkondroitinsulfat og MSM, alle ingrediensene som ofte anbefales som felles kosttilskudd. I noen studier, en kombinasjon av glukosamin og kondroitinsulfat Beskytter leddene mot degenerativ skade.

Hva er hocks på en hund?

En hunds hock er analog med den menneskelige ankelleddet. Tibia (Shin Bone) er koblet til hock-leddet som så forbinder talusen (et bein i poten). Fibulaen (splintbenet) følger lengden på tibia. Ligamenter som ligger på de indre og ytre sidene av hocken, holder beinene på plass. Sidene av hundens hock holder to leddbånd, totalt til fire hovedbånd som holder hocks bein sammen.

Hocks er en viktig del av en hunds konformasjon fordi de styrer hundens gang. Hvis hundens hocks er skadet eller feil, kan en hund ha en unormal gang. De vanligste hundens hockskader inkluderer hock dislokasjon, forstuet hocks, hunden osteokondritis discans (OCD), og slitasjegikt i hock-leddet. Disse forholdene er skilt fra konformasjonsfeil som ku hocks og segl hocks, men begge kan forekomme i samme hund.

Hva forårsaker hundeku-hocks?

Koten Hock-egenskapen er genetisk. Dog ku hocks er preget av den innvendige rotasjonen av hocks, noe som forårsaker at hundens hocks hocks blir nærmere enn normalt. Hunder med egenskapen vil bli født med den. Med trening og tilskudd, kan en hunds ku hocks bli redusert i deres utseende over tid, selv om trekket ikke kan elimineres helt.

Avansert hip dysplasi kan forårsake et ku hock-lignende utseende hos hunder. Dette skyldes at de øvre lårene og hoftene til en hund med HD ofte er bony og mangler i muskelmasse. HD begynner å utvikle seg i valper på fem måneder gammel, men kan ikke komme frem til hunden er mye eldre. I kontrast vil valper som er født med ku hocks, få dem fra fødselen. HD er ikke direkte koblet til ku hocks og ku hocks er ikke alltid et tegn på HD.

Hva forårsaker hund ku hocks
Ku hock er genetisk.

Er ku-hock en genetisk tilstand hos hunder?

Cow-Hock-trekket er genetisk og vises mest i arbeidslinjer. Tyske Shepherds, Border Collies, Australian Cattle Dogs og Bully Raser blir oftest oppdrettet med mild til moderate ku hocks. Ku hocks kan også vises i valper hvis foreldre ikke er ku-hocked, noe som tyder på at de også kan være recessive.

På grunn av problemene forbundet med alvorlig ku-hockede hunder, Oppdrettere bør ikke fungere med ku-hocked lager. Enhver valp som er født med ku hocks, enten de er milde eller alvorlige, bærer automatisk en konformasjonsfeil med dem. Bevisst avl med dette trekket kan forverre alvorlighetsgraden og helserisikoen som følger med de mest alvorlige kuhokkene.

Til slutt er ku hocks i hunder ikke alltid en årsak til helseproblemer, men er alltid feil i konformasjon. En mild cow-hocked hund kan ha gode hofter, utmerke seg i feltet, og smadre en smidighetskurs. De alvorlige tilfellene kan imidlertid resultere i luksende patella og åpenbare gangavstand. Av disse grunnene er det ikke anbefalt for oppdrettere å jobbe med ku-hocked aksje på grunn av risikoen for å forårsake mer alvorlige ku hocks i sine valper.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cow-hocked hunder & # 8211; definisjon, hva skal jeg gjøre & vanlige spørsmål