Toad forgiftning hos hunder

Hund stirrer på en padde i noen

Toads er langsomt bevegelige små critters, noe som gjør dem til et perfekt mål for mange rovdyr-rovdyr, inkludert selv de minste valpene. For å gjøre opp for deres sakte flukt, er mange toads giftige. Det betyr at hvis puppen din spiser, licker eller tygger på en Toad, er det potensielt i fare for å legge forgiftning.Mens noen toads bare smaker dårlig, er andre padder potensielt dødelige for din valp.

Valper og hunder som lever utendørs er mest utsatt for toad forgiftning, spesielt rundt daggry eller skumring i de varmere månedene når disse amfibierne er mest aktive.

Symptomer på toadforgiftning

Symptomer på toad-forgiftning vises generelt ganske raskt etter eksponering. Avhengig av hvilke arter av toad-hunden din var å rote med, kan symptomene variere. Mindre hunder er også sannsynlig å være mer berørt enn store hunder, og om hunden din faktisk spiste The Toad vil påvirke effektene.

Du kan se noen eller alle følgende symptomer:

  • Massevis av drooling eller salivasjon
  • Whimpering, Whining, Crying, eller Howling
  • Pawing ved munnen eller øynene
  • Endring i fargen på mucusmembranene - de kan være bleke eller betent og røde
  • Pustevansker
  • Oppkast eller anoreksi (disinterest i mat)
  • Ataksi (flytte som om det er full, eller ustabil)
  • Animenter eller kollaps
  • Forhøyet kroppstemperatur
  • Dessverre er mange av disse symptomene svært lik symptomer på de fleste andre forgiftninger. På papir kan toad forgiftning se ganske lik Antifreezeforgiftning eller sjokoladeforgiftning. Med mindre du så padden (eller hva som helst annet gjorde hunden din syk), må du og veterinæren din jobbe sammen for å diagnostisere dette problemet basert på symptomer og konteksttråler.

    Ikke overraskende, å legge forgiftning skyldes at hunden din kommer i nær kontakt med en padde. Dette betyr generelt at hunden din setter padgen i munnen for å leke med den eller prøve å spise den.

    Giftige arter av toads

    I USA er det to hovedarter av Toads å bekymre seg for. Dette er Colorado River Toad og Cane Toad.Colorado River Toad er også kjent som Sonoran Desert Toad og finnes i Nord-Mexico og Southwestern USA. Denne padden anses å være truet i California.

    The Cane Toad er også kjent som Marine Toad eller Giant Neotropical Toad. Disse paddene er ganske store opp til 24 centimeter i lengde og felles på tvers av Texas, Florida og Oahu. Cane Toad er også vanlig som en introdusert arter på tvers av neotropene, fra Fiji til Cuba.

    Hvis du bor i Nord-USA, er hunden din usannsynlig å komme i kontakt med en dødelig arter av Toad. Som sa, nesten alle arter av toads smak forferdelig! Hvis du er utenfor USA, er det sannsynligvis andre arter å passe på.

    Nødpleie hvis gift er mistenkt

    Som med de fleste tilfeller av forgiftning, er dette en sann nødsituasjon. Begge toad-artene som er nevnt ovenfor, kan være dødelig veldig raskt, til og med til en stor hund. Fordi små mengder gift er vanligvis absorbert gjennom slimhinner, kan du ikke behandle toadforgiftning ved å indusere oppkast. Det er ingenting i hundens mage å utvise, i motsetning til sjokoladeforgiftning.

    På vei til sykehuset, hvis mulig, skyll hundens munn og slimhinner med store mengder vann. Tiden er av essensen i dette tilfellet.

    Når du er på veterinæren, kan veterinæren din utføre en urinalyse (som kan vise høye nivåer av kalium), gi hunden din en grunnleggende fysisk, og se på et elektrokardiogram (EKG). Mesteparten av resten av behandlingen for å legge forgiftning hos hunder er basert på å holde hunden komfortabel og trygg. Din hund vil bli overvåket nøye og kan få narkotika for smerte, sette i et kjølig bad, og / eller gitt medisiner for å stabilisere vitale tegn.

    Advarsel

    Det kan ikke overvurderes hvor viktig det er å få hunden din til veterinæren med en gang hvis du mistenker å legge forgiftning. Hunder som blir brakt til veterinæren i ca. 30 minutter med eksponering for å legge gift, har generelt en god prognose. Ellers har hunder ikke en stor sjanse for overlevelse med toad-forgiftning hvis du venter for lenge.

    Toad forgiftning for forebygging

    Hunder er i det meste i fare for å legge forgiftning hvis de bruker mye tid utendørs uten tilsyn. De er mest sannsynlig å komme i kontakt med padder i de varmere, våte månedene, spesielt rundt daggry eller skumring.

    Du kan holde hunden din trygg fra Toad-forgiftning ved å overvåke hunden din når hun er ute. Lær henne et solidt "la det være"Cue og vær forsiktig med valper eller hunder med høy prey stasjon. Hvis du vet at hunden din sannsynligvis vil ignorere din permisjon, er det mulig å forsøke å jage eller spise noe, så hunden din bør ikke bli lov til å streife seg fritt utendørs.

    Du kan også redusere sannsynligheten for at toads kommer mot huset ditt ved å holde gresset ditt kort og holde vannkilder vekk fra hundens favoritthjørne på gården.

    Artikkel Kilder
    Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
    1. Oversikt over Toad-forgiftningVeterinærhåndboken

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Toad forgiftning hos hunder