Hvorfor er øyekontakt med hunder viktige

Hvorfor er øyekontakt med hunder viktige

Som mennesker er det ikke nektet at øyekontakt er viktig for oss. Enten vi leverer uheldig informasjon til en fremmed eller ser på en kjære øyne som vi forteller dem hvor mye de mener for oss, er å holde øyekontakt en viktig del av kommunikasjonen. Men hva med øyekontakt med hunder?

Hvis du noen gang har funnet deg selv i en stirrende konkurranse med hunden venner eller bare ende opp med å holde øyekontakt med hunder, kan du finne deg selv lurer på om du ser en hund i øynene, er en god ting. Nedenfor diskuterer vi alt som er å vite om øyekontakt med hunder og hvorfor, akkurat som mennesker, er det så mange variasjoner om hvorvidt dette er en god eller dårlig ting.

Hunder og eier

Hvorfor stirrer hunden min i øynene mine?

Som med mennesker, er det flere grunner til hvorfor en hund kan stirre i øynene dine. Finne ut årsakene til at ofte kommer ned til deres generelle kroppsspråk, Men de viktigste årsakene til at du kan komme i en stirrende konkurranse med hunder, kan være ett av følgende:

  • Hevder dominans

På samme måte som mennesker kan bruke blikket til å skremme andre, er hunder kjent for å hevde deres dominans ved å stirre ned motstanderen sin. I disse tilfellene kan den andre hunden unngå blikket til den dominerende hunden, slik at den stirrende hunden vet at den skremmende PUP har sendt inn. I denne forstand kan hunden din hevde sin dominans over en annen valp - og noen ganger prøver å hevde sin dominans over deg.

Det er derfor, når du ser en hund du ikke vet, er det viktig å ikke holde øyekontakt med det ukjente dyret som prøver å hevde sin dominans over deg. Hvis du fortsetter å stirre tilbake på hunden, kan de se deg som en trussel og begynne å angripe.

  • Venter på en kommando

Hunder vil ofte se på sine eiere for tegn på hvordan man skal oppføre seg neste. Oftere enn ikke, hvis du og hunden din har et spesielt nært bånd, vil hunden din se på øynene dine for å fornemme hva deres neste trekk skal være. Dette er flott for opplæring og øyekontakt oppfordres alltid når det gjelder å jobbe med puppen din.

  • Viser interesse

Noen hunder vil ofte få øyekontakt med andre hunder for å vise at de er interessert i å leke med dem. I disse tilfellene vil hundens kroppsspråk være mykere, og kommer ofte med en stilling som indikerer deres lekende natur, som å kaste den fremre halvdelen av kroppen til bakken mens bakenden forblir i luften.

  • Viser kjærlighet og respekt

Hvis du og hunden din kjenner hverandre godt, kan det være at deres ønske om å låse øynene med deg, er bare et tegn på kjærlighet. Du vil vanligvis kunne fortelle når dette er tilfelle, da hunden din sannsynligvis vil ligge i nærheten av deg, og de kan vev deres hale Når du låser øynene. Dette er rett og slett deres måte å vise at de elsker deg og er glad for å være i nærheten av deg.

Mann leker med hunden sin

Gjør hunder som øyekontakt

Svaret på dette er litt mer komplekst enn en enkel "ja" eller "nei". Faktisk, det avhenger mest av hvor behagelig de er i deres nåværende situasjon, og om de kjenner personen eller dyret, forsøker de å låse øyne med.

Hos mennesker vil hunder låse øyne med kjære for beroligelse, hjelp eller hengivenhet. Men hvis du er en relativt ukjent enhet, kan det ganske enkelt være at hunden forsøker å avgjøre om du er en trussel mot dem, og de vil ofte møte blikket ditt i et forsøk på å etablere dominans, for å gi deg tid For å registrere trusselen og tilbake vekk, før en kamp er nødvendig.

Hvis du befinner deg i denne situasjonen, er det viktig å unngå øyekontakt med den ukjente hunden, bevege seg bort med skuldrene dine mot en vinkel til (i motsetning til svakt mot) hunden og snakker i en myk stemme. Alle disse burde la hunden vite at du ikke søker en kamp, ​​og du er heller ikke en trussel mot dem.

Hvorfor unngår hunden min øyekontakt?

En hund vil vanligvis unngå øyekontakt med deg, for å fortelle deg at de sender deg til deg. Du kan merke at en hund vil unngå øyekontakt når de har gjort noe de ikke burde, og du forteller dem. For eksempel, hvis du har tatt din pup å spise noe, bør de ikke, og du peker på den tomme bollen eller pakken mens du sier "Nei" eller "Hva er dette?", Du vil legge merke til at hunden din vil sette hodet ned, se bort og gi halen en lav wag. Dette er deres måte å fortelle deg at de beklager og sender inn.

Øyekontakt og trening

Ser en hund i øynene, er en fin måte å sikre at hunden din lytter til deg og oppmerksom på dine kommandoer. Når du har jevn øyekontakt med hunder, betyr det at de lytter ut for deres neste kommando. Undervisning av hunden din for å få øyekontakt er derfor en fin måte å oppmuntre til visse bevegelser i trening.

Hunden ser på eieren

Du kan også like vår artikkel om: Hvorfor blinker hundene?

Underviser hunden din for å få øyekontakt

Trening med hunden din er mye lettere for valper, men får riktig bånd med Eldre hunder kan hjelpe dem med å komme på sprang og grenser i trening og en måte å oppmuntre til dette er gjennom øyekontakt. Hvorvidt hunden din er gammel eller ung, bruk følgende metode for å oppmuntre øyekontakt når du trener:

  • Få hundene dine oppmerksomhet ved å ringe dem eller lage en interessant lyd, hvis de ikke er sikre på navnet deres ennå.
  • Hold en godbit og gi dem beskjed om at du har en godbit for dem ved å la dem lukte det eller se det - men ikke gi behandlingen til dem ennå.
  • Holde godbit nær ansiktet ditt.
  • Når hunden din ser deg i øynene, gi dem behandlingen umiddelbart.
  • Gjenta disse trinnene, men bruk en bestemt kommando når du holder behandlingen i ansiktet ditt. Dette vil hjelpe din pup innse at deres oppmerksomhet - og derfor deres øyekontakt - er nødvendig. Noe i tråd med "Watch" bør være en god, klar, enkel kommando som hjelper deg med å se på øynene dine.

Relatert innlegg: Hunden trygg peanøttsmør behandler

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Hunden seler
Hund løft seler
Valp sele
Hunden krage
Leather Dog Collars
Hund LED krage
Hund ryggsekker
Gaver til hundelskere
Dog abonnement bokser
Julegestander for hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor er øyekontakt med hunder viktige