Fyrverkeri toksisitet hos hunder

Boks med firecracker hylster

Høy lydfremkallende angst er ikke den eneste bekymringen for hundene dine når det gjelder fyrverkeri. Selv om de høye lyder av fyrverkeri forårsaker hundens angst, er en annen bekymring giftighet av eventuelle inntatte fyrverkeri.

Den vanligste bekymringen om at hundeeiere er kjent med under en ferie som inkluderer fyrverkeri, er svaret på høye lyder som forårsaker angst. Hunder kan reagere på lydene ved å droolere, riste eller pacing. Hvis hunden din har en fobi av høye lyder, kan reaksjonen være mye mer alvorlig.

Noen hunder kan prøve å unnslippe området de er i for å prøve å bevege seg bort fra støyen. Deres fluktforsøk kan inkludere å prøve å komme gjennom dører ved å tygge hull i dem eller bryte glass i Windows. Hvis de kommer utenfor, løper de ofte bort fra deres hjem. De kunne gå seg vill og hvis de ble funnet av dyrkontroll, kan de bli samlet. Hunder som ikke er vant til å være ute, kan ikke ha opplevelsen for å unngå veier og kan potensielt bli rammet av en bil.

Hunder som er for i nærheten når fyrverkeri er satt av, kan lide direkte eller indirekte brannsår, spesielt i munnen hvis de prøver å spise et fyrverkeri som er varmt eller fortsatt tent. Gruppen kan også forårsake irritasjon i øynene.

I tillegg til disse problemene er inntaket av fyrverkeri en annen alvorlig bekymring. Fyrverkeri inneholder giftige ingredienser, slik at hundeeiere må være oppmerksom på tegn på toksisitet og måter å behandle det på.

Advarsel

Fyrverkeri bruker krypter som inneholder kaliumnitrat, karbon og svovel som drivstoff. De inneholder også fargestoffer som har giftige og farlige tungmetaller.

Hva er fyrverkeri toksisitet?

Toksisitet er skaden En organismen lider av en kjemisk substans eller substansblanding som er skadelig for organismen. Det er ingredienser i fyrverkeri som er giftige for dyr. Når det er inntatt, er det forskjellige reaksjoner som kan oppstå som vil gjøre hunden din syk.

Brensel

  • Kombinert med oksidasjonsmiddel for å forårsake forbrenningen

Oksidasjonsmiddel

  • Kombinert med drivstoff for å forårsake forbrenning
  • Klorater

Krutt

  • Brukes som drivstoff

Colorizing tungmetaller

  • Barium
  • Aluminium
  • Kadmium
  • Lede
  • Litium
  • Kvikksølv
  • Salter
  • Antimon
  • Kobber
  • Strontium

Kloratet i oksidasjonsmidlet som anvendes for forbrenning, produserer oksygenceller som vil binde med røde blodlegemer i hunden din. Oksygen øker surheten i blodcellen som forårsaker jern i blodets hemoglobin for rust. Denne tilstanden kalles metemoglobinemi, og det forbyder oksygen i å gå til hjertet og hjernen. Milenet ødelegger de berørte røde blodlegemer som går til nyrene, men nyrens filterprosess slutter å jobbe på grunn av å være plugget opp av de røde blodcellene. Dette problemet kan føre til at hundens nyrer mislykkes som kan føre til døden.

Fargelagtene for fyrverkeri er tungmetaller som kan være farlig for en hund. For eksempel kan kadmium påvirke bukspyttkjertelen. Hjernen og nervesystemet kan påvirkes negativt hvis barium inntas. Arsen forårsaker ulcerativ dermatitt.

Tegn på fyrverkeri Toksisitet hos hunder

Hvis du oppdager at hundens tannkjøtt er misfarget og brunt, kan dette være et tegn på at metemoglobinemi har startet. Slim fra øynene og nesen så vel som urin kan også bli tonet brun når dette begynner.

Din hund kan oppleve smerte i magen sammen med blodig oppkast og diaré som signalerer arsenforgiftning. Også, se for å se om huden deres er misfarget gul - dette er et tegn på gulsott som signalerer nyresvikt. Anfall og grunne puste er ytterligere indikasjoner på at hunden din har et stort antall toksiner i systemet.

Hva å gjøre hvis hunden din er utsatt for fyrverkeri

Ring din veterinær umiddelbart hvis du merker noen av disse tegnene i hunden din, eller hvis du vet at hunden din har inntatt fyrverkeri. Alvorlige effekter fra toksisiteten til hva hunden har spist, vil avhenge av nøyaktig hva som ble spist, hvor mye ble spist, og da hunden spiste den. Hvis hunden din utviser milde symptomer, kan veterinæren i utgangspunktet foreslå noen hjemmemedisiner for å prøve.

Hydrogenperoksid vil føre til at et dyr blir oppkast som kan være nok til å kvitte seg med sine toksiner. Men du burde aldri indusere oppkast i hunden din, med mindre det er spesifikt fortalt å gjøre det av veterinæren din. Oppkast kan noen ganger gjøre mer skade enn godt.

Hvis hunden din tok et stort antall toksiner eller viser tegn på ekstrem nød, kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Intravenøse væsker og medisinering kan administreres for å forsøke å forhindre alvorlig og permanent skade på organer.

Hvordan forhindre fyrverkeri Toksisitet

Den enkleste måten er å holde hunden din i bånd med deg eller innsiden vekk fra feiringen, så han ikke kan komme nær nok til å bli brent eller påvirket av røyken eller blits av kryp som fyrverkeri eksploderer. Etter at showet er over, sørg for å hente all papirkurven fra å sette av fyrverkeri. Alt igjen på bakken kan inneholde toksinene diskutert og forårsake problemer med ubehag til alvorlig organskade for hunden din.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Frykt for tordenvær og fyrverkeri. University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine

  2. Fyrverkeri. Animal Poison Control Center

  3. Troia, Roberta et al. Sirkulerende metemobloginfraksjon i hunder med sepsisFrontier i veterinærvitenskap, vol 7, 2020. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00341

  4. Kim, Hyun-Tae et al. Evaluering av arsen, kadmium, bly og kvikksølvforurensning i over-the-counter tilgjengelig Dry Dog Foods med forskjellige dyre ingredienser (rødt kjøtt, fjærfe og fisk)Frontier i veterinærvitenskap vol. 5 264. 25 oktober. 2018, DOI: 10.3389 / FVETS.2018.00264

  5. Hendricks, Jeanette og Kathryn Gates. Transient Methemoglobinemi mistenkte sekundær til inntak av Brassica-arter i en hundVeterinærmedisin: Forskning og rapporter, Volum 10, 2019, PP. 37-42. INFORMA UK LIMITED, DOI: 10.2147 / VMRR.S195458

  6. Er det alltid trygt å indusere oppkast? Aspca

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Fyrverkeri toksisitet hos hunder