Lowdown på trening krage for hunder: hva vi vet i 2016?

Bruker trening krage for hunder har lenge vært et kontroversielt emne. Mange hundeeiere og trenere har uttrykt sterke bekymringer for hvordan noen form for hundetreningsmetode ved hjelp av treningskrager kan skade dyret, med flere dyreforsendere som ber om å forby elektriske hundekollarer.

Trening hunder med sjokk krageFaktisk har noen land allerede tatt ansvaret og forbudt disse enhetene helt, med flere land som ønsker å følge med. Skottland, Storbritannia og andre deler av Europa er for tiden vurderer det et forbud mot sjokk krage for godt.

En voksende bekymring over bruken av disse elektroniske hundetreningsenhetene, også kjent som sjokk-krage, hundetrening E-krage, elektriske hundekollarer, er sterkt undersøkt i det vitenskapelige samfunnet. Så langt har flere studier sett på bruk av treningskurs for hunder og hvordan de påvirker dyr og deres helse.

Noen få vitenskapelige papirer har konkludert med at sjokkkrager negativt påvirker hunder og spesielt øker deres kortisolnivåer (et stressresponshormon), med andre studier som viser ingen negative effekter på hunder. Samlet sett ser det ut til at forskningen på sjokkkollar er fortsatt ufattelig, men jeg skal se nærmere på det nedenfor.

Ideelt sett trenger vi fortsatt en bedre designstudie for å gjøre en endelig vurdering av bruk av treningskurs for hunder og hvordan denne treningsmetoden påvirker hjørnetenner. I mellomtiden, la oss kort observere hva vitenskapen har å si om emnet i dag.

Vitenskap om bruk av treningskurs for hunder

Vitenskap om bruk av treningskurs for hunderMye forskning er for tiden pågår med bedre utformede studier for å gjøre en endelig konklusjon om bruk av treningskurs for hunder og hvordan de påvirker kjæledyr. Til denne dagen så flere studier på stressnivået av hunder på hvem elektroniske krage ble brukt.

Hundetrenere og Andre eksperter har også uttrykt sin mening på bruk av sjokk krage for hundetrening.

Alt i alt, Forskningen er fortsatt ufattelig, Men flere bevis lener seg mot støtkollar som forårsaker ekstra stress hos hunder.

En av Ofte sitert analyse konkluderte med at disse enhetene faktisk forårsaker nød i hunder:

Våre resultater indikerer at de umiddelbare effektene av trening med en krage gir opphav til atferdsmessige tegn på nød i kjæledyrhunder, spesielt når de brukes i høye innstillinger.& # 8221;

En annen studie (PDF) funnet at bruken av disse enhetene også kan påvirke hundene langsiktige:

& # 8220; Vi konkluderte med at sjokk mottatt under trening ikke bare er ubehagelige, men også smertefulle og skremmende. Videre fant vi at sjokkerte hunder er mer stressende på treningsområdet enn kontroller, men også i en park.& # 8221;

EN Tredje studie har også funnet at sjokk krage endrer hundens oppførsel og fysiologi:

I denne sammenheng viste hunder responser på e-collar stimuli som var tydelig merkbar for en "blindet" observatør, og viste endringer i atferd og fysiologi som andre studier har tolket som indikasjoner på aversive arousal eller angst (e.G. Beerda et al 1998; SCHILDER OG VAN DER BORG 2004).

derimot, Noen få andre studier inngikk motsatt.

Dette Fjerde studie har ikke funnet noen forskjell i kortisolnivåendringer hos hunder som ble trent med sjokkkrager i forhold til andre metoder:

Totalt var det en betydelig tidseffekt (s < 0.05) Men ingen signifikant forskjell i plasma kortisol mellom kontroll, sitron spray og elektroniske krage grupper (s > 0.05). Aktivitet endret seg ikke betydelig over tid (s > 0.05).

Og dette femte studien Det sammenlignet treningskampene for hunder med klype krage og kondisjonert avsluttende signal faktisk funnet at sjokkkrager er den mest effektive for trening, noe som gir minst stress til hunder; Klem krage forårsaket mest:

& # 8220; Alt i alt, med tanke på kroppsreaksjonene, ble klemmer kragen funnet å være mer plagsom for hunder når de sammenlignet med de andre metodene. I samsvar med litteraturen synes det mulig å trekke konklusjoner fra kroppslige reaksjoner på nivå av stress hos hunder.& # 8221;

Denne siste studien er imidlertid mindre enn ideell, men. Det ser ut til at den administrerte støtkraven stimulansen ble gjort med riktig timing mer pålitelig enn de to andre treningsdokumentene. Dette er en svært viktig faktor som kan ha gitt sjokk krage en fordel. Dette er enda et problem med utformingen av studien, som faktisk er et mønster som er utbredt blant all den nåværende forskningen på sjokk krage.

Så hva betyr dette alt?

Riktig hundetrening er viktigFørst og fremst viser nåværende bevis tydelig at passende Bruk av enhver treningsmetode, enten det innebærer noen enhet eller ikke, er den viktigste faktoren. Ikke enheten selv.

Mens noen enheter kan være mer skadelige for hunder enn andre, vil en hundetrener være den endelige avgjørende faktoren. De fleste hund sjokk krage varierer i Produksjon av elektriske stimuli, som er en annen faktor som må vurderes når du vurderer bruken av disse enhetene.

dessverre, Mange hundeeiere misbruker trening krage med sine hunder, og det alene kunne være god nok grunn til å stoppe bruken av disse enhetene helt. Akk, hundetrenere og eiere som bruker disse enhetene med stor omhu, ville nesten ikke enig med et forbud mot sjokkkrager.

Heldigvis, Ikke så mange hundeeiere faktisk bruke elektriske krage for trening hunder, og det virker også som Flere eiere foretrekker alternativ, mer humane metoder for sjokk krage.

Det er klart at viktigheten av nøyaktig bruk av treningsmetoder ved hjelp av en hvilken som helst type enhet, samt å stole på bare av meget høy kvalitet og presise treningskollarer for hunder har også blitt nevnt av Mange hundeksperter og hundetrenere som understreker det faktum at e-krage er ikke så ille for hunder som motsatt side gjør dem lyd. I dette intervjuet, velkjent og erfaren hundetrener gir mer informasjon på emnet.

La oss nå komme tilbake til studiene.

Miljø påvirker hundetreningSiden dette ikke er vurdert, er det mulig at resultatene fra de første 3 studiene som viser økningen av stressnivået hos hunder, ikke direkte forbundet med sjokkkrager.

I stedet er korrelasjonen i prosessen med å trene seg selv, og det faktum at hunder påvirkes av miljøfaktorer, som vist i flere andre Vitenskapelige papirer. De kan innebære støtkollar, Citronella Collars, en hundetrener som gir kommandoer, tidligere trening eller ellers & # 8220; stressing & # 8221; dyret, og dermed sikre en økning i kortisolnivået.

Av denne grunn, Vi trenger definitivt en annen kontrollert, stor prøve studie hvor flere grupper av hunder kan sammenlignes med alle forskjellige typer treningsmetoder, så vel som hunder som ikke går gjennom prosessen med trening. Andre helsefaktorer må også vurderes og ikke bare stressnivåer, siden stress generelt er en naturlig del av hverdagen, både hos mennesker og hjørnetenner.

Uansett, mens verken en av disse studiene er perfekte i sin struktur, og vi trenger fortsatt sterkere bevis på om trening krage faktisk skade hunder, hvorfor og hvordan de påvirker kjæledyr. Med det som er sagt, kan resultatene ovenfor være en god indikasjon for Hundeeiere til å begynne å se på alternative treningsmetoder som ikke involverer elektriske støt.

Og så fortsetter debatten.

Det er tid for en virkelighetskontroll, folkens.

Vi må anerkjenne sannheten: Visse kjæledyrseiere vil fortsette å bruke enhver metode for treningshunder uavhengig av vitenskapelig bevis, så lenge disse enhetene ikke er forbudt. Med det i tankene, Vi må innse at å kjempe mot dette gjennom anklager og roping vil ikke oppnå noe.

I stedet, hva vi kan gjøre, er å prøve å bidra til å gi ressurser og informasjon for de som ennå ikke skal gjøre en bedre beslutning for sine hunder. Etter min mening er det beste handlingsforløpet å utdanne hundeeiere om bruk av kontroversielle metoder som sjokkkrager og peke dem i retning av:

a) Informasjon og vitenskap om bruk av sjokk krage;
b) mest humane alternativer til disse enhetene;
c) Beste og sikreste trening krage for hunder;
d) Råd om hvordan du skal bruke disse enhetene riktig.

Vi har allerede diskutert den nåværende forskningsstaten om bruk av treningskrager og knyttet til informasjonen om riktig bruk. La oss ta en titt på de beste alternativene, så vel som sikreste sjokkkrager som en hundeeier kan få i dag.

Trening krage for hunder som er trygge

Trening krage for hunder som er tryggeSom diskutert og bemerket av mange hundeksperter, Hvis du velger å bruke elektroniske treningsfrekvenser for hunder, så sørg for at disse enhetene er av høyeste kvalitet.

Årsaken er at sjokkstimuli må være veldig presis og under hele kontrollen. På den måten vil du kunne bruke støtpulser nøyaktig og så minst mulig for å unngå å forårsake unødvendig stress på kjæledyret ditt.

De Beste Dog Training Collars, Som nevnt i en brønnforskning og detaljert liste i lenken, er de som er gjort av anerkjente og meget kjente merkevarer som har et rykte å opprettholde. Disse treningskollarene for hunder er dyrere, men i det minste vet hundeeiere nøyaktig hva de får.

Vanligvis anbefaler hundetrenere flere mest kjente merker som har spesialisert seg på disse enhetene i flere tiår, og utviklet krage som er like humane som sjokk krage kan muligens være. Disse merkene er:

  • Garmin
  • Lærer
  • Sportsdog
  • Dogtra

Ingen andre merker kommer til og med i nærheten av kvaliteten på disse fire. Deres priser varierer vanligvis hvor som helst fra $ 200 og opp til $ 1000+. Lærer Spesielt er en ny og nyskapende design som ble produsert med 100% fokus på å forårsake minst stress på hunder.

Hva er viktigste er at eiere ikke skal kjøpe de billige, Kina-laget hundetreningskollar som er tilgjengelige over hele Internett. Du kan finne de på Amazon til prisområder på rundt $ 20-30, som er vanvittig, vurderer hvor raskt ting kan gå galt med elektriske enheter som ble produsert for disse små pengene.

Til slutt, hvis du velger å gå denne ruten, sørg for at du undersøker instruksjonene nøye, lær hvordan du bruker kragen før du legger den på hunden din, og les all litteraturen på treningshunder, så vel som hundetrening med sjokkkollar som er " s tilgjengelig.

Dette er alt for hundens gode, og la oss møte det, hvis du velger å ansette en kontroversiell treningsmetode, skylder du det til hunden din for å i det minste prøve å minimere sjansen for stress så mye som mulig.

Alternativer til elektroniske treningskurs for hunder

Alternativer til elektronisk trening krage for hunder og kjæledyr

Det er flere alternativer for sjokkkrager, hvorav noen har vist seg å være enda mer effektive som din standard e-collar trening. For eksempel, En studie har funnet at citronella anti-bark krage er omtrent dobbelt så mer effektive enn elektriske anti-bark krage (88.9% vs 44.4%). Par dette med det faktum at Citronella ikke har noen sjokkimpulser, og det er en vinn-vinn.

Dessverre har vi ingen vitenskapelig bevis på hvor effektive Citronella Collars er for trening hunder. På toppen av det, er de ikke så populære og kjøper dem, kan være et problem. En av de mest kjøpte Citronella Dog Collars er denne kalt Kommandør fra Petsafe.

Når det gjelder andre alternativer, har Top Dog Tips tidligere publisert et godt stykke på dette, som viser alle mulige alternativer for å trene hjørnetenner for de som velger å ikke bruke støtdirektør for hunder - Ikke mer smerte: beste alternativer til hund sjokk krage.

For ytterligere å lese om temaet treningskrag for hunder og humane metoder for hundetrening, anbefaler jeg at du også leser disse artiklene:

Nå er det din tur til å tonehøyde på saken!

Har du brukt elektroniske sjokk krage før? Er du pro eller mot bruk av disse enhetene, og hvorfor? Vi vil gjerne høre meninger om andre kjæledyrseiere på dette.

Les neste: Science-basert guide til hund sjokk krage - hva du må vite

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Lowdown på trening krage for hunder: hva vi vet i 2016?