Lavt blodsukker hos hunder: hvilke eiere bør vite

Hund hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan skje for en rekke grunner. For å forstå hva du bør gjøre hvis hunden din opplever lavt blodsukker, bør du først forstå hva lavt blodsukker er, det som forårsaker lavt blodsukker i hunden din, og hvilke hunder er mest utsatt. Etter en skikkelig diagnose vil veterinæren hjelpe deg med å forstå hva de neste trinnene med handlinger er, og hvordan du hjelper hunden din hvis deres blodsukker blir lavt igjen.

Hva er hundens lavt blodsukker?

Sukker er hundens viktigste energikilde. Hvis hunden din opplever lavt blodsukker, reduseres deres evne til å fungere riktig og deres energinivåer vil også redusere. I ekstreme situasjoner kan lavt blodsukker forårsake alvorlige helseproblemer som svart ut eller til og med døden.

Når du tenker på lavt blodsukker, tenker du sannsynligvis på diabetes, men det er viktig å vite at det er mange andre grunner til at hunden din kan oppleve lavt blodsukker, for eksempel graviditet, kreft, nyresvikt, infeksjon eller inntak av noe giftig. Husk andre symptomer som hunden din kan vise seg sammen med tegn på lavt blodsukker, slik at veterinæren din har et bedre bilde av hva som kan forårsake at hunden din opplever lavt blodsukker.

Hva er symptomene på lavt blodsukker hos hunder?

Symptomene på lavt blodsukker som:

  • Tap av appetitt eller en økt sult
  • Visuell ustabilitet, som sløret syn eller til og med blindhet, og forårsaker at hunden din går forsiktig eller støter på gjenstander de er vant til å gå rundt
  • Disorientasjon og forvirring - hunden din kan vise en tilsynelatende manglende evne til å fullføre grunnleggende rutinemessige oppgaver som de er vant til å utføre
  • Svakhet, lav energi, bevissthetstap
  • Anfall, selv om sjeldne
  • Angst eller rastløshet
  • Tremor, rystende eller ukontrollabel risting
  • Heart Palpitations (som lagt merke til av hundens veterinær)
  • Uvanlig oppførsel

Hvis hunden din opplever disse symptomene, eller du tror at de har lavt blodsukker, bør du ta dem til veterinæren hvis de er bevisste og du ikke frykter at de vil miste bevisstheten før du kommer til veterinærklinikken.

Hvilke hunder er mest utsatt for å ha lavt blodsukker?

Hundene som er mest utsatt for å ha lavt blodsukker, er valper, leketøy raser, små rasehunder og hunder som utøver mye energi.

Valper er mest utsatt for lavt blodsukker fordi deres kropper ikke har utviklet seg til det punktet hvor de er i stand til å regulere blodsukkernivået på egenhånd konsekvent.

Leketøy raser og små rase hunder er utsatt for lavt blodsukker fordi de ofte ikke er i stand til å lagre nok glukose for å støtte deres høye mengder energi. Kombinasjonen av lav glukose i lagring ledsaget av høye energiforbruk kan resultere i en glukosemangel, eller lavt blodsukker.

Hunder som utøver mye energi inkluderer hunder som kan være gravid, jakte ofte, er arbeidstakerhunder (som herding hunder), eller hunder med kjente medisinske problemer. Hvis hunden din er en arbeidshund, har jaktene ofte kjente medisinske forhold, eller kan være gravid, så kan de være i fare for lavt blodsukker.

Hvordan diagnostiserer min veterinær hund med lavt blodsukker?

Lavt blodsukker er ikke en sykdom selv; Snarere er det et symptom på en underliggende sykdom eller et problem. For å finne ut hva den underliggende sykdommen eller problemet er, bør du ta hunden din til veterinæren for en skikkelig diagnose.

Din veterinær vil diagnostisere hunden din ved å gjennomgå deres helsehistorie og kjøre en serie blodprøver. Blodprøver kan inneholde en blodkjemisk profil, en komplett blodprofil og et komplett blodtall. I tillegg vil veterinæren din ønske å kjøre en urinalyse.

Sørg for å gi hundens komplette medisinske historie til veterinæren, sammen med det de for tiden spiser, noen nyere kosttilskudd, den siste gangen de var i varme (hvis de ikke har blitt spayed), og eventuelle medisiner eller kosttilskudd de er på. Din veterinær vil ta all denne informasjonen sammen med resultatene av de forskjellige blodprøver og urinalyse for å nå en komplett diagnose.

Hvordan behandles hundens lavt blodsukker?

Hvis du tror at hunden din opplever lavt blodsukker, og de viser symptomer som de kan miste bevisstheten eller ha mistet bevisstheten, ring din veterinær umiddelbart. De vil kunne tilby deg forslag til hvordan du skal heve hundens blodsukker til du kan transportere dem til klinikken for omsorg.

Hvis veterinæren din gir deg forslag til hvordan du skal heve hundens blodsukker, og du tror at hunden din er bedre, ikke vær hjemme. Sørg for å gå inn for et besøk slik at veterinæren din kan undersøke hunden din. Din hund kan fortsette å oppleve lavt blodsukker, og det kan føre til døden.

Hvordan kan jeg forhindre at hunden min blir lavt blodsukker?

Hvis du tror at hunden din passer inn i en av kategoriene der de er i fare for lavt blodsukker, snakk med veterinæren din. Overvåk hunden din hvis de passer inn i en av kategoriene og har en handlingsplan klar hvis hunden din plutselig skal oppleve symptomene på lavt blodsukker.

Guide på lavt blodsukker hos hunder Hvilke eiere burde viteForebygging kan skje ved å mate hundens mindre måltider hele dagen i stedet for et stort måltid en gang per dag. Honning kan også øke hundens blodsukker hvis det er ekstremt lavt og må heves slik at han eller hun trygt kan gjøre det til veterinærklinikken for riktig undersøkelse, diagnose og behandling.

Husk at hvis hunden din utviser lavt blodsukkersymptomer, jo raskere du skal få hundens behandling, desto mer sannsynlig er de å gjenopprette uten varige effekter, og jo mindre sannsynlig skal de fortsette å få disse problemene fordi de har gått udiagnostisert.

Les neste: Har hunder blodtyper? (Og andre relaterte fakta)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Lavt blodsukker hos hunder: hvilke eiere bør vite