Hunden min holder nysing, hva skal jeg gjøre nå?

Hunden min holder nysing, hva skal jeg gjøre nå?

"Hvorfor holder hunden min nysing?"Er et utbredt spørsmål blant hundens eier fellesskap, spesielt med nye hundeeiere. Det er en rekke årsaker bak hundens nysing. Noen er mindre enn skadelige, men andre utgjør en trussel mot en hunds helse.

Hunder nyser som de fleste dyrene på jorden og som deres eiere. Men hundeeiere kan bli ganske bekymret og bekymret hvis deres pels babyer ikke kan stoppe nysing. Noen hundeeiere prøver å lindre det med en hunden nysing behandling de fant på internett. Fortsett å lese for å få mer informasjon om årsakene til nysing til hunder og forskjellige typer hundesnitt.

Hvorfor nyser nyser?

Du kan ikke raskt legge merke til hvorfor gjør hunder nyser når du spiller med dem. Det betyr bare at de nyter seg selv og kalles "Play Sneezes."Det betyr vanligvis ingenting, og det er ingen grunn til å være bekymret. Men hvis hunden din nyser mer enn vanlig, så kan det være om. Selv om det kan være forskjellige grunner, er det de vanligste:

Irriterende stoffer

En troverdig grunn til at hundens nysing er irriterende rundt dem. Mange ting vil irritere dem på grunn av nesenes følsomhet og la en hundesnede angrep og rennende nese. Noen eksempler er tørr luft, kjemikalier i rengjøringsmidler, parfymer, støv og pollen.

Hundens nyser når de har noe innlagt i neseborene sine. Jakt hunder som Beagles og Bloodhounds Elsker å snuse rundt huset og bakgården. Disse raser kan hente små kvister og blader, eller til og med små leker som Lego murstein. Nysing kan bidra til å lindre lukten eller løsne det lille objektet. Men hvis nysing fortsetter og hunden din føles ubehagelig, må du sørge for å besøke veterinæren for å fjerne varen.

Nasal infeksjon

Noen ganger kan du se hunden din nysing og hoste, og det kan være et resultat av en infeksjon. Det kan enten være en nasal eller øvre luftveisinfeksjon, og begge er farlige og trenger akutt medisinsk hjelp. Her er noen av de vanlige årsakene til infeksjon til en hund:

  • Virus - Ligner på mennesker, kan flere virus påvirke en hunds kropp. De fleste av disse virusene kan forårsake nysing, hoste og neseutslipp. Det kan påvirke hundens respiratoriske system eller til og med nervesystemet. Et godt eksempel er hunden influensa eller hundinfluensa
  • Svamp - Mange sopp lever rundt oss, og noen kan være smittsomme for mennesker og hunder. Hunder med delikate immunsystem er mer utsatt for soppinfeksjon enn de med sterkere. Den vanligste soppinfeksjonen er Aspergillose som kommer fra soppen Aspergillus
  • Bakterier - Hunder med bakteriell infeksjon kan oppleve nysing, hoste, oppkast og sløvhet. En berømte bakterier i hunder er Bordetella Bronchiseptica, som forårsaker "kennel hoste."Når de er smittet, påvirker bakteriene hundens luftrør og bronkialrør

Nasal kvaler

Hvis du fortsatt tenker, fortsetter hunden min fortsatt nysing, "Du må sjekke om det er kvaler i neseborene sine. Canine Nasal Mites eller Pneumonyssoides Caninum (noen ganger Pneumonyssus Caninum) vanligvis lodge seg på nesepassasjer og paranasale bihuler. En tur til veterinæren er imidlertid sterkt anbefalt å sørge for at angrepet. Vets vil gjøre nasal scoping eller dyp nasal flushing å vite om myter forårsaker den hyppige nysing. Mites spiser keratinlaget av neseborene` epidermis, og dermed irriterende hunden.

Ifølge Merck Manual`s Veterinary Manual, De vanlige symptomene er blødende nese, nysing, omvendt nysing og nasal utslipp. Håndboken indikerte også at det kunne overføres gjennom indirekte og direkte kontakt med andre hunder med nasalmider. Det er ingen godkjent behandling, men noen antiparasitiske medisiner kurere infeksjonen.

Matallergier

Hva om hunden min holder nysing, og jeg utelukket alt mulig problem? Kanskje du ikke har sjekket alt, spesielt på hundens mat. Matallergi kan skje med de fleste levende skapninger på planeten, og hunder er ikke unntatt. Noen hunder kan ha allergiske reaksjoner på matbestanddelene, og de kan vises på et hvilket som helst stadium av deres liv. Vanlige matallergier er fra meieriprodukter og glutenprodukter, men noen kan bli funnet i annen mat.

Men noen matallergier er innblandet i en rase blodlinje. Dessuten, noen hunder, som for eksempel Schæferhunder og Irske settere, er mer utsatt for allergi. Erstatte hundens mat med Hypoallergenisk hundemat er svært gunstig.

Omvendt nysing hos hunder

En hundesnende og gagging er ikke en ufarlig forekomst, og du trenger ikke å være bekymret. Hunden din kan bare oppleve omvendt nysing eller paroksysmal respirasjon. Omvendt nysing er en normal nyser som nysing når hunden din spiller.

Denne typen nysing oppstår når hunden din inhalerer høyt og gjør en noe snorting eller "snorking" lyd. Det kan forekomme i rekkefølge innen 30 sekunders tidsramme. Vanligvis gjør hunder det fordi noe er irriterende deres nasopharynx, som støv eller andre allergener.

Det skjer vanligvis med mindre raser og brachycephalic rase som Bulldogs og Pugs. Du kan lett massere nakken og prøve å blåse mykt på hundens ansikt for å lindre den omvendte nysing. Men hvis hunden din ikke kan stoppe omvendt nysing eller bli vedvarende, besøk en veterinær for eventuelle underliggende problemer.

Hva å gjøre hvis hunden din holder nysing?

Hundeeiere trenger ikke å panikk hvis du ser en liten hundesnitt. Det er utallige hjemmemedisiner for nysing hunder spredt over hele Internett, men de er noen ganger ikke for nyttige. Videre er ikke all informasjon funnet på internett ikke alltid troverdig. Her er noen ting å gjøre når hunden din holder nysing:

  • Nese inspeksjon - Hvis din lille hund er nysing, selvfølgelig, det første du må sjekke nesen. Hundeeiere må se etter fremmedlegemer, neseutslipp, eller noe utenom det vanlige. Du kan bruke en liten lommelykt eller et pennelys til å kikke i hundens nesebor. Imidlertid, ikke irritere hunden din ved å sette skarpe eller fremmedlegemer i neseborene
  • Overvåking - Hvis det ikke er synlige endringer i eller utenfor hundens nese, fortsett å overvåke dem. Sjekk om andre symptomer vil oppstå innen 24 til 48 timer
  • Kostholdsendringer - Sjekk hva hunden din spiser daglig eller hva de spiser når du ikke er rundt. Noen ganger gir du hunden din for mye mat eller hvis det er allergener i maten
  • Over telleren (OTC) medisin - det er noen over-the-counter medisiner laget for mennesker som er trygge for hunder. For eksempel, Benadryl, som de fleste veterinærer foreskriver hundens eiere. Men menneskelige meds kan ha en annen reaksjon på hunder. Bruk OTC meds med forsiktighet og bare bruk dem for milde allergier
  • Gå til veterinæren - hvis du ikke ser noe uvanlig, men hunden din er fortsatt nysing, bør du planlegge et besøk til veterinæren din

Skulle du bekymre deg hvis hunden din holder nysing?

Mange studier har bevist den eksepsjonelle evnen til en hunds nese. Bortsett fra deres syn og hørsel, er luktesansen avgjørende for en hunds overlevelse. En hunds nysing angrep er vanligvis noe trivielt og vil passere. Som mennesker er nysing for våre hundekammerater en vanlig kroppsrefleks. Det er vår naturlige måte å fjerne noe irriterende som kom i kontakt med nesen vår.

Noen ganger er det forårsaket av allergener i miljøet. Du må kanskje ha OTC antihistaminer for å lindre nysing forårsaket av de allergenene. Matallergener er ofte skyldige bak hundens nysing. Men matallergener kan også gjøre valpens mage opprørt og gjøre dem oppkast.

Nysing kan noen ganger forekomme i sin spilletid, noe som tyder på at de nyter seg selv. Det kan også være en omvendt hoste, som er vanlig for brachycephalic eller flatfaserte raser. Men hvis du legger merke til tykk utslipp eller blod, hevelse, feber, appetitt tap, eller sløvhet, bør du besøke veterinæren.

hunden holder nysing
Luktens følelse er viktig for en hunds overlevelse.

Dog Sneezing - FAQ

Det er tilrådelig å be om veterinærens råd før du gir medisin til valpen din. Hvis du observerte at hunden din nyser regelmessig uten sannsynlig eller synlig årsak, må du se etter andre tegn eller symptomer. Husk at det ikke er noen bedre måte å behandle din furrige venn enn å spørre om profesjonell hjelp. Her er flere svar på noen av dine spørsmål når det gjelder din pels baby.

Hva kan du gi en hund for nysing?

Du kan gi hunden din antihistaminer som Benadryl, Zyrtec, og Claritin. De nevnte medisiner er noen av de vanlig foreskrevne antihistaminer av veterinærer. De er også over-the-counter medisiner som kan kjøpes i de fleste Drugstores.

Vær imidlertid forsiktig når du administrerer OTC-medisinering laget for mennesker. Ifølge American Kennel Club, hunder kan reagere annerledes på menneskelige meds. Spør din veterinær den riktige dosen for hver medisin du vil gi valpen din.

Når skal jeg ta hunden min til veterinæren for nysing?

Ta med hunden din til veterinæren hvis nysing er vedvarende og har skjedd i mer enn en dag. Dessuten må du ta dem til veterinæren hvis de opplever hevelse, nasal utslipp, feber og appetitt tap.

Hvis du observerte at hunden din nyser regelmessig uten sannsynlig eller synlig årsak, må du se etter andre tegn eller symptomer. Det er andre usynlige eller underliggende årsaker til den konstante nysing, som kan være dødelig for noen.

Er det dårlig hvis hunden min omvendt nyser mye?

Hyppig omvendt nysing kan være et dårlig tegn på noen hunder. Imidlertid er omvendt nysing en vanlig kroppsreaksjon av hunder. Noen ganger kan det være et resultat av noe som irriterende deres nesepassasjer.

Hvis kjæledyret ditt kommer inn i omvendte nyser, kan du hjelpe dem med å forsiktig massere nakken. Du kan også forsiktig blåse på ansiktet for å lindre nysing ved å utløse svelging refleksen.

Hvordan behandler jeg hundens nesemidler?

Du kan bruke antiparasitiske medisiner på hunden din. Disse typer stoffer er 85% effektive for å eliminere nesemidster. Antiparasitiske medisiner kan være enten aktuell, muntlig eller injiserbar.

Men ikke hopp til den konklusjonen at hunden din har nasalmider. Antiparasitiske medisiner kan ha bivirkninger på hundene dine hvis de brukes overdrevet. Få alltid resept fra veterinæren din før du bruker medisinering.

Nyser et tegn på kennelhoste?

Nysing er en av mange symptomer på kennelhoste, og Bordetella bronchiseptica bakterier forårsaker det. Det påvirker hundens trachea og bronkialrør og kan være mild til alvorlig. Andre symptomer inkluderer hoste, sløvhet, feber og nasal utslipp.

Kennelhoste, eller hundens infeksjonssykdom (CIDR), kan overføres luftbåren eller gjennom berøring av forurensede objekter. Det tar vanligvis en hund ti dager å gjenopprette fra kennelhoste, men det kan avvike fra hunden til hunden. Dessuten kan du vente på 6 til 14 uker for hunden din for å komme tilbake i perfekt stand.

Hvis spørsmålet om Hvorfor hunder nyser dukker i tankene dine, du er utstyrt med den nødvendige informasjonen for å svare på det. Det er forskjellige faktorer hvorfor hunden din nyser, fra den lekne en mer alvorlig grunn. Det er best å sjekke hunden din regelmessig ved å overvåke dem og besøke veterinæren. På denne måten blir du en bedre forelder til hunden din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hunden min holder nysing, hva skal jeg gjøre nå?