Kan du gi en hund pepto bismol?

Kan du gi en hund pepto bismol

På samme måte som mennesker, kan hunder lide av en rekke mageklager. Din pooch kan lide av gass, fordøyelsesbesvær og diaré, bare det samme som deg, og ofte av lignende grunner. Mageklager kan skyldes å spise for mye, spise feil mat, ikke spise eller drikke nok, eller på grunn av en mindre feil eller virus.

I slike tilfeller trenger hunden din kanskje ikke medisiner som sådan, heller de trenger noe for å bosette seg i magen og få dem til å føle seg bedre, på omtrent samme måte som du ville hvis du lider av lignende symptomer. Så, i slike tilfeller er det ok å gi hunden din et menneskelig middel som lett er tilgjengelig over disken, som Pepto Bismol? Og hvis du bestemmer deg for å ta denne tilnærmingen, hva skal du vite for å holde hunden din trygg og godt?

kan hundene ta medisiner

Vurder årsakene

Før du bestemmer deg for hva handlingsforløp å ta med hundens symptomer, må du vurdere hva som kan forårsake dem. Hvis hunden din har alvorlig gass eller diaré, men ellers passer og godt, våken og deres vanlige lekfulle selv, er det liten sjanse for at det er noe alvorlig underliggende symptomene. Men hvis de er listløse, sløv, ikke spiser eller drikker, eller på annen måte ikke selv, så kan noe seriøst gå på. I dette tilfellet bør du umiddelbart ringe din veterinær for råd. Men selv om hunden din ikke viser andre symptomer, er det tilrådelig å snakke med en veterinær før du bruker en the counter menneskelig medisinering for første gang.

Du bør også ta hensyn til lengden på tiden din Canine Companion har opplevd symptomene, alvorlighetsgraden av symptomene og deres regelmessighet. Dette er spesielt viktig for diaré hvor de kan bli dehydrert, noe som forårsaker ytterligere komplikasjoner. På samme måte, hvis hunden din har gass, men ikke passerer noen avføring i lengre tid enn deres gjennomsnittlige tid, kan de ha en blokkering. Her igjen er det en god ide å snakke med veterinæren din og gjøre dem oppmerksomme på at situasjonen kan overvåkes i tilfelle inngrep er nødvendig senere.

Farer, bivirkninger og andre hensyn

Generelt sett, ved hjelp av Pepto Bismol på riktig måte på kort sikt, er ikke skadelig for de fleste hunder. Men hvis hunden din har en pågående medisinsk tilstand eller tar foreskrevet medisinering, bør du alltid søke faglig råd før du gir ytterligere medisinering eller behandling, spesielt menneske over telleren rettsmidler. Selvfølgelig bør slike medisiner aldri bli gitt til en gravid hund eller en som fortsatt er pleie.

Selv om det generelt er trygg, inneholder pepto-bismol salicylater, som kan forårsake gastrisk blødning. Den inneholder også vismut, noe som kan føre til at hundens avføring blir mørkegrønn eller svart. Problemet her er at fargeskiftet kan maskere noen blødninger som skjer.

En ytterligere vurdering er at, spesielt i tablettform, kan Pepto Bismol vises radio-ugjennomsiktig på en røntgenstråle. Dette betyr at hvis hundens symptomer blir verre og en røntgenstråle er tatt, kan tablettene forveksle for metalliske utenlandske gjenstander. Derfor kan hunden din gjennomgå unødvendige operasjoner, noe som øker risikoen for deres generell helse og velvære.

Medisinering Safe for hunder

Hvordan gi Pepto Bismol til hunden din

Hvis etter å ha fått råd fra veterinæren din, anses den trygt å gi Pepto Bismol til din firbenede venn, det er best å gå med den flytende versjonen. I tillegg til å være lettere å gi til hunden din, reduserer dette risikoen for problemer med X-stråler Hvis de er påkrevd senere.

Den anbefalte dosen for en hund er 1 teskje for hver 10 kg hunden din veier. Dosen skal tilbys hver 6. til 8 timer. Imidlertid bør bare noen få doser gis før ytterligere råd er søkt.

Den enkleste måten å gi medisinen på er med en plastprøyte. Sørg for at sprøyten er ren, suge ønsket mengde opp på sprøyten og sett deretter i hundens munn. Sørg for at den er plassert langt nok tilbake at de ikke kan spytte den rett ut og trykk deretter stemplet for å frigjøre medisinen i munnen. Du kan forsiktig tippe hodet tilbake for å oppmuntre til å svelge og gi mye ros etter at dosen er gitt.

Alternative behandlinger

Hvis hunden din ikke viser tegn på sykdom eller nød,, bortsett fra magenklagen, så generelt passerer symptomene på egen hånd. Gitt dette er et alternativ til å gi menneskelig medisinering å begrense deres diett i noen dager, og tilbyr kjedelig mat og rikelig med ferskvann. Selv om du bruker Pepto Bismol, ser på kostholdet og spisevaner i noen dager, kan det fortsatt være gunstig.

Relatert innlegg: Beste hunden vannflaske

I tillegg holder du matområdet, boller og andre redskaper som gafler som brukes til å tjene og røre maten ren, og unngå å dele disse elementene mellom hunder. Dette reduserer risikoen for krysskontaminering i tilfelle at en hund har et virus eller feil. Sørg for at diaré rengjøres umiddelbart, og hvor det er mulig, desinfiser området. Og selvfølgelig, gi hunden din mye kjærlighet og komfort.

Relatert innlegg: Dog Bowls

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan du gi en hund pepto bismol?