Ekspertintervju: hva er holistisk veterinærmedisin for hunder?

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunderEtter hvert som mer forskning blir tilgjengelig, realiserer kjæledyrseiere hvordan de valgene de gjør for sine hunder, påvirker deres kjæledyrs generelle helse og velvære. Kvaliteten på hundemat, Behandler og leker må være en prioritet for hundforeldre, og dyrets veterinærpleie bør også være en topp bekymring. Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder? Skulle du vurdere det for kjæledyret ditt?

Dette er spørsmålene jeg søkte etter å svare på denne uken. Jeg var heldig nok til å kunne snakke med Dr. Anna Maria Gardner, en holistisk veterinær, denne uken. Jeg benyttet anledningen til å spørre henne om øvelsen og hvorfor det kan være mer gunstig for noen hunder enn tradisjonell veterinærmedisin.

Holistisk veterinær medisin er praksisen med å bruke alternativ medisin i helbredelsen av dyr. Det understreker minimal invasiveness og empati for dyret. Alternative terapier som tilbys av en helhetlig veterinær kan omfatte:

  • akupunktur
  • Urtepreparater
  • homeopati
  • Kiropraktisk omsorg
  • aromaterapi
  • ernæringsmessig terapi

Intervju: Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder?

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder

Dr. Gardner fortalte meg at hun alltid var interessert i holistisk omsorg, unntatt i veterinærskolen. Dessverre sier hun at studentene aktivt ble informert om det på den tiden. Likevel, da hun ble praktiserende veterinær, hadde hun klienter som kom til henne fordi hun var åpen og villig til å prøve noen behandling som best passer til dyrets behov.

En dag hennes hund, Isis, ble veldig syk og var i utgangspunktet døende. Hennes tilstand forbedret ikke med legemidlene som dr. Gardner hadde blitt lært å gi henne. En venn foreslo å prøve homøopati. Siden hun ikke hadde noe å tape, ga hun det et skudd. Hun konsulterte med en annen veterinær, Dr. Richard Pitcairn, og begynte å mate Isis et naturlig kosthold, så vel som kosttilskudd.

I SLEKT: 10 Vet anbefalte hundematvarer

Hun begynte også å bruke homøopati, og Isis begynte faktisk å bli bedre! Holistisk medisin gjorde så mye mening å dr. Gardner at hun bestemte seg for at det var det hun ønsket å spesialisere seg i. Hun har praktisert det helt siden med dyr av alle arter som hun bryr seg om. Dr. Gardner er nå sertifisert i både homeopati og akupunktur.

Du kan finne ut alt om dr. Gardner og hennes holistiske veterinærpraksis på hennes hjemmeside Kjæledyr synergy.

Holistisk medisin, for både mennesker og dyr, har fått i popularitet de siste årene. Dr. Gardner attributter at veksten til folk blir desillusjonert med allopatisk medisin (mainstream medisinsk praksis) for seg selv og deres dyr. Dette presser dem til å lete etter andre løsninger.

Hun tror også at Internett har hjulpet mye. Det er enklere enn noen gang før for å få informasjon og tilgang til andre modaliteter, og diskusjonsgrupper som fortaler Holistisk omsorg, øker også bevissthet.

Folk er mye mer utdannet om alternativer nå, og holistisk veterinærmedisin blir stadig mer akseptert og mainstream.

Det er mange grunner til at hundeeiere (og alle kjæledyrforeldre) bør vurdere Holisitc-behandlinger for deres dyrs følgesvenn. Dr. Gardner listet bare noen av disse grunnene til meg:

  • mangel på bivirkninger
  • immunstøtte
  • Fokus på forebyggende medisin
  • Kontroll av kroniske forhold som leddgikt med legemidler
  • Gir komfort for terminalforhold som kreft eller nyresvikt
  • kostnadseffektivitet
  • Holistisk omsorg er bedre for miljøet
  • hindrer langsiktig antibiotikaresistens

Jeg vet at det er vanskelig å tro. For noen år siden trodde jeg ikke på fordelene med holistisk veterinærmedisin for hunder heller. Ligner på Dr. Gardner, det tok en av mine egen hunds å bli syk for meg å snu til alternativ medisin.

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder

I SLEKT: Hjemmelaget hundørrenser: beste ideer fra hele Internett

Da jeg spurte dr. Gardner Hva hun mener holder kjæledyrforeldre tilbake fra å utforske holistiske behandlinger for dyrene sine, dette var hennes svar:

Skepsis - de tror ikke det fungerer. Deres allopatiske veterinær kanskje ikke liker eller støtter den, eller være avansert for det - for eksempel mot fôring av rå matdieter. De kan også være bekymret for kostnaden, men på lang sikt vil jeg si at holistisk omsorg faktisk er kostnadseffektivt. - Dr. Anna Maria Gardner

Jeg kunne ikke enig mer. Familie og venner har kritisert vårt valg av å bruke holistisk veterinærmedisin for hunder i fortiden. De tviler på effektiviteten av behandlingene og spør oss alltid om det er dyrere enn tradisjonelle veterinære kostnader.

Vi blir også spurt mye om holistiske behandlinger er humane. Selvfølgelig er de - om noe de er mer humane enn tradisjonelle veterinære behandlinger. Grunnen til at familiemedlemmene har bedt oss om dette er fordi legemidler har en tendens til å jobbe veldig raskt, gjenopplive smerte eller ubehag vanligvis innen et spørsmål om timer.

Holistiske behandlinger fungerer kanskje ikke så fort, men de vil også skape forbedring i en medisinsk tilstand veldig raskt. I tillegg trenger hunden din ikke å lide de smertefulle eller ubehagelige bivirkningene knyttet til så mange av disse stoffene. På samme måte, alt de kjemikaliene går ikke inn i hundens kropp og gjør skade som kanskje ikke er merkbar i mange år.

Vaksinasjoner

Vaksinasjoner er en Hot-knapp & # 8220; utgave i veterinærfeltet. Noen tradisjonelle veterinærer presser for hundeiere å vaksinere sin hund med hver Kjent vaksine tilgjengelig. Andre holder seg til de viktigste vaksinene og anbefaler andre bare når det trengs. Noen holistiske veterinærer er ikke enige med å vaksinere en hund i det hele tatt.

Dr. Gardner mener at fornuftig vaksinering er best og bør vurderes i hvert enkelt tilfelle. Din veterinær kan hjelpe deg med å bestemme hvilke vaksiner som trengs i en bestemt situasjon, hvordan å plassere dem ut og om enkelte eller begrensede vaksiner skal gjøres.

Hun advarer om at hundeeiere skal utdanne seg på ikke å vaksinere hunden din når han er for ung, da dette kan forårsake alvorlige helsekomplikasjoner.

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder

Hvis du har vaksinert hunden din i det siste, og du er interessert i en mer holistisk tilnærming nå, dr. Gardner sier at hun vil anbefale antistoff titere for å bestemme risikoen og deretter ta en informert beslutning. Vet ikke hva antistofftitere er? Ikke bekymre deg, du er ikke alene!

I SLEKT: Hundens øyeallergier: Symptomer, grunner og grunnleggende rettsmidler

I utgangspunktet er de blodprøver som måler nivået av antistoffer kjæledyret ditt har gjort. Laboratorietrapporten vil komme tilbake med en haug med tall som vil indikere mengden antistoffer som hundens kropp har gjort mot de testede sykdommene (vanligvis hjørnetenes distemmere, rabies og parvo).

Ideen bak disse testene er at veterinæren din vil kunne fortelle hvilke sykdommer Dyret ditt har også antistoffer også. Hvis han allerede har en sunn mengde antistoffer, trenger han ikke å bli vaksinert igjen for samme sykdom.

Husk at rabies generelt er pålagt av loven, med mindre et frafall er gitt for helseproblemer, som er etter din veterinærens skjønn og regulerende organ. Dr. Gardner anbefaler at folk følger loven om denne spesielle vaksinen. Deretter gjør informerte beslutninger på de andre, og gjør titrene der det er mulig.

Ernæring

Hva er holistisk veterinærmedisin for hunder

Canine Nutrition er et annet veldig populært tema i veterinærfeltet. Selvfølgelig er alle hundene forskjellige og noen trenger spesifikke dietter som imøtekomme deres unike behov. Generelt, dr. Gardner anbefaler rå (ideelt kornfri) dietter. Hun oppfordrer også hundenes eiere til å kjøpe organisk når det er mulig.

Helseproblemer, inkludert alder, rase og type hund, må alle vurderes. Dr. Gardner vil definitivt anbefale å jobbe med en holistisk veterinær hvis noen helseproblemer er til stede. En veterinær vil kunne se på kjæledyrets hele helsehistorie og hjelpe deg med å bestemme deg for det beste kostholdet for hans individuelle behov.

Husk at forebygging, økt levetid og livskvalitet er alle viktige faktorer når man vurderer holistisk omsorg. En unse av forebygging går faktisk langt, så ikke start holistisk omsorg når dyret ditt blir syk. Se på hva du kan gjøre proaktivt på forhånd! Dr. Gardner sier at hun ser mange dyr som lever et lengre sunnere liv når folk starter holistisk omsorg tidlig, men det er aldri for sent heller!

Jeg må ta denne tiden til å takke Dr. Gardner for all hjelp. Jeg har sikkert lært mye mens jeg snakket med henne. Jeg håper denne artikkelen bidro til å utdanne deg om øvelsen av helhetlig veterinærpleie og fordelene også. Ikke glem å sjekke ut hennes nettsted Kjæledyr synergy For mer informasjon om helhetlig veterinærmedisin for hunder og noen virkelig omfattende artikler om hundes helse.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ekspertintervju: hva er holistisk veterinærmedisin for hunder?