8 Top reef-safe sand sifters

Hermit krabbe (Anomura spp) på sjøen shore.cousine island.seychelles

Mekanisk filtrering og støvsuging Fjern store biter av uneaten søppel i et saltvann akvarium. Men en av de store fordelene som marine akvarier har over ferskvann akvarier er at det er alle slags naturlige critters i havet som kan bli satt på jobb for å gjøre et flertall av liten rengjøring og vedlikehold for deg. Reef-Safe "Sand Sifters" er kategorien dyr som behandler sandstratet på alle nivåer, forbruker alger, detritus og uneaten mat uten negativ påvirkning av fisk, koraller eller andre hvirvelløse dyr i akvariet ditt. Vær forsiktig med å velge de riktige crittersene for denne viktige jobben. Her er en titt på åtte svært forskjellige dyr og de forskjellige måtene de kammer gjennom sanden i tanken din.

Tips

For Sand Sifting Fish, Velg et substrat med en liten nok kornstørrelse (0.5 til 1.7-millimeter korn størrelse, eller sukker størrelse) at fisken vil kunne behandle den gjennom munnen og gills. Ikke bruk storkornet sand, knust korall eller stor størrelse aragonitt som sandsiggerne ikke vil kunne behandle dette materialet uten å skade seg selv.

Hva å vite om å kjøpe sjøstjerne
01 av 08

Conchs

De tiger sand conch (Strombus SP.) er en populær. Tilbringe hele sin tidrengjøring og lufting av sanden, de kan til og med forsvinne i bunnen i lange perioder (noen ganger i måneder). Helt reef safe, det vil ikke engang skade gunstig sand mikrofauna, og det vil heller ikke det forstyrre de fordelaktige bakterielle sonene i sandlagene.

Selv når de utfører sin verdifulle plikt som scavengers og sand setter, er de også morsomme å se på som de dykker inn og ut av sedimentene. Tilpasningsdyktig, hardy og velvillig mot tanken, bare noen få conch vil gi en positiv innvirkning på helsen og utseendet til ethvert akvariumsubstrat.

  • 02 av 08

    Hermit krabber er flotte sandrører i hvirvelløse dyr. Reef-Safe Hermit Crabs bruker hele tiden på jakt etter og forbruker alger og detritus. Mindre arter av eremittkrabber er foretrukket over de større artene, da de ikke vil forstyrre tankmiljøet når de drar sine store, tunge skallhjem langs bunn- og reefoverflaten.

  • 03 av 08

    Rød goatfish

    Den fulle geatfistene, spesielt den røde goatfisken, er den mest karismatiske av alle sandsuggene. De graver virkelig inn, skovler og blåser sand rundt når de fisker for hvirvelløse dyr som små ormer. Geatfishes har skjegg-lignende appendages kalt "barbels", både lang og kort, på deres nedre leppe som brukes til å smake på sanden for matkilder. Du må kanskje flytte litt sand tilbake der det kom fra som de handler litt som en bladblåsere!

  • 04 av 08

    Havstjerner

    Sand Sifting Sea Stars (Starfish) er eksepsjonelt Reef-Safe-de gir bare fordeler med tanken din. Hver marintank skal ha en av disse langvarige vakre dyrene. Sand Sifting Sea Stars kommer vanligvis fra en av to slektninger i klassen Asteroidea (sjøstjerner).

    Astropecta Polyacanthus er de vanligste, og de er gode sandbedrensere, men de kan være for gode! Noen reventusiaster velger ikke å ha dem, da de selv kan stripe sanden på de gunstige bakteriene som trengs for biofiltrering. Av denne grunn er det ikke klokt å plassere dem i et lite akvarium eller et nytt "rent" akvarium, hvor de sannsynligvis vil sulte.

    Fortsett til 5 av 8 nedenfor.
  • 05 av 08

    Sjø agurker

    Segmentert i fem kroppsdeler, akkurat som deres attraktive fettere, sjøfisk, "Caterpillar-lignende" -havsgurkene, uten tvil de grimeste dyrene du kan sette i et saltvannsakvarium. Og likevel gjør en rekke av disse artene en utmerket jobb med å rengjøre sandflaten som de tommer sammen med ishastighet. Sea agurker vil ikke bare forbruke detritus og uneaten mat, men også snegler og andre sandboliger, så hold øye med dem.

  • 06 av 08

    De fleste marine krabber er velkjente for å ha grusete appetitt, forbruker detritus, uneaten mat og carrion i saltvann akvarier. Dessverre vil de fleste krabber spise omtrent alt annet i tanken din, inkludert sunne koraller, Invertebrater og fisk.

    Det er imidlertid noen få Reef-Safe Crabs som ikke vil forbruke de "gode" dyrene i revetanken din. Likevel, vær forsiktig når du plasserer krabber. Selv med "trygge" krabbeartene, vil du av og til komme over en rebell som ikke forlater koraller eller hvirvelløse dyr alene.

  • 07 av 08

    Gobies er blant de vakreste og underholdende fiskene som finnes i saltvannsakvarier. Noen (ikke alle) gobies behandler sandsubstratet i et akvarium på jakt etter alger og detritus. Sand Sifting Goby-artene teller bokstavelig talt sanden, fjerner matpartiklene. Så spytter de enten sanden ut av munnen eller utløser det ut bakover gjennom sine gjær.

  • 08 av 08

    Ulike sneglarter foretrekker forskjellige typer mat: diatomfilmer, plante-lignende alger, ormer og detritus. Så å vite hva tanken din er tilbøyelig til, vil hjelpe deg med å velge de beste sneglene.

    Rock-dwelling snegler tilbringer hele tiden på steiner i et saltvann akvarium eller til og med på glasset, unngår sandbunn som er en fare for dem. Disse sneglene kan ikke forlenge foten langt nok fra skallet deres for å slå seg over hvis de ender på deres "rygg."

    Men det er noen flotte reef-sikre sandsygerende snegler som kan vende over når de trenger å unngå sult og predasjon - disse vil gjerne forbruke detritus og alger i ditt sandstrat. Nassarius-sneglen kommer til og med ned i sandsengen med bare deres snorkel som stikker ut. Denne oppførselen bidrar til å holde sanden omrørt.

  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 8 Top reef-safe sand sifters