Prolapsed hemipenes i lizards og geckos

Fat-tailed gecko (hemitheconyx caudicinctus)

Mange mannlige Lizards og noen andre reptiler som slanger har hemipenes. Disse små reproduktive organene er alle fine og dandy til en bestemmer seg for å poppe ut og deretter holde seg ut, og skaper en smertefull utseende situasjon som kalles en prolaps.

Forstå hemipenene

Hemipenes er fuktige, rosa, kjøttfulle, reproduktive organer som ligger like under og på hver side av din mannlige øglerens Cloacal-åpning. Bare menn har dem, og de er ikke synlige med mindre de er utsatt. De er normalt tucked away og vises som to små bulger under din øgle cloaca ved bunnen av halen. Denne bulingen sammen med tilstedeværelsen av storefemorale porer er ofte de egenskapene du vil se etter når du bestemmer deg hvis din øgle er en mann.

Hemipenes er som miniatyr peniser. De er små rør som brukes til parring, men i motsetning til mennesker, blir de ikke brukt til urinering. De bør normalt ikke bli utsatt.

Hvorfor ville en hemipene bli utsatt?

Noen ganger vil Hemipenes komme ut hvis det er kvinner i din manns synssyn, eller hvis mannen din føler en annen mann, prøver å være mer dominerende. En eller begge hans hamipener kan stikke ut og prolapse fra disse eksponeringene til andre øgler. Andre ganger vil de prolapse på grunn av impaction, mangel på fuktighet, eller samtidig som den blir sexet av en person ("Popping" en hemipenes er en vei til sex noen reptiler). Noen ganger hemipenis prolapses mens du fjerner overflødig hud og impaction og vil ikke gå tilbake i.

Diagnose og behandling

Hvis du ser en rosa bulge eller to under Cloaca av din mannlige reptil, har det sannsynligvis en prolapsed hemipenis. Du kan prøve å bruke firma, men mild press direkte på hemiperen med en fuktig bomullspinne eller fingeren for å trekke den tilbake. Hvis det ikke virker, prøv å suge reptilen i et varmt bad med litt sukker tilsatt eller påfør en honning direkte på hemipenisene. Disse søte teknikkene vil bidra til å redusere betennelsen og forhåpentligvis gjør hemipenis retract.

Hvis en hemipenis kommer ut og holder seg ut, kan det også tørke ut. Hvis du ikke klarer å få hemipeniene til å trekke seg hjemme, hold det fuktig med varmt vann eller påfør en vaselin eller et annet smøremiddel. Din EXOTICS VET Måtte bedøvet ditt reptil for å trekke seg tilbake hemipeniene, bruke en søm for å holde den på plass, eller til og med amputere det hvis det ikke vil gå tilbake og bli i. En hemipenis som forblir for lenge, kan bli smittet. Derfor fjerner det prolapsede hemipenisene, er det beste alternativet for å hindre at en systemisk infeksjon oppstår.

Forebygging

Gi tilstrekkelig fuktighet i ditt reptilmiljø for å bistå i fullkroppsskur og for å hindre at hamipenene og femorale porene blir påvirket. Ikke med hensikt å trekke hemipenene til å sex dem eller rengjøre dem. Hvis du mistenker at hemipeniene er påvirket, suge reptilen din i et varmt vannbad i 15 til 20 minutter før du prøver å rengjøre det ut. Hvis du er redd, vil Hemipenis ikke gå tilbake igjen etter at den kommer ut for å bli rengjort, ikke prøv det. Ha din eksotiske veterinærhåndtak.

Hvis andre reptiler ser ut til å oppmuntre territoriale atferd og dine menns hemipenes, fortsetter å komme ut, bør du skille dine reptiler og sørge for at de ikke kan se hverandre fra et annet kabinett i rommet.

Noen ganger kan du ikke forhindre en prolaps, men du kan ta alle nødvendige forholdsregler og være forberedt hvis det skjer.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Prolapsed hemipenes i lizards og geckos