Frill necked lizards (frilled dragons): artprofil

Frill-hals

Frill-halsede øgler er innfødte til Australia og New Guinea. De er fantastiske bipedale reptiler med en spektakulær frill rundt halsen som kan minne deg om en forhistorisk dilofosaurus (den opprinnelige "Jurassic Park" -filmen gjorde dem ganske populære). De er ikke en vanlig holdt kjæledyr reptil siden de er sjeldne å finne, men de er fascinerende skapninger. Disse øglene er gode for både erfarne og nybegynnere i Lizard-eiere, på grunn av deres rolige natur og relativt enkle fôringsbehov. De er ikke de lengste levende reptilene - hva de kan mangle i år, de gjør opp for i personlighet.

Arter Oversikt

Vitenskapelig navn: Chlamydosaurus Kingii

Vanlige navn: Frill-necked øgler- FRILLED LIZARDS, FRILLED DRAGONS

Voksen størrelse: 2 til 3 fot, menn er generelt større enn kvinner

Forventet levealder: 10 til 15 år i fangenskap

Frill-halset øgleadferd og temperament

Frill-neckled øgler er fulle, lav nøkkel critters. Når de føler seg truet, står de opp på bakbenene sine, unngår halsen, åpne munnen og spytt, utsetter sine små små tenner. De løper på bakbenet for å unnslippe en rovdyr i naturen. Hvis provosert, kan fangefrill-neckled øgler nippe eller bite din hånd. Noen kjæledyr Frillies kan piske sine haler på deg også, men dette er sjeldent.

En frill-neckled øgle med frillen helt åpen og på skjermen ser imponerende ut, men det indikerer generelt at dyret er veldig stresset, og følger overhengende fare. Hvis din øgle gjør dette regelmessig, kan det være et tegn på et mer signifikant helseproblem.

De liker ikke spesielt å håndtere, men hvis håndhøyde fra da det var en hatchling, kan det tolerere det.

Du kan huskere flere frilled-hals øgler sammen - men to menn vil kjempe for territorium. Som for et mannlig og kvinnelig par, kan de avle. Og hvis de gjør det, forvent mange babyer. Også, hvis du imøtekomme to fra starten, må du doble kabinettstørrelsen.

Hvis du planlegger å avle dine frill-halsede øgler, november til februar, er de ideelle månedene for å legge clutcher av egg. Opptil 25 myke skallede egg er vanlige i en clutch, og noen ganger kan du få to koblinger per sesong. Eggene må forbli i jorda minst 2 tommer dyp og holdt på minst 86 F i to til tre måneder til de lukkes.

Boliger den frill-halsede firbenet

Frilled-nakke øgler er arboreal øgler, noe som betyr at disse unike øgler er mest komfortable klamrer seg til trebukser. De våger vanligvis bare ut av trærne for å spise, kjempe eller flykte. Gi grener til klatring og litt løvverk for din øgle for å skjule blant bladene.

Hus denne øgnen i minst en 55-gallon stor tank, som gir det litt plass til trening. Skjermede innkapslinger gir mulighet for flere klatringsmuligheter, men ikke hold fuktighet, så vel som en glasstank.

Når du har satt opp kabinettet, kan du automatisere lysene på en timer for å gjøre det enklere. Resten av Lizards omsorgsbehov er enkle: Fôr og endre vannet daglig, og dypt, rengjør øglenes hele kabinett en gang i måneden. Mellom dype rengjøringer, må du se rene eller scoop opp synlige avføring.

Varme

Frilled øgler er kaldblodige - de trenger å regulere sin indre kroppstemperatur og gjøre det ved å bevege seg rundt i buret for å kjøle seg ned eller bli varmt. Gi A termisk gradient eller temperaturområdet i buret.

Disse øglene trenger en gradient på 85 til 115 F i løpet av dagen. Det meste av kabinettet skal være rundt 90 til 100 f og minst ett varmt område som nås 115 f. Om natten bør temperaturene ikke falle lavere enn 75 til 80 f. Du kan bruke glødelampe, UVB-lys, undertankvarmeputer og keramiske varmeemitterere for å bringe kabinettet opp til temperatur.

Lys

Reptiler syntetiserer vitamin D3 gjennom UVB-lys eller fluorescerende ultrafiolett stråler som vanligvis leveres av solen. I sin tur er vitamin D3 avgjørende for absorpsjon av kalsium fra maten. Gi en UVB (10.0), som avgir 10 prosent UVB, en høyere-styrkeutgang som er tilstrekkelig for denne arten. En kvikksølvdamppære er en lampe som gjør trippel plikt - det gir UVB, lyser opp kabinettet, og gir varme. Andre pærer, som glødelampe eller nattlige reptilpærer (usynlig for reptiler), belyser så vel som å gi varme.

Hvorfor varme og lys er så viktig for kjæledyret ditt

Luftfuktighet

Frilled-necked øgler trenger et miljø med 55 til 65 prosent fuktighet. For å legge til fuktighet, kan du spray eller tåke buret flere ganger om dagen. En hygrometer eller fuktighetsmåler vil hjelpe deg med å kontrollere fuktighetsnivåer. Du kan legge merke til at firbenet bruker vannskålen til å bade - dette er vanligvis å kjøle seg ned eller for å bidra til å løsne det er skureskinn.

Substrat

Substrat er sengetøy eller fôr til bunnen av kjæledyrets bur. Babyer kan holdes på avis eller papirhåndklær. For voksne, bruk et substrat som holder fuktighet og kan litt pute noen fall. Gode ​​substratalternativer inkluderer kokosnøttfiber, cypress mulch, organisk potting jord og sphagnum mos. Du kan også bruke reptil teppe, men det holder ikke fuktighet godt.

Mat og vann

Frill-halsede øgler er omnivorøse og vil spise en rekke matvarer. De er døgnale dyr, så mate dem om morgenen. Du vil for det meste mate dem crickets og superworms, som er lett tilgjengelige gjennom kjæledyrleverandører. Gut-belastning (mate dem næringsrike måltider før de blir matet til kjæledyret ditt) og støv dem med kalsium og multivitamin supplement hver annen dag.

En voksen frilled drage kan spise 20 crickets en dag eller 20 superworms eller en kombinasjon av de to. Disse øglene er ikke overeaters og kan moderere matinntaket. Det er best å la dem få tilgang til så mye mat som de vil - de vil stoppe når de har fått nok.

Frill-necked øgler vil også spise butterworms, silkeworms, mørke grønne greener, søte poteter, gulrøtter, splittede erter og grønne bønner. Som behandler, kan du tilby voksorm, måltidorm, mus og frukt-sparsomt.

Å gi anrikning under fôringstid er ikke bare underholdende å se, men det er også mentalt stimulerende for din øgle. Prøv å feste en tom toalettpapirrulle til en gren og la din øgle komme til å fange noen insekter i rullen.

Inkluder en stor størrelse vannskål i øglens innkapsling og fyll den med ferskt filtrert vann daglig.

Vanlige helseproblemer

De fleste frill-halsede øgler sykdommer stammer fra feil omsorg. Disse øglene trenger daglig eksponering for ultrafiolett lys for å unngå vitamin D-mangel og kalsium malabsorpsjon. Utilstrekkelig UVB kan føre til metabolsk bein sykdom, som manifesterer seg så myke, svake lemmer og kjeve, dårlig holdning (ligger flatt mot bakken), nektet å mate og sløvhet.

De trenger også passende varme og fuktighet for å forhindre åndedrettsinfeksjoner. Tegn på åndedrettsinfeksjon inkluderer hvesenhet, puste med munnen åpen og slim rundt nesepassasjer og munn.

Hvis din øgle ikke aksepterer mat, selv bare en gang, er det vanligvis et tegn på et fordøyelsesproblem som en parasitt. Og hvis du oppdager din frill-halsede øgle har problemer felling, Dette kan være et tegn på en hudinfeksjon, vanligvis sopp.

Ideelt sett, finn en Exotics veterinær som spesialiserer seg på øgler for å observere eventuelle endringer i kjæledyrets oppførsel eller utseende som du kan overse.

Velge en frill-halset øgle

Disse øglene er noe sjeldne blant reptileiere, men flere anerkjente oppdrettere tilbyr frill-halsede øgler. For å finne en anerkjent oppdretter, spør andre lokale reptileiere eller en eksotisk veterinær i nærheten av deg eller delta på en reptil expo, som har mange reptiler til salgs av oppdrettere.

Mens de kommer i en rekke farger, er det bare en dokumentert arter av frilled-neckled øgler. Limentens kropp er mørkere enn frillen, som ofte er en gul eller oransje farge. Du kan forvente å betale mellom $ 150 til $ 300.

Pass på at din øgle ser i god helse før du kjøper den. Det burde ha klare nesebor-munnen skal vises rosa (ikke rød eller osteaktig utslipp) - og fekalåpningen (vent) skal være ren. Ta din nye øgle til en Exotics veterinær for en grundig eksamen, inkludert en avføringskontroll, for å sikre at den ikke har noen interne parasitter eller andre plager.

8 søte reptiler som vil forandre deg om disse kjæledyrene

Lignende arter til frill-halset øgle

Hvis frill-halsede øgler interesserer deg, vil du kanskje se på relaterte arter:

Ellers, sjekk ut Andre typer reptiler og amfibier som kan være ditt nye kjæledyr.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Frill necked lizards (frilled dragons): artprofil