Hvordan bli kvitt kattespray lukt

Hvordan bli kvitt kattespray lukt

Selv om vi absolutt elsker og elsker våre små feline venner, kan de ofte plage oss med visse problemer. En av dem er deres vane med å sprøyte på favoritthjørnene i huset. Ulike vitenskapelige undersøkelser har vist at katter sprayer for å markere deres territorium når det oppstår en annen katt.

De har en tendens til å gjøre dette når de har behov for oppmerksomhet eller når de er ubehagelige med omgivelsene. Dette kan også skje på grunn av visse medisinske problemer for noen katter. Uansett har de årsakene til å vise denne ubehagelige oppførselen. Men hvis du handler på problemet umiddelbart, kan du hjelpe din lille venn til å bli kvitt denne vanen med tiden.

De av dere som eier katter, er du godt klar over det faktum at kattsprayene gir en dårlig lukt, og det blir en nødvendighet å bli kvitt flekken sammen med lukten. Ja, det vil ta opp mye tid, men det er viktig å holde huset rent og redde deg selv fra forlegenhet når folk kommer over. Det er forskjellige metoder som du kan søke om å bli kvitt denne lukten. Forhåpentligvis vil de som er oppført her hjelpe deg.

Du vil kanskje også like: Stearinlys for kjæledyr lukt

feline liggende på sengen

Spore ut urinen

Dette er det aller første skrittet mot å fjerne kattesprayen. Katter sprayer vanligvis rundt deres søppelboks for å gjøre sitt territoriale merke. På andre tidspunkter vil lukten gitt av fra visse overflater gi bort hintet av kattespray som vil hjelpe deg med å rense den av med en gang. Du kan også se etter gjenstander som er vertikale som baksiden av stolen, veggene osv. For å finne nøyaktige steder, kan du imidlertid bruke et svart lys som i dag er tilgjengelige i butikkene.

Relatert innlegg: Beste Cat Litter Box

Bli kvitt lukten

Når du har sporet flekken, kan du fjerne lukten av kattespray være vanskelig. Takket være eksistensen av enzymatiske rensemidler som gjør at flekken er i nærheten av den enkle jobben.

En enzymatisk rengjøringsmiddel bidrar til å bryte ned proteinmolekylene i urinen og fjerne lukten. Pass på at du ikke bruker ammoniakkbasert rengjøringsmiddel med blekemidler fordi det kan forårsake en dødelig reaksjon. Her er noen få metoder som vil hjelpe deg å bli kvitt lukten fra:

  • Madrasser og puter

For madrasser, bruk en enzymatisk rengjøringsmiddel og bruk den sjenerøst på madrassen (bruk ikke en damprensemiddel fordi varmen vil flekke overflaten). Vent i flere minutter og legg deretter et par lag med rene håndklær på toppen av madrassen for å suge den opp. Erstatt med nye håndklær hver dag til den tørker ut grundig. Hold katten vekk fra å kaste på madrassen mens den tørker opp ved å plassere et plastplate over det. Men hvis katten din har en vane med å kisse her og der, kan du holde plastplaten på madrassen til enhver tid.

Rengjøring av puter Noe har en lignende metode med rensing av madrasser. Du må drenke puten med vann og bruke et rent håndkle for å absorbere vannet. Hell en liberal mengde av den enzymatiske rengjøringsmiddelet på det berørte området og la det sitte i flere minutter. Klem ut så mye av løsningen som mulig for å kvitte seg med overflødig rengjøringsmiddel. Etterpå kan du bruke et håndkle for å blette pute og diverse det i noen dager før du legger den tilbake til plass.

Legg et lag av aluminiumsfolie under puten i tilfelle det fortsatt ikke har tørket ut helt. Innpakning av puten med folien vil også forhindre at katten din kaster på den igjen.

  • Faste overflater

I tilfelle av faste overflater, bruk en husholdningsrenser og en fuktig klut for å tørke opp overflaten (ikke bruk en rengjøringsmiddel som inneholder ammoniakk som feliner, ta opp lukten av ammoniakk som urin). Lag en blanding av 9/10 vann med 1/10 blekemiddel og hell den i en spray kan. Spray det på det berørte området og vent i noen få sekunder. Ta en ren klut, suge det i vann og tørk området grundig (husk at det å bruke blekemiddel kan misfarges noen overflater).

  • Tepper

Sug opp urinen med papirhåndklær ved å trykke på den skitne regionen til alt er absorbert. Du kan imidlertid hoppe over dette trinnet hvis urinen allerede har tørket ut. Bruken fuktig kaster bort håndklær (spesielt hvite) kan være et bedre alternativ enn papirene på grunn av sin tykkelse. Det tillater tisse å suge opp forlater en blekgul farge på håndkleet. Så fortsett å trykke den på teppet til ingen mer gul flekk er synlig på det fuktige hvite håndkleet.

Deretter spray en sjenerøs mengde en enzymatisk rengjøringsmiddel på den fargede overflaten og vent i noen dager for å la det tørke opp. Husk at den enzymatiske rengjøringsmiddel ikke fungerer hvis du har brukt andre kjemikalier for å kvitte seg med kattesprayen. Så det er best å bruke det først.

Men hvis lukten av urinsprayet fortsatt forblir selv etter at du har brukt den enzymatiske rengjøringen, kan du prøve å bruke en eddikløsning for å gjøre trikset. Bland like mengder vann og hvit eddik i en spray kan og spray den på den berørte regionen. Gni overflaten grundig med en børste for jevnt fordelt blandingen over hele teppet. Eddik vil avbryte ammoniakk-lignende lukt av urinen. Bruk papirhåndklær for å suge opp blandingen fra teppet. Du kan også bruke en støvsuger å tørke den ut. Plasser et aluminiumsark over teppet for å hindre at katten din kaster på den igjen.

  • Klær

For å ta ut lukten fra klær, kan du bruke en kopp eple cider eddik sammen med vaskemiddel og gi den en grundig vask. Hvis lukten fortsatt er igjen, bruk den enzymatiske rengjøringen for å fjerne den. Rewash hvis lukten fortsatt vedvarer.

katt som ligger på gulvet

Rett feil

Hvis du ser kattsprayer i huset ditt, bør du ta en handling umiddelbart. Med tid og tålmodighet kan du eliminere denne vanen, men det er viktig for deg å vite hvorfor de gjør det og hvordan du kan få slutt på det. Selv om det høres ut som hardt arbeid, er det fortsatt mulig.

1. Urinerer uhensiktsmessig eller sprøyting?

Du må vite at disse to er helt separate problemer. Urinering på upassende steder skyldes medisinske problemer mens sprøyting er atferdsmessig. Du bør se en veterinær for å få en ekspertuttalelse i dette tilfellet. Du vet at katten din sprøyter hvis du ser:

  • Han / hennes urinerer på vertikale gjenstander som vegger, baksiden av stoler osv.
  • Små mengder urin i et bestemt område
  • Katten din squat ikke mens du kaster
  • Hvis han / hun står stille, quivers og urinerer på forskjellige steder i huset

2. Bruker syntetiske feromoner

Det er ingen nyheter at katter går gjennom angstproblemer også. Mesteparten av tiden, dette får dem til å spray og vise fiendtlig oppførsel. En feromon-spray, krage eller diffusor vil gi ut de samme feromonene som katter produserer når de føler seg komfortable i omgivelsene deres. Dette vil hjelpe dem med å komme over deres angst.

3. Å besøke en veterinær

Du må vite om katten din sprøyter på grunn av et medisinsk problem eller ikke. Derfor bør du ta dem til en veterinær for å finne ut om de har noen medisinske problemer som urinveisinfeksjon, Diabetes, nyreinfeksjon, skjoldbrusk eller leversykdom. Disse sykdommene fremmer katter å sprøyte.

4. Bytte steder av sitt måltid

Du kan sette sine måltider på steder der de pleier å sprøyte mest. De liker ikke å spise og urinere i samme hjørne av huset. Så de vil ikke ha noe annet alternativ enn å urinere i søppelboksen.

5. Omskolering

Retraining av katten din for å bruke søppelboksen I stedet for å sprøyte her og det kan også være til hjelp. Du kan også søke veiledning fra dine venner eller familie som eier katter. Eller du kan gå til kattetreningssentre hvor de kan hjelpe deg med å trene katten din igjen hvis du ikke har tid til å trene den selv.

6. Mer søppelkasser

Du kan prøve å plassere flere søppelkasser der han pleier å sprøyte mest.

7. Rengjør søppelboks

Hold kullkassene rene til enhver tid, slik at katten din ikke nøl med å bruke den og adoptere vanen med å sprøyte.

Husk at selv om katten din slutter å sprøyte en stund, er den midlertidig. Du kan aldri vite det riktige svaret på hva som stresser dem ut. Det er naturlig for dem å gjøre dette. Alt du kan gjøre er, prøv ditt beste for å tenke på all mulig grunn som kan utvise årsaken til dette problemet og ta vare på det.

Relatert innlegg: Kattørrenser

Tidlig forebygging

Du kan alltid hindre at kattene dine får tak i denne vanen, slik at du ikke trenger å plage deg selv med all rengjøring i fremtiden. Følgende måter vil hjelpe deg med å gjøre det:

  • Gi riktig oppmerksomhet

Hvem liker ikke å tilbringe tid med sine kjæledyr? Tross alt er de de mest elskelige, lojale og ufarlige furry-skapningene. Selv om katter kanskje ikke viser det, krever de litt kjærlighet og hengivenhet fra eierne. De sprayer ofte ut av søppelboksen for å få oppmerksomheten din. Derfor tilbringe mer tid med dem ved å ta vare på dem eller bare ved å leke med dem en stund.

  • Få dem neutered eller spayed

Studien viser at mannlige katter har en tendens til å gjøre dette mye mer enn de kvinnelige. De mannlige kattene sprayer hvis de ikke har blitt nødt mens de kvinnelige kattene gjør det når de ikke har blitt spayed. Derfor bør de kvinnelige kattene bli spayed før 6 måneder, slik at de ikke får tak i denne ubehagelige vanen, mens hanen Katter må være neutered. Hvis du kan få denne jobben gjort før seks måneder, kan du forhindre at kattesprøyten plager deg i fremtiden. Men du bør huske på at dette trikset kanskje ikke alltid jobber.

  • Vekk fra strays

Kattesprøyting er en handling av å markere deres territorium for de fleste katter, spesielt fra de svarte. Så hold dem vekk fra løskatter slik at de ikke får tak i denne oppførselen. Du kan gjøre dette ved ikke å gi mat eller vann ut til dem når de dukker opp på døren din. Selv om dette høres ut som en hensynsløs handling, er det fortsatt gunstig for katten din.

  • Behandle angstproblemer

Som mennesker går noen katter gjennom angstproblemer også. Dette er imidlertid behandlingsbar. Du kan bruke homøopatiske behandlinger som beroligende urter (catnip, valerian, kava kava) eller noe annet medisin foreskrevet av veterinæren din. Ikke bruk medisinering før du snakker med veterinæren din fordi de kan ha bivirkninger som du ikke er klar over.

Relatert innlegg: Beste Catnip

  • Begrensende utsikt fra utendørs

Hold en sikker avstand mellom kjæledyret ditt og andre kaste katter, slik at de ikke ser eller snuser på lukten av urinen fra dem. På denne måten vil de ikke plukke opp vanen eller føle behovet for å markere deres `territorium."

  • Komme sammen med andre katter

Hvis du planlegger å vedta en annen katt i nær fremtid, må du sørge for at katten din kan komme sammen med det enkelt. Prøv å få dem til å spille med de samme lekene eller spis sammen i separate boller. På denne måten vil de ha en god binding med hverandre og holde seg unna sprøyting. Men hvis du har mer enn to eller tre katter, er det sannsynlig at en av dem vil spray.

Relatert innlegg: Beste katt leker

Uansett hvor verre situasjonen blir, bør du aldri vurdere å rope eller treffe katten din for å stoppe dem fra å sprøyte over hele huset. Finn løsningen på problemet og be om profesjonell hjelp hvis nødvendig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan bli kvitt kattespray lukt