Gjør fritter stinker? Slik stopper du ferret lukt

Fristene er ofte kjent for sin noe "musky" lukt, og mens det plager noen, har mange ferret-eiere blitt vant til sin naturlige lukt gjennom årene. Det er imidlertid en rekke grunner til at din ferret kan lukte litt interessant og vite hva disse grunnene er, og hvordan å bekjempe dem kan gå langt i å dempe den ferrety lukten. Siden din kjære Ferret er en veldig fjernt i forhold til den klassisk stinkende skunk, kan de alltid ha litt av en whiff om dem. Imidlertid vil våre tips hjelpe deg å redusere lukten deres betydelig. Mens mange ferretelskere ikke merker deres lukt, eller har blitt immun mot det, kan denne veiledningen være nyttig for de som bor sammen med familiemedlemmer som klager.

Posing Ferret på teppe

Så hvorfor har ilder en viss lukt til dem?

Før vi kan se på noen av måtene å takle lukten av ilder, er det nyttig å tenke på hvorfor de lukter slik de gjør. Identifisere noen av hovedårsakene til deres musky lukt, kan gi oss en bedre forståelse av ilder.

Det kan være deres anal kjertler

Mange pattedyr (inkludert ilder og hunder) har anal kjertler som frigjør en spesielt sterk duft. Dette er en måte for dyr å kommunisere med deres arter og tillater dem også å markere sitt territorium. Noen ilder gjennomgår en kirurgisk prosedyre for å fjerne disse kjertlene, og lukten deres kan være mindre potente, men ilder med sine kjertler, vil fortsatt ha en sterkere lukt enn de som ikke gjør det. Den "de-scenting" -prosedyren er relativt enkel, men det vil ikke helt fjerne lukten helt. Dessverre har de i "Mustelid" -familien vanligvis en sterkere duft enn de fra andre arter, så kjæledyret ditt kan alltid ha litt lukt til dem. Dette vil bli spesielt økt hvis de føler seg defensiv og vil markere deres territorium.

Det kan også være hudkjertler

Hvis du har plukket opp en musky lukt og har lagt merke til at din ferrets pels noen ganger er fettete, så har du sikkert håndtere sine sebaceous kjertler. Disse hudkjertlene utskiller en mer uttalt lukt hvis ferret er i parringsmodus, og er dermed sammenkoblet med deres kjønnshormoner. Unnlatede ilder vil ha en mer uttalt lukt enn de som har blitt neutered og dermed vil du kanskje vurdere å få din ferret, hvis de er sunne og i en passende alder. Kvinnelige fritter som ikke er spayed, kan også holde seg i varme for en ubestemt tid, og dermed spaying og neutering er det en god samtale og bør diskuteres med veterinæren deres.

Det kan være en rekke faktorer, inkludert en bolig som ikke er rengjort nok

Mens grunnen til at ferrets lukter er vanligvis knyttet til biologiske faktorer som sebaceous kjertler og hormoner, kommer det noen ganger bare ned til sine bur og søppelbrett som trenger en god ren. Å holde sine oppholdsrom Friske og hygieniske vil gå langt i å hindre en oppbygging av dårlige lukter i ditt hjem.

Nice Ferret Baby

Tips for å gjøre din ferret lukt bedre! (Vi sier ikke perfekt!)

  • Bli en grooming mester

Grooming din ferret regelmessig og trygt kan være en viktig måte å redusere lukten på. Mens de alltid vil ha en litt musky lukt, kan riktig grooming sikkert dempe stinken og gjøre det litt mer behagelig for våre uninitiated venner som aldri har smeltet en ferret før.

  • Rengjør ørene regelmessig

Som noen andre kjæledyr, inkludert hunder med lange ører, kan ferrets ører bli veldig skitne og en oppbygging av voks kan oppstå hvis de ikke regelmessig rengjøres. Når dette skjer, kan de produsere en musky og noe ubehagelig lukt takket være oppbyggingen av voks. Det er således viktig at du rengjør ørene hver uke eller 2. Men siden ørekanalen kan være veldig delikat, må du gjøre dette ekstremt forsiktig, for å unngå å forårsake skade. Velg kjæledyrvennlige øretsrengjøringsvokker som er spesielt formulert for mindre kjæledyr, og hvis du er usikker på hvordan du rengjør ørene sine trygt, spør veterinæren din eller sykepleieren om å gi deg en demonstrasjon. Det er alltid best å be om hjelp når du er usikker, da dette kan hindre skade eller skade. Lære å effektivt rense ørene deres vil også hjelpe deg med å få all voks ut og holde ørene hans sunne.

  • Bad dem nå og da

Bading din ferret nå og da kan det gå langt i å kontrollere oppbyggingen av dårlige lukter. Men bade ditt kjæledyr ferret for mye kan faktisk gjøre det motsatte. Når du over-vaske dyr, frata deres hud av essensielle oljer og næringsstoffer, som følge derav, kan huden deres bli veldig tørr og deres frakk veldig kjedelig. For å motvirke dette begynner oljekjertlene faktisk å produsere mer olje. Du bør bare vaske din ferret hver måned eller 2, og når du gjør det, er det viktig å bruke en spesifikt formulert sjampo som er laget for ilder.

  • Holde sitt hjem
  1. En sikker måte å redusere morsomme ferret lukter rundt hjemmet er å sikre at ferrets boligområde alltid er rent og hygienisk. Du må sørge for at du tørker overflaten av buret regelmessig for å sikre at det ikke er oppbygging av urin eller avføring på selve buret.
  2. Du bør også endre sengetøyet hver 2-3 dager for å sikre at deres hjem er friskt og rent til enhver tid. Hvis du bruker materiale til deres sengetøy, må du også vaske dette ofte, og helst på en varm vask slik at de kan rengjøres effektivt og kvitt noen bakterier.
  3. Du må også rense sine søppelkasser ut hver dag eller 2, og dette kan være en stor bidragsyter til dårlige lukter. Til slutt, rengjøringen din ilder hjem, jo ​​mindre lukter du vil møte. Pass på at du også vasker noen leker, matskåler og tilbehør ofte også.
  • Gi dem mye utenfor tid

En annen måte å dempe dårlig lukter i hjemmet er å sikre at din ferret har god tid til å spille ute og nyte tiden i frisk luft. Dette vil gi dem mye trengte trening, solskinn og oksygen, og vil tillate deg å fly ut sitt område. Hvis lukten er veldig dårlig, og du har prøvd alle våre ideer, vil du kanskje også beholde dem i en valgt del av hjemmet ditt, for eksempel et vaskerom, eller ekstra rom. Selvfølgelig må du sørge for at de vil få nok oppmerksomhet og være omgitt av deres mennesker, men dette vil også bidra til å inneholde lukten og holde den i et område av hjemmet. Hvis du har en utenfor garasje, kan du også konvertere det til et ferretrom. Husk å alltid gi dem deres utendørs tid da den friske luften også vil bidra til å redusere dårlige lukter.

Champagne Ferret Boy i Park

  • Mate dem en topp kvalitet diett

Fôring av kjæledyret ditt Ferret Et høykvalitets diett som er fylt med essensielle næringsstoffer, vil påvirke deres generelle helse og sikre at de er i toppmoderne tilstand. Dette vil påvirke deres kroppsfunksjoner og sikre at de legemliggjør generell helse og velvære. Når deres hud- og frakkhelse er i orden, vil sjansene for at de lukter dårlig på grunn av under-næring eller sykdom, reduseres. Chat til veterinæren din om Beste maten til din ferret og de riktige mengdene de trenger.

  • Prøver et naturlig supplement eller kjæledyrvennlige lukt nøytralisatorer

I tillegg til en strålende diett, sunn og vanlig grooming praksis, og muligens spaying og neutering, kan du også velge et ferret-vennlig supplement som tar sikte på å forbedre huden og jakkehelsen. Du kan prøve noe som "ferretone", da dette tar sikte på å forbedre hudens helse ved å gi dem essensielle fettsyrer. Som alltid, kontakt veterinæren din før du velger et supplement og sørg for at det er det beste alternativet for ditt kjære kjæledyr. Du kan også velge en kjæledyrvennlig lukt nøytraliserende spray. Du kan sprøyte dette på sengetøy og bur, men det er viktig at du velger en spray som er trygg for kjæledyr, og at du følger instruksjonene nøye. Ikke spray det direkte på kjæledyret ditt, med mindre annet er oppgitt og alltid konsulter veterinæren din før du bruker et nytt produkt for å sikre at det er trygt.

På slutten av dagen har ilder en litt musky lukt, og en del av å være en kjæledyrforelder er å omfavne og elske våre kjæledyr for hvem de er. Imidlertid bør disse tipsene hjelpe deg på stinkfronten og bør i det minste redusere lukten slik at de ikke skal skremme gjestene.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Gjør fritter stinker? Slik stopper du ferret lukt