Hvordan trene katter for å holde seg av tellere

Hvordan trene katter for å holde seg av tellere

Det er et enkelt faktum at katter liker å være høyt, men vil du virkelig at de skal klatre over dine kjøkken tellere og arbeidsflater? Følg disse enkle retningslinjene for å sikre at kattene dine bare klatrer på steder de er velkommen.

Hvis katten din nyter klatring, kan du vurdere å kjøpe en Cat Scratching Tower for ham å nyte. Tydeligvis ikke gjør en stor oppstyr om denne nye tingen eller det faktum at du virkelig vil at katten din skal klatre den i stedet for noe annet, for selvsagt så snart han vet at du vil at han skal klatre den, vil katten din aldri gå hvor som helst i nærheten den.

Også planlegge litt spilletid med kjæledyret ditt minst en gang om dagen og investere i noen puslespill leker for å holde ham aktiv og engasjert. Hvis han er stimulert og fornøyd med passende lek og klatringsmuligheter, er han mindre sannsynlig å ønske å klatre på arbeidsflatene.

Relatert innlegg: Beste interaktive katteleker

katt på disken

Velg dine kamper

Husk katter som å gå der du ikke vil at de skal gå, så de vil sannsynligvis prøve - minst et par ganger - å klatre opp på kjøkkentellerene dine, akkurat fordi du ikke vil at de skal gjøre det, men det er ting du kan gjøre for å gjøre opplevelsen mindre innbydende.

  • Ikke oppfordrer katten til å klatre opp på kjøkkenet tellere, og hvis de gjør det, fjern dem umiddelbart og legg dem på gulvet. Hvis de fortsetter å klatre opp, utelukker dem fra kjøkkenet, spesielt når du forbereder mat, slik at de ikke ser noen fristelser for å hoppe opp for å prøve lykken til en godbit.
  • Ikke forlat mat eller noe som inviterer på overflaten mellom måltider eller matlagingstider, hvis det ikke er noe verdt å utforske / spise, vil kattene dine raskt miste interesse.
  • Katter liker faktisk fersk rennende vann, så hvis de merker kranene dine, kan de hoppe opp og prøve å få en drink. Du kan "bestemme seg for å gi dem en godbit og la dem drikke fra løpekranen (som du kanskje føler deg bedre om dem som drikker enn ut av toalettet, eller det grønne pølvannet de synes å nyte ute), men husk at hvis du Oppmuntre til denne typen oppførsel Katten din kommer til å tro at klatring opp på tellene er en akseptabel oppførsel til deg.

Ikke straff katten din for å klatre opp ved å rope eller kaste vann på ham, bare fjern ham fra situasjonen omgående, og hvis han fortsetter med den uønskede oppførselen, prøv en av ideene nedenfor.

Du vil kanskje også like: Kattvann fontener

Hvis du trenger en påminnelse om at kjøkken tellere ikke er for katter

  • Hold tellene dine rene og fri for mat eller rot, hvis de ikke gir interesse, så vil kattene dine trolig slutte å klatre opp.
  • Sett noen pennies eller noen små småstein i en tom boks, og når katten klatrer opp, gi kan en riste for å skremme ham av (dette fungerer også for uønsket oppførsel generelt).
  • Sett en strimmelfolie over forsiden og sidene av disken. Ikke bare katter, ikke som følelsen av folie i sine poter, de liker ikke lyden det gjør, så legging noen over inngangspunktene til din benkeplate kan avskrekke dem.
  • Kjøp noen billige placemats og litt dobbeltsidig klebrig tape. Dekk matene med strimler av båndet og legg dem deretter (tape side opp, eller du vil ødelegge tellene dine og katten din vil ikke legge merke til noe). Katten din vil hate den klissete følelsen på hans poter. Når han er sluttet å klatre opp på tellerne, fjern gradvis matene hver dag til de er alle borte). Hvis katten din begynner å klatre på overflatene igjen, legg matene tilbake og følg det samme mønsteret som før.

Katter er naturlige klatrere og er også naturlig nysgjerrige, så ikke gi dem en grunn til å klatre på dine kjøkken tellere ved å forlate mat ut eller ved å sette noen av deres leker eller eiendeler på disken.

Relatert innlegg: Beste katt leker

katt på kjøkkenbordet

Hvis de klatrer opp, la dem se at det ikke er noe av interesse, fjern dem godt, men forsiktig og vurder ikke å la dem inn i kjøkkenet mens du forbereder mat.

Ikke oppfordrer dem til å klatre opp på bord og ikke mate dem utklipp fra tallerkenen din som du spiser måltider, da dette bare vil forvirre dem om hva slags oppførsel som er akseptabelt for deg.

Hvis du må finne en måte å motvirke katter fra kjøkkenflatene dine, ikke straffe dem, kan du bruke noen av forslagene ovenfor for å hjelpe dem å forstå at noen høye steder er utenfor grenser.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene katter for å holde seg av tellere