Marsvin lus

Liten fargerik marsvin i et barn

Har din marsvin lus?

Hvis du mistenker at marsvinet ditt har en lusinfeksjon, også kalt pediculose, bør du søke lege fra din Eksotisk kjæledyr veterinær umiddelbart. Vetten din kan diagnostisere marsvin med lus og behandle det trygt og på riktig måte. Ikke prøv å kjøpe over-the-counter medisinering fra en apotek eller dyrebutikk for å behandle gnager lus. Menneskelige lusbehandlinger er altfor sterke for en liten gnager og dyrebutikkbehandlinger kan være farlig i sin egen rett, forårsaker anfall eller bare ikke fungerer. Det er mye tryggere å ha veterinæren din, bruk en medisinering som er dosert på riktig måte og dokumentert for bruk i en marsvin.

Etter behandling av marsvin

Etter at kjæledyret ditt har fått effektiv behandling og før du returnerer den til bur, grundig rengjør og vask buret, rettene og noen av lekene med vann og litt mildt oppvaskmiddel. Pass på å skylle alt såpe før du legger til ferskt sengetøy i. Kaste ut noe gammelt sengetøy og mat som kunne ha vært tidligere infisert med lus, og fryser eventuelle gjenværende materialer for å drepe gjenværende lus som kan gjemme seg i den.

Kan du få lus fra marsvin?

Lus er arter-spesifikke så nei, du kan ikke få lus fra din kjæledyr marsvin. Dette betyr at mennesker får menneskelig lus, mus får muselus, marsvin får marsvin lus, og så videre. Du trenger ikke å bekymre deg for deg, eller barnet ditt får lus fra kjæledyrets marsvin eller noe annet kjæledyr for den saks skyld. Hvis en lus hopper på deg, vil det ikke bite deg og det kan ikke overleve fra å leve av hodebunnen din.

Forskjellen mellom kvaler og lus

Mites er arachnids som edderkopper og flått, og lus er insekter som maur. Det er også to typer lus: sugende lus og bite eller tygge lus. Suging lusene er mer bekymringsfullt enn tygge lus på grunn av muligheten for blodbåren sykdom overføring og overdreven blodtap i din marsvin hvis de har en tung angrep. Både kvaler og lus er svært ubehagelige og kan til og med være smertefulle for marsvinet ditt, så du vil forhindre dem, eller bli kvitt dem, så snart som mulig.

Forhindre din marsvin fra å få lus

Marsvin som ikke regelmessig besøker andre marsvin lever i et veldig isolert miljø, derfor er det typisk to måter som din marsvin kan få lus. Ferdigpakket mat og sengetøysmaterialer, selv om de ikke er laget av naturlige materialer, kan havne lus og bli brakt inn i huset ditt fra dyrebutikker. Den beste måten å forhindre å bringe lus i marsvinens hjem er å fryse maten og sengetøy i 24 timer før du legger det i buret eller rommet der buret er. Frysing av produktene vil drepe noen lus eller kvaler som ble brakt inn fra butikken eller lageret. Hvis marsvinet aldri blir utsatt for lus, vil det aldri få det.

Marsvin som besøker andre marsvin eller går til områder som har andre marsvin som redningsfasiliteter og husly, viser ringer, dyrebutikker, eller til en venns hus er mer utsatt for å plukke opp lus. Etter et besøk til et sted med marsvin, sjekk bak din marsvin ører for å se om du ser noen små egg, kalt nits, eller små lus som kryper rundt. Disse områdene er fraværende for pels, så det gjør det enklest å se noen parasitter her, men lus kan være til stede hvor som helst på din marsvin hvis de har dem.

Hvis du håndterer marsvin som ikke er din egen, må du sørge for at du vasker hendene mellom å håndtere dem og dine egne marsvin. Dette vil bidra til å hindre deg i å bringe lus til din marsvin.

Vanlige burrengjøring er en annen måte å bidra til å forhindre lusinfeksjoner eller i det minste kuttet ned på alvorlighetsgraden av dem. Hvis lus er på en eller annen måte i kabinettet, vil vanlige rengjøringer bidra til å redusere sjansen for at lusene finner veien til marsvinet ditt.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Vanlige mitter av kanin og små dyreparti II: Cavy lice. New Jersey Agricultural Experiment Station, Rutgers, 2020

  2. MarsvinVeterinærhåndboken, 2020

  3. Marsvin omsorg. Fitzroy Vet Hospital, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Marsvin lus