Rabies vaksine bivirkninger hos hunder

rabies reaksjoner

En rabies vaksinereaksjon kan forårsake alvorlige problemer, men enhver vaksine har potensial til å forårsake en reaksjon. Det skjer når noen hunder ` immunsystemer er overbelastet og ikke i stand til å håndtere vaksinen (e) på riktig måte.

Vaksine reaksjoner kommer når kroppen utvikler en overaktiv immunrespons til komponentene i vaksinen som proteiner eller adjuvanser. Vaksinfeil, derimot, refererer til vaksinasjonen som ikke er i stand til å beskytte mot utfordringen - eksponeringen for agenten den skal beskytte mot.

Potensielle reaksjoner

Umiddelbare reaksjoner er ting du kan se enten umiddelbart eller innen en dag med å motta vaksinen.

  • Anafylaksi
  • Ansikts hevelse
  • Pustevansker
  • Utslett

Det er ingen førstehjelp for en vaksinasjonsreaksjon. Vurder dette en nødsituasjon og ta hunden din til veterinæren umiddelbart, Selv om det er en mild reaksjon. På den måten kan veterinæren din både registrere det på hans eller hennes notater for å være oppmerksom på i fremtidige vaksinasjoner og rapportere det til vaksineprodusenten og føderal tilsynsorgan. Påminn veterinæren din i fremtiden for hundens reaksjon, og la enhver veterinær som ikke er din vanlige veterinær vet om reaksjonen.

Vil hunden din reagere igjen?

Noen ganger vil veterinæren din anbefale pre-medisiner som Benadryl eller Steroider før en vaksine. Andre ganger, hvis vaksinen forårsaket en livstruende reaksjon, kan veterinæren anbefale mot det. Diskuter hvordan du skal fortsette med veterinæren din.

Rabies er den eneste vaksine som er lovlig påkrevd, og det må gis av en veterinær. Hvis hunden din har hatt en dårlig reaksjon på en rabiesvaccin, kan du spørre veterinæren din for å skrive et brev som sier at hunden din har potensialet for en livstruende reaksjon på en annen dose av vaksine. Det er opp til de styrende kroppene i ditt område om de vil frita hunden din eller ikke.

Tegn på forsinkede reaksjoner

Hver vaksinasjon kan ha spesifikke tegn på reaksjoner. Det er alvorlige reaksjoner (type I) som vanligvis forekommer innen timer til dager etter vaksinasjon og også forsinket reaksjoner.

De forsinkede reaksjonene er ikke så klare. Det er fordi de kan starte innen en uke, men kan vare mye lenger. Andre ganger viser de bare uker senere. Disse forsinkede reaksjonene forblir kontroversielle om hvorvidt det er en direkte forbindelse til rabiesvaccinen.

Caryl Wolff er en Los Angeles-basert Dog Trainer og hundadferdskonsulent sertifisert gjennom IAABC, Nadoi og CPDT og andre Canine Professional organisasjoner. Hun kan nås gjennom hunden hennes.com nettstedet.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Rabies vaksine bivirkninger hos hunder